Sakinliğime Hayran Kaldım :)

Kızacak birşey yok, ticaret bu. Ama özür dilerken ben olsam şöyle derim. Hayayım özür dileme şansımızı denedik, nasibimiz yokmuş. Hem sen nasılsa eline pars geçince alırsın bana tekrsr o altınları. benim içim rahat, sen de rahat ol.

Hem anlayışlı kadın olursun hem de altınları geri istediğini söylemiş olursun

Eşyalara 70 bin saymıştık, 5 binlik bile eşya kalmamış:/ maalesef boşa gitti yüklü bir paramız. Sağlık olsun. Allah sağlık versin, para bu. Kazanılır, yerine konulur. Alınacaklar da alınır.

70 bin TL verdiğiniz eşyaların peşine düşmediniz mi? Resmen hırsızlık yapmışlar. Kayınpederiniz niye engel olmamış, niye polisi aramamış veya niye sizi arayıp “bunlar eşyaları çıkarıyorlar” dememiş?

Ortak paranızla batmışsınız sanki giden tek sizin paraniz. Ticarette kar etmek de var zarar etmek de. Adamı darlayacakbir durum yok

70 bin TL verdiğiniz eşyaların peşine düşmediniz mi? Resmen hırsızlık yapmışlar. Kayınpederiniz niye engel olmamış, niye polisi aramamış veya niye sizi arayıp “bunlar eşyaları çıkarıyorlar” dememiş?
Ben ısrarla polisi aramalarını söyledim ama eşim de kp im de söz konusu insanların pislik olduğunu ve bulaşmamak gerktiğini söylediler. Biz yurtdışındaydık kp de sağolsun o kadar sahip çıkabilmiş.

:KK57::KK57: evlilik değil şirket maşallah :KK53:
Canım öyle hibe edilecek boşverilecek meblağlar dönmüyor ...
Bahsettiğim alışverişte kocamın verdiği mehirmiş evlenirken aldığı bilezikmiş değil
Yani kocamın bana aldığını kocama borç saymıyorum
Çalıştığım süre zarfında edindiğim kendi yatırımlarım ailevi gelirlerim ve tasarruflarım

ticaret başka evlilik başka
İyi gün olduğu gibi kötü gün diye bir gerçek var

Hayirli mutlu günler kk :)
Hepinize güzel bayramlar diliyorum şimdiden 😊
Sizinle paylaşmak istediğim şu, eşim bundan yaklaşık üç dört ay önce bir ticaret işine para yatırdı. Daha doğrusu yatırdık diyelim. Sıkı durun bu para benim altınlar oluyor :)) Gönülsüz verdim diyemem ama çok istekli al yatır da demedim. Teklif etti, bilmiyorum dedim, ısrar etti ve vermiş bulundum. Bu işte kar da zarar da olağandı. Ama böylesi bir zarar etmeyi hiç ummuyorduk. Eşime 40 bin lira verdim. Ve eşim 15 bin lira zarar etti. Kendinden kaynaklı değil, kandırıldık doğrusu. Kar edeceğimizi umarken tam tersi oldu.
Şu an kendisi inanılmaz üzgün. Tabiki böyle bir şeyi hayal etmiyorduk ama oldu olan..
Benden özür diliyor sürekli. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Çok sinirli değilim, oldukça sakinim. Giden benim param değilmişcesine onu teselli ediyorum. Ya da olayin vehametiyle böyleyim :) Sizce eşime nasıl davranmaliyim? Sakın kalmakla doğru mu yapıyorum yoksa tepkimi belli mi etmeliyim?
Bu karari birlikte verdiniz sonucuna birlikte katlanin ve ders alin derim para sizin paraniz olabilir ama cana degil mala gelsin demisler uzulmesin esiniz

Ben ısrarla polisi aramalarını söyledim ama eşim de kp im de söz konusu insanların pislik olduğunu ve bulaşmamak gerktiğini söylediler. Biz yurtdışındaydık kp de sağolsun o kadar sahip çıkabilmiş.

Neyse üzmeyin kendinizi. Her şerde bir hayır vardır.

ona eşim demeyin bence ortağım diyin zira evlilik “eş” olma durumu bu şekilde bir çıkar ilişkisine dayalı değil, olayı çok yanlış anlamışsınız
Çıkar ilişkisimi :KK48: neye dayarak söyledin bilmem ama en basit haliyle anlatayım ...

Evet canım şirketin birinde ortaklığımızda var ...
Eş olmamız şirkette resmî ortaklık yapmamıza ticaret yapmamıza engel bir durum oluşturmuyor...
Dönen meblağlar heray bir daire kadar olduğunda ev ve iş kavramlarını ayırmak muhasebetik bakımdan zorunlu hale gelmekte...
Şirket malları borçları vergileri
Evlilikte edinilen mallar ve borçlar vergiler
Bekarlıkta edinilen veya aileden gelen mallar ve borçlar vergiler şeklinde
Resmî ve gayri resmi kasa giriş çıkışları nizam gerektirir... o işler senin sandığın gibi basit olmuyor :olamaz:
Aksi takdirde evraklarda ya şirket bana ya ben şirkete borçlu görünüyoruz ...
Resmi muhasebe karman çorman oluyor ...

En doğrusunu yapmışsınız böyle devam edin bence. Üzüntü ve stresten hasta olsa daha mı iyi. Destek olun. Para yerine koyulur inşallah

ben imama yükselip mal mıyım ben hoca bey istemiyom bişey diye çıkışabilirim güvenmiyorum :D
Bu mehir olayının mal olmakla ne alakası var :)) Allah bizlere hak vermiş yahu. İmam vermiyor, karşı komşu vermiyor. Bizi yaratan diyor ki evlenirken o adamdan belirli bir miktar mehir isteyin. Yani bunun mal olmakla veya gurur yapmakla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bizi yaratan bizi bizden daha iyi düşünür neticede :))

Kızacak birşey yok, ticaret bu. Ama özür dilerken ben olsam şöyle derim. Hayayım özür dileme şansımızı denedik, nasibimiz yokmuş. Hem sen nasılsa eline pars geçince alırsın bana tekrsr o altınları. benim içim rahat, sen de rahat ol.

Hem anlayışlı kadın olursun hem de altınları geri istediğini söylemiş olursun
Dediğim gibi zaten teselli ettim epey bir. Yoksa inanılmaz morali bozuktu, ben düzelttim. Bir de bayram bayram suratı asık gezsin istemedim

Bu mehir olayının mal olmakla ne alakası var :)) Allah bizlere hak vermiş yahu. İmam vermiyor, karşı komşu vermiyor. Bizi yaratan diyor ki evlenirken o adamdan belirli bir miktar mehir isteyin. Yani bunun mal olmakla veya gurur yapmakla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bizi yaratan bizi bizden daha iyi düşünür neticede :))
Tabi öyle dünden beri ne istesem diye düşünüyorum vaktim bol çok heyecanlı :D

Back
X