Sakinliğime Hayran Kaldım :)

Haklısınız bu kar da vardı zarar da dediğim gibi. Eve insana biraz koyuyor açıkçası çünkü başka hiçbir birikimimiz yok ve elimizdeki de gitti üstüne borca batmış olduk :) bilmiyorum dediğiniz gibi bağırıp çağırmak bir işe yaramayacak ama kendimi iki arada bir derede hissediyorum. Ne tepki vermem gerektiğini bilmiyorum.

Dertleşin, "İçimden bağırmak, birilerini suçlamak geliyor ama öfkemi nasıl ve kimden çıkaracağım? Kandırıldık, sana da kızıyorum bir miktar, çok mu güvendin acaba diyorum ama ben de sana çok güvendim, iyi insanlar güveniyor... Öfkelendiğimiz şey bu bela, o bizi kandıranlar... Başımıza geldiyse de vardır sebebi, tecrübemiz olsun, demek daha sağlam adımlar gerekiyor. Ama yine de birilerine bağırmak istiyorum, ticaretin böyle cilveleri olduğunu niçin kabullenemiyorum? 15 bin, kalbini kırmaya değer bir meblağa değil. Zar zor biriktirdik ve gitti... Nasıl bakmalıyım, nasıl rahatlamalıyım, bana söylesene; nasıl baş ediyorsun, edebiliyor musun bununla?" Vb. konuşun içinizden ne geçiyorsa. Eşinize bağırmayın, öfkenizi yanlış adresten çıkarmayın, sohbet edin, suçlamayın; kendinizi anlatırken onu da anlamaya gayret edin. Sessiz sessiz sinirlenip durmak da olmaz.

Altını tamamlamasi sorun değil, kendimi değişik hissediyorum sadece. :) Eşime caktirmamaya calisiyorum ama üzgünüm

Sizin de üzgün olmaya hakkınız var. Ama her şerde bir hayır vardır. Umarım işler yoluna girer. Düzelip kâra geçme şansınız yok mu? Devamlı borç büyüyorsa o da kötü.

Dertleşin, "İçimden bağırmak, birilerini suçlamak geliyor ama öfkemi nasıl ve kimden çıkaracağım? Kandırıldık, sana da kızıyorum bir miktar, çok mu güvendin acaba diyorum ama ben de sana çok güvendim, iyi insanlar güveniyor... Öfkelendiğimiz şey bu bela, o bizi kandıranlar... Başımıza geldiyse de vardır sebebi, tecrübemiz olsun, demek daha sağlam adımlar gerekiyor. Ama yine de birilerine bağırmak istiyorum, ticaretin böyle cilveleri olduğunu niçin kabullenemiyorum? 15 bin, kalbini kırmaya değer bir meblağa değil. Zar zor biriktirdik ve gitti... Nasıl bakmalıyım, nasıl rahatlamalıyım, bana söylesene; nasıl baş ediyorsun, edebiliyor musun bununla?" Vb. konuşun. Eşinize bağırmayın, öfkenizi yanlış adresten çıkarmayın, sohbet edin açıkça. Sessiz sessiz sinirlenip durmak da olmaz.

55 bin kaybetmişler galiba.

Ticaret böyle bir şey ama.
Sorumsuz biri degilse kendine çıkardığı dersler ona yeter.
Konuyu hiç açmayın bile.
Geçmiş olsun, tatsız durumlar.

55 bin kaybetmişler galiba.

40 binden içeri 15 bin girdiler, 25 bin kaldı ellerinde diye düşündüm; 40 anapara, kar yok, zarar var öyle hesapladım ama 40ı bitirip 15 de içeri girmek... Tabi, daha zor bir durum. Tüm birikimse sinirler yıpranır haliyle.
Yani, çözümü karı-koca birbirlerini yemek değil en azından. :/

Eşimde arkadaşlarıyla ortak ticaret yapmak için ilkinde altınlarla ikincisinde nakit parayla toplamda 100 bin lira kadar para kaybetti. En son bir daha böyle şeylere girmemesi sözü aldım.:KK12:

Yapılacak birşey yok maalesef. Bağırıp çağırıp birbirinize girmenin de bir manası yok. Sakinliğinizi koruyun. Bir daha bilmediği işlere kalkismanz umarım.

40 binden içeri 15 bin girdiler, 25 bin kaldı ellerinde diye düşündüm; 40 anapara, kar yok, zarar var öyle hesapladım ama 40ı bitirip 15 de içeri girmek... Tabi, daha zor bir durum. Tüm birikimse sinirler yıpranır haliyle.
Yani, çözümü karı-koca birbirlerini yemek değil en azından. :/

Öyle anlamanız normal. 40 bin yatırdık, 15 bin zararımız oldu deyince ben de öyle anladım. Ama başka mesajda tüm birikimimiz gitti, bir de üzerine 15 bin borç yaptık yazmış maalesef.

Bence de tartışmak çözüm değil. Umarım en azından borcu kapatıp, yatırdıkları parayı kurtarırlar.

Kişiye göre değişir paralar eşinin olsaydı zarar eden sen olsaydın o nasıl davranırdı ona göre davran .
Teselli de etmeyin en azından .

Sağlık olsun.Bizim ev satıp batırmışlığımız var şimdi çalışıp yenisini aldık ama o zamanki üzüntüler şimdi bedenimden çıkıyor.Keşke amaaaaan deseymişim

Hayirli mutlu günler kk :)
Hepinize güzel bayramlar diliyorum şimdiden 😊
Sizinle paylaşmak istediğim şu, eşim bundan yaklaşık üç dört ay önce bir ticaret işine para yatırdı. Daha doğrusu yatırdık diyelim. Sıkı durun bu para benim altınlar oluyor :)) Gönülsüz verdim diyemem ama çok istekli al yatır da demedim. Teklif etti, bilmiyorum dedim, ısrar etti ve vermiş bulundum. Bu işte kar da zarar da olağandı. Ama böylesi bir zarar etmeyi hiç ummuyorduk. Eşime 40 bin lira verdim. Ve eşim 15 bin lira zarar etti. Kendinden kaynaklı değil, kandırıldık doğrusu. Kar edeceğimizi umarken tam tersi oldu.
Şu an kendisi inanılmaz üzgün. Tabiki böyle bir şeyi hayal etmiyorduk ama oldu olan..
Benden özür diliyor sürekli. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Çok sinirli değilim, oldukça sakinim. Giden benim param değilmişcesine onu teselli ediyorum. Ya da olayin vehametiyle böyleyim :) Sizce eşime nasıl davranmaliyim? Sakın kalmakla doğru mu yapıyorum yoksa tepkimi belli mi etmeliyim?

Valla canı sagolsun da zor hazmedilir birşey bu.insallah sonradan patlamazsiniz.asiri üzgün olması belki sizi dizginliyor ama canınızı sıkan ilk olayında tüm kininizi kusmazsiniz dilerim

Sen basta hayır deseydın eger ve ona ragmen yatırsaydı ok haklısın derdim ama sende bısey dememıssın. Şöyle düşün eşinde zarar edecegını bilse böyle bir işe girişmezdi. Sen yine 15.000 le kurtarmıssın.ben 200.000 borcla iflas ettim şu olmayan kriz dedikleri olaydan sonra ve eşime hiç kızmıyorum. Ikı yıl işler güzeldi ama kriz olunca battık ve simdi yapılandırıp ödemeye calısıyoruz.
Canın saolsun acı tecrubeler oluyor hayatımızda.
Gecen sene ark babası 4. Evre akcıgerden vefat etti. Para var her imkan var ama işe yaramadı. Sağlığınız gitmesin ve eşinede destek ol. Para herzaman kazanılır ama huzur sağlık herzaman olmuyor.sakın eşini suçlama bide. Ben iki sene çok güzel hayatımı yasadım. Eşimle gezdık eğlendik ama şimdi iflas edincede yanındayım hep.

15.000 tl olduğuna şükret. Ticaret bu. Daha fazlası da olabilirdi, hâlâ da olabilir.

Sen basta hayır deseydın eger ve ona ragmen yatırsaydı ok haklısın derdim ama sende bısey dememıssın. Şöyle düşün eşinde zarar edecegını bilse böyle bir işe girişmezdi. Sen yine 15.000 le kurtarmıssın.ben 200.000 borcla iflas ettim şu olmayan kriz dedikleri olaydan sonra ve eşime hiç kızmıyorum. Ikı yıl işler güzeldi ama kriz olunca battık ve simdi yapılandırıp ödemeye calısıyoruz.
Canın saolsun acı tecrubeler oluyor hayatımızda.
Gecen sene ark babası 4. Evre akcıgerden vefat etti. Para var her imkan var ama işe yaramadı. Sağlığınız gitmesin ve eşinede destek ol. Para herzaman kazanılır ama huzur sağlık herzaman olmuyor.sakın eşini suçlama bide. Ben iki sene çok güzel hayatımı yasadım. Eşimle gezdık eğlendik ama şimdi iflas edincede yanındayım hep.
Hayır demedim ama gönüllü de değildim. Eşimin israriyla oldu diyebilirim çok net. Zaten bu denli pişmanlığının sebebi bu. Ben biraz daha ileri görüşlüydum bu konuda. Normalde eşimin ticari kısmı gerçekten iyidir ama yanıldı bu kez. Kandırıldık :) Sağlık her şeyden önemli tabiki çok şükür..

Valla canı sagolsun da zor hazmedilir birşey bu.insallah sonradan patlamazsiniz.asiri üzgün olması belki sizi dizginliyor ama canınızı sıkan ilk olayında tüm kininizi kusmazsiniz dilerim
Bundan korkuyorum işte. Su an susup ilerde patlamak istemiyorum

Dertleşin, "İçimden bağırmak, birilerini suçlamak geliyor ama öfkemi nasıl ve kimden çıkaracağım? Kandırıldık, sana da kızıyorum bir miktar, çok mu güvendin acaba diyorum ama ben de sana çok güvendim, iyi insanlar güveniyor... Öfkelendiğimiz şey bu bela, o bizi kandıranlar... Başımıza geldiyse de vardır sebebi, tecrübemiz olsun, demek daha sağlam adımlar gerekiyor. Ama yine de birilerine bağırmak istiyorum, ticaretin böyle cilveleri olduğunu niçin kabullenemiyorum? 15 bin, kalbini kırmaya değer bir meblağa değil. Zar zor biriktirdik ve gitti... Nasıl bakmalıyım, nasıl rahatlamalıyım, bana söylesene; nasıl baş ediyorsun, edebiliyor musun bununla?" Vb. konuşun içinizden ne geçiyorsa. Eşinize bağırmayın, öfkenizi yanlış adresten çıkarmayın, sohbet edin, suçlamayın; kendinizi anlatırken onu da anlamaya gayret edin. Sessiz sessiz sinirlenip durmak da olmaz.
Su an kalabalık bir yerdeyiz bayram dolayısıyla o yüzden konuyu çok dallandirmak istemiyorum. Ama yalnız kaldığımızda konuşmak istiyorum dediğiniz gibi. Eşim suçlu değil, o yüzden bağır çağır ona kızamam. Ama hiç tanımadığımız adamlar tarafından dolandirildik ve şikayet etme vs mümkün olmayan bir olay. Elimizden bir şey gelmiyor. Duvara sinirlenmek gibi.. Sanırım o yüzden içimde kalıyor kimseye patlayamiyorum :) 15 bin bu arada, 55 degil çok şükür.

Konuda 40 bin yatırdı, 15 bin zarar etti demişsiniz. Elinizde 25 bin kaldı diye anladım. Yoksa 55 bin mi zarar etti? Öyleyse psikolojisinin kötü olması normal. 55 bini yerine koymak 15 bin gibi kolay değil.
Hayır hayır 15 bin zarar :)

Kişiye göre değişir paralar eşinin olsaydı zarar eden sen olsaydın o nasıl davranırdı ona göre davran .
Teselli de etmeyin en azından .
Bilemiyorum inanın ama sanırım benim kadar sakin olamazdi. Teselli etmek istemiyorum ama çocuk gibi dizime yatıp, nolur bana destek ol diyor. Dağ gibi adamı bu halde görünce ona da üzülüyorum.

Back
X