Sakinliğime Hayran Kaldım :)

Bizde de benzer bir durum söz konusu:/
Biraz aceleyle, hevesle 420 bine eşyayla aldığımız evimiz(eşyalar eski sahipleri tarafından alınıp gidilmiş, başlarında kp olmasına rağmen bişey dememiş) şu an bize çok masrafa mal olmuş durumda. Elimizde çöp kutusu alacak paramız bile yok. Üzülmeyi bile boş verdik biz. Olanla ölene çare yok maalesef.
Siz de sakin kalmakla iyi ediyorsunuz.

Hayirli mutlu günler kk :)
Hepinize güzel bayramlar diliyorum şimdiden 😊
Sizinle paylaşmak istediğim şu, eşim bundan yaklaşık üç dört ay önce bir ticaret işine para yatırdı. Daha doğrusu yatırdık diyelim. Sıkı durun bu para benim altınlar oluyor :)) Gönülsüz verdim diyemem ama çok istekli al yatır da demedim. Teklif etti, bilmiyorum dedim, ısrar etti ve vermiş bulundum. Bu işte kar da zarar da olağandı. Ama böylesi bir zarar etmeyi hiç ummuyorduk. Eşime 40 bin lira verdim. Ve eşim 15 bin lira zarar etti. Kendinden kaynaklı değil, kandırıldık doğrusu. Kar edeceğimizi umarken tam tersi oldu.
Şu an kendisi inanılmaz üzgün. Tabiki böyle bir şeyi hayal etmiyorduk ama oldu olan..
Benden özür diliyor sürekli. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Çok sinirli değilim, oldukça sakinim. Giden benim param değilmişcesine onu teselli ediyorum. Ya da olayin vehametiyle böyleyim :) Sizce eşime nasıl davranmaliyim? Sakın kalmakla doğru mu yapıyorum yoksa tepkimi belli mi etmeliyim?
Bu işte başka bi iş var gibi geliyor bence esinizin acil paraya ihtiyacı oldu ama ne için? Size uzun zamandir anlatiyor muydu bi iş var şöyle yapicam boyle yapicam diye eğer anlatmadiysa bi anda olup bittiyse hersey esinizi takip etmekte fayda var sonra kendini sokakta bulabilirsin🤔

Altın konusuna gelince bende eşime defalarca altın veya nakit veririm yada diğer aile bireyleri kızım kardeşim vs....
Verirken vadesi anlaşılır borç olarak adı konulur geri ödemesi altınmı dolarmı tl mi yapılacak konuşulur o şekilde alışveriş yapılır
Karşılıklı olarak kimse strese girmez
:KK57::KK57: evlilik değil şirket maşallah :27:

Yapacak birşey yok eşin kumar oynamamış başkasıyla yememiş iş yapmak istemiş ama olmamıd sağlık olsun ;)
Orası öyle tabi çok şükür. Yani en azından diyebiliyorum ki yine bizim için yaptı, kendi zevki için değil ailesi için çabaladı neticede ve olmadı

Bu işte başka bi iş var gibi geliyor bence esinizin acil paraya ihtiyacı oldu ama ne için? Size uzun zamandir anlatiyor muydu bi iş var şöyle yapicam boyle yapicam diye eğer anlatmadiysa bi anda olup bittiyse hersey esinizi takip etmekte fayda var sonra kendini sokakta bulabilirsin🤔
Hahah hayır hayır :)) yaptığımız işi aylardır ikimiz takip ediyoruz. Bir ürün var ortada zaten gözle görülür bir şey yani.

Bizde de benzer bir durum söz konusu:/
Biraz aceleyle, hevesle 420 bine eşyayla aldığımız evimiz(eşyalar eski sahipleri tarafından alınıp gidilmiş, başlarında kp olmasına rağmen bişey dememiş) şu an bize çok masrafa mal olmuş durumda. Elimizde çöp kutusu alacak paramız bile yok. Üzülmeyi bile boş verdik biz. Olanla ölene çare yok maalesef.
Siz de sakin kalmakla iyi ediyorsunuz.
Sizinki boşa gitmiş sayılmaz sanki :) yine de geçmiş olsun diyelim inşallah tez zamanda düzlüğe çıkarsınız :)

Ya zaten mehir boşanma durumunda kadının mağdur olmayıp bir süre kendini idame ettirmesi için verilen gram miktarlı altın, boşanma durumunda adam zaten inançlı ise allahtan korkar verir mağdur etmez, beraberken çok lafının sözünün geçmesini doğru bulmuyorum:)

Mehir vermek için illa boşanmak gerekmiyor. Nikah sırasında bile verilebiliyor. Veya mehir olarak beni hacca götür diyenler olabiliyor. Bu durumda mehrin boşanma olmasa bile verileceği belli.

Hayirli mutlu günler kk :)
Hepinize güzel bayramlar diliyorum şimdiden 😊
Sizinle paylaşmak istediğim şu, eşim bundan yaklaşık üç dört ay önce bir ticaret işine para yatırdı. Daha doğrusu yatırdık diyelim. Sıkı durun bu para benim altınlar oluyor :)) Gönülsüz verdim diyemem ama çok istekli al yatır da demedim. Teklif etti, bilmiyorum dedim, ısrar etti ve vermiş bulundum. Bu işte kar da zarar da olağandı. Ama böylesi bir zarar etmeyi hiç ummuyorduk. Eşime 40 bin lira verdim. Ve eşim 15 bin lira zarar etti. Kendinden kaynaklı değil, kandırıldık doğrusu. Kar edeceğimizi umarken tam tersi oldu.
Şu an kendisi inanılmaz üzgün. Tabiki böyle bir şeyi hayal etmiyorduk ama oldu olan..
Benden özür diliyor sürekli. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Çok sinirli değilim, oldukça sakinim. Giden benim param değilmişcesine onu teselli ediyorum. Ya da olayin vehametiyle böyleyim :) Sizce eşime nasıl davranmaliyim? Sakın kalmakla doğru mu yapıyorum yoksa tepkimi belli mi etmeliyim?
Sakin olup eşinize destek vermeniz en makbulu yani sonuçta ticarette de vardır kumar gibi batışlar çıkışlar.Kazansanız sevincektiniz ama kaybettiniz birbirinize sarılın.

Konuda 15 bin zarar denmis ama altınlar gitmis üzerine 15 bin borc gelmis sanırım.
Zarar 55 bin.
Tabiki suclamam,sakin kalmaya calısırım.
Ama bidaha isterse vermem.

Elinden zorla almamış, gizli de almamış. Kar zararin olacağı her zaman bellidir. Sakin kalmaya devam edin. Ama bundan sonra kendi yatırımımız ayirabilirsiniz

O altınlar zaten ikinizin değil mi? Sanki giden tek sizin paraniz gibi konusmussunuz.

Ticaret böyle değil midir zaten? O riski alanlar ya kazanır ya kaybeder..
Giden para olsun. Sağlığınız yerinde olsun da kazanılır yine..

Ya zaten mehir boşanma durumunda kadının mağdur olmayıp bir süre kendini idame ettirmesi için verilen gram miktarlı altın, boşanma durumunda adam zaten inançlı ise allahtan korkar verir mağdur etmez, beraberken çok lafının sözünün geçmesini doğru bulmuyorum:)

Mehir sadece altınla olmaz yalnız. Altın, para, ev, araba, hac gibi şeylerden seçilir.

Bizim dini nikahımızda imam sorunca "ne istesem ki?" dedim. Önceden konuşmamıştık. Bana bunları saydı ben de "ev aldık, araba zaten kolay, hac olsun bari" dedim.
Eşimin bana hac borcu var yani :)

Mehir sadece altınla olmaz yalnız. Altın, para, ev, araba, hac gibi şeylerden seçilir.

Bizim dini nikahımızda imam sorunca "ne istesem ki?" dedim. Önceden konuşmamıştık. Bana bunları saydı ben de "ev aldık, araba zaten kolay, hac olsun bari" dedim.
Eşimin bana hac borcu var yani :)
Bilmiyordum bu kadar detaylı ben boşama hakkı isterim altın istemem diyordum. Evlenince BMW isteyim bari de nikah çıkışı beni boşasın :D

Ne olursa olsun eşiminyanında olurdum
Sonuçta zorla vermemişsiniz birlikte battınız gibi düşünün

Bilmiyordum bu kadar detaylı ben boşama hakkı isterim altın istemem diyordum. Evlenince BMW isteyim bari de nikah çıkışı beni boşasın :KK70:

Valla benim dini nikahımda imam ortamdaki kişilere çok net "kimse müdahale etmesin o isteyecek" demişti. Keşke ben de yükte de pahada da ağır br şey isteseydim diyorum belki tutardı. Sıkıysa boşasın.. :KK70:
Laz bir hocaya denk gelmiştik de dominant çıktıydı. :KK48:

Valla benim dini nikahımda imam ortamdaki kişilere çok net "kimse müdahale etmesin o isteyecek" demişti. Keşke ben de yükte de pahada da ağır br şey isteseydim diyorum belki tutardı. Sıkıysa boşasın.. :KK70:
Laz bir hocaya denk gelmiştik de dominant çıktıydı. :KK48:
ben imama yükselip mal mıyım ben hoca bey istemiyom bişey diye çıkışabilirim güvenmiyorum :D

Sizinki boşa gitmiş sayılmaz sanki :) yine de geçmiş olsun diyelim inşallah tez zamanda düzlüğe çıkarsınız :)
Eşyalara 70 bin saymıştık, 5 binlik bile eşya kalmamış:/ maalesef boşa gitti yüklü bir paramız. Sağlık olsun. Allah sağlık versin, para bu. Kazanılır, yerine konulur. Alınacaklar da alınır.

Back
X