salak yerine konulmak...

Paran yoksa gezmesin, insanları zor durumda bırakmak nedir yani? Böylesine ayranı yok içmeye tahtırevan ile gider duş yapmaya denir. Çok iyi yapmışsınız söylemekle, uzak dursunlar.

Canları mangal ziyafeti çekmış ve sayenizde yemişler içmişler nasıl bir vicdanları varsa artık sen hatırlatmasan Umurlarında değil neyse bu size ders olsun maddi durumunuzu bile bile sizde hatanin büyüğü onlara kari koca boyun egmissiniz sizde para yoksa bizde hepten yok deseydinniz ya onlar utanmadan söyluyor

Bu kaçıncı oldurmam ben böyle tiplerle.
Bir kere rengini belli eden insanlarla gezdiğimden de tat alamam çünkü..

Benzer sey basima geldi. Okulda arkadas tutturdu yemekhanede degilde x kafede yemek yiyelim diye. Kizinda huyunu biliyorum. Gittik oraya param kisitli diye yemek soyledim, icecek soylemedim ogrenciyiz sonucta aman aman paramiz yok. Hanimefendi yedi , icti ustune kahveler soyledi. benim hesap 3tuttuysa onunki 12 tuttu oyle diyeyim. Kasaya giderken bende su kadar para var üstünü tamamlar misin dedi kusura bakma bende ancak yediklerimi odeyecek kadar var dedim, nitekimde oyleydi. Sonrasinda Allahin isine bakin ki megerse kredi karti varmismis yaninda, unuttugunu sanmismis. Ne yediyse hepsini odedi. Millet enayi yerine koyacak adam ariyor

ailece görüştüğümüz, eşi de eşimin yakın arkadaşı, çocuklarımızda aynı yaşta olan yakın arkadaşım, hafta sonu için plan yapmış aşağı yukarı ayda bikaç kez çıkıyoruz birlikte. o plan yaparken bu ay gerçekten çok sıkıştığımızı eşimin çalıştıgı yerden alacağını da alamadığını konuşmuştuk sohbet arasında. hafta sonu kahvaltı yapar piknik yaparız dedi, peki dedik. eşimde pek istemedi ama gönülsüz tamam dedi. sabah onları almak için evlerine gittik bu defa mangal yakalım öğleden sonra da dediler ısrar ettiler eşim önce yok falan dedi sonra peki dedi. neyse biz bayan arkadaşla kahvaltılıkları almak için gittik ücreti yetmedi yanında çok cuzi bi para almıs yanına bende var deyip ben ödedim kalanını da. sonra arkadasım kız kardeşini aradı onları da oraya çağırdı. eşi ve 3 çocuğu ile birlikte neyse gittik piknik yaptık ordan hadi mangala dediler. tamam dedik. kasaba gitmişleri kocalarımız. bizde arabadayız, etleri hazırlatmışlar orda eşimin arkadası yanımda para yok sen öde demiş. diğeri de bende de yok demiş. eşim kart kullanmıyor yanındaki yetmeyince arabaya geldi benim yanımdakini istedi verdim. ama ister istemez sinirlendim sonuçta hem mangal diye tutturuyorlar hem yok diyorlar. bu ilk de degıl daha önce de bi iki kez yaşandı buna benzer olay. arabalara bindik. tartıştık biraz, ister istemez suratım düştü. orda sürekli ne oldu diyorlar yok birsey dedim. sonra bugunde bana çocukları eğenceye götürelim mi diye yazmış bende hafta sonu mangal için eşimdeki yetmeyince elimdekileri de eşim alınca kalmadı 5 kuruşum siz gidin dedim. bana sen ondan mı surat asıyosun. ödeyecek bizimki onu ben onu sonradan ödedi sandım falan yazmış. bende ona parasında değilim dedim. ama bu yüzden eşimle tartıştık dedim. açıkçası çok sinirlendim. cebinde 5 kuruş yokken nasıl plan yapıp bizi de zora sokabiliyorsun.bir de kardeşini çoluğunu çocugunu cağırıyorsun. bir de şuan zor durumda olduğumuzu da söylemiştim. 10 kişiyi doyurmak zorundamıydık. şimdi de bana surat asıyor paragöz muamelesi yapıyor.
Direk Hayır de ya ne var. Havalı olcam diye çocuğunun rızkını niye başkalarına yediriyosun

yanında para olmayan insanlar mangal yapmak için kasaba gidiyor.. gerçekten çok mantıklı.. çok basit insanlarmış

Açık açık söylemeniz çok hoşuma gitti resmen konuyu okurken içim soğudu.
Çünkü böyle durumlarda genelde utanması gerekenler değil haklı olan dile getirmeye utanıyor.

Benzer sey basima geldi. Okulda arkadas tutturdu yemekhanede degilde x kafede yemek yiyelim diye. Kizinda huyunu biliyorum. Gittik oraya param kisitli diye yemek soyledim, icecek soylemedim ogrenciyiz sonucta aman aman paramiz yok. Hanimefendi yedi , icti ustune kahveler soyledi. benim hesap 3tuttuysa onunki 12 tuttu oyle diyeyim. Kasaya giderken bende su kadar para var üstünü tamamlar misin dedi kusura bakma bende ancak yediklerimi odeyecek kadar var dedim, nitekimde oyleydi. Sonrasinda Allahin isine bakin ki megerse kredi karti varmismis yaninda, unuttugunu sanmismis. Ne yediyse hepsini odedi. Millet enayi yerine koyacak adam ariyor
Acayip iyi ders olmuş kixarkadasinin o anki suratı görmek isterdim meraktan soruyorum yeterince paran olsa yine sap gibi bırakırmiydin kizarkadasinin evet dememi çok isterim.

bende hafta sonu mangal için eşimdeki yetmeyince elimdekileri de eşim alınca kalmadı 5 kuruşum siz gidin dedim. bana sen ondan mı surat asıyosun. ödeyecek bizimki onu ben onu sonradan ödedi sandım falan yazmış. bende ona parasında değilim dedim. ama bu yüzden eşimle tartıştık dedim.
ayy ne güzel demişsin. Hay ağzın bal yesin. Inan ki takdir ettim.

Acayip iyi ders olmuş kixarkadasinin o anki suratı görmek isterdim meraktan soruyorum yeterince paran olsa yine sap gibi bırakırmiydin kizarkadasinin evet dememi çok isterim.

Sesi kesildi o an :D Şöyle soyleyeyim. Normalde maddi durumu iyi olmayan arkadaslarima elimden geldiğince biseyler ismarlarim. Ama bu kiz gelip bu hafta 45tl ye ruj aldim 95tl ye fondoten aldim diye anlatir. Allah biliyor ya bi senedir indirimden 20tlye aldigim fondoteni kullaniyorum, goz alti kapaticisi bile almadim fondotenle kapatiyorum. Param olduğu halde ayni kizi 4 kere biraktim :D elinde iphone, sirt cantasi mac makyaj malzemeleri ile dolu surekli yanimda online alisveris yapiyor. Sinir olmamak elde degil.

Sesi kesildi o an :KK70: Şöyle soyleyeyim. Normalde maddi durumu iyi olmayan arkadaslarima elimden geldiğince biseyler ismarlarim. Ama bu kiz gelip bu hafta 45tl ye ruj aldim 95tl ye fondoten aldim diye anlatir. Allah biliyor ya bi senedir indirimden 20tlye aldigim fondoteni kullaniyorum, goz alti kapaticisi bile almadim fondotenle kapatiyorum. Param olduğu halde ayni kizi 4 kere biraktim :KK70: elinde iphone, sirt cantasi mac makyaj malzemeleri ile dolu surekli yanimda online alisveris yapiyor. Sinir olmamak elde degil.
oh çok iyi yapmışsın hak etmiş ,elbette muhtaç olanı görmek yardımsever olmak güzel sevaplı işler bunlar ayrı fakat, arkadaşın tarafından durumu varken böylede kullanılmış hissedilmek, hoş olmaz haddini bazen dille olmasada karşılığı ile cevabını vermek daha iyi olmuş .

ailece görüştüğümüz, eşi de eşimin yakın arkadaşı, çocuklarımızda aynı yaşta olan yakın arkadaşım, hafta sonu için plan yapmış aşağı yukarı ayda bikaç kez çıkıyoruz birlikte. o plan yaparken bu ay gerçekten çok sıkıştığımızı eşimin çalıştıgı yerden alacağını da alamadığını konuşmuştuk sohbet arasında. hafta sonu kahvaltı yapar piknik yaparız dedi, peki dedik. eşimde pek istemedi ama gönülsüz tamam dedi. sabah onları almak için evlerine gittik bu defa mangal yakalım öğleden sonra da dediler ısrar ettiler eşim önce yok falan dedi sonra peki dedi. neyse biz bayan arkadaşla kahvaltılıkları almak için gittik ücreti yetmedi yanında çok cuzi bi para almıs yanına bende var deyip ben ödedim kalanını da. sonra arkadasım kız kardeşini aradı onları da oraya çağırdı. eşi ve 3 çocuğu ile birlikte neyse gittik piknik yaptık ordan hadi mangala dediler. tamam dedik. kasaba gitmişleri kocalarımız. bizde arabadayız, etleri hazırlatmışlar orda eşimin arkadası yanımda para yok sen öde demiş. diğeri de bende de yok demiş. eşim kart kullanmıyor yanındaki yetmeyince arabaya geldi benim yanımdakini istedi verdim. ama ister istemez sinirlendim sonuçta hem mangal diye tutturuyorlar hem yok diyorlar. bu ilk de degıl daha önce de bi iki kez yaşandı buna benzer olay. arabalara bindik. tartıştık biraz, ister istemez suratım düştü. orda sürekli ne oldu diyorlar yok birsey dedim. sonra bugunde bana çocukları eğenceye götürelim mi diye yazmış bende hafta sonu mangal için eşimdeki yetmeyince elimdekileri de eşim alınca kalmadı 5 kuruşum siz gidin dedim. bana sen ondan mı surat asıyosun. ödeyecek bizimki onu ben onu sonradan ödedi sandım falan yazmış. bende ona parasında değilim dedim. ama bu yüzden eşimle tartıştık dedim. açıkçası çok sinirlendim. cebinde 5 kuruş yokken nasıl plan yapıp bizi de zora sokabiliyorsun.bir de kardeşini çoluğunu çocugunu cağırıyorsun. bir de şuan zor durumda olduğumuzu da söylemiştim. 10 kişiyi doyurmak zorundamıydık. şimdi de bana surat asıyor paragöz muamelesi yapıyor.
elini ayagini cek boyle tiplerden resmen saftirik gormus annem yiyici der bu tiplere elinde avcunda ne varsa yerler kendileri tutunup giderler paran bitincede birden muhabbet kesilir.arkadas bile olmaz kaldiki saglam dost olsun bunlardan.benimde vardi cevremde bir gun cagirdik evimize yaktik mangali bir baktik misafir cagirmis evime kardesinin karisi 2 cocuguda cikip geldi ki hic samimiyetim yok onlarida cagirdim dedi biz kocamla baktik kaldik sen zaten misafirsin ne misafiri cagiriyorsun hangi sifatla demi hic surat yapmadim evime gelmisler yakismaz bana diye o oldu ne cagirdim birdaha nede gittim arar sorar simdi gelmiyorsunuz filan diye cok yogunum bebekle diyorum cagirmiyorumda ezilme hic cebinde para olsada var deme hep yok gelemem de birak cimri sansinlar ac gozlu sansinlar daha rahat kurtulursun yedirecek birseyin kalmayinca giderler zaten

oh çok iyi yapmışsın hak etmiş ,elbette muhtaç olanı görmek yardımsever olmak güzel sevaplı işler bunlar ayrı fakat, arkadaşın tarafından durumu varken böylede kullanılmış hissedilmek, hoş olmaz haddini bazen dille olmasada karşılığı ile cevabını vermek daha iyi olmuş .
Boyle seyleri dile dokmekte basarili degilim ama uygulama yapmasam icimde kalirdi :D

Saçmalamıslar üstünüzden geçinmisler onlanla planyapmayn bidaha derim

Sonuna kadar haklısınız. İçten pazarlıklı davrananlar onlar olmuş.

oh iyi yapmışsın. bizim okulda da vardı bir kız. bozuk param yok yada param bankamatikte kaldı diye uydurup ödetmeye çalışırdı. sen öde ben sana veririm diyordu. vermiyordu tabiki. ben de artık bana yetecek kadar var diyordum. yemek yemeye gidiyorduk. seninkinden alırım biraz diyordu. ben de yarısını sana verirsem ben doymam kusura bakma diyordum. fazla gitmedim onunla bir yere. neyseki kurtuldum. bazen işyerinde de çıkıyo uyanık tipler. artık ben de pabuç bırakmıyorum. iyi niyetli olmaya da gelmiyor artık.

Bence hatalı yaklasiyorsunuz. Yapmanız gereken gerçekten surat yapmak değildi. Bizim bir arkadaşımız var. Onunla bir yere gidince oturur hesaplar benzin parasına kadar herkese bana su kadar borcunuz var diye gönderir. Bize de sizinde odediklerinizi hesaplayın haber verin der. Biz de ok deriz. Ama başka arkadaşlar ile o tarz bir Org. Yaptığımızda böyle bir şeye girismeyiz. Bir gün yemeği onlar oder. Diğer gün yemeği biz öderiz vs.

Siz de mesela insanların düşünmesine bırakmadan isteyin. Yani mesela hemen akşam biz şu kadar borcumuz car. Etler xx lira, kahvaltıya xx lira adam başı şu kadar gibi yazabilirdiniz.

Bu arada arkadaşınızın ödeyeceğini sanmıyorum. Yalan söylüyor biz odeyecektik diye. Bana böyle bir arkadaşım sitemle yazsam çok mahçup olur hemen ödedim. Yani paragozlukle suclamazdim. Ama sizi öyle suçluyorsa, siz onu sitem ederek dusuncesizlikle sucladiginiz içindir.

Konuyu okurken kendim yazmişim sandım bir an. Çok sinir verici bir durum Aynisi geçen hafta başıma geldi,arkdaşımm eşi ve eşimle pikniğe gittik adam arabasiyla götürdü sözde ama o sıkışık halimizle herşeyi eşim ödedi,çocuklarına süt falanda aldılar marketten.hala hazmedemiyorum. Bir dahada dışarda görüşmeyi düşünmüyorum ben bence sizde beraber plan yapmayın.
Sizi çok iyi anlıyorum. İnsanlar çok acayipleşmiş gerçekten

Bunun çözümü iletişimi kesmek değil ama çekinmeden istemek. Bu insanlar mesela sizin hayatımıza girmişler ve daha ilk planda böyle davranmislar. Eee bunlarla böyle gitti, bundan 6 ay sonra baska bir aileye benzer bir durum. Eee onlarla da öyle gitti. Yani eğer problem ediyorsaniz bence istemekten çekinmeyin. Zaten 2. Planları yapmıyorsunuz. Bizim de var benzer bir arkadaş her geldiklerinde erken kalkarlar sonra bir bakmissin suyu kahveyi odememisler. Ya da çocuğa dondurma almışlar unutmuslar falan. En son kalana kitlenir hesap. Neyse seviyoruz kendilerini çok ses etmedik. İnsanlık hali unutulabilir ama çok unutuyorlar. Ya da çok yiyip hesabı kişi sayısına bölme adetleri var. Ondan da hoşlanmiyorum. Kendi arkadaşlarım ile çok sorun etmiyorum böyle şeyleri.

Back
X