Salaklık bende ki böyle insandan çocuk yaptım !!!

Ah be kardeşim, 18 yaşında bu adamla evlenecek ne zorun vardı? ilk dayakta ayrılman gerekirdi. Aynı keskeleri yaşamamak için ne kadar erken kurultulabilirsen kardır. Gururu bırakıp annenin yanına dön. Taştan da olsa anne annedir. İnsanın ailesi hayattayken sığınma evine gitmesi mantıklı değil. Kabul etmez mi annen?

Canim bizler uzaktan sadece bize

anlattigin seylerden haberdariz..tam

olarak seni anlayabilmemiz zor bu sebep
yazdiklarimizi uzerine dusunerek degerlendir...
Annenle aran bozuk oldugu icin seni elestirenlere firsat verme...kotu es kotu arkadas kotu evlat oluyorda yanlislari cok olan bencil olan anne niye olmasin..annelik tabiatina aykiri ama cok hatalarida olabilir.
Annenle kalmayacaksan cok cok zor gunler seni bekliyor demektir...calissan aldigin para kesinlikte gecimine yetmeyecektir cocugun oldugu icin.

Düzenini kurup kenara 3 5 lira atacak durumu yok bence konu sahibinin bu nedenle beklese ne olacak daha fazla dayak yiyecek..
Sakat kalabilir hatta canından olabilir Allah korusun!
Adam sağlıklı bir tip değil bu çok net..
Üstelik bir bebek var ve büyümeye çalıştığı ortam felaket...
Annenin yanına gitmen mantıklı görünsede seni epey zorlayacak çünkü destek değil köstek...
İlla alacak seni atacak hali yok ama psıkolojik şiddet devam edecek.
Çocuğuna bakmak istemıyor.Sen işe girip çalışsan mecbur bakacak fakat aklın hep evde kalacak..
İster istemez evin sorumluluğunada ortak olacaksın haliyle..
Eşinin üzerine bir mal varlığı yok nafaka konusunda sıkıntı yaşayabilirsin ...Mahkeme kararıyla nafaka onaylansa adam verecek mi belli değil.Uğraş dur..
Zaten bir meslek yok alacağın maaş 1000 lira olacak büyük ihtimal..Nasıl geçinecek...
Adam rahat bırakacakmı belli değil..
İşe gidip gelmesi bile sıkıntı olabilir..
Bence en iyi ihtimal sığınma evi gibi görünüyor....
Bu süreçte en azından psikolojik ve fiziksel şiddetten kurtulursun..Mantıklı düşünmeye zamanın olur..Çocuğun kavga gürültü içinde heba olmaz.
Boşanma sürecini sığınma evinde geçir ordaki insanlardan güç al...Bilki yanlız değilsin...
Boşanma lehine sonuçlandığında ve sana olacak maddi kısmına göre kendine bir düzen kurabilme şansın olabilir belki..
Çok zor bir durum artık içim kaldırmıyor böyle konuları..
Merhamet duysugusundan yoksun insanlarla doldu taştı ortalık ..
Herkes potansiyel katil haline dönüştü..
Böyle bir adamın karşısında dik durmakta zor helede yanında aile yoksa...
Allah yardımcın olsun..
Gerçekten çok üzüldüm sana ve yavruna...
Kafamda bir sürü düşünce oluştu ama imkanlarında ortada o yüzden sadece bunları yazabilidim.
Allah büyüktür gün gelir devran döner..
Sabır ve güç diliyorum sana ...

yani işe gir çocuğuna bakıcı tut diyen arkadaşlar hangi ülkede yaşıyorlar merak ediyorum.
arkadaşın mesleği yok, iş bulsa bile asgari ücret kazanacak ve muhtemelen günde 10 saati bulan bir iş temposu olacak, iyi ihtimalle.
bebeği o kadar süre emanet edebileceği bir bakıcı zaten o fiyata bakar, hadi diyelim ucuz birini buldu, kira ödemesi fatura ödemesi gerekecek. kendi üzerine hiç bir gayrimenkulü olmayan adamdan ne kadar nafaka alabilecek.

biraz daha ayağı yere basan öneriler daha iyi olur.
mesela bu tarz bakıcı problemi yaşayan annelere devlet yardım ediyor mu, bu tarz ücretsiz bakım-evleri var mı? Sanki bazı bölgelerde olduğunu duymuştum ama şartları ne bilmiyorum.

ben konu sahibinin yerinde olsam annemle aram kötü de olsa gider o eve yerleşirim, bir süre sonra alışacak illa ki, orada kira da ödemeyeceğim için evden çalışılabilecek işlere bakıp evin giderlerine ortak olurum, ve çocuğumun giderleri için de nafaka isterim. çocuğu devlet okuluna veresiye kadar bu şekilde idare eder, sonrasında iş bakarım.

Devlet kres yardimi yapiyor anne hic bir ucret odemiyor..anne cocugu gonderecegi kresi kendi belirliyor...

En buyuk sorun ise bu kadar kucuk bi cocugu krese vermek....
Cuzdanimizi emanet edemeyecegimiz kisilere bi evlat can emanet ediyoruz...

kendine yatılı kalabileceğin bir iş bul yaşlı bir kadın meselaa
hem çalış hem çocuguna bak o hayvandan da ayrıl

Simdi bosanma. Adamdan koparabildigini kopar ve bankaya falan yatir. Tam bir birikimin olunca da ayril serefsizden. Boyle bes parasiz ayrilip nasil yasayacaksin evladinla?
Dedigim gibi bir yolunu bul ve her gun bu adamdan! para kopartmaya çalıs...

Ya çalışamayacak bile olsan git annene. Noue çocuğa bak dedin ki. Onu hemen karistirmasaydin keşke. Al bebeğini git. O evde senin de hakkın var hem. Bir süre orda kal toparlan kendin bak cocuguna. Sonra alışır bence annen de. O zaman iş bakarsın.

Esine karsi ne kadar faydali olur bilemem ama onunla yasamak zorunda kaldigin surece mutlaka uygula bu onerimi...sana her zarar veridigin gerek sozlu gerek fiziki siddete ugradiginda...asla seni bu sekilde yola getiremeyecegini hatta ona karsi daha kotu olacagini nefret edecegini soyle...ancak sana iyi davrandiginda onun istedigi gibi olacagini anlat ama vazgecmeden israrla anlat..birsekilde beyninde yer edecektir...hatta boyle devam ederse sana verdigi zarar icin kendi basini yakacagini soyle

Anneninde seni ezmesine izin verme..eger senin icin gerekeni yspmazsa ayri evde yasayacagini babadan kalan ayliginda bir kisminin sana odenecegini ve kendisin zor durumda kalcagini soyle

Öncelikle darp raporu alın!

Bazı fabrıkalarda kresı olan ıs fırsatları oluyor.Yada yatılı kalabileceğiniz bir iş olabilir.Iyıce arastırmak gerekli.. Gunduz gıder cocugunuzla birlikte calısırsınız. Aksam annenızın evınde yasarsınız.. AMA

Bu kadar şiddete meyilli bir insanın boşanmaya tepkisi makul olacağını sanmıyorum.Sığınma evi en gerçekçi çözüm gibi duruyor.Yada izinizi kaybettirip yepyeni bir düzen kurmak..

Kardesimle yasitsin ya gozlerim doldu okurken ..
Ne olur daha fazla cekme o eziyeti ..
Ne olursa olsun annendir basinda durur cocuguna bakar ..
Mutlaka calis bir yerde ..
Kac kurtul o yaratigin elinden arkana bakma ..
Bir daha iyi yuzunu gosterirse inanma kanma ..
Allahin cezasi pislik
Elleri kirilsin

Canım estağfurullah kendine salak deme lütfen kader böyleymiş artık yapacak bişey yok olan olmuş, bir evde huzur yoksa o evde mutluluk,sevgi,saygı yok demektir, sizin saygınız bitmiş olay sözlü şiddetten fiziksel şiddete dönmüş ki ben sözlü şiddete dahi karşıyım evlilikler kolay yapılmıyor ancak aile olmak bir imzayla da olmuyor!! Sizin için söylenecek bir şey kalmamış boşan veya boşanma diyemem karar senin ancak yerinde olsam çalışırım iş bulup kendi ayaklarımın üzerinde dururum annenle barış en kötü adamdan bile iyidir emin ol...

Annene o dayakci pisligi tercih ediyorsun suan.kotunun iyisini secmek durumundasin.Annene git ama hemen bi is bul.biraz zamanini alir ama duzen kurduktan sonra da ayri eve cikarsin.baska cikis yolun yok.kendi gururunu dusunme bebeginin psikolojik sagligini dusun en cok ona uzuldum ben.siz bile pismansiniz dogurdugunuza.o sizin destekciniz olacak oysa.oyle dusunun.o da olmasa suan hayatinizda sizi karsiliksiz seven kim var

Ya annen ne derse desin, alır çocuğunu gidersin evden mi kovacak? Çok çok ''anne ben çıktım geldim tamam mı bu kadar ister destek ol bu süreçte ister köstek ol, ister buraya gelmeme razı ol istersen olma!! ben artık dayak yemek istemiyorum ve geldim konu kapanmıştır!'' dersin olur biter. Napacak seni kolundan tutup kapıya mı atacak???

Çocuğun kaç yaşında? O biraz büyüyüp ananesinin yanında da ağlamadan durabilecek yaşa gelene kadar eve iş al, hani böyle örgü el işi, ya da pasta börek siparişi, ya da evde toka falan yapıp sonra onu götürüp az buz bi para alıyolar o tarz işler yap. Zaten o çocuk ananesiyle aynı evde yaşamaya başlayınca ona da alışır onun yanında da durur.

Darp raporu da al. Ya neden hala sen ''yok annem istemedi yok şöyle böyle'' diyorsun? Niyetin mi yok boşanmaya? Hadi ama bi şey yap artık.

Ya da sığınma evine git bu adamın yanından iyidir ya. Annene de söyle ''sen kabul etmezsen ben sığınma evine gideceğim ona göre'' de. Bugün bu saat oldu senden hala faaliyet yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…