Samimiyetle Allah'a bırakmak..

Tam olarak iki yil onceki Beni anlatiyo bu yazi.

Allah 'ın 99 ismini anlamlarıyla birlikte duzenli olarak okumak benim dönüm noktam oldu diyebilirim,siz de deneyebilirsiniz.

arkadaşım bu benım çokkk dertli olduğum konu,neler yazarımda nasıl anlaşırılım bılmıyorum,tabiki devam edeceksın,takıp edeceksın,Allahtan yardım isteyeceksın,dua türk toplumunda çok ama çok yanlış anlaşılan bır konu,saoğsun hocalarda bır güzel uyutuyor,Allah değil sen işini taıp etceksın,olmuyorsa kendınden bılceksın,

Bakin "her serde vardir bir hayir" sozune ne guzel bir ornek.

Cok zor zamanlar atlatmissiniz ama bu durum cocuklarinizi olgunlastirmis onlari Rabbime yaklastirmis masallah onlara.

Sizin serrinizinde hayiri bu iste.
o sözü deüzelteyım,umulurki,belki,sizin için bir hayır vardır,yanı türk toplumu ordaki belki ifadeısnı kaldırıp her yapmıştır,çok yanlış,bir ifade,

Biz burda teslimiyetten bahsediyoruz ama..
Yan gelip yatıp herşeyi Allaha bırakmaktan değil..

Ben bu konuda emin değilim.
Çünkü yıllardır böyle yasadim. Hiç bir işim rast gitmedi.

Bence kendini, işini Allah'a emanet eden ama samimiyetle O'na güvenen insanlar için hayat daha mutlu ve huzurlu..

Biz burda teslimiyetten bahsediyoruz ama..
Yan gelip yatıp herşeyi Allaha bırakmaktan değil..
yanlış,teslimiyet dıyorusnuz,teslimıyetten sonra çıkan sonuca burunmkıvırılıyor,beğenılmıyor,yada olmaz ise,Allah vermedi nasip olmadı denılıyor,doğanın dengesi var,haketceksın,herşeyın matematiği var,sonuçlar ortadadır,

Biz bekliyoruz ama güzel önerilerinizi :)
Allah bize de o güzel teslimiyetten nasip etsin..
Ay utandım şimdi
İnanın öyle gizli formül vs yok keşke olsa
Evvela yukarı değil aşağı bakarım hep
Yukarı bakarsan başın döner demişti çok yaşlı bir teyze
Hiç tanımadığım birinin acısında bile empati yaparım o kişinin iyiliğine dua eder kendim için bu halden Allah'a sığınırım
Bireyselden çok çoğul dua ederim
Ben değil biz derim
Tevekküle gelince inanın bilmiyorum
Kendiliğinden oluyor
Bir adım geri gidip bulunduğum duruma bakıyorum
Hani intihar etsen yeridir kimse kınamaz
Ama düzelir bu diyorum
Düzeliyor
İnan başka bir formülü yok
Hakkı'mızda tayin edilmiş bir yazgı var ve o ne derse o olur cümlesini çok düşünür ve tekrar ederim
Uğradığım her haksızlığı ahiret için bir kazanç görür alacak haneme yazarım
Affetmeye çalışırım Allah bile affedici iken kendime yakıştırmam kini
İnan aklıma gelen bunlar inşallah faydam olur
Bir duam da şöyle demiştim " allahım benim senden istediğim senin için ne kadar kolay sıradan önemsiz oysa benim için ne kadar zor imkansız çok önemli ne olur onu bana ver allahım" ve kabul olmuştu hemen inanın...
yazsam sabaha kadar sürer de fikri hissiyatım bu yönde
Bu nizamı yaratan ve bizi dahi bizden iyi bilen yaratıcıya bırakmak gerek
Verirse mi imtihanımız vermezse mi? Onu bile bilmiyoruz
Aslolan hayırlısını isteyip teslim olmak
İnşallah faydalı olabilmişimdir

Bende ayni durumdayım yoruldugumu hissediyorum esimle tam düzeliyoruz sonra yine baştan başlıyoruz ony seviyorum biliyorum o da beni seviyor galiba sorun bu cok sevmek ...

Diğerlerini bilemem ama ben Allah'tan gelen her sonuca razıyım..
Bazen yaa uff falan desem de sonrasında utanıp pişman oluyorum..
Lütfen konuyu sabote etmeyelim..
Başka türlü bir yere çekilecek..
Ve kapanacak..
En azından böyle inananlar birbirine destek olsun..

Çok faydalı oldunuz bana ve benim gibi arkadaslara emin olun.
Allah razı olsun.

Konuyu açarken pek ümitli değildim aslında ama iyi ki açmışım çok güzel yorumlar geliyor..

Canım ben kendimden örnek vereyim sana. Dinimin gereklerini 4 4lük yerine getirebilen bir insan değilim. İstediğim bir şey için sürekli dua ederim, bir türlü olmaz olmaz.. Senelerce olmaz. Bir müddet sonra kabulleniş yaşarım. Ne yapayım? Bu da benim kaderim Allah'tan gelen herşey güzeldir der tam olarak teslimiyeti yaşarım. Sonra bir bakmışım senelerce duasını ettiğim o şey pat diye olmuş.

Bu durumu defalarca yaşayan bir insan olarak artık her konuda teslimiyet yaşıyorum. Çünkü ben üzülsem de, sabahlara kadar dua da etsem Rabbimin benim için yazdığı bir kader var ve ben onu yaşayacağım. İstediğim şeyler konusunda tembel de davranmıyorum üstelik, elimden geleni yapıyorum.

Birşeylerin olmasından korkmamaya çalışarak işe başlayabilirsin. Çünkü senin de dediğin gibi yaşadığımız herşeyde bir hayır var, biz her ne kadar bazen idrak edemesek de.

Çok ilginç bir bakış açısı.
Ben hiç Allah'a teslimiyet sonucunu beğenmeme örnegi görmedim.

Memnuniyetsizligin olduğu yerde teslimiyet eksiktir zaten.

Tıpkı bende olduğu gibi..

Duanın en hızlı kabul oluşu teslimiyet ve inanmakta . Teslimiyet ne güzeldir
Dua etmemizi isteyen de '' O '' verecek olanda '' O ''
Allah (c.c.) vererek de imtihan eder vermeyerek de . Bazen geciktirir '' kulum bana ne güzel sesleniyor '' biraz daha muhabbet edelim diye geciktirir.
Ahirete bırakır bazı dualarımızın karşılığını.
Bizi yaratan irademize isteğimize duamıza teslimiyetimizi de bilendir.
Sorgunun sınırı olmalı bence isteyip bir kenara çekilmek de olmaz umut ile umutsuzluk arasında kalmak lazım .
genel de bir niyet olsa adak adanır. Oysa o niyet olmadan bir şeyler verilse feda edilse daha çabuk kabul olur.
Gece yastığa başınızı koyduğunuzda başlayın Rabbimiz ile sohbete illa bir şey istemek değil dert yanmak şikayet etmek değil içinizden geçenleri dökün sessizce bunu alışkanlık haline getirince çok daha kolay oluyor teslimiyet.
Rabbimiz bizi bizden daha iyi biliyor çok şükür ki bizi bizden daha iyi biliyor .
Son olarak bir gün hayalini kurduğunuz istediğiniz duasını yaptığınız şeyleri yaşarken bulursunuz kendinizi farkındalık kalbiniz açık olsun

ben de boyleyım ve ruhsal olarak yansıyor ne yazık kı..mesela bıseye yada bırıne vs cok uzulduysem cok dusunur ve kurcalarım kafamda..Allaha havale edıyorum derım ama yıne de kendımı dusunmek yada uzulmekten alamadıgım cok oluyor.
bır sure sonra gecıyor ıste bunun ıcın de yenı ugraslar edınıyorum dusunmemek uzulmemek kurcalamamak için..
burası ıyı gelıyor mesela..yazıyorum yazıyorum yazıyorum ve unutuyorum dertlerımı..benden daha zor durumda ınsanlar var..halıme sukredıyorum.
ıyı kotu olsa da burdakı herkes ıyıkı var..yenı ınsanlar yenı fıkırler edınmek guzel....

o sözü deüzelteyım,umulurki,belki,sizin için bir hayır vardır,yanı türk toplumu ordaki belki ifadeısnı kaldırıp her yapmıştır,çok yanlış,bir ifade,

Zaten benim soyledigim halk arasinda bilinen sekli ayet ise su:

Sizin hayir bildikleriniz şer, Ser bildikleriniz hayirdir. Allah bilir siz bilemezsiniz. (Direk cevirisi)

Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (BAKARA 216, Diyanet isleri meali) (bu aciklamali meal)

Cok yanlis bir dusunce olan ne simdi?

Bari boyle bir konuda polemik cikarmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…