- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Can'ım ya
Utandırma beni :-(
Bayanlar Merhaba. .
Endişe ettiğiniz konuları samimiyetle Allah'a bırakabiliyor musunuz?
Yapabiliyorsaniz nasıl?
Ben dua etsem de elden birakamiyorum.
Allah'im sen en hayırlısini bilirsin sana bırakıyorum desem de dilde yani.. Sonra kurcalamaya devam eden bir tutum içindeyim. Hani inancliyim da bir kitap okudum, etkilendim evet hatam bu inanarak dua etmiyorum dedim.
Bir süre iyiydim de yine başladım sonra.
Böyle huzursuzum..
Ben de Allah deyip ötesini düşünmemek istiyorum..
Önerileriniz var mı bana?
Tevekkül etmek güzel de , insan bazen dayanamıyor malesef
Tam olarak iki yil onceki Beni anlatiyo bu yazi.
Allah 'ın 99 ismini anlamlarıyla birlikte duzenli olarak okumak benim dönüm noktam oldu diyebilirim,siz de deneyebilirsiniz.
o sözü deüzelteyım,umulurki,belki,sizin için bir hayır vardır,yanı türk toplumu ordaki belki ifadeısnı kaldırıp her yapmıştır,çok yanlış,bir ifade,Bakin "her serde vardir bir hayir" sozune ne guzel bir ornek.
Cok zor zamanlar atlatmissiniz ama bu durum cocuklarinizi olgunlastirmis onlari Rabbime yaklastirmis masallah onlara.
Sizin serrinizinde hayiri bu iste.
arkadaşım bu benım çokkk dertli olduğum konu,neler yazarımda nasıl anlaşırılım bılmıyorum,tabiki devam edeceksın,takıp edeceksın,Allahtan yardım isteyeceksın,dua türk toplumunda çok ama çok yanlış anlaşılan bır konu,saoğsun hocalarda bır güzel uyutuyor,Allah değil sen işini taıp etceksın,olmuyorsa kendınden bılceksın,
arkadaşım bu benım çokkk dertli olduğum konu,neler yazarımda nasıl anlaşırılım bılmıyorum,tabiki devam edeceksın,takıp edeceksın,Allahtan yardım isteyeceksın,dua türk toplumunda çok ama çok yanlış anlaşılan bır konu,saoğsun hocalarda bır güzel uyutuyor,Allah değil sen işini taıp etceksın,olmuyorsa kendınden bılceksın,
yanlış,teslimiyet dıyorusnuz,teslimıyetten sonra çıkan sonuca burunmkıvırılıyor,beğenılmıyor,yada olmaz ise,Allah vermedi nasip olmadı denılıyor,doğanın dengesi var,haketceksın,herşeyın matematiği var,sonuçlar ortadadır,Biz burda teslimiyetten bahsediyoruz ama..
Yan gelip yatıp herşeyi Allaha bırakmaktan değil..
Ay utandım şimdiBiz bekliyoruz ama güzel önerilerinizi :)
Allah bize de o güzel teslimiyetten nasip etsin..
Bende ayni durumdayım yoruldugumu hissediyorum esimle tam düzeliyoruz sonra yine baştan başlıyoruz ony seviyorum biliyorum o da beni seviyor galiba sorun bu cok sevmek ...Ietmediğim için kabul olmuyor diye düşünmüyorum ama inanarak dua etmediğim için huzursuzum bunun farkındayım. Hani içimde hep bir panik hali. Sorgulama ve kurcalama dürtüsü var.
Söylemeye gelince diyorum şer görünende bile bir hayır gizlidir diye. Allah'a bırak o en iyisini bilir ve senin için en iyisini hazırlar desem bile bu bendeki kontrol hali niye?
Bunu bırakmanin bir yolu olsa keşke...
yanlış,teslimiyet dıyorusnuz,teslimıyetten sonra çıkan sonuca burunmkıvırılıyor,beğenılmıyor,yada olmaz ise,Allah vermedi nasip olmadı denılıyor,doğanın dengesi var,haketceksın,herşeyın matematiği var,sonuçlar ortadadır,
Ay utandım şimdi
İnanın öyle gizli formül vs yok keşke olsa
Evvela yukarı değil aşağı bakarım hep
Yukarı bakarsan başın döner demişti çok yaşlı bir teyze
Hiç tanımadığım birinin acısında bile empati yaparım o kişinin iyiliğine dua eder kendim için bu halden Allah'a sığınırım
Bireyselden çok çoğul dua ederim
Ben değil biz derim
Tevekküle gelince inanın bilmiyorum
Kendiliğinden oluyor
Bir adım geri gidip bulunduğum duruma bakıyorum
Hani intihar etsen yeridir kimse kınamaz
Ama düzelir bu diyorum
Düzeliyor
İnan başka bir formülü yok
Hakkı'mızda tayin edilmiş bir yazgı var ve o ne derse o olur cümlesini çok düşünür ve tekrar ederim
Uğradığım her haksızlığı ahiret için bir kazanç görür alacak haneme yazarım
Affetmeye çalışırım Allah bile affedici iken kendime yakıştırmam kini
İnan aklıma gelen bunlar inşallah faydam olur
Bir duam da şöyle demiştim " allahım benim senden istediğim senin için ne kadar kolay sıradan önemsiz oysa benim için ne kadar zor imkansız çok önemli ne olur onu bana ver allahım" ve kabul olmuştu hemen inanın...
yazsam sabaha kadar sürer de fikri hissiyatım bu yönde
Bu nizamı yaratan ve bizi dahi bizden iyi bilen yaratıcıya bırakmak gerek
Verirse mi imtihanımız vermezse mi? Onu bile bilmiyoruz
Aslolan hayırlısını isteyip teslim olmak
İnşallah faydalı olabilmişimdir
Inanarak dua etmediğim için kabul olmuyor diye düşünmüyorum ama inanarak dua etmediğim için huzursuzum bunun farkındayım. Hani içimde hep bir panik hali. Sorgulama ve kurcalama dürtüsü var.
Söylemeye gelince diyorum şer görünende bile bir hayır gizlidir diye. Allah'a bırak o en iyisini bilir ve senin için en iyisini hazırlar desem bile bu bendeki kontrol hali niye?
Bunu bırakmanin bir yolu olsa keşke...
yanlış,teslimiyet dıyorusnuz,teslimıyetten sonra çıkan sonuca burunmkıvırılıyor,beğenılmıyor,yada olmaz ise,Allah vermedi nasip olmadı denılıyor,doğanın dengesi var,haketceksın,herşeyın matematiği var,sonuçlar ortadadır,
Duanın en hızlı kabul oluşu teslimiyet ve inanmakta . Teslimiyet ne güzeldirBayanlar Merhaba. .
Endişe ettiğiniz konuları samimiyetle Allah'a bırakabiliyor musunuz?
Yapabiliyorsaniz nasıl?
Ben dua etsem de elden birakamiyorum.
Allah'im sen en hayırlısini bilirsin sana bırakıyorum desem de dilde yani.. Sonra kurcalamaya devam eden bir tutum içindeyim. Hani inancliyim da bir kitap okudum, etkilendim evet hatam bu inanarak dua etmiyorum dedim.
Bir süre iyiydim de yine başladım sonra.
Böyle huzursuzum..
Ben de Allah deyip ötesini düşünmemek istiyorum..
Önerileriniz var mı bana?
Estağfurullah ne demek mahcup oldumVuslataDair la tanışmak ve muhabbet etmek isterim o kadar daraldim ki umut kapısının önünde duruyorum ama giremiyorum umudumu yitirdim gibi
o sözü deüzelteyım,umulurki,belki,sizin için bir hayır vardır,yanı türk toplumu ordaki belki ifadeısnı kaldırıp her yapmıştır,çok yanlış,bir ifade,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?