Samimiyetle Allah'a bırakmak..

ben elımden gelenı yapmıssam vıcdanen rahatsam
veya benım elımden gelecek hıc bırsey yoksa tamamen taktır allahın ıse
gonul rahatlıgıyla tum samımıyetımle allaha bırakıyorum

bu zamana kadar allaha havale ettıgım allaha bıraktıgım ona teslım ettıgım hıc bıseyden pısmanlık duymadım ve hep emınım
:)
en ıyısı en dogrusu en hayırlısı olacaktır emın olun

Aslında şunu bilebilsek..
Bizler çocuklarımızın her istediğini hemen veriyor muyuz?
Yoksa asgari iyiliklerini mi düşünüyoruz?
Yanlış yaptıklarında kızmıyor muyuz?
Allah kendisine inanıp sığınınlar için en güzelini vermez mi?
Sabırsızlık etmesek ne güzel olacak..

Bir de kimseye ah etmeyin arkadaslar. Yani seni Allaha havale ediyorum demeyin.
Ben bir gün canimi cok yakan biri icin bunu dedim. " Allahim benim sikayetim sanadir, o kisiyi sana sikayet ediyorum, sen goruyorsun" dedim. Ve 1 saat gecmeden o kisinin elinde ne mali mulku varsa yandi. Cok pismanim. Asiri pismanim. Keske olmasaydi keske. Ha o kisi hatasini anladi mi anlamadi. Ama sakin oyle dua etmeyin. Aradan 4 yil gecti ben hala cok pismanim. O kisinin iki yakasi bir turlu bir araya gelemiyor...

Bende diyorum ki Rabbim uzak tut diyorum ama bu dua yi eder etmez o kisi yada kişiler daha duam buter bitmez bize geliyor ve en az 2 gün bizde ler mesela diyirum ki eşim beni çok sevsin diyorum ogün buz gibi oluyor anlamadım bir türlü

Aslinda eş soguklugu vs acaba evde bir sorun mu oluyor bilmediginiz? Ya da bir derdi mi var? Belki de aslinda araniz kotuyken dua ediyorsunuz ve soguk oluyor esiniz, ya da o kisilerin size gelme ihtimali olacagi zaman dua ediyorsunuz bu sebeple geliyorlar. Yani bu seylerin önüne gecmek lazim.
Benim bu Allaha havale ettigim kisi cok ama cok canimi yakti. Hala hatirladikca aglarim ama böyle olsun istememistim. Rabbim hep daha cok versin keske öyle demeseydim diye cok pismanim.

hay Allah. Canım istemsizce gülüyorum kusura bakma. .

Bir yerde bir hata var ama nerde iyi düşünmeli..

hay Allah. Canım istemsizce gülüyorum kusura bakma. .

Bir yerde bir hata var ama nerde iyi düşünmeli..
Yok,bir yerde hata yok.
Gerçekten imtihan dünyasında olduğumuzu kabul ettiğimiz an olay bitiyor.
Olmayanın da bize verilmiş bir sebebi var.
Asıl mükafat ya da ceza ötede.
Burada yaptıklarımızla,yaşadıklarımızla ötede hesaplaşacağız.
Önemli olan o güne hazırlamak kendini.

Belkide, eşimin anlatmadığı birsey var gibi ,hissediyorum ama kadin vs degil .sanki evlilik için acele ettigini düşünüyor gibi evlilik zor zaten ama bizim ki daha zordu yoruldu belki belki aşkı bitti bilmiyorum

Fiili duayı eksik mi yapiyorsunuz acaba?

Duanin iki boyutu vardir. Ilk once fiili duayi yapacaksiniz yani size dusen gorevi. Sonra manevi duaya geceksiniz.

Siz esinizle aranizdaki soguklu gitsin diye bir caba sarfetmeden sadece dua etmekle olmaz bu is.

Esinizin sizden soguma sebepleri vardir once o sebepleri bulun ortadan kaldirin sonra dua edin "Rabbim ben elimden geleni yaptim gerisini sana birakiyorum sen esimin kalbini bana isindir" diye.

Belkide, eşimin anlatmadığı birsey var gibi ,hissediyorum ama kadin vs degil .sanki evlilik için acele ettigini düşünüyor gibi evlilik zor zaten ama bizim ki daha zordu yoruldu belki belki aşkı bitti bilmiyorum

Kac yillik evlisiniz peki? Bu durumu oturup konustunuz mu? Baska bir sıkıntısı olamaz mi?

Evet var ama ben birsey yapamıyorum elim kolum bağlanmış gibi

Evet var ama ben birsey yapamıyorum elim kolum bağlanmış gibi

Rabbim insallah esinizle aranizdaki sorunlari gidermeniz icin sizin yardimciniz olur.

Birde "Allah im esimin kalbini bana isindir" demek yerine "Allah im Esimle aramdaki sorunu ortadan kaldiracak guc ver" diye dua edin. Belki o zaman isler degisir.

7 yıllık defalarca konuştum

Peki ne diyor bu duruma? Çocuk var mi? Belki biraz heyecan katmaniz gerek? Mesela evli degilmissiniz gibi sanki sevgiliymisisniz disarda bulussaniz flört etseniz, istediginiz seyleri yapsaniz belki bu heyecan iyi gelebilir ne dersiniz?

Peki ne diyor bu duruma? Çocuk var mi? Belki biraz heyecan katmaniz gerek? Mesela evli degilmissiniz gibi sanki sevgiliymisisniz disarda bulussaniz flört etseniz, istediginiz seyleri yapsaniz belki bu heyecan iyi gelebilir ne dersiniz?
Artı bir minik tatil!

Canim beşeriz maalesef teslimiyet noktasinda eksigiz yani kendim adina soyleyim dua ediyorum bekliyorum ama sabir konusunda sikintiliyim aceleci bir tutumum var yurekten teslim olmayi cok istiyorum bir sorun karsisinda Allahtan geldi deyip tam manada adanmak istiyorum.
Insallah dogru dua edebilen ve sabirla bekleyenlerden olurux

Dışarı çıkmak istemiyor zaten gec geliyor herseyi denedim

Ben bir gunah isledim. O gunden sonra dua etsem de dilimde, kalbime indiremiyorum. Nasilsa kabul olmaz gibi bi his var icimde.
Tovbe de ettim ama hala ayni durumdayim. Namaz bile kilasim gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…