Samimiyetsizlik

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhaba arkadaşlar.
Konumu derinlemesine anlatacak gücüm yok . Eşimin ailesi beni sevmiyor biliyorum, duygularımız karşılıklı zaten. Bir araya gelmek istemiyorum ama gelmeyince eşim üzülüyor. Arkamdan o kadar dedikodumu yapıyorlar kulağıma geliyor ama bir araya gelince adeta melek gibiler. Eşime elle tutulur bir bahane gösterip bağları koparamiyorum. Ben çok sıkıldım bu aileden hatta nefret ediyorum. Nerede yanlış yapıyorum ? İyi bir insan olayım derken benliğimi kaybettim, kendimi taniyamiyorum. Onlar gibi olmak istemiyorum. Boşanmayı düşündüm evet ama eşim beni seviyor, kızımızı seviyor ama ailesine toz konduramiyor adeta ana kuzusu. Ben bu insanlardan kırmadan incitmeden nasıl uzaklasacagim

zamanla
Hersey bi anda olmuyo
Haftada bir görüşürsün sonra iki haftada üç haftada derken bi şekilde uzaklasırsın
Hele bide cocuk okula baslayınca daha da iyi oluyo
Mesela biz önceden sık sık memlekete giderdik ama şimdi sömestr ve yaz tatilinde gidiyoruz

canim o isin kolay isi var ne biliyomusun ? asla ama asla yanliz birakma esini onlarin yaninda kocani cok yucelt veeee en guzeli kahkahalar atarak laffff sok gul gul ve sadece gul....onlarin dediklerrini umursama cunku kiskanc insanlar boyle boktan davranis icine girerler ve seni uzmeye calisirlar kiskanan insanlar genelde coook dedikodu yapar kisaca umursama onlar icin asla ama asla kocanla kotu olma

Direk ailesi hakkında olumsuz konuşmayın.Eşinizle aranız bozulur. Siz iyi taraf olun. Eşinizin yanında sizde melek olun. Böylece bişey derlerse eşiniz sizi savunur.
Daha sonra da eşinize arkanızdan konuştukları konuları duyduğunuzu anlatın. Hatta ben ne yaptım ki, insan gelininin arkasından nasıl konuşur diyin. Bence biraz gözyaşı da iyi olur.

Eşinizin ailesiyle aynı kulvarlarda koşan bi eltim var, kadın samimiyetsizliğin dibi.. Bunu en geç farkeden ailede ben oldum (3yıl sonra çözdüm) ve sayesinde bayağı üzüldüm kırıldım zamanında..Konuştum olmadı,küstüm olmadı, sustum olmadı ve sonunda anladımki kadının fıtratı bu.. Ve bi gün bana bişey oldu ona karşı aynı onun gibi davranmaya karar verdim.. Onu sevmediğimi zaten sağır sultan biliyo,zaten onu en son seven de bendim heralde özel bi gün falan olmayınca ne ararım ne giderim ne davet ederim, olur da bi araya gelirsek tıpkı ama tıpkı onun gibi davranıyorum (bebeğimler, aşkımlar,canımlar,cicimler,samimiyetsiz aklınıza gelen ne davranış varsa onları yapıyorum). Karşılıklı dışardan bile rahatlıkla görülen samimiyetsiz tavırlar (ama bunu bilinçli yaptığımı eşim,k.validem,diğer 2 eltim ve k.braderlerim herkes biliyo, hatta arada biriyle gözgöze gelicek olursak gülüyoruz karşılıklı çaktırmadan).. Ve bi insan bi ailede ancak bu kadar sevilmez. Herkes kadından nefret ediyo desem yeridir. Ama hepimiz onun gibi yapıyoruz artık ve bu durumla neredeyse eğleniyoruz. O da sanırım bunun artık çok net farkında ve biz ma-aile haftanın 3-5 günü neredeyse bi aradayken kendileriyle görüşmüyoruz, o da zaten bizi sevmediği için bu durumdan memnundur diye tahmin ediyorum. 3 gün önce sağolsun d.günümde aradı olanca samimiyetsizliğiyle sanki daha dün görüşmüşüz gibi konuştu, halbuki en az 6 aydır konuşmuyoruz. Ben de öpücükler kalpler teşekkürlerle kapattım. Aramızdaki iletişim bundan ibaret yani. Ve bu zamanla oldu. Giderek mesafeler görüşmelerin arası açıldı.

Böyle yapabilmek bile büyük başarı bence tebrik ederim sizi
darısı yapamayanlara olsun

Böyle yapabilmek bile büyük başarı bence tebrik ederim sizi
darısı yapamayanlara olsun
Bencede amin :)

Valla onlar gibi olmazsın canım sadece onlara karşı öyle olursun ve zaten onlar farkeder senin bunu bilinçli yaptığını, benim elti o kadar farkında ki.. Önceden hep saf'ı oynuyodu, kırılıyosun, surat asıyosun, mesafe alıyosun mesela "ayy ama ben seni çok seviyorum çok üzülüyorum, ben sana bişey yapmadımkiiii" ler falan.. Kendisi çok mükemmel de sen sıkıntılıymışsın gibi imaj çiziyo çevreye sürekli o kadar iyi oyuncu ki oscarlık kadın tam. Sonra ben böyle yapmaya başlayınca eli kolu bağlandı, bişey de diyemiyo, çünkü kendisini taklit ettiğimi adı gibi de biliyo, 6 ay aramayıp o beni aradığında, ayy şöyle özledim böyle özledim, yok burnumda tütüyosunlar, yok işler o kadar yoğunkiler, yok eşime söylüyorum gidelim diye hep işi var gelemedik bir türlü (halbuki onlar bize hiçbizaman gelmezler ve kendisi hep bu cümleleri kurar eskiden beri). Bu şekilde konuşunca elini kolunu bağlamış oluyorum, sitem de edemiyo ,hiçbişey de diyemiyo, ohh o kadar mutluyum ki onu kendi kazdığı kuyularda bıraktığım için

Allahım burdaki hatunlara tez vakitte şu seviyeye gelmeyi nasip et inşallah

Bunun sevmediğin insanı taklit etmekten daha kolay bir yolu var. Yokmuş gibi davranmak.
Samimiyetine inanmadığım birine , gerçekten sevdiğim, değer verdiğim kişiye kullandığım hitap cümlelerini kullanamam. Karşımda eleştirdiğim kişiden ne farkım kalır o zaman. Onu samimiyetsizlikle suçluyorsam bende aynı ünvanı hak ederek almış olmaz mıyım?

En iyi cevap nötr olmaktır bence.

Bu herkes için yapılabilecek bişey değil zaten. Bir kişi eğer eşinizin ailesindeyse ve o kişiyi tamamen hayatınızdan çıkarmak mümkün olmuyorsa, "yokmuş gibi davranmak" da dahil daha önce bir çok yol denenmiş (akla gelecek her yol) ve hep üzülen taraf siz olmaya devam etmişseniz, onun oyunuyla ona cevap vermek tek çözüm olmuşsa ben sıkıntı görmüyorum. elbette ki her samimiyetsize ve her samimiyetsizliğe aynı yolla karşılık vermiyorum, dikkat ederseniz tek bir kişiden bahsediyorum. 38 yıllık ömrümce samimyetsiz olduğum tek kişi. Benim ondan farkım zaten çok net ve açık ve çok şükür etrafımdaki herkes de bunun farkında. Ben o ünvanı ona karşı zaten kendime de veriyorum (tüm mesajlarımda belirttiğim gibi karşılıklı samimyetsizlik) ve bu durumdan da gayet memnunum.Bir kişiye böyle davranmam karakterimi bozmadı yani Benim çözümüm bu oldu. konu sahibi de benzer bir durumda (sözkonusu kişiler eşinin ailesinden) olduğu için belki ona da bir yol olur diye örneklemek istedim.

yüzüne iyi davranılıyorsa sorun etme bence, asıl o dedikoduları getirlerden uzak dur...

Bir sohbet edasıyla yazmak istedim aslında. Ama elestirisel gibi de olmuş. Yazmakla, karsilikli konusma farki.

Ben duygularımi saklayabilen biri degilim, yüzümden okunur ne hissedersem. Sevmedigim, samimiyetine inanmadığım bir insanla ayni ortamda kalırsam lal olurum. Nasılsın, iyi misin den öteye götüremem sohbeti. Onda sevmedigim hic bir davranisi kendime yakıştırmam. Bir insanla iletisimimde arada kaldığim zamanlarda, tepkisizlik en büyuk tepkidir diye düsünür ona göre davranırım. Ama evet sizin yaptıgıniz gibi kendi silahi ile vurmakta etkisi kanitlanmiş bir yöntem ama ben beceremiyorum iste. Onu anlatmak istemistim.

Aramıyorum sormuyorum , özel günlerde şahsi olarak ta aramıyorum, eşim arıyor hoparlörü açıp hepimiz çoluk çocuk konuşup kapatıyoruz. Eşim de çok meraklı olmadığı için ailesine 2 haftada 1 benim isteğimle ( eşim üzülmesin diye, yalnız gitmez) eşimle birlikte çaya gideriz , samimiyetsiz samimiyetsiz havadan sudan sohbetler. Öyle pek lafa söze de girmem.Ben bunu yapabildim . Rahatım görmeyince. Yeri geldi haftada 3 gittim gündüz gittim yalnız gittim kendi istegimle gittim üstelik kocam asla git demez ,samimiyet kurmaya çabaladım ben ben olmaktan çıktım . Ama yine olmadı. En iyisi mesafeli görüşmek.

Ahh Ahh herkeste aynı dert.

Eşinin ailesine bayılan var mı ki?? İstisnalar elbet olabilir, ama kayın aile genelde kendini bilmez ve gelini veya damadı kendinden iter. Uçuk durumlar olmadıkça mesafeli şekilde görüşülmeye devam edilir. Evli olduğumuz sürece bu böyledir..

tıpkı ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…