Neden saçların beyazlamış arkadaş diye sorsamhep korktuğum bişeydi kalbimin körelmesi , vicdanımı kaybetmek, artık öyle hissediyorum, evet öyleyim kalbim kapkara sanki ,bakıyorum eski ben’e dair hiç bişey yok , insanlara herkese karşı hırsım var ,anneme , babama ama yüzlerine gülüyorum mecbur ... hırsım beni kemirecek diye korkuyorum .. mutsuzum
Biliyorum biz itiyoruz kendimizi birazda , bir nevi kendi kendini dolduruşSanırım depresyondasınız. Depresyonda olan bi insanın en büyük düşmanı kendisidir ne yazık ki.
David Burns İyi hissetmek kitabında şunu söylüyor: "tüm duygularınız ve hareketleriniz düşüncelerinizin ve tavırlarınızın sonucu gelişir.Benzer şekilde duygularınız ve davranış biçimleriniz, algılamalırınızı çeşitli yollarla etkiler..."
Yani ilk olarak davranış ve tavırlarımızı değiştirmek kendimiz ve çevremiz hakkında olan düşüncelerimizi de kökünden değiştircektir.
Şöyle ki annem babam beni sevdiğim kişiye vermedi ondan dolayı arttı diyebilirim , sadece ona da değil bütün taliplerimi geri çeviriyorlar , resmen evde kalacam onlar yüzünden , onun dışında 2 abim evli çocuklu , Hastahaneye yatan eşlerinin yanında kalmak mı dersiniz haftalarca çocuklarını bana yüklemek vs işlerini yaptırıyorlar , e üzülüyorum bende kendi kendini yiyip bitirme durumu anlayacağınızBu karamsarlık bu hırs neden ?
Biraz açın yorum yapalım
Yazdım aslında ne olduğunu açıkçası ben insanlardan nefret etmeye başladığım için , kötü hissediyorum, komik gelecek ama sırf bu yüzden çirkinleşirim yakında diye düşünüyorum , iyi insanların yüzünde nur var Çünkisıkıntınız kendinizle sanırım. konu yok ortada. ama kötü insanlar bunu kabullenmezler kötü olmadığınızda anlaşalım bikonuyu daha da açarsanız rahatlayabilirsiniz
içinde bulunduğunuz ruhsal sıkıntıdan böyle düşünüyorsunuz. emin oldum kötü biri olmadığınıza. ebeveynleriniz artık kararı size bırakmalı çok da sessiz kalırsanız ömrünüzü yerler. abileriniz falan siz şikayetçi olmadığınız sürece yapmanız kötü bir şey değil elbette. ama istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz kimse size emir veremez ne demek yani! keyfim bilir ister yaparım ister yapmam emrivakiden ben de nefret ediyorum. belki bıraksanız o işi siz söylemeden yapacağım ancak rica etmeyip emrivakiyi tercih ettiklerinde çıldırıyorum. yani öncelikle kendi kıymetinizi bilinYazdım aslında ne olduğunu açıkçası ben insanlardan nefret etmeye başladığım için , kötü hissediyorum, komik gelecek ama sırf bu yüzden çirkinleşirim yakında diye düşünüyorum , iyi insanların yüzünde nur var Çünki
Gerçekten öyle oluyor ayy hem çirkin hem cirkef olacaksın bence derhal topla kendini hayat kuşlar yaz her şey çok guzelYazdım aslında ne olduğunu açıkçası ben insanlardan nefret etmeye başladığım için , kötü hissediyorum, komik gelecek ama sırf bu yüzden çirkinleşirim yakında diye düşünüyorum , iyi insanların yüzünde nur var Çünki
İnşlh toparlanırımGerçekten öyle oluyor ayy hem çirkin hem cirkef olacaksın bence derhal topla kendini hayat kuşlar yaz her şey çok guzel
Evet çocuk bakmak benim için zor değil ama buna mecbur olmak ,sanırım üzüyoriçinde bulunduğunuz ruhsal sıkıntıdan böyle düşünüyorsunuz. emin oldum kötü biri olmadığınıza. ebeveynleriniz artık kararı size bırakmalı çok da sessiz kalırsanız ömrünüzü yerler. abileriniz falan siz şikayetçi olmadığınız sürece yapmanız kötü bir şey değil elbette. ama istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz kimse size emir veremez ne demek yani! keyfim bilir ister yaparım ister yapmam emrivakiden ben de nefret ediyorum. belki bıraksanız o işi siz söylemeden yapacağım ancak rica etmeyip emrivakiyi tercih ettiklerinde çıldırıyorum. yani öncelikle kendi kıymetinizi bilin
mecbur değilsiniz? sağlamından bir reste kadar kendinizi kötü biri olarak görmenizEvet çocuk bakmak benim için zor değil ama buna mecbur olmak ,sanırım üzüyor
Şöyle ki annem babam beni sevdiğim kişiye vermedi ondan dolayı arttı diyebilirim , sadece ona da değil bütün taliplerimi geri çeviriyorlar , resmen evde kalacam onlar yüzünden , onun dışında 2 abim evli çocuklu , Hastahaneye yatan eşlerinin yanında kalmak mı dersiniz haftalarca çocuklarını bana yüklemek vs işlerini yaptırıyorlar , e üzülüyorum bende kendi kendini yiyip bitirme durumu anlayacağınız
Gerekçelerinizi gayet haklı buldum. Kim olsa sizin gibi sinirlenir/hırslanır. Bu sizin kötü biri olduğunuz anlamına gelmez. Kendi kendizi yemeyin, kime sinirlendiyseniz söyleyin yüzüne.Şöyle ki annem babam beni sevdiğim kişiye vermedi ondan dolayı arttı diyebilirim , sadece ona da değil bütün taliplerimi geri çeviriyorlar , resmen evde kalacam onlar yüzünden , onun dışında 2 abim evli çocuklu , Hastahaneye yatan eşlerinin yanında kalmak mı dersiniz haftalarca çocuklarını bana yüklemek vs işlerini yaptırıyorlar , e üzülüyorum bende kendi kendini yiyip bitirme durumu anlayacağınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?