Sanırım artık kötü biriyim

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
hep korktuğum bişeydi kalbimin körelmesi , vicdanımı kaybetmek, artık öyle hissediyorum, evet öyleyim kalbim kapkara sanki ,bakıyorum eski ben’e dair hiç bişey yok , insanlara herkese karşı hırsım var ,anneme , babama ama yüzlerine gülüyorum mecbur ... hırsım beni kemirecek diye korkuyorum .. mutsuzum

Neden saçların beyazlamış arkadaş diye sorsam

Sanırım depresyondasınız. Depresyonda olan bi insanın en büyük düşmanı kendisidir ne yazık ki.
David Burns İyi hissetmek kitabında şunu söylüyor: "tüm duygularınız ve hareketleriniz düşüncelerinizin ve tavırlarınızın sonucu gelişir.Benzer şekilde duygularınız ve davranış biçimleriniz, algılamalırınızı çeşitli yollarla etkiler..."
Yani ilk olarak davranış ve tavırlarımızı değiştirmek kendimiz ve çevremiz hakkında olan düşüncelerimizi de kökünden değiştircektir.

Biliyorum biz itiyoruz kendimizi birazda , bir nevi kendi kendini dolduruş

sıkıntınız kendinizle sanırım. konu yok ortada. ama kötü insanlar bunu kabullenmezler kötü olmadığınızda anlaşalım bi konuyu daha da açarsanız rahatlayabilirsiniz

Bu karamsarlık bu hırs neden ?
Biraz açın yorum yapalım
Şöyle ki annem babam beni sevdiğim kişiye vermedi ondan dolayı arttı diyebilirim , sadece ona da değil bütün taliplerimi geri çeviriyorlar , resmen evde kalacam onlar yüzünden , onun dışında 2 abim evli çocuklu , Hastahaneye yatan eşlerinin yanında kalmak mı dersiniz haftalarca çocuklarını bana yüklemek vs işlerini yaptırıyorlar , e üzülüyorum bende kendi kendini yiyip bitirme durumu anlayacağınız

sıkıntınız kendinizle sanırım. konu yok ortada. ama kötü insanlar bunu kabullenmezler kötü olmadığınızda anlaşalım bi konuyu daha da açarsanız rahatlayabilirsiniz
Yazdım aslında ne olduğunu açıkçası ben insanlardan nefret etmeye başladığım için , kötü hissediyorum, komik gelecek ama sırf bu yüzden çirkinleşirim yakında diye düşünüyorum , iyi insanların yüzünde nur var Çünki

içinde bulunduğunuz ruhsal sıkıntıdan böyle düşünüyorsunuz. emin oldum kötü biri olmadığınıza. ebeveynleriniz artık kararı size bırakmalı çok da sessiz kalırsanız ömrünüzü yerler. abileriniz falan siz şikayetçi olmadığınız sürece yapmanız kötü bir şey değil elbette. ama istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz kimse size emir veremez ne demek yani! keyfim bilir ister yaparım ister yapmam emrivakiden ben de nefret ediyorum. belki bıraksanız o işi siz söylemeden yapacağım ancak rica etmeyip emrivakiyi tercih ettiklerinde çıldırıyorum. yani öncelikle kendi kıymetinizi bilin

Gerçekten öyle oluyor ayy hem çirkin hem cirkef olacaksın bence derhal topla kendini hayat kuşlar yaz her şey çok guzel

Evet çocuk bakmak benim için zor değil ama buna mecbur olmak ,sanırım üzüyor

Sevmediğin ve istemediğin şeyleri yapmamalısın. Kendine değer vermeli, sevdiğin insanla evlenmek istiyorsan diretmelisin, çünkü hayat bir tane ve kısa kendi kararlarımızı ve seçimlerimizi vermek zorundayız. Aile bile olsa hayır demen gereken yerde hayır demelisin.
Bence depresyonun nedeni kendimizle barışık olmayıp hayati baskalrina gore yasamak. Silkelen ve kendine gel. İçten içe öfke duymak nefretin asil sebebi yüzleş ailenle konuş düzgün bir üslupla

Eğer mantıklı bir açıklamaları yoksa, içimde büyüteceğime yüzlerine sakin sakin “evlenmemi niye istemiyorsunuz? Hayat boyu size hizmetçilik yapayım diye mi? Bundan sonra ne refakatçı kalırım, ne çocuk bakarım, ne ev işi yaparım. Buyurun, hayat boyu bana bakıp turşumu kurun” derdim. Hiç tartışmaz ama dediğimi de yapardım.

Anneye babayada bu denli hırsı olan geçmeyen öfke ergenliğin dönem dönem verdiği sıkıntıdır küçükken çoğu insan anne babadan nefret eder kıymetini bilmeden.

Gerekçelerinizi gayet haklı buldum. Kim olsa sizin gibi sinirlenir/hırslanır. Bu sizin kötü biri olduğunuz anlamına gelmez. Kendi kendizi yemeyin, kime sinirlendiyseniz söyleyin yüzüne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…