Sanırım artık sınırı astım hiç iyi değilim...

yani tamam acınızı anlıyorum ama 'rahim filmi çektirmem lazım, korkuyorum' 'tüp bebek istiyoruz ama ben istemiyorum' 'tedavi olcam ama olmuyorum' eee beklentin nedir onu anlamadım. Allah önüne bir sürü fırsat sunmuş zaten, al bak bunları yap diye, hiçbirine yanaşmamışsın. Mucize olsun diye mi bekliyorsun.

ne kader ne talih bu işler.. kader dediğin senin karşına çıkan yollardan en akıllıca olanı seçmenle oluşur. şimdi dini mevzulara girmeyelim ama bu böyle..
senin artık psikolojin bozulmuş ne yapsan o çocuk olmaz vücut kabul etmez. çok yakın bi arkadaşım eşi ile sadece çocuk için birlikte oluyordu o kadar kafayı takmıştı duruma ama yok olmuyordu çocuk. biz zorla ikna ettik iyi bir psikolog bulduk 5-6 ay gitti o kadar rahatladı ki sana anlatamam. çocuk önemli değil önemli olan benim hayatımmış dedi. kafayı takmayı bıraktı 3 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı çok şükür.
önemli olan senin ve eşinin psikolojilerinizi düzeltmeniz.
benim tavsiyem kader doğum tarihi ot çöp diyene kadar bilimsel yardım almanız. ben iyi geleceğine inanıyorum.

Olmuyorsa vardır Yaradanın bildiği demeli bence.
Bu isyanlar sizin psikolojinizi daha çok bozar.

hersey Allahtan da bır sorun varsa ve tedavı gerekıyorsada gereken tedavıyı olanız sart , hem once kımde sıkıntı var bır ona bakın , esınızde ya varıkosel yada sperm sayısında yahutta mıktarında azlık vardır, sizde tuplerın tıkanık olması dısında kıst yara vb de varsa yada mantar falan yahutta hormonal bır sorun hamıle kalamazsınız her ıkı tarafında tedavı olması sart egerkı gercekten cocuk ıstıyor ısenız....

canim, sen baya bayaa yogunlasmis olarak takmissin. Anlayabiliyorum ama, bunu kendine reva görmemen lazim, hersey'den evvel , sagligin söz konusu degilmi? belki simdi esine karsi da biraz farkli davraniyorsundur, yada eksik hissediyorsundur , demek istedigim 'kendin olamiyorsun' dur belkide. Bunlari kendin icin kenara koyup, esininde destegi ile doktora gidip bir göster kendini , tüp bebek care ise olursun nolacak? bunu bu kadar dert etmen , hayattan sogutur, evliliginide etkiler , bir iken iki mutsuz insan olursunuz? haksizlik olmazmi esine karsi? gücsüzüm deyip, isin icinden siyrilma , insanin nelere katlanacagini yasadikca ölcer, nasilda atlattim diye bakarsin maziye sonra. bence sen toparlan, umudunu tazele , ve bu isin pesine düs. Olduda olumsuz bir teshis koydu doktor, baska careler yine bulunur . illaki bulunur, ama sen pozitif ol, ilk adimin o olsun, gerisi Allah Kerim .

bence psikoloğa gidin, çok abartmışsınız, aşırının aşırısı hemde hsg filminde ne var ya? girdim çıktım bitti gitti 5 dakikada. buna ağlanır mı geçen ay da ameliyat oldum rahimden. toplamda 3 düşüğüm var evliliğinde 3 senesi bitti.

ha adet öncesi dönem bende karamsar olmuyor değilim yalan yok. ama bekarken de adet öncesi dönem arabanın borcunu nasıl ödeyeceğim diye dertlenirdim, öğrenci iken bu sınavı nasıl geçicem diye.. adet öncesi kendime dert olacak birşey hep buluyorum zaten.

bu duygu haliniz anlık değil de devamlı ise mutlaka bir psikologla görüşmeniz lazım. hiç normal değil çünkü...

"Kun Fe Yekun"

Ol der ve Olur..

sadece biraz daha zamanı var demek ki. bu süreci hayıflanıp daha da depresyona girerek geçirme lütfen.
Sen herşeyi yap ve gerisini Allah'a bırak.. Tedavi ya da her ne yapılması gerekiyorsa yap.

1 yaşında evladım var isteyerek sahip oldum. Ama inan doğumdan sonra depresyonla aramda ramak vardı... Çok farklı sürece dönüşüyor bu evre.. herkes aynı şeyi yaşayacak değil elbet. dersen ki ben bebeğimi çok bekledim hayıflanmam o potaya girmem öyle de olmuyor...

Yani demek istediğim şimdiden psikolojinin iyi olması lazım..

Her zamanki gibi yine katılıyorum canım.

Herkesin hayat mücadelesi farklıdır. Önünde tedavi için seçeneklerin varken, yapmak istememen korkman ama çocuk istemen olağan durumunu değiştirmez daha da bunalıma girersin. Eğer gerçekten sahip olmak istiyorsan mücadele etmelisin yada kabullenmelisin bu durumuna.. Ne mutlu ki çözümler var, ya hiç olmasaydı ?

biraz olaylara bilimsel bakarsanız bu karamsarlığınız da azalır.

her şey kader kısmet olarak bakarsanız çocuğunuzun olmamasını da bir kader olarak görüp hayata küsersiniz böyle işte.

eşiniz gibi siz de gerekli sağlık testlerinden geçin uygun bir tedavi ile bebek sahibi olma şansınız varken kendinizi yıpratmayın boş yere.

son yıllarda binlerce çift bu tip tedavi yöntemleri ile sağlıklı bebek sahibi oldular.

ülkemde böyle kadınları gördükçe üzülüyorum bilimden uzaklaşıp kaderim buymuş diye kendini parçalamak dışarıdan bakınca çok üzücü.

Allah (C.C ) diyor ki biz kulumun kaderini kendi çabasına bağladik. yani kader diyip oturma bence dua etmeyi bırakma ama tedaviyi de aksatma tedavi olmak fiili duadır çünkü ben de zor hamile kalıyorum . pko luyum ama hiç pes etmedim önce dra git çocuk istiyorum diye (gitmissindir zaten ) tüm tahlilleri yaptır sorunu bulunca çözümü de olacaktır inşallah çok şükür tıp çok ileri seviyede .

Cok iyi anliyorum seni,yaklasik 9yil oldu bebegimin yolunu gozleyeli..kader kismet simdiyeymis evet ama biraz da hata bizdeydi.
Doktorlar biseyiniz yok deyip eve yolladi ilk yillar,sonrasinda da artik tup yapin,beklemeyin dediler,biz umursamadik,ndn biseyimiz yokken bir suru para dokelim dedik.
Halbuki yanlis yaptigimi simdi cok iyi anliyorum,tup bebek yaptik eylulde,kanamalarim hala devam etse de insallah mayista bebegimi kucagima alicam..
siz de umidinizi yitirmeyin ancak hayata da küsüp evde durmayin,olana kadar ugrasin,bnm gibi doktorlarla inatlasmayin.:)

Son düzenleme:
sen böyleysen 10 sene 15 sene tedavi üstüne tedavi görüp çocuk diye yanıp tutuşanlar ne yapsın intiharmı etsinler

Okurken ben bile mutsuz oldum.. o kadar negatif enerji yayıyorsunuz...
Kendinizi niye bu kadar sıktınız?
Dua edin, isyana girmişsiniz artık..
Hem öyle oturduğunuz yerden bir şey yokki, eşiniz haklı kalkın bir doktora gidin iyice kontrol ettirin..
Doktor ona göre yönlendirir zaten..
Yok oram acır, yok buram acır.. çocuk dünyaya getireceksiniz kolay iş değil elbet...

Canim bnm uzme kendini bu kadar ya
Rabbim tez zamanda nasip etsin insallah
Anneligi sana

Bu kadar hırpalamayın kendinizi inşallah olur
Kendinizi çıkmazda gibi gormeyin zaten tedavi olma imkanınız varmiş.

biz kul olarak üstümüze düşeni yapicaz ki Allah ta nasip edicek. simdiden koyverme daha yolun başındasin bunu tüp bebek bile denemis biri olarak söylüyorum. aslinda bütün islemler cok kolay öyle cok can yakan bisey yok rahim filmi bile kolay. ama psikolojik olarak yipratici malesed negatif sonuc aldikca insan güçsüz hissediyor. cok korkak biri olmama ragmen bebegim icin her isleme korkusuzca gittim ama malesef suan basit bi igneyi bile yaptiramicak hale geldim... biliyorumki biraz zaman gecince tekrar o gücü kendimde bulacagim çünkü bu bebegi cok istiyorum. yaptırdığım her işlem fiili dua yerine geçer, Rabbim "bu kulum cok uğraştı artik onu mukafatlandirayim" der insallah...

o bebeği istiyorsan yum gözünü gereken herseyi yaptir, yoruldukca mola ver. ama simdiden pes etme cnm

Bu kadar neden karamsarsınız

Yani tüp bebek neden zor olsun ki

Az pozitif olun

Bakın yaramaz tüp bebeğim 6 yaşında

Zorlu bir süreç de değil bence 20 gün iğne oldum göbekten sonra yumurtam toplandı transfer oldu ondan sonrası klasik gebelik

Çok gözünüzde büyütmeyin tedaviyi

Film çektirmekten mesela neden korkasınız ki bu bir tetkik ya kötüyse diye ertelenir mi ya iyi ise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…