Sanırım artık sınırı astım hiç iyi değilim...

Merhaba Issızz,

Yazdıklarına bakınca önceliği psikolojik tedaviye vermen gerektiğini düşünüyorum, çünkü özellikle bebek sahibi olmak için doktorlar bile kendini rahat bırak, düşünme diyorlar.

2 yıl uzun bir süre değil inan bana, ben 4.5-5 sene bekledim ve ne acılar çekerek...üstüne üstlük doktor öyle olmamasını gerektirecek bir problemlerde görmedi. EVlendiğimin ikinci ayında hamile kaldım, mol gebelik oluştu, yaşamadı ve 2.5 aylıkken alındı. Her şeyin üzerine 2 tüp bebek tedavisi gördüm, ilki tutmadı, ikincisi tuttu. Test sonucunu aldığımızda bir tek davul çaldırmadık arkadaşım. Adanan adaklar yapıldı, yemekler verildi, herkes en az benim kadar mutluydu. 3 gün sonra bebek düştü, tüp bebek tutmuş ama kimyevi gebelik olmuş bu yüzden düşüyor dediler. Kullandığım ilaçlar, bozuk psikoloji vs obez gibi kilo aldım. Ben elimden geleni yaptım, bir iğne dahi vurulmak istemiyorum Allah verecekse tedavisizde verir dedim ve 3-4 ay sonrasında kendiliğimden hamile kaldığımı öğrendim. İnanır mısın korkudan 6 ay boyunca sevinemedik, her an bzi bırakıp gidecek diye.

Bunları anlattım ki iki yılın ne demek olduğunu bir de bu pencereden düşün diye. Çünkü gerçekten erken am sende haklısın insan yaşarken ağır geliyor.

İnancım ve bildiğim doğrultusunda sana diyebileceğim şu ki 'Kaderi bile değiştirebilecek tek şey duadır.' Her duamız kabul olacak diye bir şey zaten yok ama ne zaman söylediğin şeylerin de kabul göreceğini bilemezsin. Öyle güçsüzüm, kaldıramamlarla olmuyor maalesefki. Bu gücü sağlaman senin elinde.

Bunu umut vermek için yazmıyorum ama.. Benim ailemde garip bir durum var mesela, genetik mi diye düşünürüm bazen.. İçlerinde pek çoğu istedikleri halde nedense beş sene sonra, sekiz sene sonra ve hatta on sene sonra çocuk sahibi olanlar oldu. Bazen böyle konularda bunu belirtme eğilimine giriyorum. Var böyle şeyler de demek için.. Ancak elbette her türlü testin yapılmış olması da gerekiyor. Benim bahsettiğim bütün çiftler, her türlü testten emin oldukları halde uzun süre çocuk sahibi olmak için beklemiş insanlar.. Ama mutlaka hepsi de ikişer üçer çocuk sahibi oldular..
Stres yapmayın lütfen.. Nasibiniz varsa, gelir yemenden... Siz o vakite kadar kendinizle ilgili keyif alabileceğiniz bir şeyler öğrenmeye çalışın.. Bunun için illa bulunduğunuz yerde bir kurs olması gerekmiyor artık. Çok güzel eğitim videoları var web'te. Aklınızı başka meşguliyetlerle iyice oyalayın ve stresinizi, üzüntünüzü azaltın.. Hiç ummadığınız bir zamanda inşaallah Mevla'm hayırlı evlatlar nasip eder size..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…