Sanırım ben bu çağa ayak uyduramıyorum.

Kimseyi tuhaf görmem. Sadece oturduğumda sohbeti sarmayan insanlarla arama mesafe koyarım sessizce.

Alışveriş çılgınlığı var evet ama para da yok ki insanlarda indirim kovalıyor herkes artık indirimden şurdan burdan aldığını konuşuyor.

Bende alışveriş ve modayı çok severim ama şunu alalım bunu alalım diye devamlı konuşmak abes geliyor.

Ülke gündemi de her zaman konuşmak insanı karamsarlığa sürüklüyor.

Her telden karışık konuşulabilir yani hep tek yönlü olmamalı sohbet siz çok sıkılıyorsanız görüşme sayınızı düşürün ya da geliştirecek konuları siz açın.

Doğru. Ama işte bazı insanlar arkadaşsız yapamaz. Kendini rahatsız hisseder. En azından iş ortamında iki lafın belini kıracak birilerini arar.

Ben de ararım ama baska secenek yok diye uyusmadigim, muhabbetimin tutmadigi, kucumsedigim kisilerle arkadas olmam. Yani benim arkadaş tanımım cok baska. Paylasamadiktan sonra, beni anlamadiktan sonra ne yapayim o arkadasi?

Evlenmek icin evlenmek gibi bisey olur bu.

Az çok anladım ben sizi..Olay sadece ülke gündemi konuşmak değil, zevk alınanlar sohbetler farklı demek ki arkadaşlarınızla..Eski arkadaş ortamım da çok farklı konular konuşulurdu kitaplar, diziler, yönetmenler, ülke gündemi yeri geldiğinde alışveriş hatta boş geyik muhabbetler..Şimdi ortamım tamamen değişti ben sandım her yer o ortam gibi olacak, sonuç hüsran..Tek konuşulan şey dedikodu Kim kiminle nereye gitmiş ne yapmış valla alışveriş muhabbeti de olurduKafanıza uyucak arkadaşlar bulun bence tek sorun bu..Bulamıyorsunuz da bir arkadaş yorumda şey demiş insanların arkadaşa ihtiyacı yok, yalnız da kalınabilir katılıyorum..

Konu sahibi kendini çok anlatamamış. Bahsettiği şey hayatta tek gayesi evlenmek ve çocuk yapmak olan insanlardan sıkıldığı. Pembiş gelinler yani.

Dogrudur
Yuzeysel bulmustur belki
Belki daha derin iliskiler yasamak istiyordur ama o bence belli bir yastan sonra mumkun degil
Benim cemaziyelevvelimi bilenle yeni tanistigim birinin bir olmasi mumkun degil

İnsanlar cesit cesit
Muhabbeti beni sarmiyor ve ihtiyaclarimi gidermiyorsa, beslenemedigimi hissediyorsam mesafe koyabilirim
İcimden belki evet pembis gelin, instagram kolesi, cimri ya da savruk ya da bos konusuyor vs gibi ne hissettigimi adlandirabilirim belki farkinda olarak belki olmayarak ama bana goredir bu
Cunku onlar oyleler, bundan hoslaniyorlar ve ben de boyleyim
Muhabbetimiz derinlesemedi cunku uyusamadik, boylesi daha şık.

Ortamdaki iki kisi bundan konusuyorsa ortak konularini bulmuslar ve burdan yuruyorlar, o ikisi burdan uyusmuslar
Bu o iki kisi baska bir sey bilmiyorr gibi bir anlama gelmeyebilir

Tanim borc harc icinde hala alisveris diyorlar, kisisel gelisimden bahsetmiyorlar, cocuklari umursamiyorlar vb gibi bir sey olunca herkes herkesle ayni telden calacak diye bir sey yok denilebilir
Cunku biz vay instagramcilar vay pembisler desek de durum degismez

Kimseyi sinirsiz bir hosgoruyle bagrimiza basmak zorunda olmadigimiz gibi bizim alanimiza girilmedigi surece kimin ne yaptigiyla ilgilenmeyi tercih de etmeyebiliriz

Kadınların muhabbetinden sıkılıyorsanız erkeklerinkine dahil olun. Onlar ülke gündemiyle giriş yapıp basketbola futbola dalar oradan bitcoin borsa teknolojik aletlere dokunup arabaların performansları araya bir iki askerlik okul anısı bitti gitti. Konu alışverişe gelirse İnstagram yetiyor. Şunuda söylemeden geçemeyeceğim ben KK ya takılalı beri link tıklamıyorum.

arkadaşlığınızın süresi ne kadar bilmiyorum fakat şundan eminim arkadaş gruplarında evli olmayanlar evlilikle ilgili mevzuları, çocuğu olmayanlar da çocuklarla ilgili mevzuları anlamsız buluyor çünkü bu konular onlara kaf dağları gibi uzak geliyor.
mesela bende bazen çocuğu olan arkadaşlarımla hem de 25 senedir arkadaşım olan insanlarla buluştuğumda konu çocukları ve onlarla ilgili alışverişlere gelince sıkılabiliyorum. çünkü benim çocuğum yok ve yaşayarak deneyimlemediğim bir konuda yaptığım muhabbette anlamsız kalıyor. karşımdakine de genelde faydam olmuyor.

konsept yapmaya gelince, bazı insanlar için evlerinin içi her şeyden önemlidir. her türlü bayram, yılbaşı vb gibi özel zamanlarda evde bir şeyler yapmayı severler. bunun da bir hobi olabileceğini düşünebiliriz bence.
sizin için dış dünya önemlidir, onlar için evlerini süslemek.

bana 2si ortak konu bulmuşlar ve bu yüzden otomatik olarak muhabbetler buralardan ilerliyor gibi geldi. sizin ilgi alanlarınız farklı olduğu için dahil olamıyorsunuz.

ülkenin genel haline bakınca açıkçası zaten kendi özel hayatımda ödemeler vs ile bunalmışken, keyif için yaptığım buluşmalarda -her ne kadar siyasetten, ekonomiden konuşmayı sevsem de- sadece eğlenceli mevzuları konuşmayı tercih ediyorum. çünkü zaten kafayı açmak için çıkmışım. zaten içimde 659609078 kere dert ettiğim şeyleri bir daha dile dökmek enerjimi sömürüyor.
çoğu insanın bu modda olmasının sebebini buna bağlıyorum kısacası.

bende artık hic bir arkadaşımla görüşmek istemiyorum tek başına olmak istiyorum daha huzurlu oluyorum

Konusmayi severim, her konuda da sohbet edebilirim.
Ilgi alanim olsun olmasin.
Ama ilgi alanim olmayan, beni heyecanlandirmayan konulari da sürekli konusmak, sürekli boyle ortama kendimi maruz birakmak da istemem dogal olarak.

Siz bu arkadaslarinizla az gorusmeye baslamissiniz zaten, bence yakinda keyif almaya da baslarsiniz. Yani ulke konusmayi sevseniz bile ayda bir alisveris konusmak insana keyif verir diye düşünüyorum.

Sorun çözülmüş yani bu acidan.

Kendiniz gibi arkadas bulamıyorsanız ama hala sorun var. Baska baska kisilerle sohbet kurmaya calisin, birileriyle illa ki uyarsiniz. Her hafta ayni kitabi okuyup, uzerine tartisma gruplari var mesela, o tarz online grupları da deneyebilirsiniz. O sizi sarabilir belki.

Yani açıkcası şu an bir kahve içmeye çıksak gündem konuşmak, ciddi şeyler konuşmak istemem. İçimiz dışımız gündem zaten. Ben boş şeyler konuşmak istiyorum ya. Ne bileyim alışveriş konuşalım, yılbaşı konuşalım, astroloji konuşalım, kedilerimizin komik huylarından bahsedelim vs. İnsan biraz kaçmak istiyor bütün sorunlardan. Çünkü güzel bir gelişme var mı Allah aşkına?

Yaprak dökümünün Fikreti,hoşgeldin:)
Fikretcim,şimdi,herkes bir fıkraya espriye gülerken buz buz bakmakla entel olmuyorsun.
Esin sana baygın baygın bakarken Kafkadan bir satır dokturmekle elit olmuyorsun.
Sadece sıkıcı insan oluyorsun bil güzelimOh bunları çok söyleyesim vardi,karsimdaymis ve duymuş gibi rahatladım
Konu sahibi,evet herkesin kaygıları var,ama bazen kendini dengeleyerek birşeyleri onarmak istiyor insan.
Ben her sabah uyandigimda ilk haberleri acar, akşamları siyaset programlarını takip eder,eşimle bıkıp usanmadan fikir yürütür,saatlerce konuşurduk.
Fakat gündem,virüs,gelecek kaygıları o kadar yordu ki,artık sevmediğim Kemal Sunal filmleri izliyor,çekirdek kabilinden saçma programları ses olsun zihnimi dagitsin diye açık bırakıyorum.
Bir süreçten geçiyoruz,herkese etkisi farklıdır.
Zaten gündem ağır,millet sizin agdali konularinizi, kaygili bakışlarınizı cekemez,ben sizin gibileri artık çevremden uzak tutuyorum,içimi oyuyorlar,vallahi

Evet bu donemin insani degilsiniz.

32. Gün programında Mehmet Ali Birand ile ayni masada oturup program yapmaliydiniz.

Kısır, poğaça muhabbetleri sizi kesmiyor.
Şimdi siz yazınca farkettim. Çalışırken en özendiğini şeydi çay kısır eşliğinde muhabbet TV de de kadın proğramlarından biri açık olacak. Şimdi geçici bir süreliğine ev hanımıyım fakat bebek var.

aynı psikolojik nedenlerle survivor izlemeye başladım.
o kadar boş iş ki, o kadar gereksiz ki orada yaşadıkları; o dünyadan kopukluk ve saçmalama halleri zihnimi boşaltmama yardım ediyor.
ha sorsanız kim kimdir fikrim yok, ama anlamsız konuşma sesleri, ilgimi çekip beni bağlamayacak gereksiz kelimelerin evdeki gürültüsü resmen beyin boşalması yaşatıyor.

Yok siz de anlayamamışsınız ya da ben anlatamadım. Ben de eğlenmeyi çok seviyorum öyle sönük , içine dönük bir tip değilim yani çevrem de beni böyle bilir hatta. Ben sadece bulusmalarda alışverişten başka hiçbir şey ( her zaman ) konuşulmasından bahsediyorum. Yoksa bende alışveriş de konuşuyorum, çocuklardan da , işten de, kitaplardan da , saçma sapan espiri de yaparım bir videoya da takılır gözümden yaş gelene kadar da gülerim. Derdim süreklilik.

Çay kısır muhabbetini küçümsemedim yanlis anlasilmasin. Bebeginizi keyifle büyütürsünüz umarim.

Kesinlikle,bizi kötü ruh haline suruklemeyen iyidir mantigindayiz.Sifira sıfır elde var sıfır,eksiden iyidir diyoruz.
Psikolojik derinlikli konuşmalara baslayani uçurumdan itecek potansiyeldeyim şu günlerde

Ben de eski dizileri seyrediyorum. İkinci bahar, elveda rumeli, hatırla sevgili, baba evi, ekmek teknesi falan sırayla gidiyorum.

Eh,hayatınizin geri kalanı mikrobiyoloji çalışıyorsanız,biyomimetik alanında kafa yoruyorsaniz birakin arkadaşlarınıza işte kendinizi,salın gitsin,zihniniz dinlenir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…