Diyecegimi demistim, seninkilerden sonra da diyecek hicbi sey kalmamis, agzina saglik..Genelde mutsuz bir hayatı olan ve çok yüksek ihtimalle eşinden baskı gördüğü halde ses edemeyen bazı arkadaşların kötü enerjisini atmak icin izlediği politika hemcinsini "hic gereği yokken" iğnelemektir.
Evet Veda Hutbesinde Efendimiz "Kadınlar Allah'ın emanetidir. Emanetinize iyi davranınız" buyurmuştur.
Buna inanırsın ya da inanmazsin. Ama bunu tartışma konusu yapamazsın. Çünkü bunda bizim yapabileceğimiz bi şey yok.
Bu sebeple boş yapmamak bu konunun ve konu sahibinin selameti acısından en doğru olandır .
SevgiliCui Bono seni seviyorum
Merhaba bugun beni aradi napiyorsun cocuk nasil vs diye bende kendi evime gitmistim bebegimin vitaminleri orda kalmis eve geldim vs dedim dikkatli git neyle gideceksin geri flan dedi gayet soguk bi konusmaydi ama nihayetinde ilk arayan o oldu.Merhaba
Konuyu yeni gördüm ne aşamadasınız?
Merhaba bugun beni aradi napiyorsun cocuk nasil vs diye bende kendi evime gitmistim bebegimin vitaminleri orda kalmis eve geldim vs dedim dikkatli git neyle gideceksin geri flan dedi gayet soguk bi konusmaydi ama nihayetinde ilk arayan o oldu.
Eşiniz babanıza ayrıca babacım sizin rızanız yoktu ilk ama kızınızı defalarca istedikten sonra şükür evlendik şimdi de ben elimdeki en iyi kozu : “babanın evin git” cümlesini rahat rahat söylüyorum dedi mi? Kocanızın size insan olarak saygı duymuyor. Sizin ezilmeyi kabul edip fedakarlık yapmanızdan ziyade kocanızın haddini bilip insan olması gerekiyor.Aynen oyle babama oturmus kendini ovuyor eve vaktinde gelip giderim parami kazaniyorum kimseye magdur etmiyorum vs diye kendini ovuyor ona gore o cok mukemmel ben sorun cikartiyorum. Acikcasi olay cok yeni oldugu icin ne napcagimi bilemesem de zamanla onuj tavrina gore yolumu cizecegim. Degerli yorumunuza cook tesekkur ederim
Ben kimseye kendimi emanet görmüyorum
Kendi kendime emanetim
O yüzden anlayamadım ? Sorun ?
Ayrıca anlamayanlar için bir de ben anlatıyım.Emanet geri almak için verilene denir.Allah bize canımızı malımızı anne babamızı çocuğumuzu ve hayatımız dahil her şeyi geri almak üzere emanet vermiştir.Allah emanetine iyi davranmamızı bekler bizden.Aslında der ki senin eşin de çocuğun da senin malın değildir benim kulumdur onu yaratan benim ona göre davran yoksa hesabını sorarım.Eğer derseniz haşa ne Allah’ın emaneti anca mal emanet edilir.O zaman Allah’ın size o kişiyi emanet ettiğini yok sayıp kendi malınız gibi davranırsınız.Keşke insanların Allah’tan bize emanet olduğunu idrak edebilmiş bir toplum olsaydık o zaman değil cinayetler vs.. psikolojik şiddet bile görülmezdi.Anlamak isteyen bir cümleyle anlar anlamak istemeyene kitap yazsan anlamaz da neyse.
Yalniz kendini kimseye emanet olarak gormeyenler sonra esim benle ilgilenmiyor diye agliyor bu ne yaman celiskiKesinlikle katılıyorum! Herkes bir bireydir. Kimse de kimseye emanet değildir. İşimize gelmeyen hadislere hemen yalan bu deyip işimize gelenleri de çok güzel kabul ediveriyoruz. Bu da kadını güçsüzleştirmek adına arap zihniyetinin uydurduğu hadislerden bazılarından diye düşünüyorum.
Tesekkur ederimeee boşuna dememişler karıyla kocanın arasına girilmez diyeD sevindm adınıza mutluluklar
Cok tesekkur ederim konu 3 hafta onceniin konusu simdi evimdeyim aşmaya basladik sorunlari yeni yeni. Yorumunuz icin tesekkur ederim :)Biraz ayrı kalın
Araya özlem girince
Hallolur
Ama hemen aileleri dahil etmeyin lütfen
Okudum konunuzu sizin adınıza çok sevindim lütfen ikiniz de daha sakin olun. Bunlar boşanılacak durumlar değil. Ben de 5 ay önce boşandım eğer ki çok ciddi sorunlar yoksa kimseye boşanmayı asla tavsiye etmiyorum. Kimse de demesin ki kime göre neye göre ciddi konular. Ciddi konular bellidir aldatma aşağılama kumar başka kadınlar gibi durumlar. Gerekirse aile danışmanına gidin elinizden ne geliyorsa yapın bundan sonrası için. Allah mutluluğunuzu daim etsin ve size tavsiyem boşanma kelimesini artık lügatınızdan çıkarın kardeşimCok tesekkur ederim konu 3 hafta onceniin konusu simdi evimdeyim aşmaya basladik sorunlari yeni yeni. Yorumunuz icin tesekkur ederim :)
Coook tesekkur ederim dikkate alacagim soylediklerinizi Allah razi olsun. Sizin icin de uzuldum umarim atlatmisinizdir biseyleri.. Rabbim yardimciniz olsunOkudum konunuzu sizin adınıza çok sevindim lütfen ikiniz de daha sakin olun. Bunlar boşanılacak durumlar değil. Ben de 5 ay önce boşandım eğer ki çok ciddi sorunlar yoksa kimseye boşanmayı asla tavsiye etmiyorum. Kimse de demesin ki kime göre neye göre ciddi konular. Ciddi konular bellidir aldatma aşağılama kumar başka kadınlar gibi durumlar. Gerekirse aile danışmanına gidin elinizden ne geliyorsa yapın bundan sonrası için. Allah mutluluğunuzu daim etsin ve size tavsiyem boşanma kelimesini artık lügatınızdan çıkarın kardeşim
Merhaba kizlar. Evleneli yaklasik 2.5 sene oldu. Severek evlenmistik hatta babam istemedi kac kere gelip gittiler babam vermek zorunda kaldi.
Evlendigimiz gunden beri en ufak tartismada bagiriyor ve çık git babanin evine gibi laflar ediyordu beni tahrik ediyordu devamli huzursuz negatif memnuniyetsiz, o ne diyorsa onu kabul etmek zorundaymisim gibi davranislar artik canima tak etti. Bugun gene gereksiz bi mevzudan bana bagirmaya basladi bende sanirim cinnet getirdim ve bende ona avazim ciktigi kadar bagirmaya basladim. Ben sana Allahin emanetiyim sen bana bagiramazsin bana kimse bagirmaz diye ciglik atmaya basladim sanirim yillarin icine atmasi o sirada benden cikti. Çık git seni istemiyorum gibi bi laf soyledi ve bende ben neden gidiyormusum bosanmak isteyen sensin s.... git dedim. Asla agzindan argo bi laf bile cikmayan ben sanirim artik ipleri koparmaya o an karar verdim. Gitti babami aradi bizim evimize bi gelin evlilikle ilgili sorunlarimiz var diye.ben de gittim annesini aradim artik tahammul edemiyorum oglunuza diye. Her neyse babam geldi. Hersey her sorun ortaliga döküldu bugune kadar aileme asla bisey aksettirmemistim. Kufur ettigim icin her ne kdar babam şok olsa da bisey diyemedi. Sonra (17 aylik oglum var) oglunu al hadi sende bi kac esya al biraz uzak durun birbirinizden diyerek beni baba evine getirdi babam. Olay daha sabah yasandi hala etkisindeyim ama eve gelince dusundum ki 3 ayri diplomam var bi sekilde is bulup cocuguma bakarim kimseye kendimi ezirmemek istiyorum artik. Bu adamla tanismadan once kendine guvenen ozguveni tavan her ortamda kendini ifade eden biriylen beni pasif biri haline getirdi. Sali gunu de safra ameliyatim var ve onceden konsuurken o refakatcim olacakti annemde ogluma bakacakti. Simdi napcam bilmiyorum napmaliyim bilmiyorum, evet kafam cok karisik ve evet bi bebegim var onun icin en dogrusunu yapmak istiyorum... bin tane seyi bi anda anlatmaya calistim umarim sizi sıkmadım... bana nolur biraz yol gosterin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?