sanirim esim benden utaniyor....

biliyormusun bnm eşimde beni okutuyor bn calısmıyorum durum böyle olunca insan cok minnettar kalıyor karsındakine. bence eşin bu günleri unutmus arada bir hatırlatman lazım:)..aslında içimden gecen sey onu okutacagına sen sınavlara hazırlanıp okusaymıssın..erkek bir sekilde ekmek buluyor ama kadın?

benim kapalı olmamı sorun ettiler.rahat olup olmamanın önemi yoktu.kapalılık belli bir siyasi durumu gösteriyormuş ne alakaysa,yüzüme karşı yapılan bir şey olmasa da arkadan gelen sözlere eşim çok üzüldü ve bir daha o ortamlara kendi de gitmedi.çok çok zorunlu durumlarda oğlum gitti.şimdi o kişilerin bana karşı davranışı daha saygılıdır.ama bunu eşim sağladı.tepkisini koydu

mesaj tekrarı.......

Son düzenleme:
sırf başörtüsü eşinin en önemli gününde onun için engelse nerede kaldı evliliğin birlikteliği iyi günde kötü günde destek olunması...
her ne olursa olsun at gözlüğü takmanın başörtüsüyle ,açık olmakla,okumakla alakası yok.
eşinde malesef at gözlüğü takanlardan anlatığın kadarıyla kesinlikle kendini kötü ve suçlu hissetme.
onun mühendis olması senin lise mezunu olman bile sende sorun olmuş eşinin düşüncesizliği yüzünden önemli olan görgü,insanın kendini geliştirmesi.

Bence olay sadece eşinin kapalı olması degil.

Belki de orda çok daha başka durumlara şahit olacaktı,
buna engel olmak istedi... :26:

Son düzenleme:
merhabalar

bilemiyorum kendimi assagilik birsey gibi goruyorum cok uzuldum
sizce ne dusunmeliyim ne yapmaliyim ona

arkadaşım böyle düşünmeyin neden aşağılık olacakmışsınız
eşinzin iş ortamı nasıldır az çok biliyorsunuzdur
bence gitmeliydiniz
giderseniz sizmi yoksa eşinizmi rahatsız olacaktı bunu görmeliydiniz
ve bir dahaki yemeklerde ona göre hareket ederdiniz
bu durum gerçekten can sıkıcı ama
yinede kendinizi üzmeyin bence

arkadaş doğru söylemiş önemli olan insanın kendini geliştirebilmesi
ne okumuşlar var ama insanlık yok

Başörtüyü çıkarmakta nedir? Neyi değiştirir?
Sırf 2-3 cahil zihniyetli insan için neden kendini değiştirsin? Değişmesi gereken o yaratıklar.
Medenilik başı kapatmakla yada başı açmakla olmaz. Medenilik tavırla,ahlakla olur.

Kimse kimse için değişmek zorunda değil.

Eğer eşinizin gerçektende sizden utandığını düşünüyorsanız, bunu yüzüne vurun. Utansın.
Ayrıca Lise mezunu olmak,yada çocuk büyütmek ayıp birşey değil. Neden eşinizi gözünüzde büyütüp kendinize ezik muamelesi yapıyorsunuz?
Birdaha böyle bir gece olursa ısrarla gidin. Kimseninde düşüncelerini önemsemeyin. Unutmayınki, okumuşluk yada inançlar kimseyi kimseden üstün kılmaz.

Bence iki tarafta hata var hic bir hata tek tarafli degildir. Oncelikle Bence bu hayatta ilk once kendini dusuneceksin sonra baskasini. Bende hem okuyorum hem calisiyorum hem evliyim.Okumak, Bu benim kendi hayalim kimseden maddi veya manevi destek beklemiyorum bunu hic kimse icinde yapmiyorum sadece ve sadece kendim icin yapiyorum. Sizin yerinizde olsaydim esiniz okurken bende kendimi gelistirmek icin caba gosterirdim en azindan distan okurdum....Ve iyi bir meslek sahibi olurdum hemen cocuk dogurayim aman esimin yasi geciyor demek yerine once kendi ayaklarimin uzerinde dururdumki yarinin ne getirecegi mechul, cogu kadinlar oyle sorunlar yasiyorlarki evliliklerinde maddi ozgurlukleri olmadigi icin bosanamiyorlar bile ezilmeye mahkum kaliyorlar...Bu yuzden hic birsey icin gec kalmis degilsiniz sizde kendinizi bu vakitten sonra gelistirin, okumanin inaninki yasi yok suan universitede 45 yasindaki adamlar aksama kadar calisip aksam isden cikip universite aksam kolejlerine geliyorlar ( bu cok taktir ettigim bisey )....Tabiki yorum oneri bizden uygulamak size kalmis bisey...

Esinize gelince...Evet is ortamlari farkli oluyor, ben avukatlik uzerine okuyorum ama esim lise terk..bu demek degilki onu kucumseyim asla sadece kendini gelistirmesini isterim hepde istemisimdir o bana destek olmadimi tabiki oldu ama olsada olmasada bu benim hayalimdi ve bunu o istesede istemesede gerceklestirmek icin cabaliycaktim omrumun sonuna kadar!!! Suan esim benim nekadar emek verdigimi gordugu icin kendiside cabalamak istiyor en azindan distan okuyabilirim okadar yuksek bi meslek sahibi olmama gerek yok ama kendimi bende gelsitirmek istiyorum senin nekadar cok cabaladigini emek verdigini goruyorum ben neden kolaya kacayim diyor...Ben onunla lise terk olarakta gurur duydum bir universite megzunu olsada gurur duyarim ama isterimki daha iyi yerlere gelsin, kendisini gelistirsin... Cunku bunu basaramiycak kisi yoktur hayatta, istemiycek kisi vardir!

Ama dedigim gibi bence burda iki tarafda hatali, hic bir hata tek tarafli degildir...Tabiki bunlar benim dusuncelerim, diyer arkadaslarin dusuncelerinede sonsuz saygim var...

aynen buraya yazdığınız gibi eşinizle konuşsanız
neler hissettiğinizi anlatsanız
burdaki gibi dürüst içten yalın..
faydası olacaktır
çuvaldızı kendisine batırsın bakalım..

Acikcasi ben esinizin sizden utandigini düsünmüyorum.Belkide katildigi ortamda icki iciliyordur ve sizin hoslanmayacaginzi düsündügünden öyle demistir.Eger ki kafanizda böyle bir soru isareti varsa bunu esinize uygun bir dille sorabilirsiniz.

e siz de eşinizin mühendis çıkacağını bile bile niye lise mezunu olarak kalmayı seçiyosunuz?hiçbişey yapamıyosanız açık öğretim denen bişey var..
tabi ki o kadar emek vermişsiniz ama artık aranızda bi statü farkı oluşmuş, o bi mühendis olmuş, alelade bişey de değil siz ise lise mezunu..biraz kendinizi geliştirin, açık öğretime falan yazılın, davul bile dengi dengine demişler..

buna benzer bi duruma şahit olmuştum, kızla oğlan tıp fakültesindeyken evlenmişlerdi kız önlisans mezunuydu bir de..adam doktor olunca gerçekten çok pişman oldu onla evlendiğine, sonra da boşandılar zaten..

malesef hayatta dur durak yok, devamlı gelişmek ve ilerlemek zorundayız.oh ne güzel evlendim bi de çocuk yaptım diye bişey bitmiş değil.

Son düzenleme:
kendi ödül alacağı günde, sizi yanında istememesi çok yanlış. başkalarını bahane etmesine gerek yok. yazılarınızdan anladığım kadarıyla, iş arkadaşlarıyla düzgün bir diyalog kuramayacak birine de benzemiyorsunuz.

eğer iş çevresi size tuhaf bakacaklarsa, bu onların ayıbı olurdu. bir gecede başarı ödülü verecek kadar organize olmayı becerebiliyorsa, şekilcilikten uzak bir anlayışa sahip olmalarını beklerdim ben. çıplak gitseniz ve gözler üzerinizde olsa, bundan rahatsız olması gerekirdi eşinizin. tesettürden dolayı böyle birşey olacağını sanmıyorum açıkçası... eşinizle yolda giderken, iş arkadaşı ile karşılaşsa sizi gizlemeye mi çalışacak? size anormal mi bakacak insanlar? bu kadar ayrımcı insanlar az da olsa vardır mutlaka ama hepsinin eşinizin iş yerinde toplandığını sanmıyorum...

eşiniz standartlarını yükseltmiş bir derece, şimdi sıra sizde. emin olun, istediğiniz taktirde yapabileceğiniz birçok şey var. kendinizi her konuda geliştirebildiğiniz kadar geliştirin. bu şekilci anlayıştan başta eşiniz sıyrılsın. giyiminiz, öncelikle sizi ilgilendirir, iş arkadaşlarına imada bulunmak düşmez...

Son düzenleme:

iyi de o lise mezunu kız çalışarak eşinin okumasını sağlamış ve adam mühendis olmuş

ben olsam eşimi okutmaya çalışacağıma kendim okurdum:)böylece gereksiz fedakarlık yapmamış olurdum.neyse olmuş bitmiş ama bence dikkatli davranın.

ben belli aralıklarla en güzel kıyafetlerimi giyerim süslenirim eşimin iş yerine giderim.hatta çantamda topuklu ayakkabı taşırım oraya yaklaşınca değiştiririm:) sonuç: çalışanlardan güzel iltifatlar duyarak eşimle el ele kurumdan çıkarız.siz hiç böyle şeyelr yapmıomusunuz iş arkadaşları sizi tanımıyor mu şaşırdım doğrusu.

söylediklerinizin bir kısmı güzel ve doğru olsa da bir kısmını doğru bulmadım ....eşimde mühendis ben üniv. terk im yani lise mezunuyum.....ama kendi işimi kurdum ve 10 yıl boyunca yanımda 10 larca mühendise iş de verdim...Ama aklıma hiç bir zaman statü farkı gelmedi...Statü ve denklik kavramları pek uygun olmamış...
Ama bende özellikle son cümlenize katılıyorum...

Kapalı olmak kesinlikle küçümsenecek aşağılanacak küçük görülecek bir durum değil canım.
Eşin öyle düşünüyorsa bir kere o onun ayıbı.
Sen tam aksine gurur duy bu halinden.
Eşinle konuşmayı denesen peki en azından böyle bir davranışta bulunmaması gerektiğini anlasa.
Kesinlikle de ayrıca ne eşiniz sizi küçük görüyor diye ne de o ortamlara gitmiyorsunuz diye türbanınızdan vazgeçmeyin asla !
İnşallah bu sorununuzu aşarsınız sorunlarınızı güzlelikle halledersnizi.

kusura bakmayın ama eşim böyle düşünüyor galiba diyerek aslında kendinizle ilgili düşüncelerinizi açık etmişsiniz. bu durumu değiştirmek için bir şeyler yapabilirsiniz. ama en başta dengeyi kaçırmışsınız, eşim okudu ben ona yuvasını verdim çok eski bir mantık. sizde de bu mantık çökmüş ki kendinizi ve seçimlerinizi sorgulamaya başlamışsınız. umarım o dengeyi kendi lehinize çevirirsiniz.

malesef şöyle bi durum var, konu sahibi hanfendi lise mezunu ve evde oturup çocuk büyütüyor yani ev hanımı..siz bu durumu kendinizle kıyaslayamazsınız, çünkü kendi ayaklarınızın üstünde durabilmişsiniz, pek çok insana nasip olmayacak yerlere gelmişsiniz..

yani insan kendini aştığı zaman bu statü olayı göze batan bi durum değil demek istiyorum, siz de bunun örneklerinden olmuşsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…