sanırım evde kaldım :(

Yaşadığım şey nemli değil ama birine takılıp kalmak çok kötü.Olmayacak biriyse bence önüne bakmaya çalış. Benim çoğu zamanım böyle geçti şimdi pişmanım. Kısmetten öte yol yoktur diyorlar ya da kısmetin bir yerde bekliyordur falan ama bunlar beni avutmuyor artık. Benim için yok biliyorum. Bak sen de biriyle tanışacaksın ama görmeden olmayacak biliyorum diyorsun bunu ben de yapıyorum ama yanlı aslında. Benim de kızgınlığım kendime bu yüzden, sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama şu ana kadar geçen zamanımı boşuna geçmiş gibi hissediyorum, tükenmiş, her şey bitmiş gibi. Tanıştığım herkes için bir bahane üretiyorum, hoşlandığım kişilerle de olmuyor, artık buna dayanabileceğimi sanmıyorum. Gerçekten çok zormuş. Ben de yeni biriyle tanıştım, biraz önce mesaj attı içimden cevap vermek gelmiyor, kendi kendime karar veriyorum zaman vercem tanımak için diye ama yapamıyorum işte. Sanki sevemeyecekmişim gibi geliyor, kabullenemiyorum gibi sanki karşımdakini. Sanki bir yere sıkışıp kalmış gibi hissediyorum kendimi....

Evet canım olmayacak biri ve asla geri dönüşü mümkün olmayan biri .Mantık çerçevesinde bakıldığında evet yeni birine şans vermek gerekiyor fakat başka birine aşık olunca illa o yeni biri ile kıyaslıyorsun . Aslında şans verme taraftarıyım her zaman ama nedense karşıma çıkan insanlar da karakter bakımından yoksun çıkıyor. Birileri olsa ben oyalayabilir aklımı ona vermemi engelleyebilir ama çıkan insan da oyalamayı başaramıyor belkide. Bir de öyle bir şey oluyorki o zamanlar karşına nedense kimse biri çıkmıyor zaten . Evren sana otur acını çek diyor sanki. Senin durumuna gelince. Sana mesaj atan kişiden hiç mi hoşlanmadın. Bazen hemen hoşlanma olmaz yani biraz tanısan olabilir belki . Çünkü benm ilişkilerim öyle olmuştur genelde onlar meraklı çıkmıştır ama yine terkedilen ben oldum :) Anlayacağın bu işler belli olmaz yalnızlık çok kötü ve sıkıcı .

Evet canım olmayacak biri ve asla geri dönüşü mümkün olmayan biri .Mantık çerçevesinde bakıldığında evet yeni birine şans vermek gerekiyor fakat başka birine aşık olunca illa o yeni biri ile kıyaslıyorsun . Aslında şans verme taraftarıyım her zaman ama nedense karşıma çıkan insanlar da karakter bakımından yoksun çıkıyor. Birileri olsa ben oyalayabilir aklımı ona vermemi engelleyebilir ama çıkan insan da oyalamayı başaramıyor belkide. Bir de öyle bir şey oluyorki o zamanlar karşına nedense kimse biri çıkmıyor zaten . Evren sana otur acını çek diyor sanki. Senin durumuna gelince. Sana mesaj atan kişiden hiç mi hoşlanmadın. Bazen hemen hoşlanma olmaz yani biraz tanısan olabilir belki . Çünkü benm ilişkilerim öyle olmuştur genelde onlar meraklı çıkmıştır ama yine terkedilen ben oldum :) Anlayacağın bu işler belli olmaz yalnızlık çok kötü ve sıkıcı .

Aklın başkasındayken belki senin için daha doğru olabilecek birini kaçırabiliyorsun, şu anki aklım olsa birine takılıp kalmazdım ben hiç yoktan 2 yılımı harcadım, bundan önce de ilk başta etkilenmediğim ama bizi tanıştıranları kıramadığım için devam ettiğim bir ilişkim oldu. Şimdi severim, yarın severim derken 3 ay geçti ama benim kafamda hep soru işaretleri kaldı. Acaba seviyor muyum, acaba o evlenmek istediğim kişi mi? Bir kabusu yaşadım resmen. Şimdi de aynı şey olacak diye başta ısınamadıysam şans veremiyorum, ve aslında bu yüzden de acı çekiyorum. İlerisini düşünmeden hareket edemiyorum, şu an o kişiye karşı bir şey hissedemediğim için evleneceğimi düşündüğümde kendimi mutsuz, huzursuz hissediyorum, korkuyorum,karşımdakine umut verip yarı yolda bırakmak istemiyorum, o zaman daha kötü oluyor. Tamam dersem karşımdaki beklenti içine giriyor, hayal kuruyor şöyle yaparız böyle yaparız falan, hemen canım cicim başlıyor. Mesela daha önce tanıştığım kişiyle konuşurken araba almak istiyorum falan demiştim o da bizim arabamız var ya demişti bunu 2. buluşmamızda söylemişti. Bazılarının hoşuna gider bu ama beni korkutuyor işte, kafamda o kişi net olmayınca Hem evlenmek istiyorum, sevmek istiyorum, bunun da kolayca olmasını istiyorum, tanışayım, beğeneyim o da beni beğensin, kafamda acabalar olmadan devam etsin, sonunda mutluu Son :) Ama artık umudum kalmadı, böyle diye diye yaş 29 oldu...

Aklın başkasındayken belki senin için daha doğru olabilecek birini kaçırabiliyorsun, şu anki aklım olsa birine takılıp kalmazdım ben hiç yoktan 2 yılımı harcadım, bundan önce de ilk başta etkilenmediğim ama bizi tanıştıranları kıramadığım için devam ettiğim bir ilişkim oldu. Şimdi severim, yarın severim derken 3 ay geçti ama benim kafamda hep soru işaretleri kaldı. Acaba seviyor muyum, acaba o evlenmek istediğim kişi mi? Bir kabusu yaşadım resmen. Şimdi de aynı şey olacak diye başta ısınamadıysam şans veremiyorum, ve aslında bu yüzden de acı çekiyorum. İlerisini düşünmeden hareket edemiyorum, şu an o kişiye karşı bir şey hissedemediğim için evleneceğimi düşündüğümde kendimi mutsuz, huzursuz hissediyorum, korkuyorum,karşımdakine umut verip yarı yolda bırakmak istemiyorum, o zaman daha kötü oluyor. Tamam dersem karşımdaki beklenti içine giriyor, hayal kuruyor şöyle yaparız böyle yaparız falan, hemen canım cicim başlıyor. Mesela daha önce tanıştığım kişiyle konuşurken araba almak istiyorum falan demiştim o da bizim arabamız var ya demişti bunu 2. buluşmamızda söylemişti. Bazılarının hoşuna gider bu ama beni korkutuyor işte, kafamda o kişi net olmayınca Hem evlenmek istiyorum, sevmek istiyorum, bunun da kolayca olmasını istiyorum, tanışayım, beğeneyim o da beni beğensin, kafamda acabalar olmadan devam etsin, sonunda mutluu Son :) Ama artık umudum kalmadı, böyle diye diye yaş 29 oldu...

Diğerlerinden yola çık onlara nasıl oldu da aşık oldun zamanlamı yoksa bir anda mı . Bunları düşün .önce bence kendini tanı daha sonra ne yapman gerektiğine karar ver . Evet haklısın bende öyle dediğin gibi olsun istiyorum ama olmuyor işte . Galiba evde kaldık Tatlım :)

Kızlar Allah aşkına siz ne diyorsunuz kuzum:) biraz erkekleri örnek alin kendimize derim. Ortalama yetişkin bir erkek sevgilisinden/sozlusunden/nisanlisindan hatta esinden ayrılır ayrilmaz şak diye birini buluyor. Sanki önceden sırılsıklam asik olan (!)onlar değilmiş gibi bir anda unutuveriyor ,siliveriyor geçmişi ve bir bakmissin yeni bir liman buluvermis kendine. Allah aşkına yapmayin bu kötülüğü kendinize. Geçmişte yasadiklarimizin bi faydası olsaydi o şahıslar yanımizda olurdu zaten

ne kadar doğru yazmışsın canım. ..acı ama gerçek. ..

merhaba kızlar ben de evde kaldım yaşım 29. daha önce açtığım konulardan da anlayabileceğiniz gibi evlilik için defalarca teşebbüsüm oldu uğraştım didindim. benim beğendiklerim benden ışık hızıyla kaçtılar, beni beğenenlere içim hiç ısınmadı hiç hoşlanmadım tam tersine itici geldiler. sonuç çok istememe rağmen evlenemedim. benim durumumda olan bir kaç arkadaşım daha var. defalarca neden böyle olduğumuzu uzuuun uzuuun sorguladık. inanın işte şu diyeceğimiz hiç bir problem yok ve kimsenin mükemmel olmadığını biliyoruz, kendimizin de drt dörtlük olmadığının farkındayız ve karşı taraftanda dört dörtlük özellik istemiyoruz ama olmayınca olmuyo rişte yaşayanlar bilir. hele ben kendim o kadar çok istişare yaptım ki. herkesle ama aklınıza gelebilecek herkesle bu kısmetsizlik olayını çok istenmesine rağmen evlenememe durumunu sordum. kendini toplumda göster dediler, süslü ol dediler, yeterince dua etmiyorsun dediler, falanca okumaları yap dediler, kuranı arapçadan okumayı bilmiyorsun ondan duan kabul olmuyor dediler, mükemmeli beyaz atlı prensi arıyorsun ondan olmuyor dediler dediler de dediler..insanlar başka bir insanın yaşadığı sıkıntı hakkında ahkam kesmekte usta arkadaşlar ama çözüm yok, başkasını suçlamak çok kolay..

bakın bu evde kalma olayını ancak yaşayan bilir. yaşamayan ancak yorum yapar o yorumu da çoğu zaman eksik olur. isteyerek evlenmeyenleri tenzihediyorum onların seçimi evlenmemek olmuş ve evlenmemişler zaten onlar için evde kalma gibi bir şey söz konusu değil. ama isteyip de elinden gelen her şeyi yapıp da evlenemeyenleri ancak aynı şeyleri yaşayanlar anlar..

tabi ki evliliğin her şey olmadığını biliyorum, tabi ki mutsuz huzursuz bir evliliktense evlenmemiş olmanın dhaa iyi olacağının farkındayım tabi ki herşey de bir hayır var ve bize kötü görünenlerin arkasında bizim iyiliğimiz için bekleyen durumlar olabilir ama bunların hiç biri bizim üzüntümüzü değiştirmiyor.

insan 20 li yaşların başındayken evlilik meselesini umursamıyor bu kadar umursamıyor farklı öncelikleri oluyor ya da umursasa bile nasıl olsa daha vakit var bugün olmazsa belki gelecekte karşıma biri çıkar diyor ama yaşınız belli bir seviyeyi geçince işlerin rengi değişiyor. biyolojik olarak çocuk sahibi olmanın zorlaşması şöyle dursun, evlilik, karı koca muhabbeti gençken güzel yaşlandıkça bunları hiç yaşamayanlar için hepsi anlamını yitiriyor.

bir de insanın umudunu kaybetmesi meselesi var. evet hayat süprizlerle dolu evet kısmetin nereden ne zaman çıkacağı belli olmaz evet aşk insanın başına her yaşta gelebilir ama ama ama bir noktadan sonra çok çabaladıysanız ve hep hüsrana uğradıysanız inanın insanın hevesi de kaçıyor umutları da tükeniyor insanlar ne kadar teselli verirse versin içten içeolamaycak biliyorum diyorsunuz. kendi inancınızı kaybediyosunuz. bunu da ancak ve ancak yaşayanlar anlar.

arkadşalar dışarıdan bakanlar için bu yazdıklarım çok basit şeylermiş gibi algılanır ancak defalarca söylediğim gibi bu yazdıklarımı ve üzüntüleri ancak yaşayan bilir diyorum..

canım seni çok iyi anlıyorum ama bazı şeyler elimizde değil işte. ..

ben yeni evlendim yaş 29 aynı düşüncelere sahiptim acaba evdemi kaldım?ama herseyin vakti zamanı varmış şimdi şuna inanıyorum benim için en uygun zaman bu zamanmıi yaradan bizden haberdar ve en uygun zamanı biliyor bize sadece tam tevekkül ve dua etmek kalıyor ben cok dua ettim ve muhakkak olacagına inandım ve çok şükür oldu sizde edin ve edelim inş.en kısa zamanda mutluluk haberlerinizi alırız..

dua her türlü yakarışla cevap verir mevlam yeterki kabul olacagına içten inan

ne güzel yazmışsın canım. ..hangi duaları okudun canım. ..

ne güzel yazmışsın canım. ..hangi duaları okudun canım. ..
kalbimden gecen ne varsa istedim mevladan ama tabıkı ayrıcalıklı olarak ( vakıa )suresini okudum 41 gün boyunca hergün artırarak yani 1.gün 1 ,tane 2gün 2 tane bu şekilde çok şükür mevlamda kabul etti..

canım benim samimi bir şekilde ettiğin duayı paylaştığın için teşekkür ediyorum. .. inşallah ebedi mutluluklar olsun...
vakia süresini bereket için okuduğunu biliyordum demek kısmet için de okunabiliyor çok sağol tekrar canım. ..

Her mesajı okuyamadım ama çok sıkıcı bir cümle değil mi? Lütfen hayatınızı yaşamaya bakın. Vakit öyle de böyle de geçiyor bari güzel geçsin. Gezin görün kitap dergi okuyun kendinizi Sevin eğlenin... hayat kısa anı yasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…