Sanırım hayatımın en önemli kararını vermek üzereyim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hilaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hilaf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
42
12
48
İstanbul
Merhaba kk,
Yaklaşık 6 aydır forumunuzu takip etmekteyim.Düştüğüm ikilem sonrası kesinlikle yardım almam gerek dedim ve aranıza katıldım.
Şu aralar çok önemli bi karar aşamasındayım.1buçuk yıllık bir beraberliğim var çok şükür buzamana kadar kötü hiçbir şeyle karşılaşmadık ikimizde.Geçen ay ailelerimiz tanıştı,bu ay içinde de isteme olması planlandı.Şimdi asıl konuya gelelim,erkek arkadaşımın dairesi annesinin üst katında.Tamam sorun değil bu kabul edilebilecek bir şey.Ama ev 2 oda 1salon.odaların birine de aslında oda değil antre denir.Yani çocuğumuz olunca odası orası olacak.Düşünün evin kapısını açıyorsunuz ki karşınızda çocuk odası:26:
Erkek arkadaşımla bunu konuştuğumuz zaman çocuğumuz olana kadar otururuz dedim,hatta 5 yıl çocuk istemezse 5 yıl bile otururuz dedim ama ev küçük işte.Bugün tekrar konuyu açtım,bu konu kapansın ben annemi babamı bırakıp bir yere gidemem benden başka kimseleri yok,elden ayaktan düştüklerinde ben bakıcam diyor..İlk defa bugün bozuştuk ne yapacağımı hiç bilemiyorum,başından böyle şeyler geçen arkadaşlar bir el atın bu garibe

Not: Arkadaslar konum 4 yıl öncesine ait. Son durumumu 11. Sayfada yazdım. Konuyu hortlatmis gibi oldum kusura bakmayın. Amacım bu değildi. Sadece zor durumda olanlara belki umut olur dedim. Teşekkürler yorumlarınız için

Son düzenleme:
Arkadaşlar devam etmelimiyim bitirmeli miyim bilmiyorum çok garip bir durumdayım,ne yapacağım ben Allah'ım ya

canım bence çok sorun etmişsin ne güzel mutlu bir beraberliğin var hatta evleniceksiniz bırak ev küçük olsun nolcak ki ay taktıgın şeye bak sevdiğin kişiyle o ev sana büyük gözükür aranızdaki sevgi güçlüyse tabi:26:

diğer konularda bi problem yoksa bu konu büyütülcek bi mevzu değil.. bazen insanlar yaşadığı durumlara göre isteklerini törpülemeli diye düşünüyorum..sevdiğiniz insan için bunu yapabilmelisiniz ayrıca en azından kendi eviniz olucak..

bence bu yüzden bitmesi saçma olur.yanlış anlamıştır muhtemelen.iyice anlatmaya çalış sorunu.yada sorun etme.ilerde zaten bi şekilde anlar kendisi de.olmadı ailesini ikna et ama tabi daha ilerde.ama böyle bişey yüzünden kendini de onu da üzme bence :44:

hani bir reklam vardı adam 'evdeki huzur zenginlik budur'' diyordu reklamda,ben bu lafa acayip katılıyorum.huzurun varsa o ev saray olur canım sana..

Bitirin ya da bitirmeyin demek bana dusmez.
Anne ve babasını bırakamıyor. Kaldı ki kim ana babasını bakıma muhtacken bırakabilir ki?
Yalnızca sunu soylemekte fayda var; kayınvalidenizin ustkatında oturmayı kabul ederseniz, bir kac yıl sonra o evden cıkabilme ihtimalini goremiyorum ben nisanlınızda.
Bu cok acık ve net.
İyi dusunun tasının.
Bana kalırsa 1.5 yıl, hayat arkadasınızı seciceginiz kısıyle yolları birlestirmek, bana gore cok cok erkendir.

Alınma ama evinizi satın benim istediğim gibi bir yer alın demek fazla cürretli bir yaklaşım olmuş. Senin erkek kardeşin olsa ya da varsa ve kız arkadaşı böyle bir koşul öne sürse ailece ne düşünürdünüz?

Herkes en iyi koşullarda yaşamak ister ama herşey zamanla ve sabırla olur. Daha iyi koşullarda bir ev istiyorsan kendi ailenden yardım isteyebilirsin. Hayat müşterek sonuçta değil mi?

Eğer bu konu senin için çok problem olacaksa vazgeç ve karşındaki insanı da üzme. Çünkü o koşulları içinde hareket etmek zorunda kalacak. Sen daha iyi koşullara layık olduğunu düşünüyorsan seni seven daha zengin birini bul canım.

evinizi satın başka bi ev alın demek sanırıım biraz ukalaca.Seviyosan o küçük ev bile sana saray gibi gelir ama gerçekten seviyosan..

Evden önce kayınvalideyle altlı üstlü oturabilecek misiniz?İleride ben bakacağım diyor muş sevgiliniz..Peki fikirleriniz değişmeyecek mi hiç?Bir aileye bakmak çok zordur sanırım.Onların yüküünü kaldırabilecek misiniz?Ev konusuna gelince ilk evlendiğimde bende hiç düşünmemiştim ev konusunu ve bilmem kaç senelik kayınpederimin evine yerleştik.Şu anda eşimde bende çok pişmanız ev konusunda..İsterdik ki yep yeni bir dairede oturalım ve bir sürü şey..Çok iyi düşünmelisin ev küçük ve ileride aileye siz bakacaksınız.Kayınvalide ve eşi çok iyilerdir etliye sütlüye karışmazlar sizi evladı gibi benimserler tabiki o zaman bi sorun olmadan bakarsınız amenna.Fakat ya tam tersi olurlarsa.Şu andaki tavırları canımlı cicimli olabilir ama ya evlendikten sonra değişirlerse..Bu kadar soru ile nasıl baş edeceksiniz?İşi riske atmak hayatınızı ipotek ettirmektir..

Ben de böyle düşündüm aslında.Evin küçük olmasından ziyade,aynı apartmanda oturmak sorun olabilir.
Nitekim, Bknz : diğer başlıklar

Merhaba canım ben diğer arkadaşlara göre biraz farklı yaklaşıcam galiba olaya,
evin küçük olması veya kayınvalidenle yakın oturuyor olmak değil bence sorun, bunlar sevgiyle tolere edilebilir diyenler var,
bence sevgiyle tolere edilebilir şeyler insana baştan sorun gibi gelmez zaten..yani sen bunu şimdi tolere ederim, ilerde nasıl olsa düzelir dersen, ya ilerde düzelmez ya da sen artık tolere etmekten yorulursun,
ayrıca ilişkin olan çocuk da , konuyu çok keskin ifadelerle kestirip atmış,bu tarz konuşmalra yapan insanlar kendi fikirlerinin doğru olduğuna inanır ve senin fikrini ve yaşadıklarını önemsemezler..kendimden biliyorum, bizim evliliğimizde, senin durumunun tam tersi şekilde ben keskin ifadelerke konuşan biriyim, eşim ise mülayim, daha olumlu yaklaşan daha yapıcı bir insan,
evet evlilik karşılıklı sevgi ve fedakarlıkla olacak bi şey ama erkeğin yumuşak, olgun ve mülayim olması çok önemli bence, çünkü erkeklerin kadını kırması kadının eşini kırmasına benzemez, en son söylenecek en ağır lafı en önce söyler çıkarlar işin içinden..,nereden nereye gelmiş diyeceksin şimdi ama toparlıyorum , özetle şu: bu durumda senin kafana takman gereken evin küçük olması değil, senin bir isteğine adamın verdiği tepki bence..ayrıl ve ya devam et demek bana düşmez ama bu tarafını etraflıca düşün derim ben..sevgiyle kal

Her türlü yorum için gerçekten çok teşekkür ediyorum.Ukalalık ediyo diyen arkadaşlar için artı bi açıklama daha yapıyorum kendimi ifade edemedim sanırım,bizim şuanda oturduğumuz daire ile onların oturduğu 3 katlı apartmanın maddi değeri aynı.babam bize vericek bu evi zaten,normalde onlardan bişey istediğim yok yani,erkek arkadaşım babandan para almam dediği için siz orayı biz burayı satarız diye konuşmuştum.Evet asıl korktuğum şey ise şu,her daim içimizde olmalarını istemiyorum,şuandada saygılı ve seviyeli bir iletişim kuruyorum,yüzgöz olmak istemiyorum,ilerisi için korkuyorum anlatabiliyor muyum?

Altlı-üstlü oturunca yüz göz olacaksın yapacak birşey yok.
Senin meselen erkek ark tavrı olmalı,evin kaç odalı olduğu değil..

Zaten benim korktuğumda erkek arkadaşımın tavrı,başka hiçbir konuda onu böyle görmemiştim.hep ikimizi düşünür hep beni mutlu etmeye çalışır.Ama adamın tavrı bu konuda net ve ben içimden ne kadarda çalışıyorum ister istemez uzak dururum desemde korkuyorum işte.ilerde bunu sürdürebilirmiyim bunun kavgasını yapıyorum içimde.Apartmanları normal olsa onada razıyım.İki daire değilde bir ev olacak gibiyiz of off.aslında yazarken farkediyorumda benim derdim ev değil diğer arkadaşların da dediği gibi sanırım ben altlı üstlü oturmaktan korkuyorum,kafam karıştı

Erkek ark herşeyi alenen söylemiş.
Bunu şimdi kabul eder yarın yan çizerseniz siz suçlu olursunuz.
Erkekler evlilik yolunda sevgiliyken olan tutumlarından farklılık gösterebilirler.
O yüzden ayrılıklar hep işler ciddileşince oluyor.
Herkes vazgeçilmezlerini koyuyor ortaya.
Onun ki anne ve baba ile oturmak sizin ki ise özgürlük..
Ya ortada buluşursunuz ya da biter.
Terazide tartın arkadaşım eksileri artıları...

Ben bu konuyu onununla oturup konuşmayı düşünüyorum tekrardan,yani istediği şey işten gelip annesinin misafirine hizmet etmemse,ya da annesi ablası ile misafirlikten misafirliğe gitmemse yapamam bunları.Ama allah saklasın zor durumda olurlar çalıştığım bütün parayı verir bakıcıda tutarım kendimde gider ilgilenirim.Ama dip dibe olarak değil.Anlamasını istediğim şey şu artık o ve ben aile olacağız biraz olsun ailesini çemberin dışında tutmayı başarmalı.Bunu onu kırmadan söyleyebileceğim bir yol varsa yardımcı olur musun?

offf zor bu...

hersey cok iyidir, ama annesi konu olunca laf kondurmuyor.. sen sanki onlara bakma diyormussun gibi algiliyor degil mi? hersey yanlis algilaniliyor, anne soz konusu olunca degil mi?

cok zor.. kendini anlatirsin sonunda mutlaka ama.. cok kolay olmaz bastan soyleyeyim... senelerini alir..

tecrubeyle sabittir...

bu arada, eger annesiyle altli ustlu oturmaktan korkuyorsan, sakin bunu gidip ona soyleme... baska kabul edebilecegi bahaneler bulmaya calis..

Açıkcası çok isterdim yardımcı olmayı ama pek nazik olduğum söylenemez.
Ben bu tip ilişkilerde biraz cazgırım
Seni umutsuzluğa düşürmek istemem ama erk ark kabul et ben annem ve babamı bırakamam demiş
tek çocuk mu bu kadar hassas anlamadım.sanki anne ve babası hasta veya bakıma muhtaç
kaldı ki annema babama bakıcam derken bir erkek ne kadar bakabilir..?
benimle birlikte olan kadın bunu kabul edecek demek istiyor.
şöyle yapabilirsin sorunun temeline in neden bu kadar hassas?
elbette oturun konuşun ,çünkü bu hayati bir konu..
evliliğinizin devamlılığını etkileyecek kadar önemli
şunu belirtebilirsiniz bu konuya sıcak bakmadığınız ama orta yolu bulmak istediğinizi
ancak ondan aynı sıcaklığı bulamadığınız çünkü o rest çekebiliyor.
hilaf'ı kaybedemem demiyor.. net o..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…