Sevgilim 1buçuk yıl içinde hiçbir konuda asla beni üzmemiş çok düşünceli ve romantik bir adamdır.Biz herşeyi tartışır ve mantıklı olana adım atarız.Asla ne beni üzer ne kendini sıkar,ikimizide mutlu edecek bir yol bulur yani.Maddi manevi hep yanımdadır,kardeşimede aynı ilgi ve alakayı gösterir.Böyle bir adam olmasa belki olmaz der kenara çekilirdim.Karar vermeye çalıştığım şey bu,yapabilir miyim?Katlanabilir miyim?Önce tamam diyip evlendikten sonra istemiyorum demekte olmaz,ikimizin hayatınıda mahfetmiş olurum.İkimizin ailesinede ilgi alaka göstermek istiyorum ama özgür olmalıyız.Örneğin bundan 15gün kadar önce sevgilim dediki annesi yemekleri beraber yeriz dimi oğlum diye sormuş,bişey demedim dedi.Bende tatlı bir dille özel zamanlarda çağırırız gelirler,ya da annenler çağırır biz gideriz ama her yemekte beraber olmak ne demek?böyle bişey istemiyorum,yeri gelince annene söyle haberi olsun hayatım dedim.ama söyledi mi bilmiyorum.ve işte böyle kafamda evirip çeviriyorum sürekli benden bişey beklicekler sanki,temizliğime gel misafir geldi hizmet et,güne gidiyorz sende gel gibi..belki paranoya yapıyorum ama ben böyle bir hayat istemiyorum,ilerde böyle olacağı düşüncesi beni korkutuyor..:85:
yani bismillah daha isteme bile olmamış siz neleri düşünmüşsünüz.. yahu bi kaç bişiy eksik olsun Mevlam sağlık, huzur, sevgi, saygı versin... bencee yersiz yere canınızı sıkıyorsunuz..
bu arada desin o şekilde ne olacakki siz biraz sevdiğinizin açısından düşünün bu kadr abartmayın. sizin ailenizin sizden başka kimsesi olmasa kusura bakmayın anne ve baba benim eşimle olan mutluluğum önemli size bakamam mı dersiniz?
arkadaşım iyi şeyler düşünün geleceğe yönelik ki Mevlam iyi hayırlı güzellikler nasip etsin..
kendi evimiz olsaydı da tek oda olsaydı
hayır tabiki böyle demem ama hadi annemlerin yeni yaptırdığı eve gidip altlı üstlü oturalım da demem,elimden geleni esirgemem,annem için ne düşünürsem onun annesi içinde aynı şeyi düşünürüm elimden geleni yaparım maddi manevi.Ayrıca isteme olmamış diyorsunuz ya işte bu sebeplerden karar veremediğim için olmuyor,nişanlanıp nişanı atmak daha mı güzel olur?
tamam orda haklısın, önceden düşünmek güzel.. ama arkadaşım 1,5 yılda az bir zaman değil o kadar emek verilmiş sonuçta ileride -belki problem olmayacak birşey bu konular. önünüzü göremiyorsunuz ne yaşayıp yaşamayacağınızı bilmiyorsunuz.. bunlara rağmen 1,5 yılı kestirip atabilecekmisiniz tahminlerinizle?
İnşallah durumunuz çok çok iyi olurda kendi evinize sahip olabilirsiniz tatlım..Erkek arkadaşım 3500lira maaş alıyor,ben 1500 lira.ayrıca tutumluyuz da..bu durumda da ev alamıyorsak ne diyeyim ben artık..
sen de haklısın canım ne deyim bilmem ki
ama şimdiden çocuk odası neresi olcak diye de düşünme...
tatlım ben arkadaşların konuşmalarından sonra bişeyi farkettim zaten,yine çocuk odası olmasın ama ayrı olalım.ben ailesiyle yaşamak istemiyorum.bunun inan farkında değildim hiç,ama burda yazılanları iyice bi düşündüm de kendi evimizi alsak orası da küçük olsun hiç umrumda değil diye düşününce benim asıl derdimin başka olduğunu anladım.ben kocamla bir aile olmak istiyorum.kayınvalidem anahtarı alıp hop diye evime girmesin,tatillerimizde kahvaltılarımızı gezmelerimizi mecburmuş gibi onlarla yapmayalım vs vs istiyorum.ben kocamla özgür ve rahat olmak istiyorum.
madem böyle düşünüyorsunuz kayınvalideyi problem olarak görüyorsunuz ,önce evi küçük bulup sonra,daha özgür olmak için ayrı yerde oturmak istediğinizi söylüyorsunuz ozaman siz bir an önce ilişkinizi bitirin.daha evlenmeden erkek arkadaşınızın ailesini sorun olarak görüyorsunuz.
madem böyle düşünüyorsunuz kayınvalideyi problem olarak görüyorsunuz ,önce evi küçük bulup sonra,daha özgür olmak için ayrı yerde oturmak istediğinizi söylüyorsunuz ozaman siz bir an önce ilişkinizi bitirin.daha evlenmeden erkek arkadaşınızın ailesini sorun olarak görüyorsunuz.
ayrılmak bu kadar basit mi kaldı ki arkadaş ailesini bi sorun olarak görmüyo olabileceklerden bu kadar yakın olmaktan rahatsız biraz mesafe koymak istiyor hepsi bu, ki bizim evimiz uzak olmasına rağmen bi kere kayınvalidem habersiz eve gelmiş ve evin halini ve benim durumumu tahmin edersiniz eşimle o kadar rahatsız olduk ki annesine canım annem haber vererek gel demiş ki ben de güler yüzle annecim kırılma da haber vererek gel hem seni çok güzel ağırlamak istiyorum dedim bi daha da olmadı bi kere olmasına rağmen o kadar rahatsız oldum ki.. ki arkadaş altlı üstlü oturacak o zaman anlamayabilirler bu daha zor. arkadaşı ben çok iyi anlıyorum lütfen siz de biraz anlayın..
Annesinin dizinin dibinden çıkıp ben bir aile oluyorum,benimde kendime göre mutluluklarım ya da sorumluluklarım olacak diye düşünmesini istiyorum,bunu farkettirmem lazım sanırım.ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?Burdaki birçok konuyu okudum,bu dertten mutsuz olan okadar çok kişi var ki..Çoğunun boşanmasının sebebi bile aileler,korkuyorum bende işte.Zaten panik atak hastasıyım,tedavim 3 ay önce bitti,bu aralar tekrar kalbim sıkışıyo ve hepsi stres yüzünden
Aileler de saygıyı biraz hak edecekler bir zahmet, yüzgöz olmaya çalışıp kendilerini çirkinleştirmeyecekler. Ben erkek arkadaşımın annesini kendi annemden ayırmam. Geçen sene annesi ufak bir kaza geçirdiği için bacağını alçıya aldılar, benim de aklım çıktı. Erkek arkadaşım yurt dışındaydı, içim rahat etmedi gittim arabayla eldım eve getirdim, ikisini de seve seve misafir ettim. Yakınlıkla uzaklıkla ilgisi yok, insanın içinde iyi niyet olacak. Bu da karşılıklı ama.
Bu benim ilk konum kendimi yanlış anlatmış olabilirim.ama çok teşekkür ediyorum hislerime tamı tamına tercüman olmuşsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?