Sanırım hayatımın en önemli kararını vermek üzereyim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hilaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aileside çok iyi hak yemek istemem ama ben sevmem işte dip dibe olmayı soğurum hemen,yani saygılı ve seviyeli bi birliktelik olsun:) eğer sende fazla bahane versa alabilir miyim

Anladım ne demek istediğinizi teşekkür ederim başka bir açıdan bakmamı sağladınız.:nazar

aileside çok iyi hak yemek istemem ama ben sevmem işte dip dibe olmayı soğurum hemen,yani saygılı ve seviyeli bi birliktelik olsun:) eğer sende fazla bahane versa alabilir miyim

bahaneler senin duruma gore / yasadigin olaylara gore degisir ki...
bence su cocuk odasi ortada olacak meselesini birakma... yani dile getirmeye devam et..
sakin kalkip annenlerle o kadar yakin oturmak istemiyorum deme.. yani bunu soylemeden ikna etmeye calis..
son care olarak bunu soylersin..

ama bunlar kolay degil soyleyeyim.. benim esim de ailesine cok baglidir.. ben tek kelime soylesem 'ama annem..' diye baslardi..
ben karsi tarafta olmadigimi ve onlarla ayni safta oldugumu anlatmak icin senelerimi verdim..

Biz başka bir şehirde ev yaptırıyoruz annemler taşınacak ben evlendiğimde,biz kızlar bunları göze alırken erkekler mahalle değiştirmeye korkuyo ya onu aklım almıyo işte

Biz başka bir şehirde ev yaptırıyoruz annemler taşınacak ben evlendiğimde,biz kızlar bunları göze alırken erkekler mahalle değiştirmeye korkuyo ya onu aklım almıyo işte

daha once kizlar da 'biraz ukalalik olmus' diye degerlendirmislerdi... senin ev degistirelim diyip, annesinin ve kendisinin simdiye kadar (belki senelerdir) oturduklari yeri degistirmeye calisman belki agir gelmistir ona...

bence birsey onerme.. belki agir geliyordur.. sadece sIkIntIlarini soyle..

mesela soyle gezin... alisveris merkezlerizde.. bebek mobilyalarina bakin, hayal kurun.. birak o da hayal kursun.. ama sonra o eve bunu yapamayaginizi cunku tam giris olacak bebek odasi filan filan diye sebeplerini soylersin...
birak senin ses cikarmadigini, ama uzuldugunu hissetsin, kendisi cozum yolu bulmaya calissin... sen birsey onerme..

EĞER İKİNİZDE ÇALIŞIYORSANIZ KŞİRA DERDNİZ OLMAZ BU SÜREDE PARA BİRİKTİRİRSİNİZ YENİ BİR EV İÇİN YATIRIM YAPARSINIZ Bİ ZAMAN SONRA İSTEDİGİN GİBİ BİR EVİ BİRAZDA KREDİ DESTEGİ İLE ALIR ÇIKARSINIZ..
EN AZINDAN KİRA vermiyeceksin..
insanlar evleniyorlar 1 maaş giriyo eve birde 500 lira kira veriyolar.. bu derdin olmiyacak en azından öyle düşün..
öyle gelin geliyorum evinize satın yerlerinizi benim için yeni 2 katlı ev alın deme bence..
şimdiden düzeni değiştirmeye çalıştıgını ve bu başlangıçta böyleyse ilerde neler yapar ailemize gbi şeyler düşündürtme onlara..

valla canım benm kayınvalidemin evide var satmıyo kiraya veriyo bende oraya gitmek istemiyom o ev eski biraz yani bizim sat dememizle olmuyo bence sorun edip ilişkini yıpratma

once evin odalarini bahane edip en son care olarak da erkek arkadasinin ailesiyle oturmak istemeyisini soylemen yanlis olur.
istemedigin seyleri yada yapmayi goze alamadigin seyleri en basta soyle.
bastan farkli konusup dugun zamani ayri konusmak,caymak olmaz.
erkek arkadasin nasil kestirip atmis,isteklerini tak diye soylemis
sen neden soyleyemeyesin?
evlilik,aileleri terk etmek birakmak anlaminda degildir.
ama nedense cogu erkek boyle dusunur.
bizler ailelerimizden ayri yasiyoruz diye cok mu vefasiziz?
bence evden ve ailesiyle yasayip yasayamiyacaginizdan once erkek arkadasinizin sizin uzerinizdeki baskisini bir gozden gecirin.

bende eşimi çok sevdiğim için aynı binada olmayı kabul ettim sonuçta daireler ayrı fazla karışamıyolar aynı evin içindeki gibi ama huzursuzluklar çok oldu bizde sürekli orda durmamızı istiyolardı sadece yatmaya çıkacakmışız falan ben kabul etmedim bu sefer sen benim ailemi istemiyosun muhabbetleri klasik tabi.....yani eşin aradaki dengeyi koruyabileceğine inanıyosan kabul et ama erkekler bazen bu dengeyi kuramıyolar çok sorun çıkıyo dikkatli ol iyi tanı erkek arkadaşını ana kuzusuysa ne aşk kalıyo ne sevgi ne saygı ben çok mücadele verdim şimdi eşim düzeldi.o gücü kendinde görebiliyosan savaşırım diyosan sevginden eminsen ve pişman olmam diyosan sonuna kadar git aksi halde çok yıpranırsın ve zaman kaybetmiş olursun

kızın ya da erkeğin ailesi hiç fark etmez. aileler ne kadar yakın olursa sorunlar o kadar çok oluyor..
evin küçüklüğüne taşın demeyeceğim ona bir şekilde çözüm bulunur.
ama kaynana ve kayınpederin bu kadar yakında olması elbet bir gün sorun olacak.
uslu uslu duracaklar mı sanıyorsun.
her şey sevgilinde bitiyor canım. iyi düşün.

doğmamış bebeğe don biçilmez. daha bebek olmadan bebek odası derdine düşmüşsünüz. ne aileler var kirada oturmak zorunda olan. bebek odası dahi olmayan.
bu önemli bir dert değil. ailesi ile bir arada oturmak istemiyorsanız bunu ona açıkça söyleyin. yoksa siz de onu üzersiniz.

Canım bende evlenince, kayınvalidemle aynı binada oturacağım. Bu durum malesef benimde hiç hoşuma gitmiyor, ama sırf bu yüzden de istememek olmaz, saçma geliyor bana. Belki alışırım onlara, severler beni, aynı binada oturmak çok sorun olmaz diyorum kendime. Yada tam tersini düşündüğümde, çok şükür maddi durumumuz iyi, yeni bir ev alacak kadar paramız var, olmadı yeni ev alıp oraya çıkarız diye düşünüyorum.
Sende şimdi bunu çok büyütme gözünde, sen hele bir evlen, bir oturun o eve, zaten zamanla oraya sığamayacığınızı anlayacaksınız. Para biriktirip daha büyük bir ev aldığınızda, mecbur taşınırsınız. Çok dert etme derim ben

Son düzenleyen: Moderatör:

İşte sorun da tam bu,o eve girdiğimde 20 yıl ordan çıkamayacağıma eminim.Arkadaşlar anlamıyor derdimi kira veren var falan diyolar,ben 5 yıl üzerime giysi almam gene birikim yaparım ama dert o değil.Erkek arkadaşım annemle babama ben bakacağım onları yalnız bırakamam diyor ve ben bunu ona anlatamıyorum.başka derdimiz olsa çeker giderim ama her konuda çok çok anlayışlı,bir tek bu konuda baskı yapmaya çalıştı bana ve ağırıma gitti.Yani bana demiyorki 3-5 sene oturup birikim yapalım da ev alalım,ben ona razıyım.Anneme babama bakıcam asla onları yalnız bırakmam diyor.Ben iki aileye de eşit mesafe olma taraftarıyım,bu kadar içli dışlı olursak soğurum yapamam.

Gerçekten de hayatınızın en önemli kararlarından biri bu.

Erkek arkadaşınız sanırım ailesiyle ilgili olmakla ailesiyle dip dibe yaşamak arasındaki farkı ayırdedemeyen tayfadan. Elbette herkes ailesine destek olmak, zor zamanlarında yanında olmak ister, ama bu kadar iç içe, yüzgöz olmak iyi değil. Ben yaşamadım ama burada öyle konular okudum ki eşinin aileleriyle aynı sokakta oturanlar bile canından bezebiliyor. Tabi bu kişilere göre değişir, ama neler olacağını yaşamadan bilemezsiniz. Ve anladığım kadarıyla, sizin mutsuz olma durumunuzda bile uzağa gitme olasılığınız söz konusu değil. Ve bu durum size dayatılmaya çalışılıyorsa, iki kere düşünün derim. Ve forumdaki konuları bir gözden geçirin, insanlar aynı apartmanda neler neler yaşayabiliyor.

Bu bence , ben seninle evleniyorum çünkü ailem elden ayaktan düşünce aileme bakabilecek , bana köle olabilecek birisin demek..
Senin ailen elden ayaktan düşerse ne olacak?
Yol yakınken uzaklaş diyorum , sonra çok ağlarsın.
Hadi bizi burda tanımıyorsun en azından annene sor fikrini.

Son düzenleme:

Sevgilim 1buçuk yıl içinde hiçbir konuda asla beni üzmemiş çok düşünceli ve romantik bir adamdır.Biz herşeyi tartışır ve mantıklı olana adım atarız.Asla ne beni üzer ne kendini sıkar,ikimizide mutlu edecek bir yol bulur yani.Maddi manevi hep yanımdadır,kardeşimede aynı ilgi ve alakayı gösterir.Böyle bir adam olmasa belki olmaz der kenara çekilirdim.Karar vermeye çalıştığım şey bu,yapabilir miyim?Katlanabilir miyim?Önce tamam diyip evlendikten sonra istemiyorum demekte olmaz,ikimizin hayatınıda mahfetmiş olurum.İkimizin ailesinede ilgi alaka göstermek istiyorum ama özgür olmalıyız.Örneğin bundan 15gün kadar önce sevgilim dediki annesi yemekleri beraber yeriz dimi oğlum diye sormuş,bişey demedim dedi.Bende tatlı bir dille özel zamanlarda çağırırız gelirler,ya da annenler çağırır biz gideriz ama her yemekte beraber olmak ne demek?böyle bişey istemiyorum,yeri gelince annene söyle haberi olsun hayatım dedim.ama söyledi mi bilmiyorum.ve işte böyle kafamda evirip çeviriyorum sürekli benden bişey beklicekler sanki,temizliğime gel misafir geldi hizmet et,güne gidiyorz sende gel gibi..belki paranoya yapıyorum ama ben böyle bir hayat istemiyorum,ilerde böyle olacağı düşüncesi beni korkutuyor..:85:

haklısın anneme söylersem eve gelmelerine bile müsade etmez

Sen onun ailesine bakmak mecburiyetinde diilsin cnm.Ama o da senin ailene bakmak mecburiyetinde diil.Bu bence insanın vicdanıyla ilgili bir muhasebe kararı.Kayınpederin sağ şuanda pekalada birbirlerine bakabilirler.Çok yaşlanıncada bakıcı tutarsınız yatılı.
Genede bu mesele içine sinmiyorsa yol yakınken bırak derim.

haklısın anneme söylersem eve gelmelerine bile müsade etmez

Haklı olan annen canım , anneni dinle kafanı duvarlara vurma.
Bir derdim vara dön bak , sorunların % 90 ı kaynana kaynata yüzünden , bu kadınlar bir zamanlar senin gibi çok sevdikleri eşleri uğruna üzdükleri aileleri için çok pişmanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…