• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanirim kötü bir insanim

İnsanın kendini objektif olarak değerlendirmesi çok zordur hatta neredeyse imkansızdır.
Bir psikologla görüşüp kendinizdeki eksiklikleri beraberce tespit edebilseniz güzel olur.
Mutlaka farkında olmadan yaptığınız şeyler vardır yoksa insanlar neden sizinle mesafeli olsunlar ki ?
Herkesin iyi ya da kötü az ya da çok yakın bulduğu bir iki dostu vardır / olmalıdır.

Yapmacik davranmayi bende hic sevmiyorum, kimseye yag cekemem, kimseye hakli olmadigi bi konuda sen haklisin demem. Fikrimi sorana oldugu gibi derim, ama yinede tatli dille kimseyi kirmadan.

Esim hep der, sen konustun mu 100 kiside olsa hepsi sana odaklanip agizlari acik seni dinlerler. Hangi ortama girersen gir, her ortama ayak uyduruyorsun, istersen herkesi kendine baglayabiliyorsun diye.
yazdıklarınızdan sanki insanlara fazla taviz veriyormuşsunuz gibi algıladım bu yüzden aramıyor olabilirler her an ellerinin altında olduğunuz mesajı verdiyseniz insanoğlu ulaşılmazı ister :kahve:

Biraz bana benziyosun.
Ama benim etrafimda arkadaslarim var diyebilirim yinede. Senin biraz soft tarzinim.
Bisey dikkatimi cekti ' susuyorum susuyorum ama patliyorum snra, sabrim tasiyor". Bende bnu yapiyorum.
Ve karsidaki kisi neden patladigimi sordugunda " dayandim sabrettim ama degismedin tekrarladin hep ayni seyi kac kere' diyorum. Arkdasim " iyide ben bunu bilmiyordumki?" Dedi.

Snra biseyi farkettim.
Karsi tarafa vakti zamaninda " yapmazsan sevinirim bi dahakine " dedimmide ben, smdi kizma hakkini goruyorum kendimde?
Belkide zamaninda uyarsaydim cok gec olup patlama noktasina gelmeden, o zmn hic baslamazdim.

Bide boyle dusun.

Bazı ınsanların enerjisi düşük oluyor ben de aynı senın gıbıyim.
Enerjıyle alâkalı bence . Doğuştan gelen birşey bu .
Mesela görümcem cok konuşkandır hic susmaz. Güleryüzlüdür bı okadar enerjısı de yuksektır evınden mısafır ekssık olmaz.

Her insan aynı olamıyor .
Pekii Auramızı Nasıl temizleriz?
Banyo yaparken başınızın üzerinden bir tasın içerisine bir tatlı kaşığı karıştırdığınız sirke ile tüm vücudunuzu yıkayın. Hem aurayı temizler hemde korur
Kendinizi topraklamak için, çimenlerde çıplak ayakla dolaşabilirsınz
Meditasyon.
Öncelikle rahat çalışabileceğiniz bir yer bulun.
İl olarak deriiin bir nefes alıyoruz.
Bu nefesi tıpkı bir balonu şişirir gibi göğsünüzü ve karnınızı havayla doldurur gibi alıyoruz.
Nefesi tutabildiğimiz kadar tutarak sonra bir mumu söndürür gibi dışarıya veriyoruz.
Bunu 3 defa tekrar ediyoruz.
Ve başımızın üzerinden bir ışığın tüm vücudunuza aktığını ve geçtiği her yeri temizlediğini düşünün.
Bu Derin nefesi alırken şöyle diyin
‘Bu Işığın beni iyileştirmesine, temizlemesine ve dengelemesine izin veriyorum.’
Sonrada Nefesi ağzınızdan verirken ‘Benim için iyi olmayan her şeyi serbest bırakıyorum’ deyin.
Ve böylelikle ışığın tüm vücudunuzdan geçerek temizleyerek ayak tabanlarınızda akıp gittiğini görün.
Hepsi bu.

Kotu biri olmak icin baskalarina zarar veriyor olmaniz gerekirdi siz kotu biri degilsiniz sadece sosyal yonunuz zayif.
Aileniz size sen kavgacisin diyormus bunu ciddiye alin cunku kimse negatif insanlarla vakit gecirmek istemez.
Bide dost kazanma sanati isimli kitabi tavsiye ederim.ben o kitaptan cok sey ogrenmistim.
Siz sevilecek biri olunda gerisi onlara kalmis..

Belli ki kendinizde doğru olmayan birşeylerin olduğunu fark etmişsiniz.
Bir psikoloğa gitmenizde fayda var, en azından sizi daha doğru yönlendirebilir.
Burada sizin yazdıklarınız ile sizin kişiliğinizi anlayabilmemiz zor.
Fakat eğer surat asıyor, gereksiz yere mesafeli davranıyorsanız insanlar sizden uzaklaşır.
Belki de "duvarlarınız çok kalın"dır.

Kotu biri olmak icin baskalarina zarar veriyor olmaniz gerekirdi siz kotu biri degilsiniz sadece sosyal yonunuz zayif.
Aileniz size sen kavgacisin diyormus bunu ciddiye alin cunku kimse negatif insanlarla vakit gecirmek istemez.
Bide dost kazanma sanati isimli kitabi tavsiye ederim.ben o kitaptan cok sey ogrenmistim.
Siz sevilecek biri olunda gerisi onlara kalmis..
Ailem bunu bana dediginde ben daha henuz 11-12 yasindaydim. O zamanda ögretmenlerimin ve sinif arkadaslarimin bana kötü davranmasindan dolayi tartismalar cikiyordu. Yurt disinda yasiyorum ben, ve o zamanlar yabanci düsmanligida cekmistim.

Aslinda sadece icimi dökmek icin yaziyorum. Sanirim kötü bir insanim ben. Etrafimda pek kimse yoktur sevenimde yoktur öyle.

Okul hayatimda bile bu böyleydi. Cok uzun süre dislandim, aileme anlattigimda ailem sen kavgacisin derdi hep. Genel olarak susabildigim kadar susan bir insanim ama benimde bi sinirim var ve yeterince haksizliga ugradigimda da tepkim birden cok oluyor galiba.

Meslek hayatimda da bu böyledir. Is yerinde arkadasliklar kuramadim hic, kursamda devam ettiremedim. Sadece tek bir kisiyle is yerinde tanisip arkadasligimi devam ettirebildim. Bir senedir yeni bir bölüme gectim, ve burdada istenmeyen kisi benim, buda ap acik belli ediliyor.

Esimin ailesi zaten hic bir zaman istemedi beni. Bunu acikca belli etmekden yada dile getirmekden de hic bir zaman cekinmediler. Esimde bana asik yada beni cok seven bir es degil acikcasi.

Genel olarak arkadasimda yok. Sadece bir kisi var devamli görüstügümüz. Oda eslerle beraberdir hep. Söyle bir tane arkadasim yok ki bi gidim bi cay icim yada bi sohbet edim.

Telefonum calmaz kimse aramaz yazmaz annem ve kardeslerim disinda.

neredeyse 10 senelik evliyim, otturdugum sehirde daha kimse kendiliginden kapimi calmadi. Ya ben davet ederim misafirleri yada misafir gitmek icin ben ararim.

Kizim daha cok babasina düskündür. Bisey isteyecegi zaman daha cok ondan ister. Benden cekinir. Hadi ona diyorum ki ben daha otoriterim, ben daha kuralciyim onu yine bir nebze normal karsiliyorum.

Cevremdekilere karsi hep sabirliyim aslinda, ne laf sokarim ne ignelerim, biri bana böyle bisey dese duyamazliga vururum. Eli bol bir insanim, kismam kimseden elimde bir ekmek olsa onuda paylasirim. Ama iste yinede kimse benimle bir baglanti kurmuyor, arkadaslik etmiyor.

Gercekden iyi biri olsaydim, Allahim bana sahip cikardi diye düsünüyorum, ama ne ise elimi atsam elimde kaliyo. Rabbim ikinci bir evladi bile nasip etmiyo, birinciye iyi bi anne olamadim ki ikinciyi nasip etsin. Isyan degil bi kesinlikle. Kendi kabahatim. Iyi bir insan olsaydim bunlari yasamazdim.
Isyan etmiyorum diorsun Allah im bana sahip çıkardı.bu cümle isyan cenabi hak kafirin bile suyunu kesmiyor onu adaleti herşeyden üstün.yazdiklariniza üzüldüm sosyal aktivitelere katılsanız yüzme spor falan biraz acılın.siz mutlu olursanız etrafınıza herşeyinize yansır.

Yurtdışında yaşıyorsunuz galiba, Türklerle degilde yabancılarla arkadaşlık kurun, buradaki Türklerin çogu kendini begenmiş, arkadaşınızın olmaması sizi kötü insan yapmaz, ailenizle mutlu olmaya bakın, sahte insanlarla dost olmaktan iyidir.Arkadaşa muhtacmış gibi bir hale girmeyin, zamanla olur umarım.

Yurtdışında yaşıyorsunuz galiba, Türklerle degilde yabancılarla arkadaşlık kurun, buradaki Türklerin çogu kendini begenmiş, arkadaşınızın olmaması sizi kötü insan yapmaz, ailenizle mutlu olmaya bakın, sahte insanlarla dost olmaktan iyidir.Arkadaşa muhtacmış gibi bir hale girmeyin, zamanla olur umarım.
Yok öyle kimseye muhtacmis gibi arayislara falanda girmiyorum. Ama genel olarak niye bu haldeyim onu sorguluyorum. Yabancilarla daha kolay arkadaslik kuruluyor dogru.

Bu saydiklariniz sizi kötü biri yapmaz ki. Düşünüyorum da benim de kapımı pek çalan yoktur ailem dışında. Sayili arkadaşım var ve sık sık gorusmeyiz. Çocuklarım babaya daha düşkün. Bırakın kötü olduğumu düşünmeyi bu durum beni rahatsız bile etmiyor.

İkinci çocuk için doktora gittiniz mi? Belki bir problem vardır. Bir işiniz, bir aileniz, bir işiniz var. Bunların hepsi ayrı ayrı mutluluk kaynağı.

Her seyini kaybetmis ailesi olmayan ordan oraya savrulan biri de degilsin Allah bana sahip çıkmıyor ne demek. Bahsettigin kisilik ozelliklerin senden kacilmasini gerektirecek özellikler değil. Belli ki bir tutuklugun var sosyallik konusunda önce onu aşmalısın.

yabancı bir ilde yaşıyor iseniz bu yaşadıgınız iç yanlızlık cok normal.akrabalık bittiği gibi arkadaşlıkta bitiyor güzelim tabikii yanlış bişeyler vardır ama oda düzeltilebilir.canınızı sıkmayın.

Ben de sizin gibiyim yalnızım fakat başta anlamasam da sonradan insanlara bir duvar,mesafe koyduğumu gördüm. Soğuk biriyim sizi anlıyorum... Çok terapi aldım değişen bir şey olmadı. Gün dolduruyorum hayatımda. Bu yaşa böyle geldiyseniz zordur değişmesi

Aslinda sadece icimi dökmek icin yaziyorum. Sanirim kötü bir insanim ben. Etrafimda pek kimse yoktur sevenimde yoktur öyle.

Okul hayatimda bile bu böyleydi. Cok uzun süre dislandim, aileme anlattigimda ailem sen kavgacisin derdi hep. Genel olarak susabildigim kadar susan bir insanim ama benimde bi sinirim var ve yeterince haksizliga ugradigimda da tepkim birden cok oluyor galiba.

Meslek hayatimda da bu böyledir. Is yerinde arkadasliklar kuramadim hic, kursamda devam ettiremedim. Sadece tek bir kisiyle is yerinde tanisip arkadasligimi devam ettirebildim. Bir senedir yeni bir bölüme gectim, ve burdada istenmeyen kisi benim, buda ap acik belli ediliyor.

Esimin ailesi zaten hic bir zaman istemedi beni. Bunu acikca belli etmekden yada dile getirmekden de hic bir zaman cekinmediler. Esimde bana asik yada beni cok seven bir es degil acikcasi.

Genel olarak arkadasimda yok. Sadece bir kisi var devamli görüstügümüz. Oda eslerle beraberdir hep. Söyle bir tane arkadasim yok ki bi gidim bi cay icim yada bi sohbet edim.

neredeyse 10 senelik evliyim, otturdugum sehirde daha kimse kendiliginden kapimi calmadi. Ya ben davet ederim misafirleri yada misafir gitmek icin ben ararim.

Kizim daha cok babasina düskündür. Bisey isteyecegi zaman daha cok ondan ister. Benden cekinir. Hadi ona diyorum ki ben daha otoriterim, ben daha kuralciyim onu yine bir nebze normal karsiliyorum.

Cevremdekilere karsi hep sabirliyim aslinda, ne laf sokarim ne ignelerim, biri bana böyle bisey dese duyamazliga vururum. Eli bol bir insanim, kismam kimseden elimde bir ekmek olsa onuda paylasirim. Ama iste yinede kimse benimle bir baglanti kurmuyor, arkadaslik etmiyor.

Gercekden iyi biri olsaydim, Allahim bana sahip cikardi diye düsünüyorum, ama ne ise elimi atsam elimde kaliyo. Rabbim ikinci bir evladi bile nasip etmiyo, birinciye iyi bi anne olamadim ki ikinciyi nasip etsin. Isyan degil bi kesinlikle. Kendi kabahatim. Iyi bir insan olsaydim bunlari yasamazdim.

bunların hepsi fazla mesafeli ve fazla sempatık dur(a)mayan biri oldugunuz ıcın olabılır mı.toplum girisken sempatık konuskan ınsanları sevıyor.acıkcası suan anlatınca sızde bı sorun goremedım ama bır de tabıkı cevrenızdekılerı dınlemek lazım.bence bı yerde sağlam bır ıletısım hatanız var ve bu ınsanları sızden ıtıyor...sıze tavsıyem ıletısım semınerlerıne katılın..askım kapışmak ,mümin sekman en ıyısı sanırım onları dınleyın ızleyın 2 3 derken göreceksınız kı sız aslında bı yerde bı yanlış yapmışssınız..bub arada eşiniz ile aranız nasıl nasıl tanıstınız

hadibeyaaa hadibeyaaa Bence bir yanlış yok. Kötü biri olmak hele kendinize bunu yakıştırmayın .

Ben kendimden örnek vereceğim . Belki biraz empatileşiriz :))

Konuşkan biriyim , selam vermek / gülümsemek benim için olmazsa olmaz .

Ama o kadar .

Yani hakkımda genelde şunun söylendiğini ( arkamdan ) duyarım . Ya çok hoş kadın iyi kadın ama pek görüşmeyi istemiyor sanki.

Neden ? Çünkü ben okulda , apartmanda , işte , sitede .. işte ortak paylaşılan mekanlar neresiyse ( hatta banka sırası , durak ) gülümsemenin ve selamlaşmanın insani olduğunu bilirim . Günaydın demişliğim çoktur tanımadığım insanlara :))

Ama gel-git , vıcık vıcık ilişki , sürekli bir ayyy hadi bana gelsene sevmem . Eee insanlarda doğal olarak o gülümseyen /selamlaşan kadından .... muhabbetin devamı bekliyor . Buna ne vaktim var ne sevdiğim bir durum .

Sayılı arkadaşım , 1-2 dostum ... çok sayıda tanıdığım var . Yeter .

Şimdi baksan herkesle sürekli görüşen biri değilim yani senin tezine göre kötüyüm :))

Hayır , sınırlarım ve kendi dünya düzenim var .

Bence sende farkında olmadan etrafındakilere bu mesajı vermiş olabilirsin .

Eş ailesinde de durum aynı . Sürekli bir toplaşma :) halleri var . Gelin görümce kaynana elti ...

Gider miyim ? Her 10 da 1 kez . O da yeter:)

Kendine haksızlık etme .

Çocuklar genelde annelerle daha içli dışlı olur . Anne daha kuralcıdır . Yine de buzdolabı anne diye adlandırılan grupta isen onu biraz yumuşat .

Eşinde seviyordur seni.. 10 yıl dile kolay .
Ama aşkı alevlendirmek istersen o ayrı mesele tabi :)

size net bi cewap wereyim aslında insanlar nankördür ilgi bulduğu yeri hesaba almazlar ne kadar umursamassanz o kadar ilgi artar bu nettttt hiç takmayın ben deil onlar beni araasın haa aramıyolarsa gerek yok o dostluğa o arkadaslığa umursamayın lütfen sen kendini sewdiğin sürece onlarda sizi seweceklerddir inanın!!!!!

Back
X