Sanırım obez oluyorum, yardım edinn!

kubb

Deli
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
47
0
36
Ankara
Yemek yemeden duramıyorum. Şuan için kilom normal sayılır boyum 1.60 kilom 54. Ama 1.5 ayda 4 kilo aldım. Sürekli yemek yiyorum. Karnımı tok tutmak için elimden geleni yaptım. Özellikle şu sirkeli su içmek çok işe yarıyor ama sorunumun farklı olduğunu anladım. Sirkeli suyu içince gerçekten tok hissediyorum ama yememin sebebi aç olmam değil! Sebepsiz yere durmadan yemek yemek istiyorum. :senağlama:
Psikolojik olabileceğini söyleyeceksiniz biliyorum. Zaten çok zor zamanlar geçiriyorum ve malum öğrencilik, büyük dertlerimin yanına okulla, arkadaşlarla ilgili küçükleri de ekleniyor. Psikiyatriden yardım aldım, ilaç verip gönderdi, depresyon dedi. Yeniden gittim ve atlatamamışsın deyip tekrar ilaç yazdı. Bu şekilde de olmuyor yani. =(
Birileri yardım etsin çıldırıcam ben. =(

bayılıyorum şöyle arkadaşlara 54 kilo obez resmen dalga geçiyosunuz yani 160 boyunda 80 kiloyum herhalde ben obez oluyorum... kedidir o kedi....

Yok yahu 1 ayda 4 kilo aldım ama o var. Spor yapmama ve sürekli hareketli olmama rağmen. Ve durmadan yiyorum anlatamam. Duramıyorum, yapamıyorum. Saat olmuş 00.30 benim elimde tost var olacak iş mi? =(

bayılıyorum şöyle arkadaşlara 54 kilo obez resmen dalga geçiyosunuz yani 160 boyunda 80 kiloyum herhalde ben obez oluyorum... kedidir o kedi....

al benden de o kadar ..

54 kilo , 1,60 boyu var dalga gecer gb obezım galıba dıyor .. yapmayın ya sızın bu yaptıgınız nankörluk derler , obez olan ınsanlarlada dalga gecmek derler .. ayıptır

al benden de o kadar ..

54 kilo , 1,60 boyu var dalga gecer gb obezım galıba dıyor .. yapmayın ya sızın bu yaptıgınız nankörluk derler , obez olan ınsanlarlada dalga gecmek derler .. ayıptır

Ağır yargılıyorsunuz ve vurguladığım cümleye bakmıyorsunuz. Bir buçuk ayda 4 kilo aldım, sporcu olmama rağmen. Obezim de demiyorum. Ama takdir edersiniz ki her 1.5 ayda 4 kilo alırsam obeziteye yaklaşıyor olurum. Elbette gayet normal bir kilom var, ama sürekli yemek yediğim ve kendime engel olamadığım için durmadan artacak. Sizden kiloma yorum yapmanızı değil sadece korumama yardımcı olmanızı istemiştim. Lütfen asıl söylemek istediğime odaklanın, yorumlar kırıcı oluyor.

canım bence sorun yapmışsın o yüzden yemek yıyorsun aklından kilo alma korkusunu çıkartmalısın ilk önce kilon hem hiçte fazla değil ama devamlı yemek yıyorsan buda devamlı yemek yedıgını farkettıgınden olsa gerek

Evet haklısınız ama kış boyu kilomu koruyupta yaza gelip, onca spora rağmen 4 kiloyu nasıl aldım. Yemek yemek o kadar büyük bi ihtiyaç oldu ki bende. Kışın olsa anlardım.

insanlar diyete karar verdiklerinde daha çok yemek yemek isterler bunu herkez bilir mesela ben bütün gün dıyet yapıpta bir somun ekmegı yıyıp yattıgımı bilirim kafaya takarsen o açlık duygusunu yenemezsin

cnm bnm kıyamam ben sana bende seninle aynıyım 160 boy ama kilo yemekten tabi biraz farklı

ewet bir şekilde durdurmalısın yoksa benim gibi olursun her yıl 10-12 kilo alarak 3 senede 92 kilo oldum

ve acayip çirkinleştim avatarımda var resim bak iki resim arasındaki farka

eskiye göre daha düzenli su içiyorum

tatlı isteklerimde asidi kaçmış yani açılıp bekletilmiş maden suyu içiyorum

pek sevmediğimden yudum yudum bitmeside zaman alıyor

mesela eskiden 4 çiğnemede yutardım 10a çıkarmayı başardım

abur cubura dikkat et sadece işte

seni oyalayacak şeyler ye

mesela bazen kereviz salatası yaparım

yemek istiyorum çünkü durdurmak için

hem kereviz yerken kerevizin kalorisinden fazla kalori harcarmışsın hemde bol yoğurtlu olunca

yağ yakıcı özelliği var ve en azından kilo almayı önlüyor

sütü çok içerim ama sade ve yavaş yavaş

kahvaltıdan öncede içerim sirkeden sonra

her bişey yemeden önce 1 bardak su iç yemeni yavaşlatır

umarım yardımcı olabilmişimdir

zalimi saol tatlım bunları mutlaka dikkate alıcam. Ama kilolu olman çirkin olduğun anlamına gelmez niçin öyle yazdın. Ben de aşırı zayıf olamıyorum, bikini giydiğimde koca bi kas yığınından başka değilim, keşke zayıflıkla güzellik olsa. Omuzlarım da geniş olduğundan erkek gibi duruyorum. Ebru Şallı denen hatun bi açıklama yaptı ortalığı karıştırdı. Tamamen zevk meselesi. Safiye Sultan diye bir roman serisinin 2 kitabını okudum. Padişahlar haremlerinde kesinlikle kilolu kadın istiyordu. Şu zayıflığı moda edenin beynini mıncıklayayım ben.

insanlar diyete karar verdiklerinde daha çok yemek yemek isterler bunu herkez bilir mesela ben bütün gün dıyet yapıpta bir somun ekmegı yıyıp yattıgımı bilirim kafaya takarsen o açlık duygusunu yenemezsin

Off yahu senin tek bir cümle kurman bile karamsarlığımı hafifletmeye yetiyor. Evet sanırım yaz geliyor forma gireyim düşüncesi baskı yaptı. Yine de nolursa olsun yemek yemek istiyorum işte duramıyorum. En azından kilo vermek zorunda değilim düşüncesine sahip olmalıyım bunu anladım. Çok saol =)

bence obez olmuyosun canım kafana takma onu normal ye gün içinde gece yeme formuna kavuşursun inşallah

obez biraz abartı tabi ama çok sinirlendim bu kadar kilo aldığımı görünce, böyle devam edecek diye telaş yaptım, gereksizdi belki. Ama formumu korumalıyım. =)

sevdim bunu fotolarıma baktınmı kesinlikle öyle normal kilolu olmalı insan gerçi güzellikte kişiden kişiye değişiyor ama yok ya tipim kaymış eski halimde boşuna insanlar benimle dalga geçmiyormuş bugün avatarı yapınca gözüm açıldı iki fotoyu paintte bir araya koydum sonra bide masaüstüne resim olarak koydum herkes çok beğeniyor yeni halimi çok mutluyum artık daha zayıf olmak beni daha mutlu etti halam 10 kilo ver hediye alcam demişti neredeyse verdim ince zarif bir gümüş yüzük istiyorum manevi değeri olsun benim için ve ömür boyu saklayabileyim

İstediğin hediye süper, ve o gümüş yüzük gibi zarif olmak istiyoruz! Bence hemen o kiloları ver ve kilolarınla dalga geçen herkese laf sokmaya başla =)

Kubb, insan sıkıntıdan yemeğe verebiliyor kendini. Yemek istediğin zamanlarda(tabi aç olduğun zaman yiyeceksin fakat gereksiz yere yemek istediğin zamanlarda demek istiyorum) başka şekilde mutlu olmaya çalış bence. Ne bileyim, film izle, oyun oyna, kitap ya da ailenle konuş dertleş eğlen. Böyle şeylerle oyalanabilirsin, eğer yalnız bir dönem geçiriyorsan, ev ortamında yani günlük hayatta pek rahat değilsen, bu da yemeklere dalman için bir sebep olabilir.

Ama tabi ki ben sadece tahmin ediyorum, belki de benim dediğimle hiç ilgisi yoktur. Sıkıntının insanı ne şekilde etkilediği belli olmuyor, mesela ben zaten pek acıkmam, sıkıntılı olunca hiç bir şey yemek istemem genelde. Neyse, fazla takma kafana gelip geçici bir dönemdir :) . Kolay gelsin.

Zalimi, sen de kendine haksızlık ediyorsun bence. Ne demek insanlar benimle boşuna dalga geçmiyormuş. Sen de fazla kilolu birini görünce dalga mı geçeceksin yani? Bak, kilolu olmaktan rahatsız olabilirsin seni anlarım, fakat bu durum sadece SENİ sıkabilir, başkalarına ne oluyor? Senin kiloların onlara mı batıyor? Hiç hoşlanmam bu konularda insanlara karışılmasından lmaz: . Tabi burada niyetim seni onlara karşı doldurmak da değil, bilemem belki de iyi niyetle söylediler, mesela halanınki bana iyi niyetle gibi geldi, herhalde sağlıksız olmayasın diye böyle bir güzellik yapmış, iyi düşünmüş :) . Fakat eğer arkadaş çevrenden falan ağır laflar işittiysen bu konuda lütfen onların dediğinden etkilenme. Evet, acayip kilo vermişsin çok güzel olmuşsun, hep böyle kalsan senin için en iyisi opuyorumnanaktan . Fakat bu dalga geçilecek bir durum değil, sen sadece kilolarını kendin için ver canım, onları hiç takma(burada başka bir şey daha denilirdi fakat forum ortamı müsait değil yerimseniben ). Hadi kolay gelsin sana da :) .

cnm benim hakkımdaki yorumun çok hoşuma gitti

ewet benim hem fizikimin hoş olmadığı için

hemde bunun sağlıksız olduğunu bilerek zayıfla diyenler var

fakat benim canımı sıkan arkamdan şişko koca kalçalı vs vs

gibi dalga geçen insanlar ben en azında şişko değilim diyenler

bana demesede benim yanımda bir kiloluyla dalga geçenler

kim üçümüzde akrabayız ve banada laf dokunuyor

ve çok gücüme gidiyor

ama o fotoyuda çıkarttırıp cüzdanıma koycam

herkes gösün ne kadan güzelleştiğimi

allah utandırmasın allah yardım etsin

elbette ben kilolularla dalga geçmem

dün düğün vardı ve çok çok kilolu biri vardı

ama beni görünüşü ilgilendirmez iyi ve kibar bir kız çokta güzel

ay neyse ben yazdıkça yazarım şimdi neyse

teşekkürler cnm bende senin gibi düşünüyorum...

Bir şey değil :) . Beni anlamana sevindim.

Arkadaş çevrenden seni rahatsız edenler varsa pek samimi olmasan iyi olur. Akrabalarsa bir şey diyemeyeceğim tabii. Dediğim gibi senin rahatsız olmanı anlıyorum, insanların hassas olduğu konularda laf etmek hoş değil, benim de hoşlanmadığım bir görüntüm var, sivilce göz altı morlukları falan, fakat etrafımda ay dayak yemiş gibi olmuşsun diyen kişiler yok(ben kendime diyorum tabi o ayrı :) ). "Gücenme" falan da diyemem sonuçta ister istemez o laflar insanın gücüne gider. Bence sen evet fotoğraflarını gösterebilirsin fakat aynı zamanda "ben dediklerinizi umursamıyorum, kendimle ilgiliyim sadece" havasına gir, giremezsen de alındığını o arkadaşlarına söyle, hoş anlayışlı tipler mi onu da bilmiyorum. Çünkü bazıları bilmeyerek yapıyor böyle şeyleri. Kibar bir şekilde hoşlanmadığını söylemenden bir zarar gelmez.

Bir de kendimi iyi hissetmek için yaptığım bir yöntemi söyleyeyim, aslında biraz sakat bir yöntem, hoşuna gitmezse boşver :) . Bazen fazlaca bilgisayara bakmaktan göz altlarım resmen yumruk yemiş gibi olur, morluklar iyice çoğalır. O zaman ben de "yok bir sorun, gayet iyi görünüyorum" diye düşünmek yerine "evet çok tuhaf görünüyorum, hayalet gibi" diye düşünürüm. Yani direk kabullenirim. Ve şöyle düşünürüm sonuçta sokaktaki insanların güzelliğine bakmıyorum ben ama bu sorunları bir tek benim yaşamadığımı da biliyorum. Tuhaf görünsem bile tanıştığım/görüştüğüm insanlar görüntüme takmazlar. Bir şekilde konunun bundan açılmasından çekinirsem de cevabımı rahat şekilde vermeye çalışırım. Mesela neden gözlerin öyle olmuş diye sorarlarsa "sormayın ya son zamanlarda çok bilgisayara baktım ve uykusuzum" derim açık bir şekilde, konu hallolmuş olur, en azından benim için :) . Mesela sende kilonla ilgili soru soranlara rahat rahat cevap versen iyi olur diye düşünüyorum, ay çok stresliydim tatlıya daldırdım son zamanlarda gibi ya da kilo alma sebebin her neyse. Fakaaat burada dikkat edilmesi gereken nokta şu, ben bunu bana normal davrananlara yaparım. Sen de senin kilonla normal şekilde ilgilenenlere(kiloların niye oldu nasıl oldu gibilerinde) yap, yani direk tuhaf tuhaf laflar söyleyenlere hiç açıklama gerekmez, çünkü zaten bir işe yaramaz, onlar senin neden, nasıl kilo aldığınla, ne hissettiğinle ilgili değiller çünkü. Fakat dediğim gibi bu yöntem tam ters etki de edebilir daha çok moralin bozulabilir ben sadece tavsiye ediyorum, işe yarar demiyorum. Karar senin :) .

Çok öttüm gece gece(aslında sabah sabah :) ). Kusura bakma. Fakat bazen söylemek istediklerimi tam açıklayamıyorum da, ben de uzun uzun anlatıyorum :) .

Sinirden çok atıştırmak avantaj olabilir,bunu şu şekilde lehimize çevirebiliriz;

Bir arkadaşımız obezdi ,sonra aniden zayıfladı,soranlara her on dakikada ağzıma bişey attım dedi.Çarkı döndürerek metabolizmasını hızlandırmış.

Burda önemli olan yediğiniz şeyin fasa fiso olması.Nasıl olsa siz sinirden yiyorsunuz tadı önemli değil.Düşünmeden yiyoruz nasıl olsa.Yanınızda,marul,lahana yaprakları,leblebi(suyla birlikte çok şişer ve tok tutar),kuru erik,salatalık,tere yaprağı,kereviz kesikleri,(bence çok lezzetliler ve çiğnedikle sinir yatıştırıyorlar, hışımla yiyebilirsin:)),yeşil elma,brokoli kökü,marul kökü,çiğnemelik kahve çekirdeği şeklinde ıvır zıvır kalorisiz şeyleri bulundur ve sürekli tıkıştır ağzına.Sonuçta acıkmayacak,atıştırıp sakinleşmiş olacaksın ve zayıflayacaksın.Sana kilo aldıran cips,çikolata,çekirdek gibi toplum düşmalarına da yer kalmayacak böylelikle.Bi dene bakalım.Kolay gelsin.

Eleştiren arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum,kızcağız bizim gibi olmamak için başından tedbir almak istiyor ne var bunda.Keşke bizde obez ve çirkin olduğumuzu daha erken fark etseydik.Şimdi zayıfladım ben ama ne fayda,en güzel resimlerde(oğlumun ilk doğum günü) obez olarak çıktım bi kerekaydirigubbakcemile3

nutcase ve proton808, yazdıklarınızı gerçekten yardımcı oldu, en azından kendimi biraz tanıdım. Yapmamam gerekenler yerine yapmam gerekenleri göstermişsiniz bu çok güzel. =) Bu arada proton808, çizelgen ne güzel öyle, maşallah =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…