• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanirim yoruldum artik :'(

Îyi de olsan kötü de olsan yaranamazsın, işin zor.
Çocuğa kızmak yerine eşine kızmasını söyleyebilirsin.

Durumun çok zor. Sen söylediğine göre onu öz çocuğun gibi benimsemişsin. Hangi anne çocuğuna bağırmıyor ki? En anlayışlı anneler bile yorgunluktan, yoğunluktan çocuklarına kızıp bağırıyorlar. Ki çocuğun üzerinde belli bir seviyede otorite kurmak da önemlidir. Ama eşin hassas davranmış. Sen öz çocuğun gibi görsen de eşin biliyor öz olmadığını. Bu olay olana kadar nasıldı bilmiyorum ama senin yaptığın en ufak hareket bile batar, ne kadar iyi niyetli olsan da. Oturup bu konuyu konuşmanız lazım. Çünkü çocuk senden olsaydı eşin büyük ihtimal bu tepkiyi vermeyecekti kızdığında. Umarım konuştuğunda anlayabilecek bir eşin vardır. Yoksa dediğim gibi gerçekten zor işin. Ayrıca eşinin 'gitme öpmez seni' demesi de büyük hata olmuş. Resmen çocukla arana girmiş.

4 yaşında bir çocuğun tutturup ağlaması gayet normal...
İstediği şeyi verseniz ne olur ki... Biraz çabuk sinirlenen bir yapınız var sanırım bana öyle geldi..Eşinizle aranızın kötü olmasına da hiç tahammülünüz yok sanırım... Öncelikle o çocuğa en iyi şekilde davranın bakın eşinizle aranız daha da iyi olacaktır.. Bence

Evet sınırlı bi yapım var..tutturup ağlamasi normal ama her böyle yaptığında istediğini alırsam veririsem vay halime ki insalik hali bazen çok fazla param olmuyo başka bişey aliyim diyorum markette herkes bize bakiyo...çocuğa en iyi şekilde bakiyrm bizimle beraberken en iyi şekilde bakiyrm gezdirmeye çalışıyorum..evde bir sürü oyuncak aldım...öz annesinden daha iyi bakiyrm ki bunu iki tarafida tanıyanlar söylüyor...ayrıca geçen hafta sonu gezmeye goturduk mağazanın birinde oyuncak girdi başladı ağlamaya bana alın diye.babasi kızdı neyse dolasiyoruz bende bi şey gördüm ona bakiyodum çocuk yine oyuncak görmüş yine istedi babasi bana bağırdı baksana çocuğa gösterme oyuncak diye..ki ben ne yapabilirim burda benim ne suçum var da ben toplum içinde azarladı beni

Cocuk üvey ise ona kendi oz evladınızdan cok daha iyi ve anlayışlı davranmak zorundasınız bence. Aksi taktirde kotu uvey anne damgası yemeye mahkumsunuz ne yazikki cocuk ne kadar yaramazlık yaparsa yapsin. Hem zaten surekli sizde degil sabretmelisiniz. Esinizin hassas davranması cok garibime gitmedi. Daha yeni evlisiniz cocuk konuusnda (uveyoldugu icin) esinizin gozu uzerinizde olacaktır. Evlenirken bu durumları dusunmussunuzdur elbette. Cocuk icin de zor bir durum. Yaramazlıgı bundan da kaynaklaniyor olabilir. Sonucta bence cok haklı bir davranıs sergilememissiniz.

Biz evlenmeden evvelde çocukla ben ilgileniyordum aldığımızda.yani eşimin beni kontrol ettiğini sanmıyorum..ama bakin bende bunların bilincinde olarak çok çok sabırlı yaklasiyrm ve bizdeyken hi canımı vermediğim kalıyor..ama bende insanım yaramazlık yapınca gerektiginda kizamicaksam üvey anne damgası güvenden o Zamn ise gitmeyip kendi baksın bizdeyken ki çocuk oyle ki bana vuruyo oyncak fırlatıyor.aynı şeyi babasına yapınca babasi çok fena şekilde bagiriyor

Durumun çok zor. Sen söylediğine göre onu öz çocuğun gibi benimsemişsin. Hangi anne çocuğuna bağırmıyor ki? En anlayışlı anneler bile yorgunluktan, yoğunluktan çocuklarına kızıp bağırıyorlar. Ki çocuğun üzerinde belli bir seviyede otorite kurmak da önemlidir. Ama eşin hassas davranmış. Sen öz çocuğun gibi görsen de eşin biliyor öz olmadığını. Bu olay olana kadar nasıldı bilmiyorum ama senin yaptığın en ufak hareket bile batar, ne kadar iyi niyetli olsan da. Oturup bu konuyu konuşmanız lazım. Çünkü çocuk senden olsaydı eşin büyük ihtimal bu tepkiyi vermeyecekti kızdığında. Umarım konuştuğunda anlayabilecek bir eşin vardır. Yoksa dediğim gibi gerçekten zor işin. Ayrıca eşinin 'gitme öpmez seni' demesi de büyük hata olmuş. Resmen çocukla arana girmiş.

Oyle dilediğini duyunca oturup ağladım..bi ara kakasini yapti ama çocuk ışte banyoyuda pisletmis midem bulana bulana banyo yu yikadim..yine bigun banyo yaptırdım getirdim giydirmek icin odaya bez almaya gittim geldim haliya cisini yapmis..ben otorite kurmaya cakisiyrm..kendi dogurduguma nnasıl bakicaksam aynı şekil bakiyrm. Ama gerckten yaranamiyorum

haddim olmayarak söylüyorum benimde 4 yaşında kızım var dışarı ve ya misafirliğe gitmeden önce nasıl davranması gerektiğini oyuncak isterse 1 tane alacağımı eğer misafirlikte akıllı durur ve beni üzmezse ödül veriyorum evde istediği birşeyi yapıyoruz eşine gelince erkekler daha önce çocuğun seni çıldırttığını bilmediği için öyle söylemiştir çocuklara kızarken bile başkalarının yanında değil başbaşa iken güzelce anlatıp kızarsanız yaptığının yanlış olduğunu söylerseniz anlar

Özel değilse çocuk neden annesinde değil bu yaşta bir çocuğun annesinin yanında olması daha uygun olmaz mı? Ben yeğenim için eniştemle (babası) kavga ettim çocuğa bağırdı diye evet çileden çıkarıyorlar doğru ama biz de onların bizim gibi olgunca düşünmesini bekliyoruz halbuki anlamıyorlar gerçekten. Neden anlamıyor geri zekalı mı diye sormanızda ayıp olmuş bence.

haddim olmayarak söylüyorum benimde 4 yaşında kızım var dışarı ve ya misafirliğe gitmeden önce nasıl davranması gerektiğini oyuncak isterse 1 tane alacağımı eğer misafirlikte akıllı durur ve beni üzmezse ödül veriyorum evde istediği birşeyi yapıyoruz eşine gelince erkekler daha önce çocuğun seni çıldırttığını bilmediği için öyle söylemiştir çocuklara kızarken bile başkalarının yanında değil başbaşa iken güzelce anlatıp kızarsanız yaptığının yanlış olduğunu söylerseniz anlar

Ödül konusunu bende denedim hatta bi kutu aldım içine koydum her güzel davranışına vermek icin bigun kutuyu gördü hepsini istedi anlattım olmas çocuğum bu ödül fuEl davranışında vericem diye ama agldi bende verdim hepsini cunku yine ben suçlu olucaktim...eğitici kitaplar aldım akşam babasi gelince çocuk bizdeyken hep birlikte faaliyet yapalım çocuğundan el becerisi gelişsin diye .kitapları gördü istedi nede vermedim babaisda ver oynasın dedi yittti atti çöpe...misafirlige gittik diyelim ordaki çocukların oyuncaklarindan istediklerini eve getirmeye calisiyo

Merhaba.
Şimdi çocuk öz olsa isterse dayak atsın annesi kimsenin gözüne batmaz.
Ama üvey olduğu için sırf sesinizi yükselttiniz diye hemen saldırıya geçerler.
Herkesin bir sabır noktası var, insan öz çocuğu yaramazlık yaptığında dahi çileden çıkabiliyor.
Bence haklısınız, hem çocuğu benimsediğiniz belli oluyor.
Ona anne gibi yaklaştığınızı hissedebiliyorum.
Kaç yaşında çocuk?

Özel değilse çocuk neden annesinde değil bu yaşta bir çocuğun annesinin yanında olması daha uygun olmaz mı? Ben yeğenim için eniştemle (babası) kavga ettim çocuğa bağırdı diye evet çileden çıkarıyorlar doğru ama biz de onların bizim gibi olgunca düşünmesini bekliyoruz halbuki anlamıyorlar gerçekten. Neden anlamıyor geri zekalı mı diye sormanızda ayıp olmuş bence.
Bizimle kalmıyor zaten surekli...her hafta bi kaç gün aliyrm...anlamiyo değiller iyi bişey yaptigimzda srviniyo kızında dudağını buzuyosa anliyo demektir..

Merhaba.
Şimdi çocuk öz olsa isterse dayak atsın annesi kimsenin gözüne batmaz.
Ama üvey olduğu için sırf sesinizi yükselttiniz diye hemen saldırıya geçerler.
Herkesin bir sabır noktası var, insan öz çocuğu yaramazlık yaptığında dahi çileden çıkabiliyor.
Bence haklısınız, hem çocuğu benimsediğiniz belli oluyor.
Ona anne gibi yaklaştığınızı hissedebiliyorum.
Kaç yaşında çocuk?

Merhaba çocuk 4 yaşında..evet üvey olduğum için göze batıyor..eşime soledim eger ben doğurmuş olsaydım bana böyle kizsan zoruma gitmez...ama anlamiyo eşim ki eşim bi ara çocuğa vuruyordu bile sayemde yapma etme vurma diye diye artık vurmuyo..suanda da ben bağırınca suçlu oluyorum:'(

Evet sınırlı bi yapım var..tutturup ağlamasi normal ama her böyle yaptığında istediğini alırsam veririsem vay halime ki insalik hali bazen çok fazla param olmuyo başka bişey aliyim diyorum markette herkes bize bakiyo...çocuğa en iyi şekilde bakiyrm bizimle beraberken en iyi şekilde bakiyrm gezdirmeye çalışıyorum..evde bir sürü oyuncak aldım...öz annesinden daha iyi bakiyrm ki bunu iki tarafida tanıyanlar söylüyor...ayrıca geçen hafta sonu gezmeye goturduk mağazanın birinde oyuncak girdi başladı ağlamaya bana alın diye.babasi kızdı neyse dolasiyoruz bende bi şey gördüm ona bakiyodum çocuk yine oyuncak görmüş yine istedi babasi bana bağırdı baksana çocuğa gösterme oyuncak diye..ki ben ne yapabilirim burda benim ne suçum var da ben toplum içinde azarladı beni

Benim de çocuğum var aynı yaşta...Yeri geliyor tutturup ağlıyor, yeri geliyor sakinde tamam anne almayalım diyor...
Gitmeden önce bugün sana ancak şunu alabailirim, markete gidecekseniz sadece bir dondurma hakkın var diyin...
Bir de çocuk açısından düşünün sizin annesi olamağınızın farkında dır . Bu tür davranışları diğer çocuklara göre 2 kat fazla olabilir...Daha sabırlı davranmanız lazım...

Son düzenleme:
sıpa demeniz ve ondan bahsederken devamlı çocuk diye bahsetmeniz ne kadar benimsediğinizi gösteriyor..

Benim de çocuğum var aynı yaşta...Yeri geliyor tutturup ağlıyor, yeri geliyor sakinde tamam anne almayalım diyor...
Gitmeden önce bugün sana ancak şunu alabailirim, markete gidecekseniz sadece bir dondurma hakkın var diyin...
Bir de çocuk açısından düşünün sizin annesi olamağınızın farkında dır . Bu tür davranışları diğer çocuklara göre 2 kat fazla olabilir...Daha sabırlı davranmanız lazım...

İnanın soluyorum. Bi çok şey deniyorum..ki bakın bi ara çocuğu annesine bırakırken beni bırakma diye agliyodu...siz düşünün yani nasıl sevdiğimi baktığımı ama yaşı büyüyor biraz anlamalı bazi seyleri..ki o gün bağırdım sonra aldın kucağıma seni cok seviyorum ben ama beni uzdugun icin dayanamayip bağırdım dedom

Kendi çocuğunuz gibi görmuyorsunuz.gerizekalimi bu çocuk yok kakasıni cisini midem bulana bulana temizledim yok iyi sabrediyorum filan daha sayardim ama çok sinirlendim kendinizi masum göstermeye calismayin.yazdiklarinizi bidaha okuyun siz tam bir üvey annesiniz tahammül sıfır. Kendi cocugun
Olsaydı tepkilerin böyle olmazdı. ....

Bizimle kalmıyor zaten surekli...her hafta bi kaç gün aliyrm...anlamiyo değiller iyi bişey yaptigimzda srviniyo kızında dudağını buzuyosa anliyo demektir..

Bence sizin bu çocuğa sabrınız kalmamış anlıyorsa size gıcıklığına mı yapıyor belki de eşinizle aranız bozulsun diye yapıyordur öyle mi? Yapmayın daha 4 yaşında iyi ile kötüyü ayırt edebilecek bir yaşta değil

Son düzenleme:
Kendi çocuğunuz gibi görmuyorsunuz.gerizekalimi bu çocuk yok kakasıni cisini midem bulana bulana temizledim yok iyi sabrediyorum filan daha sayardim ama çok sinirlendim kendinizi masum göstermeye calismayin.yazdiklarinizi bidaha okuyun siz tam bir üvey annesiniz tahammül sıfır. Kendi cocugun
Olsaydı tepkilerin böyle olmazdı. ....

4 yaşında bir cocuk ve büyük insan gibi yemek yiyor kakasini düşünün..iz babaannesinin bile midesi bulaniyor..veya babasi bile oda da durmuyor altını temizlerken ..kendimi masum göstermeye çalışmiyorum ki kötü bi anne olsam buraya niye konu aciyim masum göstermeye çalışacağım insan eşim olur siz değil..kendi çocuğum olsa böyle davrandiginda daha asi olurum emin olun...icimde bulundugum durumu anlayamzsiniz...

Back
X