• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanirim yoruldum artik :'(

Anlamıyor nedir ya?
Böyle düşünenlere inanamıyorum.
Çocuklar gerçekten çok akıllı her şeyi anlarlar ama işlerini de iyi bilirler.
Eğer onlara meydan verirsen küçücük parmağında oyuncak eder seni.
İşte böyle yer, mekan,zaman dinlemez kendini yerlere atarak seni zorda bırakır.
Birazdan dayanamaycaktır yetişkin, yaşasın zaferrrrrr!!!! diye düşünüyor.

İstediğin kadar ağla diye düşün görmezden gel, rezil oluyorum diye de düşünme.
Bu kararlı 5-5 duruştan sonra bu numara sökmüyor artık tühh diye bırakır o çirkin hareketi.

Ortalığı yıkan ama gözünden tek damla yaş gelmeyip ancak suratını morartan çocuklar
gördüm ben..Kendini sıkıyor, bir amacı var ve ulaşacak..

Siz anlamıyor, anlamaz sanın.

Ben o yaşlarda annemin bakışından ne demek istediğini anlardım yahu.

Kelimeye bile gerek yok.

En baştan bir duruşunuz olmalı ve kesinlikle arada bir de olsa değiştirmemelisiniz.
O kötü davranışı arada pekiştiriyor olursunuz ve devamı gelir..

Canım benim, keşke her anne senin gibi olsa. Ne anneler görüyoruz doğurduklarına bile çok afedersiniz ama insan harici herşey gibi davranıyo.
Sen doğurmadığın halde bu kadar sahiplenmiş, bu kadar benimsemişsin. Ben bile minnet duydum sana, çok takdir ettim.
Babasının belliki çocuğuyla ilgili hassasiyeti var. Ee orucun zorluğuna misafirlerin yoruculuğu da eklenince sinirleriniz gerilmiş belli.
Sen çocuğunla olan bağını bu şekilde korumaya devam et, eminim eşin ne denli iyi niyetli olduğundan emin olacak, seni baş üstünde tutacaktır.
Azcık daha sabır ama. Sıpanızı da öp benim yerime :)

Eşim çok kırıcı oldi gerçekten..ama o ne yaparsa ne düşünurse düşünsun ben çocuğu çok seviyorum ve asla eşime kızıp çocukla bagimi bozmam...ah ahh allah banabol sabit versin

Ha bu arada arkadaşlar sıpa kelimesini kötü olarak kullanmadım yanlış anlaşılmış

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arastiriyrm nasıl kaliteki zaman gecirirz diye bakiyrm canım..eşime geçen gün kaliteli zaman gecirelim çocukla dedim aldigimzda hep birlikte oyunlar oynayalım dedim bana dediği başlatma kaliteli zamanina ee ben bişey diyince neden kiziyosun be adam..bende insanim

Eşin pek anlamıyo eğitimden. Çocuğun anneside anlamıyorsa çocuğun böyle olmasıda normal.
Tekrar tekrar kolay gelsin size Allah yardım etsin.

Hedef 48 :D

insan bu kadar tepkiyi yaramazlık yapan kendi çocuğuna gösterir...
ne olmuş yani azcık sesin yükseldiyse...
hemen "üvey anne işte" gibi bi düşünce içine girmek yersiz...
bende oğluma sıpa,maymuncuk fln diye seviyorum...
bayılıyoruz insanların anneliklerini.kadınlıklarını,namusunu sorgulamaya...

Aynen katılıyorum sana.
Bu yüzden bekar biri çocuklu biri ile evlenirken bin kere düşünmeli:ssz:

oğluna sıpa demek.
.sıpa aşağı sıpa yukarı.
bir anne çocuğuna bunu nasıl der derken sonraki mesajlarda üvey olduğunu okudum.
ve nedenini anladım:6:

Sıpanın, tavşan, aslan, koç, panda gibi hayvanlardan kötü nesi var merak ettim?
Ben çocuğum olsa sıpam diye severim mesela.

Evet yanlış davranışları karşısında sesimi de yükseltirim..

Konu sahibinin adı üvey ya ne yapsa batar yazık, çok üzüldüm kendisine.

Anlamıyor nedir ya?
Böyle düşünenlere inanamıyorum.
Çocuklar gerçekten çok akıllı her şeyi anlarlar ama işlerini de iyi bilirler.
Eğer onlara meydan verirsen küçücük parmağında oyuncak eder seni.
İşte böyle yer, mekan,zaman dinlemez kendini yerlere atarak seni zorda bırakır.
Birazdan dayanamaycaktır yetişkin, yaşasın zaferrrrrr!!!! diye düşünüyor.

İstediğin kadar ağla diye düşün görmezden gel, rezil oluyorum diye de düşünme.
Bu kararlı 5-5 duruştan sonra bu numara sökmüyor artık tühh diye bırakır o çirkin hareketi.

Ortalığı yıkan ama gözünden tek damla yaş gelmeyip ancak suratını morartan çocuklar
gördüm ben..Kendini sıkıyor, bir amacı var ve ulaşacak..

Siz anlamıyor, anlamaz sanın.

Ben o yaşlarda annemin bakışından ne demek istediğini anlardım yahu.

Kelimeye bile gerek yok.

En baştan bir duruşunuz olmalı ve kesinlikle arada bir de olsa değiştirmemelisiniz.
O kötü davranışı arada pekiştiriyor olursunuz ve devamı gelir..

Dikkat ediyorum zaten en ufak yaş gelmiyo gözünden bilerek yaptigini anlıyorum..zaten artık rezil olcam diye düşünmuyorum ağla yavrum iyi gelir diyorm..dediğiniz gibi bal gibi anliyolar herşeyi...tabi çocuk yaramazlıkta yapar ona ladım yok...bakin geçen gün yaptigini ve soledigini taşıyın anlamaz diyen arkadaşlara örnek olsun..geçen evde biseyi kırdı koştu yanıma geldi anne bana kızma ben yapmadım dedi..hani çocuklar anlamıyorum ee bu çocuk doğru bişey yapmadığını nasıl bildide sonucunda kizilcagini biliyor değil mi

ikiz çocukları 4 yaşında bir anne olarak şunu diyebilirim ki onlar her şeyi çok güzel anlıyorlar,hem de sandığımızdan da zekiler.eğer olumlu davranışlar kazandırmak istiyorsak tabii yeri geldiğinde tepkimizi de belli edeceğiz.konu sahibi de "her anne gibi" bunu yapmış,gerektiğinde kızmasını bilmiş.

Aynen katılıyorum sana.
Bu yüzden bekar biri çocuklu biri ile evlenirken bin kere düşünmeli:ssz:

Sıpanın, tavşan, aslan, koç, panda gibi hayvanlardan kötü nesi var merak ettim?
Ben çocuğum olsa sıpam diye severim mesela.

Evet yanlış davranışları karşısında sesimi de yükseltirim..

Konu sahibinin adı üvey ya ne yapsa batar yazık, çok üzüldüm kendisine.

Ben esimede yeri geliyo sipa diyorum hatta bazen dana ne var bu kelimelerde ya insanlar niye yakiyo..ama dediğiniz gibi ben uveyim ya o yüzden ne solesem ne yapsam kötüyüm

Eşi yokken çocuga bagırıp, çağırıp,gözleriyle korkutup, surat asıp, sarıp sarmalamayıp (ki bunları yaparken gayet desarj olur, aksama stresı kalmaz), aksam esı geldıgınde de oglum yavrum, vur kır ne ıstıyorsan yap deyip ikiyüzlülük yapılıyorsa budur uvey annelık....

Ama konu sahıbı her annenın yaptıgını yapıyor, gun boyu elınden geldıgınce ılgılenıyor aksama halı kalmıyor ve esıne dert yanıyor ne kadar yoruldugundan yana ne var bunda, çogu annenın yaptıgı sey....

Ben 11 yasımdan berı uvey anneye sahip biri olarak konu sahıbı davranıslarını gayet yerınde bulup takdır ettım.

Ne yaptı dedi bende sana videosunumu cekiyim dedim.çek dedi saçmalama eger böyle yapicaksin gitme ise bizdeyken kendiBak dedim..ne demk ya ben kolemiyim her istediğini yapıtın evde istediğini kirsin doksun bagirmiyim mi dedim..anlamiyo o falan dedi bende gerizekalimi bu çocuk bal gibide anliyo dedim..sensin gerozekali salak dedi..benimde gözüm doldu gittim yattım...hiç gelmedi arkamdan..cocuk annemi opucem dedi gitme opmez seni faka. Dedi yatağın içinde ağladım ve hafif hastaydim gece boyu ateşli seklde yattım sabh kalktım kahvaltı hazırladım..bana hastamisin dedi evet dedim çıktı gitti.. ben çok kotuyum ya inanın çocuğu kendi öz çocuğum gibi seviyorum bakiyrm...suan bunları bile aglayark yazdım..ben şaşırdım artık eşime karşı nasıl davranacagimi

ya bynlar hep yasanıyor c nm ya

ikiz çocukları 4 yaşında bir anne olarak şunu diyebilirim ki onlar her şeyi çok güzel anlıyorlar,hem de sandığımızdan da zekiler.eğer olumlu davranışlar kazandırmak istiyorsak tabii yeri geldiğinde tepkimizi de belli edeceğiz.konu sahibi de "her anne gibi" bunu yapmış,gerektiğinde kızmasını bilmiş.

İnanın oyle bi hale geldim ki halası veya babaannesinin varsa laf dilemeye daha çok korkuyrk yaramazlık yaptı geçenlerde babaanneside dedeside halasida bendeydi hatta gorumcemin eltiside bendeydi bende kızdım yapma çocuğun diye devam etti yapmaya bende yine kızdım aldım ceza icin koltuğa oturttum hatani anlayınca kalkicaksin oglum kalmamaSını yoksa dedim hemen halası ay bagirma falan dedi ama kendi çocuguna kendisi benim yaptigimin bin mislini yapiyo

oğluna sıpa demek.
.sıpa aşağı sıpa yukarı.
bir anne çocuğuna bunu nasıl der derken sonraki mesajlarda üvey olduğunu okudum.

Sıpanın gerçekten özlük üveylikle bir alakası yok .
Biz küçükken bize de söylerdi annemiz babamız .
Şimdi bende yeğenlerimi severken hitap sözcüklerimin arasında 'sıpa' önemli bir yer tutuyor :1:

İnanın oyle bi hale geldim ki halası veya babaannesinin varsa laf dilemeye daha çok korkuyrk yaramazlık yaptı geçenlerde babaanneside dedeside halasida bendeydi hatta gorumcemin eltiside bendeydi bende kızdım yapma çocuğun diye devam etti yapmaya bende yine kızdım aldım ceza icin koltuğa oturttum hatani anlayınca kalkicaksin oglum kalmamaSını yoksa dedim hemen halası ay bagirma falan dedi ama kendi çocuguna kendisi benim yaptigimin bin mislini yapiyo

hani üvey annesin ya bu yüzden.kendi çocuğun olup iki de tokat atsaydın kimse bu kadın napıyo demezdi.baksana anneliğin bile iki kelimeyle yargılanabiliyor.arkadaşım sen doğru olanı yapıyorsun ve çocuğun seni çok seviyor belli.

ne olursa olsun çocuklu insanlarla evlenirken iyi düşünülmesi lazım.çünkü bu çocukla her halukarda görüşülecek ve ortada bir üveylik olduğu için herkesin gözü üzerinizde olacak.belki kendi çocuğunuza çok daha sert davranacağınız bir durumda bu çocuğa davranışınız çok daha yumuşak olması gerekiyor.

zamanında oturduğumuz yerde bir ailenin çocuğu yoktu ve evlatlık aldılar.çocuğa karşı en ufak sesini yükseltse her kafadan bir ses çıktı.bağırmak için mi aldı çocuğu,kendi doğurmayınca tabii böyşle olur gibi.bir gün dayanamadım,siz çocuklarınıza hiç mi bağırmıyorsunuz,hatta dövüyorsunuz bile dedim.ne farkı var o da onun çocuğu dedim,sustular,bir daha benim yanımda konıuşmadılar:50:

Sıpanın gerçekten özlük üveylikle bir alakası yok .
Biz küçükken bize de söylerdi annemiz babamız .
Şimdi bende yeğenlerimi severken hitap sözcüklerimin arasında 'sıpa' önemli bir yer tutuyor :1:
sanırım bizde pek kulanılmadığı ve hoş bakılmadığı için bu şaşırttı beni..

oğluna sıpa demek.
.sıpa aşağı sıpa yukarı.

Okym bende oğluma bazen sıpa derim,bazen kuzu,kızımıda tavşan veya bücür diye severim.
İnsanların yetiştiriliş veya yöreden kaynaklı bebek sevmeleri bile farklıdır.
Bu kötüye yorulacak bir kelime değil.
Mesela bulunduğum şehirde çok yaygın bir bebek sevme şeklidir ''sıpa,çirkin veya bücür''
İnsan kendi yavrusuna çirkin der mi?
Mantık olarak demez ama alışılmış ve deniyor.
Ve zaten sevimli bir hitap gibi algılanıyor.

Eşi yokken çocuga bagırıp, çağırıp,gözleriyle korkutup, surat asıp, sarıp sarmalamayıp (ki bunları yaparken gayet desarj olur, aksama stresı kalmaz), aksam esı geldıgınde de oglum yavrum, vur kır ne ıstıyorsan yap deyip ikiyüzlülük yapılıyorsa budur uvey annelık....

Ama konu sahıbı her annenın yaptıgını yapıyor, gun boyu elınden geldıgınce ılgılenıyor aksama halı kalmıyor ve esıne dert yanıyor ne kadar yoruldugundan yana ne var bunda, çogu annenın yaptıgı sey....

Ben 11 yasımdan berı uvey anneye sahip biri olarak konu sahıbı davranıslarını gayet yerınde bulup takdır ettım.[/QUOT

Aynen dediğiniz gibi yapsam ışte o zaman üvey olurum ama ben allah goruyo yukarıda diyorum hiç bi davranışimi kocamın gözüne girmek içün yapmiyrm ikimiz başbaşa nasilsam babasının yanindada öyleyim..

Çocuk o anlar mı hiç?
Neden bağrıyorsun o ne anlar?
Diye diye anneyi, babayı parmağında oyuncak etmiş, şımarık çocuk doldu ortalık.

Bu çocuk okula başlayıp, topluma karıştığında ağlayarak her istediğini yaptıracağını sanmaya devam ediyor.
Çünkü böyle öğrendi. Evladına bir insan ancak böyle zarar verir iki tokattan daha büyük zarardır bu.

O çocuk kalabalık arasında arka planda kaldığında, istediklerini her zaman elde edemediğinde, sıra ve zaman
beklemesi gerektiğinde görürüm ben o ebeveynleri..

Çocukla birlikte depresyona girerler artık..:ssz:

Çok örnek gördüm, yazmaktan bıktım, çünkü sabit fikirli insanlara anlatamıyorsunuz.
Yaşayacak ve ben ne yaptım böyle diyecek..

Boşa dememişler bir musibet bin nasihatten iyidir diye..

Okym bende oğluma bazen sıpa derim,bazen kuzu,kızımıda tavşan veya bücür diye severim.
İnsanların yetiştiriliş veya yöreden kaynaklı bebek sevmeleri bile farklıdır.
Bu kötüye yorulacak bir kelime değil.
Mesela bulunduğum şehirde çok yaygın bir bebek sevme şeklidir ''sıpa,çirkin veya bücür''
İnsan kendi yavrusuna çirkin der mi?
Mantık olarak demez ama alışılmış ve deniyor.
Ve zaten sevimli bir hitap gibi algılanıyor.
anladım canım. bizde bu kelime hoş karşılanmaz. yöreye göre değişiyor demek bu lakaplar.

Back
X