sanıyorum ki bi derdim bi kalp ağrım var

brcbyl

Hesabı 2 kişi kullanıyor.
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
470
4
116
Erzurum
Sorun çözüldüğü için yazıyı sildim. Tşk ederim cevaplar için

Son düzenleme:
online forum takipten baktım her yere yazmışınız .. herkesin bi derdi var herkes herkese yazyor ben bağırıyorum benim neden bir yazanım yok bana neden akıl vermiyorlar .. .. kendimi deliliğe ver ver de bi yere kadar .. yoruldum yaa boğuluyorum artk .. ben bilemedim ki ne yapym

Nişanlınız biraz agresif bir yapıya sahip belli. Ailesini kaybetmiş olması onu böyle davranmaya sürüklüyor olabilir. Geçmişnii de ele aldığımızda pek de garip gelmedi yani davranışları.
Sırf düğün yüzünden mi bu tartışmalarınız yoksa devamlı değişik konularda sorun çıkarıyor mu kendisi ?
Çıkarıyorsa düzgün bir evlilik yürütebileceğini sanmıyorum. Her kavganızda çıkıp giderse, problem yaparsa o evlilik yürümezz ki..
Allah koruusn, bu agresifliği devam ederse şiddete bile yönelebilir yani.
Mecburiyetten evlilik de nedir ? Ne o öyle "ben istemezsem sninle kimse beni evlendiremez" falan..
Ayrıca seninle gerçekten evlenmek istiyorsa girecek tabi borcun altına. hangi çift sıfır borçlu evleniyor ki !
Biraz sorumluluk alsın üzerine !
Abisine güvemeyin bence siz de. Ne yani seninle nişanlanırken ne bekliyordu ? Bedava düğün yapmayı falan mı ?
Abisi olmasa sırf borç olacak diye evlenmyecek miydi seninle !

Ben olsam böyle sorunlu biriyle gerçekten evlenmek istiyor muyum diye iyice bir düşünürüm.
Evlilik kolay iş değil.

yorum için tşk.. evet geçmişi yüzünden olabileceğini düşünüyorum ben de fakat artık yormaya başladı .. bugün ettiğimiz tartışma düğün yüzündendi ama bundan öncekiler başka şeylerdendi .. yani konu çıkıyo bi şekilde tartışma için ama hemen barışıp mutlu olabiliyoruz .. ben ve ailemde sorumluluk alması için düğünü erken istiyoruz ve olacak ta ne derse desin ama bazen bu şekilde beni kırması beni bitiriyo .. sonuçta eşi olacak kişiyim ..

nisanlin sizde mi kaliyor dogrumu anladim

ne is yapiyor , evlenincede mi annenlerde kalicaksiniz

iyide para yoksa dügün icin bu yüzden evlenmek istemiyorsa zorlayamassinki

ama söyle olur, büyük dügün olmazda söyle aile ici güzel bi lokantada yemek sade nikah oldu bitti:123:

Canım evlenmek icin neden bukadar acele ettiğini anlamadım ben
Yani daha 18 yasındasın
Senin kararın tabi ama iyice düsündünmü
Biraz bekleseniz hem o biraz maddi birikimler yapsa fln? :26:

Yani daha 18 yasındasın

ana 18 yasindaymis ya gercekten, ben atlamisim orayi uykudan

daha cok erken acele etme ciks ciks ciks

İnşaallah değişir bazı huyları için demişsiniz bir kaç yerde ; hayır asla düzelmez, bu yaştan sonra karşınızdaki neyse odur..

En buyuk hatayı aynı evde yaşamakla yapmaya başlamışsınız.Madem ablası abisi var, neden sizde kalıyor ki ?

Evlilik için çok erken bir yaştasınız, karşınızdaki ise sizden çok büyük olmasına rağmen evliliğe hazır değil maddi manevi belliki.. Bence beklemelisiniz..

Israrınız sonucunda olursa evlilik daha büyük hüsranlar yaşarsınız.

Evlenmek zorunda mısınız bu kişiyle acaba ?

yani yılların getirdigi yorgunluk var bende ilişkim uzun süreli oldugu için..senden cokta büyük degilim ama 18 yaşında çok çok seviyorum diyede evlilik yapma.. fikirlerin cok degişicek canım 1 sene sonra ak dedign kara görünücek sana..bekide hergün degişicek fikirlerin yani evlenirsen pişmanlık yaşıcaksın..ben iyiki de gözümü kapatıp evlilik falan yapmamışım diyorum kafamı duvardan duvara vuruo olurdum herhalde.. sen kendine de nişanlınada zaman ver. daha 18 yaşında neden evlilige mecbursun ki...nişanlıysan nişanlı kalll para biriktirmesi için destek ol böylecede senin duygularn anlam kazansın..oda fazla sorunlu bi tipmiş ztn umarım hayırlısı olur. ama beklemen en iyisi.. cok erken evlilik için.

erzurum gibi bir yerde nişanlıyla aynı evde yaşayan ilk defa duyuyorum. yıllarca yaşadım orda, çok muhafazakar bi yapısı vardır. nişanlılar birbirlerini nişanda dahi görmezler. genel olarak konuşuyorum tabi.
18 yaşındasınız evlenmek için çok erken ama sizin ailevi durumunuzu bilemeyiz. bulunduğunuz yerde yine genelleme yaparak söylüyorum erken yaşta evlenen çok oluyor.
ama sanırım zorunluluk konusu da bu yüzden, nişan atmak bile oralarda çok büyük sorundur aile için.
nişanlınızın iyi bi işi ve sizinle evlenebilecek olgunluğu olmadan bence zorlamayın. sadece kendinize zarar verirsiniz.
mutluluklar dilerim.

maddi konuları çözüp evlenseniz bile. bu evliliğin uzun soluklu olacağını pek düşünemiyorum. yaş ve nişanlınızın hareketleri itibariyle. mecburiyetten evlilik diye birşey olmaz. bunu bana bir erkek söylese (kusura bakmayın ama) arkama bakmadan uzaklaşırım ondan.

Kusura bakma ama her şey çok saçma geldi.

O yaşta nişanlanman saçma.
Nişanlının sizde kalması saçma.
Abisinin sizin düğününüzü yapması gerektiğini düşünmen saçma.

Neresinden tutsan elinde kalacak bu durumun devam etmesi ayrı saçma.

yorum yapan herkese 10x

zorlamıyorum zaten ama o bırakmıyor .. hem de mutluyuz böyle saçma sebepler yüzünden pek te bitirmeyi düşünmüyorum .. zaten sade bi düğün olacak aile arası .. düğün salonumuzu babamın ortağı hediye olarak bize veriyor
..

Yani daha 18 yasındasın
evt 18m ama bazı şeyler yaşandı aslında onunla olmamın nedeni o şey değil .. ben bi yuva kurmak istiyorum .. çoğu zaman annesizlik babasızlık yüzünden gözlerinin dolduğunu görünce ona bi yuva vermemin en doğru karar olduğunu düşünüyorum ..

ısrarım sonucunda olmayacak
kendi sürekli istiyordu ama kavgamızda neden beni üzdüğünü anlayamadım .. evet 28 yaşında ama küçük bi çocuktan farkı yok .. ben ondan her zaman daha olgun davranıyorum ..

her/çoğu erkek evlilikten sonra değişiyo zaten bu bi gerçek çok çok seviyorum diye değil .. mutluyum mutluyuz ama bu sorunlar olunca sanki birbirimizden nefret ediyoruz .. kavgalarımız çekilmiyo .. hani mehmet coşkundeniz bi yazısında AŞK NEFRET VE SEVGİYİ İÇİNDE TAŞIYAN 2Lİ DUYGUDUR diye .. sanırım öyle bi şey

bizim çevremizde var aslında ben çok kişi biliyorum .. onu bu eve almamız sebebi anne babasının yokluğu .. ailevi durumumuz çok çok ii babam müh. mutlu bi ailemiz var ben de evlenmek istedm

ben şaştım kaldım şu an ne yapabilirim aklım durmuş durumda .. tek isteğim HUZUR

abisinin düğünümüzü yapmasını istemem çok normal bi şey sonuçta her zaman bi baba anne öldüğünde evin en büyük erkeği üstlenir herşeyi .. çevremde nice örnekler var .. 5 erkek kardeş biri evleniyor o büyük olan diğer hepsine ev kuruyor .. çok şey değil istediğim .. bu yaşta çok nişanlanıp hatta yaşıma gelmeden doğum yapanlar var .. bence yaş konusu bu kadar dert olmamalı .S

yorum yapan herkese 10x .. yeni hastaneden geldim ve kalbimin sol tarafında strese bağlı olarak incelme varmış ..

Bence çok erken keske okusaymışın ayaklarının üstünde dursaydın onun maddi durumun düzelceğini bekleyene kadar.el oğlu işte sana faydası olmayabilir yarın birgün.

Bence çok erken keske okusaymışın ayaklarının üstünde dursaydın onun maddi durumun düzelceğini bekleyene kadar.el oğlu işte sana faydası olmayabilir yarın birgün.

tşkler haklısın .. ama son senemi okurken aklımı veremedim .. ve bıraktım .. ilerde bi sorun çıkarsa ((ki Rabb'm korusun dua edin)) son senemi bitirmeyi zaten düşünüyorum .. ama dediğim gibi evlenmeyi çok istedim Rabb'm'den şimdi oldu ve yuva kurmak gerçekten zor .. tıkmaksa bi o kadar kolay .. şimdi ben bu yuvanın inşallah yapılmasını istiyorum .. çok bi şey değil istediğim sadece HUZUR

Açıktan okumayı ve üniv bitirmeyi dene. olmuyorsa da zorlama yaşın daha genç En büyük huzur ailenin olması zaten eminimki sana desteklerdir bu açıdan düşün ve sağlığınıda ihmal etme

Hersey tamam saygi duyarim fikirlerine de, bir noktaya takildim??? ERKEK EVLENDIKTEN SONRA DEGISIR ??? vallah kim demis yalan söylemis

ha dersenki ciddi bir iliskiye girdikten sonra degisir TAMAM, cünkü yeni bir sürectir. ama emin ol, nisanlilik halleri ne kadar kötü ve huysuz olursa olsun, evlenmeden önceki halinden daha iyidir kesin..

bence bu kadar güvenme, karsindaki simdi neyse, on katini ekle ve öyle evliligi düsün. yas farki önemli degil haklisin, benim de arkadasim 18sinde , 27 yasinda biriyle evlendi, simdi 5 sene oldu, cokta mutlu cocuklari bile var. ama olurda allah korusun kötü giden birsey cikarsa, dimdizlak kalir ortada, cünkü okumadi... bence sen kendini garantiye al... bilmiyorum cok tuhaf senin hikayen...

Açıktan okumayı ve üniv bitirmeyi dene. olmuyorsa da zorlama yaşın daha genç En büyük huzur ailenin olması zaten eminimki sana desteklerdir bu açıdan düşün ve sağlığınıda ihmal etme
dışardan okuyacaktım son senemi hatta kaydoldum ama aklım almaynca almadı .. son sene öylece kaldı .. ailemden rabbm binlerce kez razı olsun ben zamanında da çok şey yaşattım onlara .. nişanlımla ayrılmayı düşünmüyorum ki düşünenemem de çünkü sanırım yaşanmaması gereken bi şey yaşandı ..
işte bende onu diyorum evlendikten sonra o kadar saf ve temiz kalmıyorlar .. şu an biz çoook ciddi bi ilişkideyiz zaten bu kavgalar da biter bi gün bunu da biliyorum amma ben sağlığımı kaybettikten sonra olacaksa hiç düzelmesin daha iyi .. aslında hep bana kendimi çok çok değerli hissettirdi fakat böyle fevri davranıp kapıları çekip gitmesi içimi yakıyo .. Rabb'm çirkin bahtı versin derler ya ondan istiyorum işte .) sevgi öyle başka bi şey ki insan göremiyo kusurları .. bi dönemden sonra da çok sıkıldığı için herşeyi görüyo .. Rabb'm korusun ayrılığı nasip etmesin Rabb'm herkese huzurlu yuva nasip etsin inş. ki benim için de istediğim şey bu ..

yaşanması gereken birşey yaşandı derken canım düşündüğüm şeymi öyleyse aşk iki bacak arasında değil gün gelir baska biri seni öyle sever ne kadar kolay olmasa da rabbim yardımcın olur :) dediğim gibi çok erkenden atılmışssın keske biraz zorlasaydın kendini herşey için

CANIM BENIM; allah hayirlisi neyse sana bize hepimize insallah onu nasip etsin, ayirlik mis evlilik mis bizim isteklerimizin ne önemi var. bazen dogru buldugun seyin aslinda yalnis oldugunu görüyor insan, simdi aglarsin üzülürsün bir sey icin, ama sonra zaman gectimi IYIKI de olmus dersin, hersey nasip...

ben 2 ay öncesine kadar nefes darligi cekiyordum, 1 yil önce baslamisti, yüzümde siskinlikler cikiyordu, yataktan cikamaz halde ve sürekli sinir krizleri geciren 22 yasinda bir genc kiz... ama simdi TIK, allahima sükür ayrildigim günden beri (nisanliydim ve acayip cok seviyorduk birbirimizi) sagliyim huzurum yerinde, sen simdiden böyle düsünüp konusabiliyorsan, neden evlilikte bu kadar israrcisin?! belki huzuru baskasinda bulursun. bence önce kendine deger verki, baskasida sana deger verebilsin, ama eger sen kendine deger vermessen, baskasindan da bekleme, cünkü oda vermez... benim yaptigim hatayi yapma...

insallah hayirlisi olur hakkinda, olmamasi gerek birsey yasandi diyorsun?! ne oldu bilmiyorum, ama zararin neresinden dönersen kardir, daha COK gencsin, ne kadar aklim basinda desen bile, bilki bir okadar da cahiliz aslinda... Evlilik icin sevmek yetseydi, bu kadar bosanan cift olmazdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…