Bence siz o gece içten içe dışlanmış hissettiniz ve geceye devam etmediniz. Onlarda siz geceye devam etmek istemediğinizi söylediğinizde ; size nezaketen de olsa ısrar etmek yerine bilete çökmeye çalışmışlar, sizde sinir olmuşsunuz içten içe kalabalık otobüste bahane olmuş. Ben sizi çok da haksız bulmadım çünkü bileti vermeyi siz teklif etmemişsiniz , karşı taraf emrivaki yapmış, gitmiyorsun bileti ver diye. Teklif etmeyen insandan bunu istemek üstelik de yeni tanıştığın biri ise hoş bir davranış değil. Üstelik yılbaşı akşamı siz gittikten bir saat size ulaşamamışlar ve tek düşündükleri şey bilet. Türkiye'de yaşıyoruz, her sene yılbaşı gecesi olanlar ortada iken, benim bir arkadaşım o kadar telefona cevap veremese aklıma binbir türlü şey gelir ve bilet umrumda olmaz beni merakta bıraktığı için kızar ve endişelenirim. O gruptan kimse ile arkadaş olunmaz. Kaldı ki konser izlemek isteyen biletini alsaymış, siz teklif bile etmeden yeni tanıştığın insandan emrivaki şekilde bileti bana ver demek hele hele bunun için 10 defa sapık gibi aramak, sizi gram bile merak etmemeleri kalitelerini ortaya koymuş zaten. Siz gene incelik gösterip özür dilemiş siniz, arkadaşınızın en azından size değer veriyorsa cevap vermesi gerekirdi. Senin yüzünden konsere gidemedi diye de bir durum yok, siz gitmek isteseydiniz ne yapacaklardı. Boşver böyle menfaat ilişkilerine hiç gerek yok yani. Ben en yakın arkadaşımla böyle bir olayla tanıştım, yeni tanıştığımız zaman bir konuda yardımcı olacağıma söz verdim ancak çok hastalandım, yapamadım, havale geçirmiştim. Telefonlarına bile dönemedim, iki üç sefer aradığında, biraz toparlandığım zaman hemen geri döndüm mesajla özür dilemek için, ama hemen geri döndü ilk sorusu boşver işi falan şimdi nasılsın olmuştu. Kaldı ki ona yardımı teklif eden de bendim. Cidden ayıp etmiş gibi olmuştum. Ona bunu sorduğumda bana yardım etme zorunluluğun yoktu, yeni tanışmıştık, geri dönmediğinde birşey olduğunu anladım özrünü de diledin benim için yeterli demişti. Menfaat içermeyen arkadaşlıklar daha değerli emin olun.