Sanki yanlış yapıyorum...

benım hamılelıgım cok cok cok agır gectı 14 kılo verdım ben hamılelıgım boyunca
kustum sureklı kustum habıre serum takvıyesı ıle yasadım
son aylarda lımon ve erık yedım sadece
1 avuc leblebı veya yarım elma ıle gunumu gecırırdım tum dunya koktu cok halsız cok agrılı gecırdım reklam gordugumde veya mutfagın onunde gectıgımde yemek ısmı veya goruntusu gordugumde bıle kustum

o yuzden durumunuzu anlıyorum

benım annem anlayıssızdı tek doguran sen degılsın benım hıc canım yokmus demek kı canın ne kıymetlıymıs dedı durdu psıkolojık baskı yaptı bana
doktorda herkesın turlu turlu gecer hamılelıgı, cok normal ,olabılır bunlar ,kımısı cok rahat gecırır kımısı zor kısıye goredır dedı

zira benım o halsızlıgım bosuna degılmıs dogumumda sag yumurtalıgım alındı 38 cm yumurtalık kıstım olmus hamıleyken
ama doktor o bulantılarınla halsızlıgınle bunun ılgısı yok cogu hamıle asırı bulantılı ve kokuya hassas gecırır zaten demıstı

Sizin durumunuz 'Hyperemesis gravidarum' denilen bir hamilelik komplikasyonu, ilk gebeliginiz miydi? Her gebelikte daha agir yasanan bir komplikasyon, bir de fazla kilonuz varsa olumsuz etkiliyor vs. Benim annem de her iki hamileliginin ilk 5 ayini bu sekilde gecirmis hala hamilelik haberi aldiginda tuyleri urperir :)

Hormonlar oynamış sizi alt üst etmiş. Bir şey istese gıcık oluyorsunuz ama evde bırakınca içinize sinmiyor. İnsallah geçer zamanla.

Sizin durumunuz 'Hyperemesis gravidarum' denilen bir hamilelik komplikasyonu, ilk gebeliginiz miydi? Her gebelikte daha agir yasanan bir komplikasyon, bir de fazla kilonuz varsa olumsuz etkiliyor vs. Benim annem de her iki hamileliginin ilk 5 ayini bu sekilde gecirmis hala hamilelik haberi aldiginda tuyleri urperir :)
ayy aynen de bu doktorum soylemıstı ama adını tam hatırlamadıgımdan yazamadım :) evet o donem fazla kılom da vardı ve evet ılk gebelıgımdı ve doktorumda tekrar gebelık dusunursem oncesınde gıtmem gerektıgını ona gore bır tedavıye baslamam gerektıgını soylemıstı

aynen bende urperıyorum modum dusuyor :)

ustelık annenız ıkı kere yasamıs bunu ben tekrar cesaret edemem :)

Ben şunu anlamadım kendi evinizde bir şey yiyemiyorsunuz mideniz almıyor da annenizin pişirdiğini nasıl alıyor? Benim gebeliğimde zorlu geçti 3 ay sadece haşlanmış patates yedim, su bile kokuyordu. Siz anneniz yemek yapıyor diye ona gidiyorsunuz anladığım kadarıyla mesele sadece sizin yemek yapamamanızsa yakınlarda bir ev yemekleri lokantası bulup eve getirtebilirsiniz. Bana da haliniz belki de kafamda oturtamadığım için abartı geldi

Evden sogunur mu vs denmis sogunuyor hem de nasil. Ve bu psikolojik degil,tamamen hormonal bir durum. Evin her yeri kokuyor. Ben de 9 haftalik hamileyim ve mide bulantisiyla basetmeye calisiyorum. Hamilelik sevincini bile yasayamiyorum. Gunlerim gun saymakla geciyor. O cok sevdigim her kosesini yuva gibi bildigim evime tahammulum yok simdi. Banyo mutfak yatakodasi salon her yer kokuyor ve bunu duyan sadece benim. Parfum kokusu bile ogurme sebebi. Ellerimi sabunlarken o sabun kokusu.. kusma sebebi. Yasamayan anlayamaz cunku ben de onceden duyardim ama abarti gelirdi. Insanin mis gibi sabun kokusundan midesi mi bulanir:( Buzdolabini acamiyorum. Bazi peynirlerin goruntusunden bile refleks geliyor. Dusunmem bile yetiyor. Yazarken bile kotu oldum.Esim de annemlerde kalabilecegimi soyledi ama ayri sehirlerdeyiz ve ben esimi birakmak istemedim ne olursa olsun. Annem geldi,allah onu basimizdan eksik etmesin. Sayesinde iki lokma bisey yiyebiliyorum.

Allah tum hamilelere hamileligini mutlu gecirmeyi nasip etsin. Benim de yuzumu guldursun artik🙏🏻😥

Bu kadar abartı hamilelik yaşamanız bence psikolojik. Annenize de eziyet ayrıca kadının başını rahat bırakın. Sizin nazınızla uğraşıp duruyor anca. Akşam vakti poğaça isteyen, kardeşim gitmedi diye küsen siz değil misiniz? 2 adım atmaya gocunmayın yani bu kadar. Hamilelik kötürümlük değildir. 7.aya gireceğim neredeyse ve kimseden su bile istemişliğim yok.

Eşinizin de işine geliyor olabilir orada olmanız en azından rahat ediyordur eve gelince. Bilmiyorum 3 ay 5 ay sonra ne yapacaksınız daha şimdiden bu kadar hantallaşmak, mızmızlanmak iyi değil.. Psikologa gitmenizi tavsiye ediyorum.
Ay bi ben mi böyle düşündüm diyordum. Gurbette yaşıyorum 6 aylık hamileyim. 2.ayımda ev taşındım. Eşim yardım etti tabi ama yine de bir çok şeyi kendim yaptım. Gebelikte hareket çok önemli. Nedense bazı insanlar gebeliği hastlık gibi görüyor

Evden sogunur mu vs denmis sogunuyor hem de nasil. Ve bu psikolojik degil,tamamen hormonal bir durum. Evin her yeri kokuyor. Ben de 9 haftalik hamileyim ve mide bulantisiyla basetmeye calisiyorum. Hamilelik sevincini bile yasayamiyorum. Gunlerim gun saymakla geciyor. O cok sevdigim her kosesini yuva gibi bildigim evime tahammulum yok simdi. Banyo mutfak yatakodasi salon her yer kokuyor ve bunu duyan sadece benim. Parfum kokusu bile ogurme sebebi. Ellerimi sabunlarken o sabun kokusu.. kusma sebebi. Yasamayan anlayamaz cunku ben de onceden duyardim ama abarti gelirdi. Insanin mis gibi sabun kokusundan midesi mi bulanir:KK43: Buzdolabini acamiyorum. Bazi peynirlerin goruntusunden bile refleks geliyor. Dusunmem bile yetiyor. Yazarken bile kotu oldum.Esim de annemlerde kalabilecegimi soyledi ama ayri sehirlerdeyiz ve ben esimi birakmak istemedim ne olursa olsun. Annem geldi,allah onu basimizdan eksik etmesin. Sayesinde iki lokma bisey yiyebiliyorum.

Allah tum hamilelere hamileligini mutlu gecirmeyi nasip etsin. Benim de yuzumu guldursun artik🙏🏻😥
Allah kolaylık versin tez zamanda geçer inşallah bazılarınki böyle geçiyor işte geçirmeyende abartı olarak görüyor sizi anlıyorum gibi gibi inşallah geçer ve mutluluğunuzu doyasıya yaşarsınız♥

Siz şu midesi bulandığı için evinde kalmayıp annesinden beşamel soslu fırın yemeği isteyen hamileydiniz değil mi? Bence evinize gidin artık.

2 hamilelik geçirdim ikisinde de tapnsiyonum hep düşüktü ilk aylar hep yattım ogure ogure yemek yaptım ayaklarımı suruye suruye işe gittim.
İlk hamileligim ölü dogumla sonuçlandı aylarca yine hayata devam edecek enerji bulamadım...ama evimden ya da eşimden sogumadim. Zirt pirt evine gideceğim annem ya da akrabam yoktu.
Bence siz de evinize dönün gerekirse peynir ekmek yiyin dışarıdan yemek söyleyin ama bence evinize yuvaniza sahip çıkın

9 ay böyle geçermi bacım ya adama yazık. Tamam hamilesin zor geçiyor belki ama zor hamilelik geçirip kimsesi olmayan kadınlar napsın? Anneniz arada gelip yemek yapabilir mesela, sonuçta evde yemek pişiyor size de getirebilir veya. 9 ay böyle geçmez.

Bu tip şımarıklıklar ilk gebelikte oluyor. İkincide olabilir mi olamaz. O çocuk bakılacak yedirilecek okula gidecek. İlk gebelikte yayıl yayılabildiğin kadar.
Gebelik zor kabul ediyorum ama böyle bakıma muhtac olunacak derecede nadir kişilerde olur.
Abartmayın.

Ben de ilk 3 ay hiç yemek yiyemedim, açlıktan ağlayarak uyuyordum. Başka yerde kalabalıkta olunca bir iki lokma yiyebiliyordum, o yüzden ben de akşam yemeğine annemlere giderdim arada. Ama eşimle beraber akşam yemeğine giderdik yani. Hiç onu bırakıp kalmayı düşünmedim, düşünmem de.
sizin olayınız yemek değil bence ya başka bir derdiniz var, annenizde sizi nazlıyolar galiba o yüzden mi hoşunuza gidiyo?

Bu gidişin sonu iyi değil benden söylemesi. Eşinin bam teli bir gün patlayacak. Sabırlı gibi görünüyor ama yavaş atın çiftesi pek olur. Patladığı noktada onu tanıyamayacaksın. Yetim gibi bırakmıyorsun onu. Bekar gibi bırakıyorsun

Back
X