- 17 Aralık 2018
- 387
- 126
- 33
- 27
- Konu Sahibi mavihayall
-
bunun için hep çabaladım ama annemin dediği gibi mi gerçekten geç mi kaldım güzellikleri yaşamak için?artık önemi yok mu güzel yarınların?Doğduğunuz aileyi değil ama yaşayacağınız hayatı siz seçersiniz. Kimseyi dinlemeyin. Kendi yolunuzu çizin ve hayatınıza sahip çıkın.
Hiçbir şey için asla geç kalmazsınız. Herkesin hayatı, zorlandığı şeyler, uğruna ağladıkları şeyler farklıdır. Ve bu sizin hayatınız. İsterseniz hayatınızı gezerek geçirir, istediğiniz yaşta evlenir, istediğiniz yaşta çocuk yapar, isterseniz bir sürü çocuk evlat edinirsiniz. Önemli olan sizin ne istediğiniz, herkes için her şeyin zamanı aynı değildir. Kendinizi böyle üzmeyin, yapmanız gerekeni yapın, hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin. Zaman insana has ve önemsiz bir kavram.bunun için hep çabaladım ama annemin dediği gibi mi gerçekten geç mi kaldım güzellikleri yaşamak için?artık önemi yok mu güzel yarınların?
Kusura bakmayın ama anneniz ne görmüş hayatında? Neyi başarmış? Neleri tek basına yapmış? Nelere karar vermiş, uygulamış, sonuç almış? Lütfen cevap verir misinizbunun için hep çabaladım ama annemin dediği gibi mi gerçekten geç mi kaldım güzellikleri yaşamak için?artık önemi yok mu güzel yarınların?
hayatta başarısı 9 tane çocuk doğurmak 8 ini büyütmek başka da aklıma gelmiyor...Kusura bakmayın ama anneniz ne görmüş hayatında? Neyi başarmış? Neleri tek basına yapmış? Nelere karar vermiş, uygulamış, sonuç almış? Lütfen cevap verir misiniz
teşekkür ederim çok güzel hayallerim var bunları inşallah gerçekleştireceğim ama bazı şeylerin yüzüme vurulması yada değiştiremeyeceğim şeylerin çok oluşu beni üzüyor bir hayliHiçbir şey için asla geç kalmazsınız. Herkesin hayatı, zorlandığı şeyler, uğruna ağladıkları şeyler farklıdır. Ve bu sizin hayatınız. İsterseniz hayatınızı gezerek geçirir, istediğiniz yaşta evlenir, istediğiniz yaşta çocuk yapar, isterseniz bir sürü çocuk evlat edinirsiniz. Önemli olan sizin ne istediğiniz, herkes için her şeyin zamanı aynı değildir. Kendinizi böyle üzmeyin, yapmanız gerekeni yapın, hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin. Zaman insana has ve önemsiz bir kavram.
evet kesinlikle bu doğru keşke mersin izmir istanbullu bir ailenin çocuğu olsaydım bu kadar acı çekmezdim belki bu kadar zorluk yaşamazdımdoğduğun aile senin kaderini büyük oranda çiziyor şans ya doğuştan var ya da yok..
tabiki bazı noktalarda şansın döner ama bindebir
herşey elimizde değil hatta çoğu şey elimizde değil koşulların zorlaması var sınırlarımız belli
Olanlar hakkında fazla düşünmeyin. Geçmişi değiştiremezsiniz. Geleceğiniz ise sadece sizin elinizde. Ne istiyorsunuz? Deniz kenarında yaşamak mı? Yapın. 30 yaşında evlenmek mi? O zaman evlenin. Atıyorum resim yapmak mı? Kursa gidin evde çalışın birseyler yapın. Kimseye hesap vermek, kimseden izin almak, kimsenin gönlünü etmek zorunda değilsiniz. Hele ki evlenmeyi hayatta tek başarısı olarak gören, fiziksel bir durumu engel sayan birisini anneniz bile olsa dinlemeyeceksiniz. Anneniz ve nerdeyse tüm büyüklerimiz dünyayı bilmiyor, en doğru kararları bilmiyor, en mükemmel insanlar değiller. Allah sizin için sınavlar vermiş, seçimler vermiş, size düşen seçimlerinizi yaparken sizi mutlu edecek, geliştirecek olanları seçmek. Ben sizin aklinizdaki herseyi yapabileceginizi düşünüyorum. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değişir. Bu yalnızca hicbirsey yapmamak için bahanedirhayatta başarısı 9 tane çocuk doğurmak 8 ini büyütmek başka da aklıma gelmiyor...
Ne kadar güzel anlatmışsiniz. Hepimizin hayati farklı bir öykü. Herkes 25yasinda okul bitirip 26 da evlenip 27de çocuk yapmıyor. Herkes ölene kadar mutlu mesut yaşamıyor. Hikayelerimiz herkesle aynı değil, olamaz da zaten.Hayallerinin peşinden git.Yaşında hiçbir şey yok,çocuksun daha.Ben 24 yaşında üniversiteyi bitirdim de noldu,işe 29'umda başladım:) Sıkı çalış istediğin bölüme geç,bölümünü okurken de KPSS kasarsın ve çok da güzel atanır ayaklarının üzerinde durursun.Hemşirelikte atanmak için çok yüksek puan gerekmiyor,her türlü halledersin.
Bütün bunları sağlayana dek annene karşı sağır olacaksın. İsterse seve seve isterse istemeye istemeye sana mecbur bakacak.Evini yurt gibi gör, ev işlerinde yapman gerekeni yap,kendine derslerine odaklan. En ağır şeyleri söylücek seni kızdırmak için duymucaksın,karşılık da verme.Bir süre sonra durur.Annen cahil bir insan onun için hiçbir şey yapamazsın.Düzeltemezsin de.Kendi haline bırak.Ama asla evlenme.
Neden böyle bir aileye düştüm diye de düşünme.Herkesin sınavı ayrı ayrı.İnan kimse için hayat kolay değil.İsyan etmenin bir faydası yok.Önemli olan içinde bulunduğun zor şartlara rağmen pes etmeden ilerlemeye devam etmek. İnanıyorum ki başaracaksın
bunun için hep çabaladım ama annemin dediği gibi mi gerçekten geç mi kaldım güzellikleri yaşamak için?artık önemi yok mu güzel yarınların?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?