Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Hisler devreye girdigi icin ben yengeye hak veriyorum
belki hosuna gitmeyen bi durum oldu
Bende hislerime guvenirim
Bazi insanlarin asiriya kacan sevgisi yada ilgisi beni igreti eder
Bu konu cok ucu acik
Kisi sadece dikkat edecek
Babasini suna degil ortada ters bi durum varsa cocugun davranisindan bile anlasilir
Yada karsi tarafin
Sadece herkese guvenmemek gerekir
Koca babasi bu isin disinda benim icin ayri
Babanin yapmasi cok extrem bi durumdur
Ama onuda gordum duydum
Insanlar icin cok sok edici geliyor kabullenmek istemiyorlar
Uzuldugum bir konu cocuga bile inanmiyanlar yada cocugun davranisindaki tuafliklari farkedemeyen insanlar var
Sadece icinde oldugumuz hayatin farkindaligini yasiyacaz
Bu hayat boyle biz bunu kaldiramiyoruz bence sorun o

Kiz cocugu bekliyorum bende hassasiyeti anlarim Allah tum cocuklari korusun tacizden tecavuzden.Ama boyle hasta ruhlu olmanin anlami yokki cok abartili bi tepki olmus Allah korusun siz yada esiniz cocugu alirsiniz baska odada gizlice bi seyler yaparsiniz bu tepkiyi anlarim ama abartili yanlis bir tepki olmus bence.Aslinda hepimiz cok dikkat etmeliyiz kendi cocugumuz olmadikca yegen bile olsa ailesi ne düşünür bilmedigimiz icin ben sahsen yabanci samimi olmadigim cocugun basina elimi surerken bile cekinuyorum oyle anne babakar varki cocuga gulsrniz aman naxar verdi cocuguma diyrcek.Ailelere hak veriyorum tacizler istismarlar o kadar artti ki kimseye guvenimiz kalmadi ama herkesi sapik gibi gorme hakkimiz yok

Ohaa yaa konu beni benden aldı.
Tepkisi çok çirkin.
Ben olsam bir daha görüşmem.
Yeğen de demem, gülümsemem bile.
Çocuğun psikolojisini de düşünsün azıcık onun önünde yaşatmış bunları.

Böyleleri yüzünden bir bebeğe, çocuğa dokunmayı bırakın gülümsemeye çekinir olduk.

Tamam ortalık kötü, sapık çok. Temkinli olmalıyız falan da abartmanın alemi yok.

Güvenmeye güvenmeye yakınımızda da iyi insan kalmayacak.

Ben olsam çok ağır konuşurdum.
Fikrinden zikrinden utansın yahu!

ama bu konuda

belki haklısınız ama benim çevremde yoktu.duymamış olma ihtimalini de eliyorum.çünkü,dedikoduyu seven bir çevrem var.

ha kadına şiddet,kadına taciz,tecavüz vardı.ama küçük bir çocuğun,eniştesi ve halası tarafından,taciz edildiğini düşündürecek bir olay yaşanmadı.böyle konular eskiden de vardı,şimdi de var. ama nereye kadar bu paranoyayla yaşanır ki,allah aşkına?

çocuklarımıza dış dünyanın kötülüklerinden bahsedelim,mahremiyet eğitimini verelim,komşu,uzak akraba,bunlar da çocuklarımıza dokunmasın eyvallah,ama halaya,dedeye,amcaya ambargo koymak,çocuğuma dokunma demek,nedir?

yani dediğim gibi,ilk defa bu konuda arada kaldım.anneyim.oğlum da ve kız yeğenlerim de böyle bir paranoya yaşamadım.ama allah kısmet eder de torunum olursa,nasıl davranırım bilemiyorum.belki aynı paranoyaya ben de sahip olacağım.

Yengenin kendisinin ya da eşinin çocuğu dudaktan bile olsa öpmesinden şok olacağını sanmıyorum ama kimbilir. O daha çok başka insanlardan rahatsız gibi.
Gelişmiş ülkelerde çocuk sevmedeki mesafe çok daha hassas ve dikkat edilir. Misal bir arkadaşım bir avrupa ülkesinde türkiyede sıradan bir davranış olan sokaktaki sevimli çocuğa şirinlikler yapma eylemini gerçekleştirdiğinde annesinin şüpheli bakışları ile karşılaşmış. Ve annesi hemen çocuğu yanına çekmiş.
Biz bir tekne turundayken avrupalı bir çift çocuklarını göz hapsine almıştı. Çünkü etrafta bir grup tura yalnız gelen erkek vardı. Azıcık uzaklaşsalar hemen yanlarına çağırıyorlardı. Bizim erkekler de çocuklarla fotoğraf çektirip türlü şirinlikler yapma derdindeydi ve çift inanılmaz rahatsız olmuştu.
Oraya gidip yaşayan ve çocuk sevem konusunda türkiyedeki gibi rahat olmayan arkadaşlarımın anlattıklarına değinmeyeceğim bile.

Bu konu altina yaziyorum
Ama bende bilmiyorum
Ben geneli anlatmak istedim
Anne olarak
Gercektende kimin icinde ne var kimse bilemez
Konu sahibi icin konusu cok karisik
Yengenin asiri sozleri var bu yanlis
Eger cocugu kiskandigindan yapiyorsa cokta cirkin
Ama cocugunu korumaya calisiyor
Ve biz burda anne ne hakla boyle davranir nasil cocugu bu sekilde sakinir diyorsak
Cok daha buyuk cirkinlige biz gireriz
Birinden huzursuz oldugu icin cocugunu sakinma yoluna girdiyse ben saygi duyarim

Diger turlu cocugu olmayan birine sarfedilmemesi gerekn seyler var
Ve kimse ic yuzunu arkasinda olup biteni bilemez

yabancılara karşı korumacı olunacağı konusunda,aynı düşüncedeyiz. ama burada korunmak istenen kişi hala,hadi enişteyi de geçtim.halanın dokunmasını istemiyor,hatta kendi de ellettin diye halayı suçluyor.yengenin de psikolojik sorunları olduğunu gözden kaçırmayalım bence.

Şu olanların hepsinden anne olarak belki ben de rahatsız olurum ama farklı olarak böyle kırıcı bir üslupla söylemem; idare ederim, ve bir daha aynı ortamı yaratmamaya özen gösteririm çok rahatsız olduysam..Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama küçük kızın yaptığı doğru,annesinin üslubu yanlış... Sonuçta çocuklar kimin iyi niyetli kimin sapık olduğunun ayırdına varamazalar öğretilenler herkes için geçerli olmalı ...

Yengenin o şekilde davranmasının ardında mutlaka bir geçmiş vardır,kaldı ki ben de kız çocuk annesiyim ve babamla bile yanlız bırakmamaya çalışıyorum,varsın dede-amca-dayı-enişte-hala-teyze sevgisi biraz eksik olsun ama kızımın psikolojisi yerinde olsun, anne baba olarak fazlasıyla seviyoruz ilgileniyoruz zaten,başkaları da geri duruversin biraz.Zaten bizim ülkemiz kadar çocukları anne baba dışında fiziksel olarak sevebilir,dokunabilir,öpebilir inancı olan başka bir ülke daha var mı merak ediyorum. Seviyorsanız içinizden sevin.Anne olmadan önce ben de dikkat etmezdim ama ne zaman ki hamile kaldım o günden bu yana tüm bakış açım değişti.

Konuyu dikkatli okursanız aslında konu sahibinn bu konuda hassas oldugunu ve bu yüzden sürekli abisine soru sordugunu anlarsınız. Konu sahibinin çocugu olmayacagı için yigenine gösterdikleri ilginin yanlış anlaşılacagını düşünmüş bence. Ve bu yüzdende sürekli soruyo. Eşide cocukları seviyo ve konu sahibide bu diyalokları hep izliyo. Ve gelinde çok güzel bi yerden vurmuş.

Olaya başka açıdan bakınca öyle bi hale gelmişizki cocuklarda özgüven, cesaret, kendi başına hareket edebilme, kendi başına bir işi başarabilme yetileride böylelikle yok olmaya başlamış. Ve küçük yaşta bi cocuga mahrem bilgiler vermeye karsıyım büyüdükçe ögrensin. Ama bu cocugumu başıboş bırakmak demek degildir. Gözlem aldında hissettirmeden hep yanında olarak bunu yapmayı tercih ederim.

Ben sınıf öğretmeniyim.
Kişisel bakımını bile tam olarak yapamayan öğrencilerimiz oluyor.
Tuvalete gidiyor çocuk gelmiş öğretmenim düğmemi ilikler misin?
Kemerimi takamadım, takar mısın?
Fermuarımı kapatamıyorum kapatır mısın? diyor.

Ne yapayım?

Ananızın babanızın zihniyetini bilemem yavrum.
Sapık mapık derler, uğraşamam deyip öylece göndereyim mi?

Bu kadar takıntı akla zarar.

Valla yapıyorum, dokunuyorum ama kafamda deli sorular.
Korkuyorum bir gün bir manyak tarafından iftiraya uğrayacağım diye yalan yok

Burda annenim uslubuna kizip hic tanimadiklari anneye daha cirkin bir uslup kullananlardan dolayi
Ben annenin uslubunu elestirmelerini cok komik buluyorum
Sizin dediginiz gibi uslup cok onemli buda burda anneyi elestiren cogu kiside yok.

Bir yerde tabi artık biraz rahat olmak lazım yoksa hayat geçmez delirir insan. Konuda yengeninde bütün amcalara bütün yengelere böyle davranıp davranmadığını bile bilmiyoruz. O yüzden bir şey diyemiyorum.
Benim daha çocuğum yok nasıl davranırım ne yaparım bilmiyorum ama küçükken annemin neden bizi hiç bir yere yatılı yollamadığını anlıyorum. Asgari bunu yapabilirim sanırım.
Bakın benim bir arkdaşım babasının eşiyle ev ziyaretlerine gelen arkadaşı tarafından taciz edilmiş. Kızı 10 yaşında falan yukarı hoplatıyorum diye aşağıya indirirken cinsel organına sürterek indirirmiş. Kimse yokken bir odada sıkıştırdığında seviyormuş gibi yaparmış. 2 kere olmuş sonra annesine söylemiş ve adamı bir daha görmemiş. Bu olay 20 sene önce oluyor. Ankaranın çok nezih bir semtinde, eğitimli insanların başına geliyor. Yani olayın cahillikle, bastırılmış cinsel açlıkla falan da alakası yok. Misafirlikte çocukların yalnız bırakılmama paranoyası da burdan. Yani yapılan yorumlar çok uç gelebilir. Ama bu baba arkadaşı uzaktan bir akraba da olabilir. Ve hatta bazı insanlar için öyle.
Tabi paranoyanın sonu yok. Öz babasından hamile kalan çocuklar var. Artık kendi kocamızdan da mı sakınıcaz. Ama ben ne bu konuda hassas olup da korumak isteyen insanlara abartıyorsun deme hakkını görürüm kendimde ne de sanırım bu kadar hassas olabilirim. Biraz dağınık oldu ama cidden çok hassas bir konu. Ne desem bir günah alma durumu olabilir.

Burda annenim uslubuna kizip hic tanimadiklari anneye daha cirkin bir uslup kullananlardan dolayi
Ben annenin uslubunu elestirmelerini cok komik buluyorum
Sizin dediginiz gibi uslup cok onemli buda burda anneyi elestiren cogu kiside yok.

Daha kötüsü var diye yine de kötüyü doğru mu kabul ediyorsunuz siz ?
Bakın bu hassasiyet olsaydı şöyle bir cümle geçer miydi sizce : ''çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin'' ? Bu nasıl bir cümle,nasıl bir üslup ?

Yasanan ornek gercektende mide bulandirici

Tacizden korkan bir kadın çocuğunu size bırakmazdı gibi geliyor bana. Sizi sevmiyor ve konuşmamak içinde çocuğunu kullanıyor olabilir belki.
2. ihtimal eşiyle balkonda bu konuda tartıştılar. Sizi öyle görünce de çok fena bir şekilde patladı. Ya gerçekten sezinlediği bir şey var. Ya da iyice paranoyak olmuş. Her şeyden bir anlam çıkartıyor olabilir.

Bazen hislerimizde yanilabiliriz, ama ne olursa olsun kendi ic huzurumuz icin de o hisleri hice saymamak lazim.
Onceki mesajlarimda da yazmistim, ev kalabaliksa kizimla yatiyorum diye, bikac uye abartili bulmus bunu, ama kendi yatagima yatip sabaha kadar huzursuz olacagima kizimla yatmamin ne sakincasi var ki? Cok sacma ya da gereksiz de olsa ne cocuga ne bana zararı olmayan bir onlem sadece. Ayni sekilde esimin amcasiyla sohbet ederken neden kucagina otursun ki kizim, hic sevmiyorum o goruntuyu, huzursuz oluyorum, neden psikolojim bozulsun.
Ama dedigim gibi anneannedeyken abim evde diye, gezmeye geldiklerinde kaynim evde diye huzursuz olamam, bununla yasayamam. Kaynim cocuk doktoru, kendi cocuklarini ve benim kizimi oturtur, harika oyunlar oynar, ben bundan suphelenirsem yapamam, nefes alamam. Sanki yanlis bisey olsa hissederim gibi geliyor. Kizim da cok acik bu konuda, mesela gecenlerde ilk defa okulda kaka yapmis, eve gelir gelmez ogretmeninin temizlemek icin ona nasil yardim ettigini, tuvalet mendili verdigini bunu yaparken poposunu gormus olabilecegini anlatti. Sanki yanlis bisey olsa anlatir gibi geliyor. Umarim yanilmiyorumdur...

Ya evet örnek yazarken öğretmenleri atlamışım nomu .

Eskiden eti senin kemiği benim diye anne babalarımızın emanet ettiği öğretmenler ...

Gözlem yapmak çok önemli . Sapık öğrt. yok mu var ? Sapık enişte ... baba ... anne ...

Bu paranoya ile fanusta yaşamalıyız o zaman .

Ya peki özel bölge dokunulmazlığını öğrettiğimiz çocuğa , güven duygusunu nasıl aşılayacağız değil mi ?

Şimdi konudaki yeğen halam benim bacaklarımı elliyor , annem ona kızdı ...halam kötü...annem beni korudu ...
böyle gördü olayı çocuk .

Bu çok mu sağlıklı ?

Kadın olumsuz bir şey yaşamıştır ve travma nedeni olmuştur. Atlatamamistir.
Kızına böyle öğretmesi iyi olmuş.
Tepkisi kesinlikle çok kaba haklısınız. Ancak psikolojisini bilemeyiz.

Buradaki kilit nokta , yegeniniz öyle dediğinde " haklısın , annen doğru söylemiş " diyip konuyu kapatmaliydiniz. Yengenize açıklama bekler gibi bakmanız hata olmuş.

Edit: Anne ve çocuk destek almalı. Hassasiyet böyle ogretilmez.

Ben artik face oldugunu dusunuyorum
Cunku rahmi alinmisa git cocuk dogur denmesi cok sacma yenge cocuk doguramadigini bilmiyormu
Buna ilk bahsetiginde yer bile vermemis konu cok eksik
Bence bayan cok eksik anlatiyor yada farkli anlatiyor
Bu arada yorumlarda doverdim parcalardim yirtardim gibi usluplar var deli manyak kelimeri havada ucusuyor
Kotu usluba kotu uslupta dogrumu sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…