- 16 Ağustos 2015
- 837
- 731
- 23
- 39
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
Hisler devreye girdigi icin ben yengeye hak veriyorumTam olarak hislerimi dile getirmissiniz, gece bu konuyu dusunerek yattim, sabah bu konuyu okuyarak uyandim.
Ben cok kalabalik bir ailede buyudum, halalar, amcalar, dayilar, teyzeler... biz bayramlarda babaanneme giderdik mesela, yere iki yatak atardik yanyana yatardik kuzenlerle, gule oynaya sabahi ederdik. Enistelerle guresirdik, hep birlikte denize girer suda oynardik. Cocukluguma dair butun detaylari hatirliyorum, bir tane bile aman şu da bana şöyle dokunmustu diyebilecegim an yok. Ama gerek burda gerek ozel hayatimda oyle taciz hikayeleri okuyorum ki... artik dogruyu yanlisi ayirt edemez haldeyim. Bir anne olarak sadece kafamda soru isareti yaratabilecek durumlari ortadan kaldirmaya, kendimce onlemler almaya calisiyorum elimden ancak bu kadari geliyor.
Ama babamdan, abimden, esimin abisinden, hatta esimden -bazilari babadan bile sakinmaktan sozetmis- suphelenerek yasayamam. Ölürüm o zaman, kendimden de suphelenip aman cocuga sarilmayayim seytana uyarim a kadar gider bu.
Sanki en iyisi biraz hislerle biraz mantikla hareket etmek, cok rahat olmak da cok supheci olmak da cocugun zararina gibi gorunuyor.
Ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Kadın taciz tecavüzlerinde de aynı şey söyleniyor. Eskiden böyle değildi. Malesef 3 aşağı 5 yukarı eskiden de böyleydi ama bilinirlik yoktu, medya internet sayesinde olayların bu kadar yayılması bilinmesi yoktu. N.C. ler gene tecavüze uğruyordu ama insanlar bilmediğinden ayaklanıp kamu olayına çeviremiyordu.
Sizin mutlu çocukluğunuzun belki de 5 apartman ötesinde şiddete ya da tacize uğrayan bir çocuk vardı. Şu anda da eniştesi ile amcası ile gayet tatlı ilişkisi olan mutlu çocuklar var mı var. Ama eskiden de olduğu gibi tacize uğrayan çocuklar da var. Ne mutluluk ne taciz dünün ya da bugünün konusu değil.
Pedofili, ensest bunlar yeni çıkan kavramlar değil ki. Eskiden de abisinden hamile kalan çocuklar oluyordu ama belki doktora erişimi bugünkü gibi değildi. Şimdi doktor hemen polise haber veriyor ve 2 saat içinde internet haberlerinden tüm Türkiye olayı duyuyor. Eskiden o bebekler doğar giderdi mesele de aile arasında halledilirdi.
Emin olun eskiden de vardı. Benim bildiğim bir çok örnek de var.
Yurtisinda kreste cogu anne veya baba cocuklarin dudandan opupde vedalasiyorlar.Yengen gorse herhalde kalp den giderdi. Allah sanada bir bebis nasip ederse yarin bir gun sonucta kucana alacak,ozamanda sen lafini yediririsin. Cocugun bedeni ne ki bir sarildimi her tarafini kapliyon saten.. Ailede cocugunuza ne kadar ilgi veriliyor diye konu acilmisti.. Sevmek dert sevmemek bir dert.
Bu konu altina yaziyorumBen dünden beri yorum yapmak istemiyorum. Çünkü konu çok hassas bir konu. Her şeyi tüm açıklığı ile bilemeyiz. Bilemeden de o haklı bu haklı diyemeyiz. Yani ne desek bir tarafın günahını alma durumu var ve ortada çok çok hassas bir konu var.
Bir tarafım bir kadın durduk yerde biri için pis adam çocuğumdan uzak dursun der mi diyor. Sonra bir tarafım kkda ne paranoyakça düşüncelere var belki cidden ortada bir şey yok diyor sonra bir tarafım o zaman konu sahibi neden bin kere bir durum olursa söyle demiş diyor sonra biri belki kadın el sıkmayan muhafazakar biridir önlem için sormuştur diyince belki öyledir diyor. Belki acaba öyle mi lerle yorum yapılacak bir konu değil ki. Konu çok çok hassas.
Yengenin kendisinin ya da eşinin çocuğu dudaktan bile olsa öpmesinden şok olacağını sanmıyorum ama kimbilir. O daha çok başka insanlardan rahatsız gibi.
Gelişmiş ülkelerde çocuk sevmedeki mesafe çok daha hassas ve dikkat edilir. Misal bir arkadaşım bir avrupa ülkesinde türkiyede sıradan bir davranış olan sokaktaki sevimli çocuğa şirinlikler yapma eylemini gerçekleştirdiğinde annesinin şüpheli bakışları ile karşılaşmış. Ve annesi hemen çocuğu yanına çekmiş.
Biz bir tekne turundayken avrupalı bir çift çocuklarını göz hapsine almıştı. Çünkü etrafta bir grup tura yalnız gelen erkek vardı. Azıcık uzaklaşsalar hemen yanlarına çağırıyorlardı. Bizim erkekler de çocuklarla fotoğraf çektirip türlü şirinlikler yapma derdindeydi ve çift inanılmaz rahatsız olmuştu.
Oraya gidip yaşayan ve çocuk sevem konusunda türkiyedeki gibi rahat olmayan arkadaşlarımın anlattıklarına değinmeyeceğim bile.
Burada savunulan bazı yorumlara göre , o zaman dünya da çalışan insanda olmamalı.
Anne çalışıyor ise ; çocuğunu şartlara göre kreşe.. bakıcıya...anne ya da kayınvalideye vs..bırakmamalı . Yalnız kalacaklar çünkü.
Hatta babada çalışmamalı . Çünkü anne ile çocukta yalnız kalmamalı. (örneklerden yola çıkıyorsak aile içi ensest,tecavüzde anne baba örnekleride çok çünkü) hatta enişteden daha çok .
Acil bir işimiz ya da hastane vs durumumuzda hiç olmamalı . Çocuk kimseye bırakılmaz çünkü.
Ben bir çocuğun aile fertlerinden biri yalnız bırakılmama çabasını ... bu konuda özeni ... bu konu çevresinde baba ile defalarca konuşulmuş olmasını anlamadım , havada kalıyor o kısım .
O zaman sanki konu başlığı her şeyi özetliyor ?
Sapık mıyız biz ??? Bu nasıl zihniyet ???
Evet , ortada bu nasıl zihniyet denilecek sapkınlık doğuyor ama bu zihniyete hangi taraf sahip onu çözemedim .
Burda annenim uslubuna kizip hic tanimadiklari anneye daha cirkin bir uslup kullananlardan dolayiŞu olanların hepsinden anne olarak belki ben de rahatsız olurum ama farklı olarak böyle kırıcı bir üslupla söylemem; idare ederim, ve bir daha aynı ortamı yaratmamaya özen gösteririm çok rahatsız olduysam..Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama küçük kızın yaptığı doğru,annesinin üslubu yanlış... Sonuçta çocuklar kimin iyi niyetli kimin sapık olduğunun ayırdına varamazalar öğretilenler herkes için geçerli olmalı ...
ama bu konuda
belki haklısınız ama benim çevremde yoktu.duymamış olma ihtimalini de eliyorum.çünkü,dedikoduyu seven bir çevrem var.
ha kadına şiddet,kadına taciz,tecavüz vardı.ama küçük bir çocuğun,eniştesi ve halası tarafından,taciz edildiğini düşündürecek bir olay yaşanmadı.böyle konular eskiden de vardı,şimdi de var. ama nereye kadar bu paranoyayla yaşanır ki,allah aşkına?
çocuklarımıza dış dünyanın kötülüklerinden bahsedelim,mahremiyet eğitimini verelim,komşu,uzak akraba,bunlar da çocuklarımıza dokunmasın eyvallah,ama halaya,dedeye,amcaya ambargo koymak,çocuğuma dokunma demek,nedir?
yani dediğim gibi,ilk defa bu konuda arada kaldım.anneyim.oğlum da ve kız yeğenlerim de böyle bir paranoya yaşamadım.ama allah kısmet eder de torunum olursa,nasıl davranırım bilemiyorum.belki aynı paranoyaya ben de sahip olacağım.
Burda annenim uslubuna kizip hic tanimadiklari anneye daha cirkin bir uslup kullananlardan dolayi
Ben annenin uslubunu elestirmelerini cok komik buluyorum
Sizin dediginiz gibi uslup cok onemli buda burda anneyi elestiren cogu kiside yok.
Yasanan ornek gercektende mide bulandiriciBir yerde tabi artık biraz rahat olmak lazım yoksa hayat geçmez delirir insan. Konuda yengeninde bütün amcalara bütün yengelere böyle davranıp davranmadığını bile bilmiyoruz. O yüzden bir şey diyemiyorum.
Benim daha çocuğum yok nasıl davranırım ne yaparım bilmiyorum ama küçükken annemin neden bizi hiç bir yere yatılı yollamadığını anlıyorum. Asgari bunu yapabilirim sanırım.
Bakın benim bir arkdaşım babasının eşiyle ev ziyaretlerine gelen arkadaşı tarafından taciz edilmiş. Kızı 10 yaşında falan yukarı hoplatıyorum diye aşağıya indirirken cinsel organına sürterek indirirmiş. Kimse yokken bir odada sıkıştırdığında seviyormuş gibi yaparmış. 2 kere olmuş sonra annesine söylemiş ve adamı bir daha görmemiş. Bu olay 20 sene önce oluyor. Ankaranın çok nezih bir semtinde, eğitimli insanların başına geliyor. Yani olayın cahillikle, bastırılmış cinsel açlıkla falan da alakası yok. Misafirlikte çocukların yalnız bırakılmama paranoyası da burdan. Yani yapılan yorumlar çok uç gelebilir. Ama bu baba arkadaşı uzaktan bir akraba da olabilir. Ve hatta bazı insanlar için öyle.
Tabi paranoyanın sonu yok. Öz babasından hamile kalan çocuklar var. Artık kendi kocamızdan da mı sakınıcaz. Ama ben ne bu konuda hassas olup da korumak isteyen insanlara abartıyorsun deme hakkını görürüm kendimde ne de sanırım bu kadar hassas olabilirim. Biraz dağınık oldu ama cidden çok hassas bir konu. Ne desem bir günah alma durumu olabilir.
Hisler devreye girdigi icin ben yengeye hak veriyorum
belki hosuna gitmeyen bi durum oldu
Bende hislerime guvenirim
Bazi insanlarin asiriya kacan sevgisi yada ilgisi beni igreti eder
Bu konu cok ucu acik
Kisi sadece dikkat edecek
Babasini suna degil ortada ters bi durum varsa cocugun davranisindan bile anlasilir
Yada karsi tarafin
Sadece herkese guvenmemek gerekir
Koca babasi bu isin disinda benim icin ayri
Babanin yapmasi cok extrem bi durumdur
Ama onuda gordum duydum
Insanlar icin cok sok edici geliyor kabullenmek istemiyorlar
Uzuldugum bir konu cocuga bile inanmiyanlar yada cocugun davranisindaki tuafliklari farkedemeyen insanlar var
Sadece icinde oldugumuz hayatin farkindaligini yasiyacaz
Bu hayat boyle biz bunu kaldiramiyoruz bence sorun o
Ben sınıf öğretmeniyim.
Kişisel bakımını bile tam olarak yapamayan öğrencilerimiz oluyor.
Tuvalete gidiyor çocuk gelmiş öğretmenim düğmemi ilikler misin?
Kemerimi takamadım, takar mısın?
Fermuarımı kapatamıyorum kapatır mısın? diyor.
Ne yapayım?
Ananızın babanızın zihniyetini bilemem yavrum.
Sapık mapık derler, uğraşamam deyip öylece göndereyim mi?
Bu kadar takıntı akla zarar.
Valla yapıyorum, dokunuyorum ama kafamda deli sorular.
Korkuyorum bir gün bir manyak tarafından iftiraya uğrayacağım diye yalan yok
Ben artik face oldugunu dusunuyorumDaha kötüsü var diye yine de kötüyü doğru mu kabul ediyorsunuz siz ?
Bakın bu hassasiyet olsaydı şöyle bir cümle geçer miydi sizce : ''çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin'' ? Bu nasıl bir cümle,nasıl bir üslup ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?