Sapıklar yüzünden çocuk yapmaya korkuyorum:((((

Annelik cok güzel bir duygu diyorlar ama ben birde söyle düsünüyorum bir cocuk,bir can bir birey yetistirmek bu hayatimiza belkide anlamlarin en büyügünden birini katiyor...

bize düsen görev elimizden geldigince hayirli bir evlat yetistirmeye calismak....

o yüzden bir arkadasin dedigi gibi biz niye bu güzel duygudan mahrum kalalim dermetcim?

yok cnm allah nasip ederse mahrum kalmayız ama tedirginiz sadece :50:

Geçenlerde facebookta bir bebek fotosu, abartmıyorum 3 yaşını geçmez resimdeki bebeğin yaşı.
Makyaj yapmışlar, mor ruj,pembe far göz kalemi hatta kaşlar bile alınmış:53:
İnsanların yorumları" ayyyy çooook datlu, yerim onu ben, rujunun numarası kaç kiii"...
Tasvip etmeyenlerse acımasızca eleştirilmiş beğenenler tarafından.
Yahu ben mi çok kötü niyetliyim bilemedim, benim bile bu yaşımda suratıma sürmeyeceklerimi bebeğin suratına sürmüşler bir de üzerinde yalnızca havluyla resmini çekip facebooklardda yaymışlar.
Belki biz bile doğallık adına sürmeyiz onları ya da ne bileyim ben 16 yaşımda kaş alma denemesi yaptığımda annem öldürcekti beni neredeyse...
Millet bebeğinin suratına sürmekle yetinmiyor bir de o minik bebeği küçük kadın kılığına sokup yarı çıplak üzerinde havlu ile facebooklarda yayınlıyor.
Allah akıl fikir versin bize, bazen bazı şeylere bilinçsizce ellerimizle ortam hazırlıyoruz.

Cocugu o yasta öyle seylere alet edip tesfik etmek ne kadar yanlis!hele hele birde sanal alemde bunun görüntülerini paylasmaya hic bir laf bulamiyorum!benim cocugum o,maymun dogurduysam o baska,tövbe tövbe

Geçenlerde facebookta bir bebek fotosu, abartmıyorum 3 yaşını geçmez resimdeki bebeğin yaşı.
Makyaj yapmışlar, mor ruj,pembe far göz kalemi hatta kaşlar bile alınmış:53:
İnsanların yorumları" ayyyy çooook datlu, yerim onu ben, rujunun numarası kaç kiii"...
Tasvip etmeyenlerse acımasızca eleştirilmiş beğenenler tarafından.
Yahu ben mi çok kötü niyetliyim bilemedim, benim bile bu yaşımda suratıma sürmeyeceklerimi bebeğin suratına sürmüşler bir de üzerinde yalnızca havluyla resmini çekip facebooklardda yaymışlar.
Belki biz bile doğallık adına sürmeyiz onları ya da ne bileyim ben 16 yaşımda kaş alma denemesi yaptığımda annem öldürcekti beni neredeyse...
Millet bebeğinin suratına sürmekle yetinmiyor bir de o minik bebeği küçük kadın kılığına sokup yarı çıplak üzerinde havlu ile facebooklarda yayınlıyor.
Allah akıl fikir versin bize, bazen bazı şeylere bilinçsizce ellerimizle ortam hazırlıyoruz.

çook haklısın cnm.iş biraz ailelerin dikkatine ve çocuğu yetiştirmesine kalıyor.bi ara ben de bi resim görmüştüm çoook da üzüldüm küçük bi kız çocuğunu boyamışlardı resmen.birde şu kız çocuklarının saçını boyamıyorlar mı çıldırıyorum resmen

Cocugu o yasta öyle seylere alet edip tesfik etmek ne kadar yanlis!hele hele birde sanal alemde bunun görüntülerini paylasmaya hic bir laf bulamiyorum!benim cocugum o,maymun dogurduysam o baska,tövbe tövbe

zaten çok meraklı bizimkiler internete resim atmaya sonrada o resimlerden yeni profiller oluşturup türlü haltlar ediyorlar.

kızlar foruma yeni üyeyim, 28 yaşındayım, 7 aylık evliyim ama inanın çocuk olayını o kadar düşünüyorum ki bu devirde onu hayata getirmeyi sorumluluk evet sonuna kadar ama ya sonrası diye düşünmüyor değil insan.

2 aylık oğlum var yüzüne bakmaya kıyamıyorum... aklıma bu konular gelince çıldıracak gibi oluyorum. Kayserdeki çocuklar hiç aklımdan çıkmıyor yine bu site sayesinde bir gazetecinin yaptığı araştırmadan haberdar oldum. gazeteci ilköğretimde okuyan bir kız çocuğu kimliği kullanarak sitelere giriyor. cinselllik üzerine muhabbetler açılıyor, henüz ilköğretimde olduğunu belirtmesine rağmen(rakamı hatırlamıyorum yaklaşık böyle bir oranla) 4 kişiden sadece 2 si özür dileyerek çıkıyor diğerleri devam ediyor. ısrarlı bir şekilde

2 aylık oğlum var yüzüne bakmaya kıyamıyorum... aklıma bu konular gelince çıldıracak gibi oluyorum. Kayserdeki çocuklar hiç aklımdan çıkmıyor yine bu site sayesinde bir gazetecinin yaptığı araştırmadan haberdar oldum. gazeteci ilköğretimde okuyan bir kız çocuğu kimliği kullanarak sitelere giriyor. cinselllik üzerine muhabbetler açılıyor, henüz ilköğretimde olduğunu belirtmesine rağmen(rakamı hatırlamıyorum yaklaşık böyle bir oranla) 4 kişiden sadece 2 si özür dileyerek çıkıyor diğerleri devam ediyor. ısrarlı bir şekilde

inanki cnm bende o haberi arıyordum yayınlamak için ama bulamadım.bnmde aklıma geldi ve o haberi ilk okuduğum zaman şok olmuştum bir saat içinde 50 60 kişi yada daha fazlası cinsel içerikli mesaj göndermişti.işte yine iş ailelerin dikkatine düşüyor.azcık dikkat çocukları internet başına oturtmasak bunlar en azından internetten gelen tehlikeler önlenmiş olur.

böyle yoğun bir endişeyle çocuğumun korkak olmasından onun sosyal olmasını engellemekten çok korkuyorum. çevremde görüyorum 13-14 yaşlarındaki çocuklarını dershane çıkışı akşam saatlerinde hala almaya gidiyorlar. ya ben ilkokul 3 sınıftayken otobüse binip çarşıya dershane gidip gelirdim zaman mı kötü yoksa herşey ayyukaya bu iletişim araçları sayesinde mi çıkıyor.

Dermetcim.. Çok haklısın. Ben de bu konuyu çok sık düşünüyorum. Mardinde yaşıyorsun sanırım profilinden gördüğüm kadarıyla. Orada bu tarz olaylar çok çok fazla. Ve sen daha haklısın bu konuda :(

Dermetcim.. Çok haklısın. Ben de bu konuyu çok sık düşünüyorum. Mardinde yaşıyorsun sanırım profilinden gördüğüm kadarıyla. Orada bu tarz olaylar çok çok fazla. Ve sen daha haklısın bu konuda :(

ewet mardinde yaşıyorum ama bu durum sadece bi bölgede ya da toplumun belli bi kesiminde yaşanmıyor.genel olarak yaşanan bi problem :50:

Son düzenleme:
böyle yoğun bir endişeyle çocuğumun korkak olmasından onun sosyal olmasını engellemekten çok korkuyorum. çevremde görüyorum 13-14 yaşlarındaki çocuklarını dershane çıkışı akşam saatlerinde hala almaya gidiyorlar. ya ben ilkokul 3 sınıftayken otobüse binip çarşıya dershane gidip gelirdim zaman mı kötü yoksa herşey ayyukaya bu iletişim araçları sayesinde mi çıkıyor.

zaman kötü heralde.beni hiçbir zaman anne babam okula götürürp getirmedi.kardeşim dörde geçti halen bizimkiler götürüp getiriyor.

başlık bile ürküttü beni,en çok korktuğum şey...nasıl bir devirde yaşıyoruz ki artık kimseye güvenemiyoruz.ikiz oğullarım var ve onları hep korumak istiyorum.tv de bu tip haberleri izlimeyorum,gazeteler de böyle şeyler varsa okumuyorum..uzak durmaya çalışıyorum çünkü sürekli tedirginlik ve şüphe içinde yaşamak da hiç normal değil.ben psikolojik danışmanım ve birgün bir öğrencim gelip de tacize falan uğradım diye anlatacak diye ödüm kopuyor..daha hiç olmadı böyle birşey ama herkesin başına gelibilir ve ben o zaman o çocuğa nasıl yaklaşırım bilemiyorum..üstelik 9 yıldır bu işi yaptığım halde..onlara iyi ve kötü dokunma nedir,nasıl davranılmalıdır bunları anlatıyorum.velilerimi bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyorum..Allah'ım bütün çocuklarımızı korusun,pis ellere düşürmesin..

cok güzel seyler paylasılıyor bu sıtede ama en cok dikkatımı ceken konulardan brı oldu bu.bende bir anneyım. daha cok yenı bır anneyım. 4 aylık bir kızım var.bekarken hep diyordum cocugum olsa bile calışmayı isterım 4 5 yasına geldiğinde falan olabilir. kreşe yolarım diye.. fakat bu duzen byle ilerlediği surece değil 4 5 yas 20 25 yasına dahı gelse gözümü üzerınden ayırmayı ıstemıyorum. zaten 20 li yaslar daha da tehlikeli olmaya basladı. ya buyudu artık bişey olmaz diyorsun ama adam kapısının önunden kcırıyor kocaman kızı.o yuzden en buyuk görev bız anelere dusuyor.her seyı , işi gücü bırakıp evlatlarımızla zaman gecırmeli ve onları cok ıyı bılgılendirmelıyız. HAYAT NE KADAR ZOR İNSANLAR NE KADAR KÖTÜ OLSADA BELKİ SENIN COCUGUNLA DUZELECEK BU DUNYA. KORKMA. SEN VE SENIN GIBI DUSUNEN ANNELER OLDUKCA DAHA GÜZEL OLACAK BU DÜNYA. SEN HER SEYI COK GUZEL ÖGRET COCUGUNA. ONU KORU VE KOLLA. HİÇ AMA HİÇ GEÇ KALMA COCUK YAPMAYA. ÇÜNKÜ BU OLAY ÇOK HARIKA ...

Back
X