Evet solunum akciğer ile geçebiliyor aynı zamandaSüt ve süt ürünleri yemiyorum 1 yildır.hatta kirmizi ette yemiyorum.bebegimin alerjisi oldugu için..şanslıyım demekki :)))
Eşimin ailesi köyde yaşıyor ve besicilikle ugraşıyor.eşim hasta hayvanin hava yoluyla bile mikrobu bulaştirabilecegini söylüyor ne kadar dogru bilmiyorum tabi :/
Güvendiginiz bir yerden kuzu alıp kendiniz kesip yiyebilirsiniz.saglik için bu zahmete girilir bence
Ben de işyeri hekimimiz sayesinde öğrendim. Sadece UHT önermiş kendisi. Solunum ve cilt-gıdaya dokunarak temas- ile geçen şarbon çok kötü ama öldürücü değil sanırım, sindirim yoluyla alınan direk öldürücü.
siz iyi misiniz nasıl inanmıyorsunuz hastanelere başvuran vakalar var doktor arkadaşlarım bile söylüyor. Amerikanın oyunu kesin (!) Size afiyet olsun gölbaşında telef edilen 50 hayvanın olduğu yerden et göndereceğim size bizzatben kuş grıbı gıbı olduğunu,ekonomıye bır darbede burdan vurulduğunu düşünuyorum.buyukbaşın helekı yurt dışından ıthal edılen hayvanlarıda hesaba katarsak(mutlaka temız gelıyodur kesın yoksa gumruk geçirmezdir )yerlı hayvanlar telef edılır.yerlı uretım durur,ihracat artar,ve yerlı uretım faalıyete geçene kadarda...........................
medyada olay çok çarpıtılıyor ve bu şarbon olayına inanmıyorum.dumen varmış gıbı gelıyor.ayrıca hayvanlara yapılan aşılar yemler hayvanlarda doğallıktan uzaklaştıkça hayvanlarda hastalanıyor ne yazıkki insanlar gibi..
Annem sütü sütçüden alıp evde yapıyordu 2 senedir ama ondan önce en çok AOÇ'ye güvenirdik. Zaten pınar falan leş , fabrikasında çalışan arkadaşım var asla ağzına yoğurtları sürmüyordu . Bu arada UHT süt uzun ömürlü , pastörize olmayan raf ömrü daha dayanıklı dediğimiz.Uht dediğiniz karton süt mü uzun ömürlük olan?
Aoç nin cam şişede taze günlük sütü ya da sokak sütçüsü hakkında ne düşünüyorsunuz?
ne sever boylelerı çarpıtmayı...ağza bak..gorende golbaşında telef edılen 50 hayvanı zorla yedırdım sanacak..dr arkadaşlarınızdan sonra zor kurtarırım Allah muhafaza şarbonu size yedırdım dıye.siz iyi misiniz nasıl inanmıyorsunuz hastanelere başvuran vakalar var doktor arkadaşlarım bile söylüyor. Amerikanın oyunu kesin (!) Size afiyet olsun gölbaşında telef edilen 50 hayvanın olduğu yerden et göndereceğim size bizzat
ben kuş grıbı gıbı olduğunu,ekonomıye bır darbede burdan vurulduğunu düşünuyorum.buyukbaşın helekı yurt dışından ıthal edılen hayvanlarıda hesaba katarsak(mutlaka temız gelıyodur kesın yoksa gumruk geçirmezdir )yerlı hayvanlar telef edılır.yerlı uretım durur,ihracat artar,ve yerlı uretım faalıyete geçene kadarda...........................
medyada olay çok çarpıtılıyor ve bu şarbon olayına inanmıyorum.dumen varmış gıbı gelıyor.ayrıca hayvanlara yapılan aşılar yemler hayvanlarda doğallıktan uzaklaştıkça hayvanlarda hastalanıyor ne yazıkki insanlar gibi..
Evet hayvanların yolda hastalık kaptığını ve bir kısmının denize atıldığını bakan açıklıyor e peki madem hastalar neden gümrükten sokuyorsunuz pess pes!hemde zorla ısrarla sokuldu o hayvanlar.
geldiği ülkede bile yurtdışına çıkışı yasaklanan hayvanları alabilmek için totolarını yırttılar.
Çok haklısınız. Hastalık yok o yüzden tarım bakanı açıklama yaptı hayvanlar hasta geldi diye ama o da yalan söylüyor anlaşılan.ne sever boylelerı çarpıtmayı...ağza bak..gorende golbaşında telef edılen 50 hayvanı zorla yedırdım sanacak..dr arkadaşlarınızdan sonra zor kurtarırım Allah muhafaza şarbonu size yedırdım dıye.
of çok korkunç, evet sönmemiş kireç dökmeleri gerek. Bu yolda denize atılan hayvanların durumu ne olacak su yoluyla da geçebilir mi acaba, insan kurdukça kuruyor...Birde mersin nada gemisini duyan bilen vardır, ztn bunun olacağı belliydi.
Silivride etlerin konulduğu dolaplar bile kireçlenerek toprağa gömülmüş, bu hastalığın zannedilenden daha ciddi olduğunu düşünüyorum 70 ila 90 yıl yaşayan sporlar nasıl silinir ki. Asıl sıkıntı silivrideki bulaşma durumu, çünkü çoğu fabrikaya ordan süt gittiğini düşünüyorum.
bu yanıtına +1 benden .sen engınlen biraz.Çok haklısınız. Hastalık yok o yüzden tarım bakanı açıklama yaptı hayvanlar hasta geldi diye ama o da yalan söylüyor anlaşılan.
Bilinçlenmek adına konu açtım size daha fazla yazıp banlanmak istemiyorum. Madem inanmıyorsunuz konudan çıkabilirsiniz günlük hayat akışınıza devam edin. Biz komplo teoricileri olarak şarbonu ele alalım burada
Cok sukur yine buyuk resmi goruyorlarben kuş grıbı gıbı olduğunu,ekonomıye bır darbede burdan vurulduğunu düşünuyorum.buyukbaşın helekı yurt dışından ıthal edılen hayvanlarıda hesaba katarsak(mutlaka temız gelıyodur kesın yoksa gumruk geçirmezdir )yerlı hayvanlar telef edılır.yerlı uretım durur,ihracat artar,ve yerlı uretım faalıyete geçene kadarda...........................
öğretmenim napacağız dediğiniz gibi, bir de siz hamilesiniz bayaa rafine temiz ürünlerle beslenmeniz gerek. İşiniz zor.Açık sütleri 15 dakika kaynatmak gerekiyormuş ama yine de ne kadar güvenilir.
Dün de bir yazı okudum, toprağa değen sebzeleri falan da yememek lazımmış; marul,roka gibi. Ee ne yiyelim?
Cok sukur yine buyuk resmi goruyorlar
Siz de gidin Ahaber ,ATV ve TRT izleyin bizi gelip aydınlatın burada.bu yanıtına +1 benden .sen engınlen biraz.
Pastörizelerde risk var UHT alın lütfen uzun ömürlü yaniBen de iyi pişirilirse öldüğünü duymuştum. Bir de etlere çıplak elle dokunmayin mutlaka eldiven kullanın. Kesme tahtası ayrı olsun. Sebze dogradiginizdan ayrı yani. Öyle duydum ben de. Tedirginim. Oğlum ve eşim eti çok sever oğlanı da krese gönderiyorum çalıştığım için. Allah'a emanet bilmiyorum. Ben büyük marketlerden alıyorum iyice haslayip öyle pişiriyorum. Haslamadan önce mühürlüyorum bir de. Doğranmış aldığım için dokunmuyorum. Süt için de ne yazik ki güvenilir çiğ süt bulamadığım için pastörize alıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?