- 6 Nisan 2017
- 1.964
- 2.406
- 133
Hic bilmiyorum ben yoktur diye düşünüyorum ama bilen varsa yazarsa sevinirimKüçük baş hayvanda var mı acaba bu hastalık
Biz Koç kesmiştik kaç kere eşim yedi etten zaten 5 kg ayrıldık gerisini hep dağıttık birşey kalmadı öyle . Ama migrostan kıyma alıyorum süt alıyorum yoğurt yapıyorum mecbur yenecek of canım sıkıldıHic bilmiyorum ben yoktur diye düşünüyorum ama bilen varsa yazarsa sevinirim
peki bu son 1,5 ayda 20 küsür yerde beliren Şarbon sebebi hakkında bilgi paylaştı mı acaba.
Neden şarbon hastalığı belirmiş olabilir birden bire.
Pastörize sütün içinde ne vitamin kalıyor ki yoğurt yapılıp verilsin o zaman hazır yoğurt alınır o yedirilir yoğurt yapmaya ne gerek var . Hazır yoğurttan maya alınıp yoğurt mayalanması bile uygun değil benceUHT bebeklere verilmiyor diye biliyorum doğru mu? Ek gıdaya yeni geçti bebeğim sütü çiğ alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum. Pastörize sütten yapın deniyor ama bende ne yapacağımı şaşırdım
Merhaba,
Protein grubu hayvansal gıda tüketimine oldukça düşkün birisi olarak bu ara şarbon olayına takılmış durumdayım. Açıkçası aranızda veteriner , gıda bakanlığı, restoran işletmeciliği gibi alanlarda çalışanlar varsa fikirlerini almak istedim. Malumunuz ülkemize yüzlerce hastalıklı hayvan girişi yaptı ve kurban bayramında özellikle şarbon vakası patladı(Ankara Gölbaşındaki hayvanları kastediyorum). Ben de Ankara'da yaşıyorum ve pimpirikliyim bu aralar. İş yeri hekimimiz şarbon ile alakalı mail gönderdi sabah, Temmuz sonrası üretilmiş gıdalardan uzak durmamızı bu bakterinin 160 derece sıcaklıkta bile yaşayabildiğini vs. anlatmış. Açıkta satılan dondurmalar, hamburger, köfte, açık süt / pastörize süt her türlü üründen kaçınmamızı belirtmiş. Sadece uzun ömürlü UHT sütlerde sakınca olmadığını belirtmiş.
Sorum şu ; güvenilir kasaplardan aldığımız etlerin veteriner kontrolünden geçtiğini biliyorum. Restoranların da aynı sistemle çalıştığını düşünüyorum - düşünmek istiyorum-. Bizim kasabımız ISO 22000:2005 ,
OHSAS 18001:2007 ve ISO 9001-2008 sertifikalarına sahip - web sitesinden gördüğüm kadarıyla- bu kontroller oradan alışveriş yapmam için yeterli mi acaba anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Şu ucuz 2 market varya tüm Türkiye’de olan . Orada satılan ucuz eti alanları hep uyarmak istiyorum yarım kilosu 15 mi ne elime aldım inceledim bi garip zaten kimse ucuz diye almamalı onlarıEn iyisi bulabiliyorsanız kendi hayvanını kesen kasap. Trakyada yaşayanlar için sıkıntı yok zira trakya ari bölge, yani hiç bir şekilde dışarıdan hayvan giremiyor ve dışarıya çıkamıyor. Ama geri kalan bölgeler için bilmediğiniz yerde yemeyin, bilmediğiniz eti sakın almayın, hele ucuz et sakın diyorum. Hala haberler geliyor istanbul açıklarında içinde şarbonlu hayvan bulunan gemi demirli, telef olan hayvanlar denize atılıyor deniyor.
İnanmıyormusunuz? O zaman İstanbukdaki araştırma hastanelerini bi gezin bakalım. Şarbonlu hastalarla dolu şuan hastaneler. Yaşadıklarını bizzat anlatsınlarben kuş grıbı gıbı olduğunu,ekonomıye bır darbede burdan vurulduğunu düşünuyorum.buyukbaşın helekı yurt dışından ıthal edılen hayvanlarıda hesaba katarsak(mutlaka temız gelıyodur kesın yoksa gumruk geçirmezdir )yerlı hayvanlar telef edılır.yerlı uretım durur,ihracat artar,ve yerlı uretım faalıyete geçene kadarda...........................
medyada olay çok çarpıtılıyor ve bu şarbon olayına inanmıyorum.dumen varmış gıbı gelıyor.ayrıca hayvanlara yapılan aşılar yemler hayvanlarda doğallıktan uzaklaştıkça hayvanlarda hastalanıyor ne yazıkki insanlar gibi..
B ile baslayan markete satilan eti kreşler alıyormuş, devlet veriyor diye ama ben alamam .Şu ucuz 2 market varya tüm Türkiye’de olan . Orada satılan ucuz eti alanları hep uyarmak istiyorum yarım kilosu 15 mi ne elime aldım inceledim bi garip zaten kimse ucuz diye almamalı onları
dış mihrak?
M.ile başlayan o büyük markette de satılıyor ithal et.Şu ucuz 2 market varya tüm Türkiye’de olan . Orada satılan ucuz eti alanları hep uyarmak istiyorum yarım kilosu 15 mi ne elime aldım inceledim bi garip zaten kimse ucuz diye almamalı onları
Gerçekten mi devlet veriyor diye değil ucuz diye alıyorlardır . Ben almadım asla almamB ile baslayan markete satilan eti kreşler alıyormuş, devlet veriyor diye ama ben alamam .
Ben bilmiyorum öyle yazdım evet Migros ta o anlaşmadan yararlandı doğru diyorsunuz . Ben paketli olan eti değil de orada dolaptan seçiyorum çift çektiriyorum filan .M.ile başlayan o büyük markette de satılıyor ithal et.
Bu arada isim vermek yasak mı neden forumda reklam mı oluyor ?
Öyle olduğunu varsayalım :)
Adamlar toplandı, bir darbe de buradan yapalım dedi, koydu gemiye hasta hayvanları
Gönderdi geldi.
Hekim kontrolünden geçirmeden, gerekli denetimler tamamlanmadan ülkeye giriş izni vermek bir yana
Piyasaya sürülmesi nasıl açıklanabilir ki?
Hadi denetimler yapılmış, bu hasta hayvanlar piyasaya asla sürülmemiş olsun.
Kaynağı ne, Neden şuan Şarbonu konuşuyoruz?
Haklisniz ucuz diye alıyorlardır bence kreşte et vermesinler, bizim kres nerden alıyor soracağım. Genelde kendi ciftligimzden diyorlar ama et ordan değildir. Yemesin çocuklar daha iyi ocindr1 ne olduğu belli olmadan yenilmesindense. Şuanda okulda kirmizi et tuketilmiyor sarbondan dolayı ama illaki geçecek bu zamanlarGerçekten mi devlet veriyor diye değil ucuz diye alıyorlardır . Ben almadım asla almam
Bende kesildiği gün çiğerini yerdik hep bu sefer evde yaptım eşimle ölüyorduk acile gideyim dedim fena oldum ona gidemedim ama şimdi koç un etinden yiyorum şarbon siyah olurmuş benim eşimin kardeşi de dahil hep kasap duysa derdi o ama çok kötü birşeyBiz Koç kesmiştik kaç kere eşim yedi etten zaten 5 kg ayrıldık gerisini hep dağıttık birşey kalmadı öyle . Ama migrostan kıyma alıyorum süt alıyorum yoğurt yapıyorum mecbur yenecek of canım sıkıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?