Şarbon Gündemi

UHT bebeklere verilmiyor diye biliyorum doğru mu? Ek gıdaya yeni geçti bebeğim sütü çiğ alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum. Pastörize sütten yapın deniyor ama bende ne yapacağımı şaşırdım

En iyisi bulabiliyorsanız kendi hayvanını kesen kasap. Trakyada yaşayanlar için sıkıntı yok zira trakya ari bölge, yani hiç bir şekilde dışarıdan hayvan giremiyor ve dışarıya çıkamıyor. Ama geri kalan bölgeler için bilmediğiniz yerde yemeyin, bilmediğiniz eti sakın almayın, hele ucuz et sakın diyorum. Hala haberler geliyor istanbul açıklarında içinde şarbonlu hayvan bulunan gemi demirli, telef olan hayvanlar denize atılıyor deniyor.

Bende kırımızı et almayı düşünmüyorum bir müddet. Bir şarbonumuz eksikti. Her şey bizi buluyor. Nerde artik tehlikeli ürün var ithal ediyoruz.

Hic bilmiyorum ben yoktur diye düşünüyorum ama bilen varsa yazarsa sevinirim
Biz Koç kesmiştik kaç kere eşim yedi etten zaten 5 kg ayrıldık gerisini hep dağıttık birşey kalmadı öyle . Ama migrostan kıyma alıyorum süt alıyorum yoğurt yapıyorum mecbur yenecek of canım sıkıldı

UHT bebeklere verilmiyor diye biliyorum doğru mu? Ek gıdaya yeni geçti bebeğim sütü çiğ alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum. Pastörize sütten yapın deniyor ama bende ne yapacağımı şaşırdım
Pastörize sütün içinde ne vitamin kalıyor ki yoğurt yapılıp verilsin o zaman hazır yoğurt alınır o yedirilir yoğurt yapmaya ne gerek var . Hazır yoğurttan maya alınıp yoğurt mayalanması bile uygun değil bence

ben eşimin babaannesinden beri alışık oldukları yerden alıyorum, kendileri besliyor, kendileri kesiyor.. en azından veteriner kontrolü, raporu, ıvırı zıvırı var.. ha tabi piyasa fiyatının üzerinde alıyorum ama en azından içim rahat ediyor.. dışarıdan da et ve et ürünlerinden uzak duruyorum ya da bildiğim yerden yiyorum.. ip üzerinde yürür gibi hayatta kalmaya çalışıyoruz çok şükür..

Şarbon türkiyenin çoğu iline yayılmış vaziyette şuan bulunduğum ilde acil serviste şarbon sebebiyle hastaneye gelen insanlar varmış, hayvanlar telef olmuş gömülmüş.
Taa buraya ulaştıysa çok büyük bir hızla yayılıyor demektir.

Şu ucuz 2 market varya tüm Türkiye’de olan . Orada satılan ucuz eti alanları hep uyarmak istiyorum yarım kilosu 15 mi ne elime aldım inceledim bi garip zaten kimse ucuz diye almamalı onları

İnanmıyormusunuz? O zaman İstanbukdaki araştırma hastanelerini bi gezin bakalım. Şarbonlu hastalarla dolu şuan hastaneler. Yaşadıklarını bizzat anlatsınlar

Şu ucuz 2 market varya tüm Türkiye’de olan . Orada satılan ucuz eti alanları hep uyarmak istiyorum yarım kilosu 15 mi ne elime aldım inceledim bi garip zaten kimse ucuz diye almamalı onları
B ile baslayan markete satilan eti kreşler alıyormuş, devlet veriyor diye ama ben alamam .

Öyle olduğunu varsayalım :)

Adamlar toplandı, bir darbe de buradan yapalım dedi, koydu gemiye hasta hayvanları
Gönderdi geldi.
Hekim kontrolünden geçirmeden, gerekli denetimler tamamlanmadan ülkeye giriş izni vermek bir yana
Piyasaya sürülmesi nasıl açıklanabilir ki?

Hadi denetimler yapılmış, bu hasta hayvanlar piyasaya asla sürülmemiş olsun.
Kaynağı ne, Neden şuan Şarbonu konuşuyoruz?

M.ile başlayan o büyük markette de satılıyor ithal et.
Bu arada isim vermek yasak mı neden forumda reklam mı oluyor ?

B ile baslayan markete satilan eti kreşler alıyormuş, devlet veriyor diye ama ben alamam .
Gerçekten mi devlet veriyor diye değil ucuz diye alıyorlardır . Ben almadım asla almam

M.ile başlayan o büyük markette de satılıyor ithal et.
Bu arada isim vermek yasak mı neden forumda reklam mı oluyor ?
Ben bilmiyorum öyle yazdım evet Migros ta o anlaşmadan yararlandı doğru diyorsunuz . Ben paketli olan eti değil de orada dolaptan seçiyorum çift çektiriyorum filan .

e işte dış mihrak üzerimize şarbon tozu serpiyorlar, ondan şey oluyor.. yoksa haşa, İzmir limanına yaklaşan boğazına kadar dışkıya bulaşmış hayvanları bize yedirdiklerini düşünmüyorsun değil mi shape? yedirmediler, hayvanlarda bir süre sonra buharlaşarak yok oldular :)

Gerçekten mi devlet veriyor diye değil ucuz diye alıyorlardır . Ben almadım asla almam
Haklisniz ucuz diye alıyorlardır bence kreşte et vermesinler, bizim kres nerden alıyor soracağım. Genelde kendi ciftligimzden diyorlar ama et ordan değildir. Yemesin çocuklar daha iyi ocindr1 ne olduğu belli olmadan yenilmesindense. Şuanda okulda kirmizi et tuketilmiyor sarbondan dolayı ama illaki geçecek bu zamanlar

Bende kesildiği gün çiğerini yerdik hep bu sefer evde yaptım eşimle ölüyorduk acile gideyim dedim fena oldum ona gidemedim ama şimdi koç un etinden yiyorum şarbon siyah olurmuş benim eşimin kardeşi de dahil hep kasap duysa derdi o ama çok kötü birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…