Doğal Saç Bakım Kürleri Sarımsak+saf zeytinyağı

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

pofu

Karma Astrolog
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
16.405
20.124
923
evet hanımlar başlıktanda anlaşıldığı üzre yarından itibaren sarımsak ve saf zeytinyağı kürünü denemeye başlıyorum
arkasından da sinameki ile haftada 1 cm uzuyan saçlar için olan kürü deniycem :)

benim saçlarımla iligili baya baa problemlerim var..
1. aşırı derecede dökülüyor :(
2.egzama var,kaşı kaşı bi hal oluyorum ve bazen o kadar kaşıyorum ki artık saç diplerim yara oluyor
3.şampuandan mıdır nedir bilmiyorum saçlarım kurudu iice ki normalde bu kadar kuru değildi

dökülen saçlarımı yerine getirmek için sarımsak kürü
sağlıklı uzasınlar diye sinameki kürü
kuruluğu gitsin diye de gliserin yağı kürü kullanıcam

ve detayları sizinle paylaşmak istiyorum :)

:nazar::nazar:

hemen ilk deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim :)
sarımsak ve saf zeytinyağını dün hazırlayıp ağzını sıkı sıkı kapatıp dolaba koydum
bugün akşam üstü ilk maceramı başlattım :)
hani o dedikleri gibi yooğğuun bi sarımsak kokusu var ya :) bende de oldu ..
ama değdi mi değdi!
saçlarımda hemen hemen 1.5 saat kadar kaldı.sonra bi güzel yıkadım (2 kere şampuanladım sadece) sonunda durulama suyunun için sirke kattım ve saçlarımı o şekilde duruladım,parmk uçlarındamasaj yaparak..
ve sonuç :)
ne koku kaldı ne bişey..saçlarım yumaşacık oldu ve parladı..yağdan da eser yoktu :)

:21::nazar:

ardından da sinameki kürünü uyguladım
1 çay bardağı kadar suda kaynattım otu,içine ttalı badem tağı ve bemiks ampül kullandım..
2 saat bekletip yıkıycam..bakalım sonuçları ne oluca mrkla bekliyorum :16:

bunlarda malzemelerim :)

bemiks ampul 5li

sinameki otu

onu bende yapmıştım ama 1 kere yapıp bırakmıştım geçen yıl,gözlerimi aşırı yaktığı için..tabi 1 kere yapmaylada bişey anlaşılmıyo o da başka konu :)
ben sarımsak kokusunu alması için yaptım bu sefer 3-4 damla kattaım suya sadece..ama gerçekten sarımsak kokusu kalmadı

canım ben kepeklenme için sirke ile duruladım saçımı ama hiç faydası olmadı yaa
ben de bıraktım

Son düzenleme:
sinameki kürünüde tamamladım şuanki sonuç saçlarım yumuşacık ve parlak :)
bakalım neler değişicek 1 haftada:49:

Son düzenleme:
tatım konunu takibime aldım :49: benmde dökülmem var saçlarım çok uzun bu bekletme işi aklıma yatmadıda acaba şampuanıma katsam mı:31:

Merhaba konunua an itibariyle takibe aldım :)) gelişmeleri paylaşırmısın bende denemek istiyorum bu kürleri

şampuana çam terebentin koymakla tüm bu sorunlar aslında ortadan kalkar

bu denediklerinizin çoğunu denedim

sarımsak süper bi şey ama kokusu 1 yıl gitmiyor azıcık bi terlemeyle ense kökünden öyle bi koku geliyor ki akıllara zarar

kepek sorunum kaşıntı sorunum hep bu çam terebentin sayesinde yok oldu

saçlar daha dolgun daha parlak daha sağlıklı oluyor çok çabuk uzuyor ve dipler hiç kurumadığı için kepek olmuyor ayrıca dökülmeye çok iyi geliyor

şampuan + çam terebentin hem çok zahmetsiz hem çok faydalı

Sarımsak kürünü ben yaptım. 1 hafta badem yağında 2 diş sarımsağı rendeleyip beklettim. Kokusunu çıkartana kadar 3 gün uğraştım. Defalarca yıkadım. :53:

aynen bende zor cıkardım saçımdan o kokuyu cıkarana kadar defalarca yıkadım ve daha cok yıpratıyor cok yıkamak...

herkese slm
konuyu açalı 1 ay olmuş hatta geçmiş :)
ve ben 1 aydır sarımsak+zeytinyağı,sinemaki otu ile yaptığım kürü,ayrıca başka şeylerde yapıyorum.ve inanın saçlarım çok güzel oldu.sarımsak kokusu çıkmıyor demişsiniz,şahsen ben öyle bi sorun yaşamadım.durulama suyuma sirke kattım,sarımsak kokusundan eser kalmadı.sizde neden öyle bi problem oldu bilemiyorum.bunun dışında ben memnunum.hala daha yapmaya devam ediyorum.saçlarım gerçekten uzadı,saçlarımın seyrek olan yerleri gözle görülür şekilde kapandı.
sinameki otu ile yaptığım küre artık değişik yağlar ekliyorum ( yani tatlı badem yağına ek olarak ısırgan otu yağı gibi)
ben memnunum tekrar belirtmek isterim.:16:

slm şekerler
size küçük bi bilgi vermek istiyorum
sinmeki otu ile yaptığım kürün içine ( badem yağınan farklı olarak) gliserin yağı ekledim.saçlarım bebek saçları gibi yumuşacık oldu :) denemenizi tavsiye ederim

Back
X