sarma aşermesi is loading

Sizinmi bizimkinden cok farkliymis sarmisakli dereotlusunu ilk defa duydum insallah senin elindende yeriz ipegim

@mangolubira bak bende hic taze yaprakla yapmadim hani oyle iyidini satan yerde bilmiyorum marketlerde genelde kutu salamyralar olur ya ondan alirim coguda kart yirtik falan cikar ama bi kere k
Carfurdan (yazilisi simfi gelmiyo aklima) kilo isi salamura olarak almistim cok guzeldi yapraklari ince falandi ilk defa oylesine demk geldim

Gecende bimde kutuda salamura gordum almafim ama kutudan acik renkli gorunuyodu bi sansini dene istersen

Siz nasil yapiyosunuz bizmki ck kuru olmaz sosuna ekmek banabilirsin
Kiz bahceye eksenize asma hem yapragi olur hem uzumu

Hala bulamadıysan Siirt usulü ekşili Arap dolması tarifi verebilirim. Ama bulduysan boşuna yazmayayım Herkes sumak demiş ama sumak bulamazsan limon tuzu da olur

Şimcik öncelikle soğan domates yeşil biber maydonoz ve isteğe bağlı olarak küçücük doğanmış parça eti bir tepsi içine ayrı ayrı doğruyoruz. Hepsi minik minik doğranacak. Soğanların üzerine tuz karabiber limon tuzu ve pul biberi ekleyip iyice ovuyoruz. Sonra bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Yıkadığımız pirinçleri,sıvı yağ,domates ve biber salçası ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kaşığın ucuyla karışımın suyunun tadına bakarak ekşiliğini ayarlayabilirsin.

Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine suyunu ekliyoruz ve tabak kapatarak 20 dakikası har ateşte olmak üzere yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. Istersen pişirmeden önce de üzerine biraz yağ gezdirebilirsin.

Afiyet olsun efem

İzmirdeysen buyur gel yaprak sarma lahana sarma ve biber dolması harika yaparım tarifini isterler hep :)) buyur gel beklerim valla

Onların kullandığı salçadan kaynaklanıyo tat farkı.. bende antepli bi arkaşımın annesinden yemiştim ve bayılmıştım tadına.. bi de bol baharat kullanıyolar..

Bim e baktınızmı küçuk bidonlarda vardı bir ara bayada lezzetliydi

Bu arada o dolma nın tadı salçadan geçiyor. Geçen lerde bize de geldi. İçinde cemen va vs birsürü şey var. Yemeklere koyuyorlar. İlginç olan pastırmadaki cemen gibi kalıcı değil kokusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…