- 23 Aralık 2011
- 393
- 471
- 103
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
ahhahaahah:) allah kabul etsiinbu konuyu görmezden geleceğim zira an itibariyle oruç is loading
ahhahaahah:) allah kabul etsiin
Biz buna kuru bakla koyarız. Adına da baklalı dolma deriz. Memleketimin yemeğidir.Ev yemekleri yapılan yerlerden al biraz ye biraz kendine gel.
Sonra şu siteden alıyordu yeni evlenen arkadaşım ondan al .yapraksitesi.com
Gerçi her yerde bulursun.
ve tarif: Malzemeler:
700 gram mercimek
500 gram kemikli et
4 adet soğan
1 su bardağı yarma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı bulgur
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot sıvı yağ
Sos için:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça sıvı yağ
Yapılışı:
700 gram mercimek ile birer su bardağı yarma, nohut ve bulgur sıcak suya koyularak bekletilir. Suyu çekene kadar üzeri örtülür. Yemeklik soyulan 4 soğan ısıtılan yağda güzelce kavurulur. Bu sırada suyunu çeken nohut, mercimek, yarma ve bulgura, 1’er tatlı kaşığı kuru reyhan, pul biber, nane ve isot eklenerek karıştırılır. Yağda kavurulan soğan ve 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası da eklenerek sarmamızın içi güzelce karıştırılır. Son olarak ince kıyılan yarım bağ maydanoz ve dere otu da malzemelerimize eklenir. İç hazır olunca malzememizi yaprakla ince ve uzun bir şekilde sararak, içine kemikli dana eti yerleştirdiğimiz tencereye dizilir. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyerek yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz. Sarmaların üzerine dökeceğimiz sos için ise 1 adet soğan kesilerek 2 yemek kaşığı salça ile sıvı yağda güzelce kavrulur. Mercimekli yaprak sarmalar pişmek üzereyken sosumuz üzerine dökülerek bir süre daha pişirilir. Yemeğimizin piştiği tencere servis tabağına ters çevirilerek etler üste gelecek şekilde sunulur.
Mercimekli Yaprak Sarması sunuma hazırdır.
Biz böyle seviyoruz bayılarak yiyorum
Bizim yörede kırma buğdaylardan atılır, yarma, nohut vs kırıklarından :)Biz buna kuru bakla koyarız. Adına da baklalı dolma deriz. Memleketimin yemeğidir.
Nohutlu bulgurlu yarmalı ilk defa duyuyorum tadı muazzam birşeydir sanırım.Ev yemekleri yapılan yerlerden al biraz ye biraz kendine gel.
Sonra şu siteden alıyordu yeni evlenen arkadaşım ondan al .yapraksitesi.com
Gerçi her yerde bulursun.
ve tarif: Malzemeler:
700 gram mercimek
500 gram kemikli et
4 adet soğan
1 su bardağı yarma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı bulgur
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot sıvı yağ
Sos için:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça sıvı yağ
Yapılışı:
700 gram mercimek ile birer su bardağı yarma, nohut ve bulgur sıcak suya koyularak bekletilir. Suyu çekene kadar üzeri örtülür. Yemeklik soyulan 4 soğan ısıtılan yağda güzelce kavurulur. Bu sırada suyunu çeken nohut, mercimek, yarma ve bulgura, 1’er tatlı kaşığı kuru reyhan, pul biber, nane ve isot eklenerek karıştırılır. Yağda kavurulan soğan ve 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası da eklenerek sarmamızın içi güzelce karıştırılır. Son olarak ince kıyılan yarım bağ maydanoz ve dere otu da malzemelerimize eklenir. İç hazır olunca malzememizi yaprakla ince ve uzun bir şekilde sararak, içine kemikli dana eti yerleştirdiğimiz tencereye dizilir. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyerek yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz. Sarmaların üzerine dökeceğimiz sos için ise 1 adet soğan kesilerek 2 yemek kaşığı salça ile sıvı yağda güzelce kavrulur. Mercimekli yaprak sarmalar pişmek üzereyken sosumuz üzerine dökülerek bir süre daha pişirilir. Yemeğimizin piştiği tencere servis tabağına ters çevirilerek etler üste gelecek şekilde sunulur.
Mercimekli Yaprak Sarması sunuma hazırdır.
Biz böyle seviyoruz bayılarak yiyorum
İkisi de ekleniyor :) çok lezzetli oluyor öneririm :)
Nohutlu bulgurlu yarmalı ilk defa duyuyorum tadı muazzam birşeydir sanırım.mercimek kırmızımı yeşil mi
hımm tane sumağı nasıl koyduğunuzu anlatır mısınız?..kuru dolmaya koyuyorum ama sarmaya koymak hiç aklıma gelmemişti..Cekilmemis tane sumak bulman lazım. Bizim sarmanin hammaddesi, tadını veren asıl şey sumak. Nasıl yapacağını anlatırım bulursan.
Sarma yapıp gönderirim de bu sıcakta sağlıklı olmaz. Yaprak gondereyim mi?
Olca'nın salamura yaprağı satılıyor aslında ben denemedim ama güzelmiş.. bulursanız bi deneyin..bizim dolmalar onlar:) ben doğunun sarmasından istiyorum çok severim..
yaprağı ince bütün bulabilsm güzel yaparım da inan tavuk pençelese o kadar olurdu berbattı aldığım.
oyyy:) sağolasın uzağım:) yemiş kadar oldumm kesene bereket:)buzlukta sarmam vardı antepteyim ben yakınsan yollarım yarınaısıtman yeterli..
Canım deli gibi şerbetli tatlı çekerken bir de üstüne bu eklendi teşekkür ederim..koskoca şehirde bir salamura yaprak bulamadım.
canım deli divane yaprak sarma istiyor.
tavana bakarak düşünüyorum. o derece..
online sitelerden satanlar var tokat yaprağı vs diye..
alan kullanan deneyen var mı kızlar çok istiyo canım.
pazardan aldığım hem karttı hem yırtıj ortalarda kalan yapraklar. migrostan vakumlu aldım zıkkım ediyorum paramı 5₺ verdim altı üstü ama o kadar yırtık o kadar perişandı ki yamayla bile sarılmazdı.
acil önerilerinizi bekliyorum tavanda sarma görmekten sıkıldım bendeki de can.
bide doğulu varsa aramızda, şöyle pişerken evden dışarıya kokusu çıkan sarımsaklı, ekşi, salçalı bi sarma tarifi yazabilir mi şu bekar haliyle aşeren temsili hamileye
Nohutlu bulgurlu yarmalı ilk defa duyuyorum tadı muazzam birşeydir sanırım.mercimek kırmızımı yeşil mi
İkisi de ekleniyor :) çok lezzetli oluyor öneririm :)
şşişş kargom gelene kadar sessizliiikCanım deli gibi şerbetli tatlı çekerken bir de üstüne bu eklendi teşekkür ederim..benim doğulu bir arkadaşım vardı içine sumak koyuyordu onlar ekşilik katıyor süper oluyor , ekşi seversen tavsiye ederim.
yani diyorsun ki yiyenler ,ya hep ya hiçhttp://www.nefisyemektarifleri.com/baklali-yaprak-sarmasi/
Benim bahsettiğim bizim yörenin dediğim bu şekilde yapılıyor. Şiddetle tavsiye ederim. Fakat herkesin damak tadına uymaz. Biz pişirdiğimizde tadanlar ya hayranı oluyor ya ikinci çatalı almıyor. Farklı bir tat çünkü.
Ben yemiştim bunun farklı versiyonları da var kuru fasulyeli ve baklalı , ben en çok baklalı olanı beğendim .http://www.nefisyemektarifleri.com/baklali-yaprak-sarmasi/
Benim bahsettiğim bizim yörenin dediğim bu şekilde yapılıyor. Şiddetle tavsiye ederim. Fakat herkesin damak tadına uymaz. Biz pişirdiğimizde tadanlar ya hayranı oluyor ya ikinci çatalı almıyor. Farklı bir tat çünkü.
hımm tane sumağı nasıl koyduğunuzu anlatır mısınız?..kuru dolmaya koyuyorum ama sarmaya koymak hiç aklıma gelmemişti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?