sarma aşermesi is loading

Manava git. Simdi taze yaprak var. Al istediğin kadar onu sicak suya bas iyice yumusat. Sonra da yapmaya başla.

Harcina ben pirinc, reyhan, köri, acılı biber salcasi, yenibahar, zencefil, zerdecal, yağ, nane ve nar ekşisi ve tuz koyuyorum.
Daha sonra karistirip sariyorsun sonra da baska bir kapta sumagi suda hasliyosun o eksisini veriyor. Sarmalarin ustune ustune o suyu suzup dokuyorsun. Sonra kaynar su da dokuyosn azcik da tuz serp tamamdir.. Herkes benim sarmama bayilir.. Kesinlikle dene..

Biz buna kuru bakla koyarız. Adına da baklalı dolma deriz. Memleketimin yemeğidir.

Nohutlu bulgurlu yarmalı ilk defa duyuyorum tadı muazzam birşeydir sanırım. mercimek kırmızımı yeşil mi

sipariş verdim. geldiğinde tencereyi kucağıma bağlayıp evde sokakta plajda canım çektiğiiii andaaa havada karada yiycem.

üstüne de canı çeken birinden dayak yersem bdv de konu açarım. takipte kalınız

hımm tane sumağı nasıl koyduğunuzu anlatır mısınız?..kuru dolmaya koyuyorum ama sarmaya koymak hiç aklıma gelmemişti..

Canım deli gibi şerbetli tatlı çekerken bir de üstüne bu eklendi teşekkür ederim.. benim doğulu bir arkadaşım vardı içine sumak koyuyordu onlar ekşilik katıyor süper oluyor , ekşi seversen tavsiye ederim.

Nohutlu bulgurlu yarmalı ilk defa duyuyorum tadı muazzam birşeydir sanırım. mercimek kırmızımı yeşil mi

İkisi de ekleniyor :) çok lezzetli oluyor öneririm :)

http://www.nefisyemektarifleri.com/baklali-yaprak-sarmasi/

Benim bahsettiğim bizim yörenin dediğim bu şekilde yapılıyor. Şiddetle tavsiye ederim. Fakat herkesin damak tadına uymaz. Biz pişirdiğimizde tadanlar ya hayranı oluyor ya ikinci çatalı almıyor. Farklı bir tat çünkü.

hımm tane sumağı nasıl koyduğunuzu anlatır mısınız?..kuru dolmaya koyuyorum ama sarmaya koymak hiç aklıma gelmemişti..

Sarmayı pişirmeden bir yarım saat önce bir avuç sumağın üzerine su ekleyip bekletin. Sonra suyunu süzüp sarmaların üzerine dökün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…