kesinlikle tasiye ediyorum.evet bilinmeyen bir sey degil ama bugune kadar sarimsak kurunu duzenli olarak kullanipta faydasini gormeyen kiomse olmadi cevremde.bu bir gercekki sebebi bilinemeyen sac dokulmesi cok fazla yayginlasti biz yeni nesilde,kullandigimiz urunlerden veya stres onemli bir faktor tabi.ama bir bardak hakiki zaeytin yaginin icine bir buyuk bas sarimsagi ezip iki gun beklettikten sonra saciniza masaj yaparak uygularsaniz ve bunu iki gunde bir yapmaniz gerekiyor,cikan saclarinizi buyuk bir mutlulukla goreceksiniz.bir iki denemden sonra insan bikabiliyor ama tavsiyem mutlaka sabredin ve deneyin
arkadaşıma katılıyorum...bundan 5-6 yıl önce benimde kaşlarım küsmüştü(yani kısmi olarak kelleşme olmuştu,çıkmıyordu)bende komşudan sarımsak ile ov diye bir öneri duydum.hemen başladım.bir diş sarımsağı ikiye bölüp 1 ay her iki kaşıma da sürtüyordum.biraz kızarma ve tahriş yapıyordu ama sonuç mükemmel oldu.sonra bir cilt uzmanına da sordum bana en iyisini yaptığımı söyledi.sarımsak doğal kortizon içeriyormuş.saçta da sonuç vereceğinden eminim.denemekte fayda var...:1rolleyes:
sarmısak kirpiklere de iyi gelir mi acabahani gözümü yakmayacağını bilsem kirpiklerime de sürcem nerdeysebilmiyorumkismile zemuszemus
yarım saat ya da 40 dk bekle canım ne kadar dayanabiliyorsan ben süre tutmamıştım açıkcası..yaklaşık söylediğim kadar bekletiyordum..kendisini ikiye ayırıp kafamıza sürsek nekadar bekletmek gerekli ve kokusu nasıl kalmıyormu?
ya yeni gördüm kızlar kusura bakmayın
birincisi içten takviye için muhakkak vitamin alıyoruz heryerde yazıyo artık
pantogar olur priorin olur ikisi de güzel
kansızlık varsa ya da bi kan hastalığı onu düzeltmeden ne yaparsanız yapın düzelmiyo.
sonra hakiki zeytinyağı,badem,susam,hint,hindistan cevizi,ısırgan(iki tane),yılang yılang,çörekotu(hücre yeniliyo önemli),jojoba,buğday ,okaliptus(saçın nefes almasını sağlıyo)çam terebentin ve yılan yağı (iki tane)
bi miktar sızma zeytinyağına bi baş sarımsak, (ama benim sarımsak aldığımda sarımsaklar böyle iri iriydi yani çok küçükse taneleri iki baş olsun)koyuyoruz blendırla eziyoruz bunu
sonra güneşe koyuyoruz böyle bi hafta kadar kalıyo.sonra diğer yağları ekliyoruz kavanozda iyice karıştırıyoruz.
sonra kullancağımız kadarını alıp bi kaseye içine evigen ve bepanthene iğne kırıyoruz ikişer tane,iki adet bıldırcın yumurtası kırıyoruz.bunu iyice çatalla eziyoruz
sonra temiz yıkanmış kuru saça sürülüyor
ama önceden saçımızı ısıtılmış havluyla sarıyoruz biraz kıl gözenekleri iyice açılıyor sonra masajla yediriyoruz
streç film sarıp en az iki saat bekletiyoruz
gece sürüp sakın yatmayın bazen okuyorum çok yanlış ilk anda saç parlar tamam ama kıl kökleri havasız kalınca kısa sürede ölür
sonra banyo yaparken ılık suyla akıtıyoruz yağın fazlasını
sadece iki kez çok tırnaklarla kazımadan iyi bi şampuanla yıkıyoruz
bunu haftada iki kez yapıp saçlar düzelince bir kereye düşürüyoruz
kapalı bi bayan olduğum için resim koyamadım.ama eski resmimin olduğu saçlarımla yenisi arasında bariz fark var(ki doğum kansızlık sonra bi kan hastalığı saç maç kalmadı neredeyse bende)
ama ben bunu sabırla yani bu tarifin uygulandığı karışımı böyle büyük konserve kavanozlarıyla iki tanesini bitirdim.zaten karışımı 6 ay içinde bitirmek gerekiyo
ben buralarda saç için tarif ararken egede tatildeyken yaşlı bi aktar amca çok yardımcı oldu bana.ha bu arada bulursanız egede köylerde satılan kantaron yağından da ekleyin.
kuaför bile bana ürün kakalamaya çalışırken ben ona tarif verdim.çok ciddi minik minik saç çıkarıyo.cilt doktoruna da gitmiştim geçen yıl o zamanlar buna yeni başlamıştım.dr.a dedimki ilk anda dökülüyo biraz masaj falan yapınca kesiyimmi yoksa dedim .doktor da onlar zaten dökülcektir iyi yapıyosun bu tarife devam et ben sana başka ne veriyimki sen dışardan yapılcak herşeyi yapıyosun zaten dedi. ama düzenli ve uzun vadede yap aksatma dedi
bi tek işte pantogar vitamin yazdı yolladı beni.bunu en az 3 ay kullancaksın yetmezse 6 aya çık dedi.aradan bi yıl geçti fark gerçekten çok.sadece sabretmemiz lazım kızlar.bi iki hafta ya da bi iki ay yapıp işe yaramıyo dememek lazım
bi de sürekli başka başka tarifleri karıştırmamak lazım
yağ olarak ben aktarıma alizade'nin yağlarını getirttim
karden markasının bi çoğu susam yağıyla falan inceltilmiş.ama bulamazsanız karden de olur
tabi alizedeyle kıyaslanamaz ama o daha iyi ve gerçekten daha doğal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?