Şaşırdım kaldım!!!

bal gibide kötü.
genelleme yapıyorsunuz, bir kere..
burada eşleri giyinmelerine karışmayan arkadaşlar var, babalarımız var....sizin eşleriniz,yada babalarınız,eşlerini, annelerinizi ,bizimkilerden daha az seviyordur diyorsunuz..
bu söz iyi mi sizce.:1shok:.
.buda karşıdakini kırmaz ve üzmez mi??
resmen böyle eşlere sahip bayanlara ,eşleriniz sizi bizimkilerden daha az seviyor daha az benimsiyor ve sahipleniyor diyeceksiniz ve buda kötü bir şey olmayacak.
bunu övgü olarakmı söylüyorsunuz.
nasıl kötü değil..mirmirmirmir.

valla ben o konuda çok rahatım nişanlım çok medeni birisi..
kısa etek hariç herşeye okey der sana yakışıyor şıklık der..bişey demez ne yalan söyleyim ben ister oldum artık çok kıskansın ama hiç iyi değil galiba yinede yerine göre olmalı herşey....

ne ilginç değil mi. iki ayrı kadın, iki ayrı görüş. ikiside kendi inandıklarını savunuyor doğal olarak....
evet..
.hepsi,yetiştiriliş ,inanç,değerlerle ilgili.
ben böyle yetiştirildim, siz öyle.
işte o yüzden diyorum ki davul bile dengi dengine.
bu eş,sizin gibi düşünen biriyle evlenmeliydi.
sizn gibi olan.
benim gibi düşünen ve olan, konu sahibiyle değil.
yine geliyoruz,seçimlerdeki yanlışa.
bunu eğer erkek evlenmeden önce kesin belli ediyor.
işte o an o ilişkiyi bitirmeli.buna çok fazla takacaksa ve tadsızlık çıkacağını ilerde düşünecekse kadın...

çünkü bu gelecekteki olacakların ,temelinin atılımıdır..ve bu tarz düşünen adamın değişmesi,çok zordur..

bence sadece yetişme şeklinden olabilir. ben eşimin kız kardeşinden hatta annesinden bile daha muhafazakar giyinirim. eşim benim açımdan rahattır. hiç bi şeyime karışmaz. yani sevmekle medeni olmakla alakası yok bu işin. kişinin yetiştiği çevre ile alakalıdır. eşimin ailesindeki bayanlar bikini giyerken ben şort mayo giyiyorum. eşim bir gün benden utanmadı -böle bi ihtimalde olabilir tabii - bir gün bi şey demedi. hatta ilk defa denize gittiğimizde bikini almayacak mısın? diye sormuştu. hoş şimdi bikiini giysem ne der bilemiyorum.

sordum cevap: hayırdır bu saatten sonra halka açılmaya mı karar verdin dedi. ısrar edince de sen bilirsin dedi morali bozularak bilmiyorumkismile demek sadece yetişme tarzı değil sizin alıştırdığınız giyim tarzı da etkiliymiş.

okypete tabiikide sana katılıyorum...yine :)))

iste yetiştirilme farkı; ben giyimime karisilmasini HAKARET olarak görürken
bir baskası; SEVGı göstergesi sayabilir..
ama bu kimseye genelleme hakkı vermez..
yanlış burada bence..

bu konuyla ilgili söylede bir şey vardır; bazı erkekler(babalar esler abiler kardesler) bayanların giyimine karışır; kisi kendinden bilir isi hesabı..
mesela dedem..anneanneme anneme teyzeme kan kusturmus bir adam..ama gel gor ki mini etek giyen dekolte giyen kadınlara hasta!!!!böyle de olanlar var iste...kendi baktığı için,belkide fanteziler kurduğu için kendi eşinin cocuğunun giyimine karışır...en igrencide bu..böyle erkeklerde var iste,hemde kendi ailemden!!!!

Kimse kimseye zorla düşüncesini benimsetmeye çalışmasın, herkesin düşüncesinin dayanağı vardır.

Herkes ne dediğini, ne demek istediğini en iyi kendi bilir değil mi ???

Zorla hayır bunu dedin, bunu demeye çalıştın, bunu demek istedinlerinize son verin de özgürce düşünceler paylaşılsın...

Benim düşünceme gelince erkeklerin düşündüğü şeyi az çok ben de düşünürüm,
Onların bana dikte etmeye çalıştığı sınırları varsa benim kendi sınırlarım onları döver,
Dolayısıyla ben kendim dikkat ederim zaten giyimime, ama olur ki benim gerçekten atladığım bir nokta olur, orda hay hay...

pardonnda nedir bu emir verir gibi konuşmanız. bizler hakarete girmeden karşılıklı fikirlerimizi savunuyoruz burada..
kimseninde özgürce fikirlerini savunmasına engellenme asla olmuyor. savunulan fikirler üzerindede görüşler ve düşünceler yazılıyor buda gayet doğal dayanağınıda sorarız ,fikirlerinin genelleme yapılmamasınıda isteriz ,
nedir bu onu yazma bunu deme, demeler
nedir bu dayatmalar emirler.burada ne tartışma oldu nede bir hakaret. anlaşılır gibi değil tavrınız.

burda türbanı kesınlıkle ustunun tamamen kapalı oldugu belırtmek ıcın kullandımm...
eşi olarak tanınıyorsunuz dedınız ya acık gıyınsenız sızı onun yanına yakısmadıgınızı mı yada onun soyadına bırsey getırıcegını mı dusundunuz anlamında yazmıstım babalarımızın soyadınıda suan tasıyoruz anlamında yazdım...
benım abımde nısanlımda babamda kıyafete dikkat eden ınsanlar ama onlar ıkılı oynamadı abımde esınle cıkarkende oleydı nısanlımda yanıı bır ımza sahıplenme duygusu vermez aksam her nekadar babanızın evıne donsenızde bu arada bır bag olmadıgını yada evlendıgı an sıze karısma hakkını vermemelı
bır ınsan ıkı yuzluluk yapmamalı.. benım demek ıstedıgım karısıp karısmaması degıl sadece bır ınsan en basta nasılsa herzaman ole kalabılmelı...
ayrıca eslerını acık gıydıren ınsanlarda neden sevgı eksıklıgı olsunkı ole olsa o ınsanlardan cocuk yaparlarmı evlenırlermı...
keskee sevgı sadece ustunu kapattırıp gezdırmekle olabılse...

Son düzenleme:
her kadının kendi aklı fikri var,zevki var
kocasıysa sahibi değil ya
zaten kadınlar da nerde ne giyeceğine dikkat eder
karışmasına izin vermeyin

bende bu tip erkeklere çok kızıyorum.eğer kız arkadaşının giyimi hoşuna gitmiyorsa ona enbaşta şartlarını söyle eğer kız kabul ederse ilişkini sürdür yok sana uymuyorsa orda noktayı koy
önce evet deyip evlendikten sonra yok şöyle giyin böyle olsun demek sadece iki yüzlülüktür.konu sahibi arkadaşın eşide bunu yapıyor.
canım sana dayat giydiklerine karışmasına izin verme diyecem ama eşini tanımıyorum bu evliliğinde daha büyük sorunlar çıkmasına neden olmasın sonra:1no2:
bu nedenle en güzeli orta yolu bulmaya çalışın biraz o esnek davransın birazda sen onun suyuna git.başka çare yok gibiCADIARZU

bende şunu anlamiyorum
evlenmeden önce kabul etmiş. Tamam iyi hoş
iyide bu adamın düşünceleri zamanla değişemezmi? bizlerin düşünceleri hep aynımıdır
5 sene önceki düşüncelerimizlen bugünleri birmidir mesela?
konu sahibinin eşini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın
adamın taktığı konuyu tam anlıyamadım zaten, tunik, tayt, hata renklere takmış durumda ki bunlarda takılacak hiç bişey yok bence
ben örneğin açık bir bayanım, gayetde rahat giyinirim eşimde bellir bir sınırlar dışında bana karışmaz (örneğin belimin veya göbeğimin açılmasına çok kızar) ama olduki ileride ben kapanmak istedim, içime o istek geldi ve kapandım eşim beni ozaman boşayacakmı yani? ben seni açık aldım sen beni kandırdın demekki köprüyü geçene kadarymışmi diyecek
zaman içinde düşünceler fikirler değişebilir bu çok normal evlenmeden önce ama böyle demiştin diye başlarsak konuya ohoooo
önemli olan evlilikte orta yolu bulmaktır
konu sahibi arkadaşımız bu giymek istediği şeylerde hakkaten bişey yok bence gayet normal şeyler
ama eşi bunlara bir kulp buluryora bıkmadan usanmadan bu konu tartışılmalı
evlilikte huzur kaçacak aman kocam mutsuz olacak diye düşünülmemeli
kendimi kısıtlayarak ben mutsuz olacağıma varsın eşim uzülsün daha iyi
niye ben sinirlerimi yıpratayım
ama bana mantıklı sebebler sunar, benim kafama yatar ozaman saygı duyarım elbette
ama yok kırmızı giymicen yok beyaz pantolon giymicen yok bikini giymicen değip yasaklar sıralarayak hiç bir yere varılmaz

hay agzın bal yesinalkisalkisalkisalkisalkisalkis

:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:vereliniortak

valla ,asla katılmıyorum.
evlenmeden önce konuşulmuşsa, bu konuşulan şeyler ,önem arzeder. önemsiz olsa konuşulmazdı. demekki konu sahibi için önemliki bu sözler alınmış.
öyle yağma yok.
aa fikrimi değiştirdim, söz vermiştim ama vazgeçtim bu ne şimdi.:hulya:
çocuk oyuncağı değilki bu.dayatmanın, karşındaki yapmak istemiyorsa tavır koymanın, neresi doğru?.
hiçbirşeyi...
kapanmaya gelince tabiiki eş karısının kapanmasını istemiyorsa oda sorunlar doğuracakktırki, hele,önceden yani evlenmeden önce, bu konuşulmamışsa...
.

Katılıyorum :içelim:

Evlenmeden önce çiftler akıllarındaki soruları,sorunları çözmek adına birbirlerine danışırlar.O zaman yanıtlar ne şekilde geldiyse o şekilde olmalı evlendikten sonra.

Keyfi mesele oluyor bu bence.Evlenmeden önce karışmıyor,nikahı basınca kafasına dank ediyor ve karışmaya başlıyor,neymiş neymiş artık onun olmuşmuş da ondan karşıyormuş.

Saçma bence.Bir insanın karışası varsa evlenmeden önce de karışır hiç farketmez.Bir adamın bir çizgisi olmalı,o çizgide gitmeli.Sağa sola sapıp yamulmamalı bence.

kesınlıkle bazı yerlerı cok dogruu ...
ınsanın dusuncelerı degısebılır tabııkı ama bu ''bız bunu konustuk soz vermıstım '' seklınde bastırılmalıı bencee...bende evlenmeden once ozellıkle konustugumuz ortada anlastıgımız bırseyı sonradan fıkrım degısse bıle bız bunu anlastık seklınde olurdu..sonradan keyfıne goree aaaaa sevgılımdın gıy ıstedıgını yarın ımza atıldı aaaaa artıkk o rahat ınsan bırden kıskanc bırı oldu asla ınanmıyorum bunaaa..
bu kızı kandırmak ıcın ıcınde bastırılmıs duygu olduguna ınanıyorum nasıl olsa evlenınce duzelırr dusuncesıyle olduguna ınanıyorum....buda bence ya kopruyu gecene kadar da dıyebılırız kandırmakta dıyebılırız..

insanın fikirleri değişebilir değişmez diye bir kural yok
ama dayatmak zorlamak yanlış.örneğin bir erkek eşinin kapanmasını istiyorsa bunu eşine makul bir şekilde sebeplerini anlatarak açıklayarak kırıcı olmadan zorlamadan istemeli
yani kadının kendi iradesine bırakmalı.işin içine zorlama dayatma girmesi doğru değil:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…