Şaşırdım kaldım!!!

Sen yine onları giyebiliyormuşsun ben kolsuz bişey giydim geeçen, yumuşak bi şekilde ikna etmeye çalıştı, bende dayanamadım artık, nişanlıykende böyleydim, evlenincemi dayatma başladı dedim, küser gibi oldu, üstüme alınmadım, karışmıyorum artık dedi. Şimdi sadece göğüs ddekoltesine takık.. Eğildiğim zaman görünüyormuş, yaazın oartasında boğazlı giyinememki, bu kıyafet konusunda bizde çok tartışıyoruz, günlerce küs kaldığımız bile oldu, yıprandım artık.

Tunik altı tayt falan giyebiliyorsan şükret bence, bende çok istiyorum çok hoş oluyor ama benimki anne oldun diyor. ıstediğim hiçbirşeyi giyemiyorum.En fazla kolsuz badi

Bu erkekler toplumda güzel ve beğenilir olmamazı çekemiyorlar onun için yapıyorlar, kimse bize aaa çok güzel kadın demesin diyee bu dayatma.

Bikini yerine mayo mu diyor?
Simdiki mayolar bikinilerden daha carpici.
Gider en carpici mayoyu alir giyerdim.
Al sana mayokaydirigubbakcemile3

Bu erkekler toplumda güzel ve beğenilir olmamazı çekemiyorlar onun için yapıyorlar, kimse bize aaa çok güzel kadın demesin diyee bu dayatma.

Ben buna katiliyorum.
Gecenlerde nisanlim diyorki, daha dogal ol süslenme. Benim kullandigim tek makyaj malzemesi sürmedir. Sadece özel günlerde fondöten ve rimel kullanirim. Bunu biliyorsun dedim, daha nasil dogal olayim. Neymis sacimi düzlememeliymisim, yada köpük kullanmamaliymisim, tarayip cikmaliymisim disari. Kiyafetimede cok özen gösteriyormusum, ne gerek varmis bunlara. Kiskancligindan catliyor, ama kiskaniyorum seni demiyor, bunlar benim kuralim gibi yansitiyor:) catlasinda patlasin. Bende dedimki, siz erkekler ne celiskili varliklarsiniz, önünüzden süslü bir bayan gecse gözleriniz fal tasi gibi acilir, kendi esiniz, sevgiliniz süslense huysuzluk yaparsiniz. Benim esim disardaki kadina bakmasin ozaman bende hic kendime özen göstermem dedim. Disardakilere bakan yok dedi sadece. Yaaa dedim tabi. Lafi yedi oturdu, sonra birsey diyemedi, kiskancligindan catladi:))) iyi oldu.

Bence hiç taviz vermeyin
Ne yakışıyorsa size onu giymeye devam edin
Eşinizde kabullensin , nede olsa daha öncede konuşmuşsunuz

Son düzenleme:
taviz verirsen bi daha asla istediğin şeyleri giyemezsin. her şey ufak bi tavizle başlar. önce bikini, mayo, sonra kolsuz giyme, sonra dar giyme, sonra kot giyme, makyaj yapma, şu saçlarını salık bırakma vs.

aslında "ya ne olcak giymesem?" diye düşünmen bile senin taviz vereceğinin bi işareti. bu yapı meselesi. ben başka bi konuda da yazmıştım. eşini kısıtlayan erkeklerin istediği gibi giyinen kadınlara kötü gözle baktığını düşünüyorum. böyle düşündüğüm için benim bu yapıda bi adamla mutlu olmam mümkün değil. ama başkası benim gibi düşünmez "erkeklerin ne kadar kötü niyetli olduğunu biliyor, o yüzden karışıyor." diye düşünür. alttan alabilirim, yapabilirim diyorsan, eşini de seviyorsan, kıyafetlerine ve özgürlüğüne veda etmeye hazırsan giyme. her gün kavga etmeye değmez. dikbaşlı, özgür bi yapın varsa yıpranan sen olursun. eşin de dahil olmak üzere kimse senden önemli değil.

Benim en cok kizdigim nokta evlenmeden önce tamam askim hayatim, ben seni böyle sevdim, hersey istedigin gibi olacak deyip evlendikten sonra, hadi lennn giyemesin edemezsin, evlisin annesin gibi sacma sapan bahaneler üretmeleri.

Yahu madem daha muhafazakar kadinlardan hoslaniyorsunuz madem esinizin öyle olmasini istiyorsunuz, neden öyle bir es adayi secmiyorsunuzki kendinize?

Birde dikkat ettim, nerde gerek ailesi gerek kendi böyle konularda tutucu erkekler varsa, cogunlukla tam tersine bir kadinla evlenmek istiyorlar...ne akla hizmet anlamiyorum

belki işyerinde filan geldiğinde sana olan rahatsız edici bakış görmüş olabilir...
benim eşim de çok karışmaz ne giydiğime ama bende sanayide çalışıyorum o yüzden buraya gelirken giydiklerimle normalde giydiklerim farklı olmak zorunda oluyor...
ama eşim giyme dediğindede çok takılmam; sonuçta eşim o benim... ben nasıl onun bakmasına sınır koyup bu yüzden tartışma çıkarıyorsam o da bana olan bakışlardan rahatsız olup bunu yapabilir...
sonuçta herşey karşılıklı bence...
ben diğerlerinin bana bakmasına katlanacaksın dersem;
o da bana ozaman sende benim başkalarına bakmama katlanacaksın deme hakkına sahip olur bence...

ne yani,şimdi,kırmızı giyince millet bakıyor mu yada askılı giyince namus elden mi gidiyor..
.sadece kendisi görsün kafası, kadını eve hapseder. böyle düşünceler yüzünden kadın özgürlüğünü yaşayamıyor, bir birey olamıyor...
bu mantık,onları şekillendirip istedikleri şekle sokulan bir varlık olmaktan öteye götürmez....
.evlenmeden önce karışmaz evlenince karışır

evet bu kandırmak evet bu köprüyü geçmek. bunun başka açılımı olamaz...

eşi, evlenmeden önce söz vermiş karışmayacağım demiş. yani evlilik buna göre yapılmış... kabul etmiş.
yani mert erkek sözünde durur. mertlik budur.
madem yapamayacaksın, kabul etmeyeceksin..
birde bu daha çoksevmek sahiplenmek benimsemekte değil.
saçma bir düşünce bu.
eşinin bu şekilde giyinmesine karışmayan erkek daha az mı seviyor sahiplenmiyor mu. asla..
bu durumda bizimkiler annem babam ,ağabeyim,vs.. sevmemişler birbirleriniki asla böyle bir şey yok.
o adamlar kadar seviyorlar eşlerini buna hiç şüphem yok,olmadıda......

Son düzenleyen: Moderatör:

neden suanda sunun kızı dıyede tanınıyoruz bunlara ızın veren babalar ne oluyor bu durumda??
herkes kendıne gore es secıcek ozaman gıdıp cok acık gıyınen bır ınsanı kapattırıp onu mutsuz edersenız sıze yarın obur gun bısey oldugunda eskı halıne donucek cunku zorlama var...ayrıca nısanlım zaten suanda bellı sınırlar ıcınde karısırr yanı kandırmaz numara yapmaz
bazen turbanlı arkadaslar okadar dıkkat cekıcı olabılıyorkı donup ben bıle bakıyorum bunun bakmanın acık gıyınmekle kapalı gıyınmekle cokta alakası yok bence..

konu sahıbı arkadasım sakın tatılınden olmaa MAYOKıNı al
ozaman:)))))))

Son düzenleme:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Madem evlenmeden önce kabul etmiş sizi bu şekilde o zaman evlendikten sonra da kabul etmek zorunda...

Köprüyü geçene kadar dediklerinizi kabul etmesi,geçtikten sonra da u dönüşü yapması yanlış tabiki de.Burda size iş düşüyor,istediği kadar sinir olsun giydiklerinize tavrınızdan vazgeçmeyin sakın.

Valla hiç alakası yok bence...katılmıyorum katılmayacağım yazdıklarınıza...

Sahiplenme duygusu herzaman vardır...ya vardır ya da yoktur.Bunun ortası olmaz,olamaz.

Evlenmeden önce sahiplenmez,karışmaz,evlendikten sonra sahiplenir karışma numaraları sergiler.

Bir çizgin olacak bu çizgide yürüyeceksin,bi öyle bi böyle olmayacaksın.

Eğer bir kadına bakılacaksa her türlü bakılır.İster kırmızı giysin ister siyah isterse sarı giysin .Bazı kendini bilmez erkeklerin doğasında var bakmak bön bön.

Köprüyü geçene kadar tabirine katılıyorum sonuna kadar hem de.Konu sahbesinin eşinin yaptığı da budur .

alkisalkisalkis
zaten bastan soylese kararı sıze bıraksa ben sectım bunu der kabul etmek cok daha kolay olurduu ama bastan kabul edıp sonradan etmemek RESMEN kopruyu gecene kadar oluyorrrrrr bencedeeee...

vallaha bende şaştım kaldım..
gercekten köprüyü gecene kadarmış..
ama siz taviz vermeyin..en sınır oldugum ve kaldiramadigim şeydir kıyafetime laf söylenmesi..sanki ben bilmiyorum nerede nasıl giyinecegimi, veya dekolte giydiğimde nasıl oturup kalkicagimi bilmiyorum sanki!!!!bana kıyafetim hakkında laf söylendiğinde çılgına donerim resmen..çünkü bunu çok büyük bir hakaret olarak görüyorum,şahsen..dediğim gibi; kaç yasına gelmisim neyi nerede giyeceğimi bilirim!giydiğim kıyafete göre oturup kalkmasını da bilirim!
ayrıca sahiplenen adam evlenmeden oncede sahipleniyor,kiskanan adam evlenmeden oncede kıskanıyor..ne alaka anlamış değilim?
ayrıca bilmem kimin hanımı ya da eşi olmam kendimden taviz vermem anlamına gelmiyor..
konu sahibi arkadasım; sen bu konuda kendinen taviz verme derim ben..surat mı asıyor?bırak assın,1 asar 2 asar 3. de kabullenir..ama sen de o surat asıyor diye üzülme,o üzülüyor mu?
çok feminist bir yorum oldu sanırım :) aslında öyle degilimdir ama soz konusu kıyafet olunca,babami tanımam :)))) hakaret olarak görüyorum ben..kaldıramıyorum iste..
ha ayrıca genelleme yapanlar; Abi'm despot ötesi bir abi olmasına rağmen hayatta bir gün bile karismamistir giydiğime..babam zaten hiç hiç hiiic karışmaz..erkek arkadasım da bir gün kalkipta ay bu çok açık ay bu çok kısa dememistir ki çok defa sınırları zorlamisimdir :))))

demedinizmi:1shok:,

daha çok sevmek,sahiplenmek,benimsemek demek
bu sizin yazınız..

yani giyimine karışmayan kocalar daha az seviyor yani beninsemiyor
yani,sahiplenmiyor.
deseydiniz ne diyecektiniz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…