saygısız bir gelin miyim ki?=(

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
Merhaba kızlar.. Buraya bir kaç konu daha açmış ve yardımlarınızı istemiştim. Buraya yazmak daha doğrusu sadece yazmak ve anlatmak kendimi daha iyi hissettiriyor.. Bu zamana kadar kayınvalidem hayatımın en berbat günlerini yaşamama neden oldu, en mutlu olmam gereken zamanlarda nasıl başarıyorsa huzur kaçırmayı beni mutsuz etmeyi başardı. Yaşadıklarımdan, hayal kırıklıklarından ve kırgınlıklardan dolayı "anne" diye seslenmek "anne" demek içimden gelmiyor ve demiyorumda. Bu şekilde davranmak beni saygısız bir gelin mi yapar ki? sadece anne demiyorum siz diye hitap ediyorum. Akşam eşime ben bu saygısızlıkları hak edecek ne yaptım diyor? ben bunları hak etmedim. yaptığım tek şey "anne" dememek ve arada sırada beni iyice sinir edince bir kaç kez ters cevap verdim o kadar.. bana neler yaşattığının farkında bile değil ya da yaptıklarını gayet bilinçli ve isteyerek yaptığı için pişmanlık duymuyor. Eşime de diyorum annen yaptıklarından ötürü pişman olsun, benden yaşattıkları için özür dilesin, bizim huzurumuzu bozmaya çalışmasın, benim ile inatlaşmaktan ve bu konu hakkında üstelemekten vazgeçsin o zaman anne diyeceğim.. eşimde yaşadıklarımdan ötürü bana hak veriyor ama o da annesine anne dememi istiyor.. Eşim annesine sürekli zamana bırak zamanla düzelecek demesine rağmen üstelemekten vazgeçmiyor.. istemeyerek de olsa anne mi demek lazım yoksa onun hatalarını fark etmesini beklemek mi en doğrusu..

Saygı olgusu karşılıklı yaşanabilecek birşeydir bana göre...Karşındaki insan sana ne kadar saygı duyuyorsa varlığına ne kadar saygı gösteriyorsa o kadar saygıyı hakediyodur. Bana göre saygı kelimelerde değil hareketlerde gizlidir.İçinizden gelmiyorsa biz ne söylersek söyleyelim kullanamazsınız o kelimeyi..Ama kendimi zorlarım diyorsun bana göre en iyisi anne demek...Ama bunu hakettiği için düşünmeyin eşinizi arada bırakmamak annesine karşı sizi savunacak yanı olması için yapmalısınız...

Ben de anne demiyorum ve hiç bir zamanda bunun vicdan muhasebesine girmeyeceğim.Öyle kutsal bir kelime ki hakettiğini düşünmüyorsan yolunda devam et.O bana bir kere kızım demiş mi ki ben ona anne diyeceğim.Yaşadıklarını en iyi sen bilirsin arkadaşım,o yüzden demek istemiyorsan deme.Başkaları memnun olacak diye,kendi karakterimizden taviz vermek zorunda değiliz.Sen düşünme bırak o düşünsün,ben ne yaptımda bana anne demiyor diye.

Aslında dediğiniz sebepten ötürü sade ve sadece eşim için ve kendi huzurumuz için anne demek istiyorum. AMA ilk önce o yaptıkları için pişman olsun, bunları sana yaşatmamalıydım desin de istiyorum. Bu olmadıkça anne dersem eğer kendime karşı haksızlık etmiş olacağım. Kayınvalidem şu an ben yaparım ederim üzerim ortalığı da karıştırırım üstüne duygu sömürüsü de yaparım ama anne kelimesini de sonuna kadar hak ederim diyor=(

Ben de anne demediğim için hiç bir şekilde vicdanımda bir rahatsızlık hissetmiyorum. Ama eşim arada çok üzülüyor. Çünkü sürekli bir baskı ve duygu sömürü içinde.. eee hali ile eşimde bana anne de diyor.. sadece bizim için de diyor =(( ama olmuyor işte çıkmıyor ağzımdan bu kelime.. çok yıprattı ve pişman değil.. en kötüsü de pişman olmaması..

bir defa söylersen sonra söylerken hiç zorlanmıyorsun. ben hep ne düşünürüm biliyor musun eşim mutlu olursa ben de olurum ve bazı şeyleri onu mutlu etmek için yaparım. bi de bi arkadaşım senin gibi başlarda söyleyemediğini ama sonra kendini alıştırmak için şöyle bi yöntem uyguladığını söyledi. mesela senin adın ayşe benim ki merve onun ki de anne işte anne içten de gelmese bunu deneyebilirsin

eger bır kere yenılgıyı kabul edersen ,bundan sonra yapacagı herseyı kabul etmıs olursun
kadın nasıl olsa bn ogluma duygu somurusu yapıyorum gelın yola gelıyor dıye dusunebılır deme bence

yöntem güzelmiş=)) işin açıkçası ben toplasan 10 defa demişimdir belki sayısını bilemiyorum tabi.. eşimin babası kalp rahatsızlığı geçiriyordu ve kayınvalidem kayınbabamı bu yüzden üzmesin diye arada diyordum.. kayınpederim vefat edince (Allah rahmet eylesin) ben de demeyi bıraktım, hatta vefatından sonraki anneler gününde bile dedim.. ama taşıma suyla değirmen dönmüyor hesabı zorlama ile olmuyor, olsa da işte böyle yarım yamalak bir şey oluyor.. off offf... aslında burada okuyoruz diğer arkadaşların bir sürü dertleri var.. belki bu dert bile değil gibi gözükebilir ama inanın çok zor durumdan geçiyoruz. eşim için ailesi çok önemli.. beni de seviyor.. bu yüzden arada kalmasından nefret ediyorum.. ama bu konu da kendimi ne kadar zorlasam da olmuyor işte.. karşı taraftan bazı beklentilerim karşılanmadıkça olmayacak gibi gözüküyor, karşı tarafta bu beklentileri karşılamak gibi bir niyeti yok... bilmiyorum az bir zaman sonra bize 1 haftalığına gelmeyi düşünüyorlar.. o zaman konu açılırsa söylesem mi acaba.. ben böyle düşünüyorum, anne dememi istiyorsan senin de çaba göstermen gerek bunları bunları yapman gerek diye? =((

eger bır kere yenılgıyı kabul edersen ,bundan sonra yapacagı herseyı kabul etmıs olursun
kadın nasıl olsa bn ogluma duygu somurusu yapıyorum gelın yola gelıyor dıye dusunebılır deme bence

ben de işte aynen senin gibi düşünüyorum. bu yüzden ilk adımları o atmadığı pişman olduğunu bizi bir daha bu tarz huzursuzluklara sokmayacağının sözünü vermedikten sonra ben de söylemek istemiyorum.

sen herkesin beklentileri karşılanıyor mu sanıyorsun. neler atlattık biz de. ama dedim ya değmez mi eşini mutlu etmeye. ben de hiç haz etmiyorum anne ve babasından ama yılda 1 ay misafirim oluyorlar. eşim ben onlara izzet ikramda bulundukça etrafımda dönüyor normalde de çok iyidir aramız ama ben onları iyi ağırladıkça çıldırıyor eşim nasıl mutlu ediyim diye. değer kesinlikle eşimş mutlu görmeye. dene ve aş bence canım sen de eşin de mutlu olacaksınız. hem zaten anne derken annen olmuyor olamaz da zaten beklentilerin de yüksek olmasın onlardan sonuçta onlar senin ailen değil bu da gerçek!!

Direk saygısızlık diyemem ama bence bir saygı ifadesi çünkü eşimizin annesi ve bizden yaşça büyük adıyla hitap edemeyiz teyze felanda diyemeyiz mecbur yani illaki anne demek :) Eşimde benim anneme anne demese benim zoruma gider bu açıdanda bakmak lazım.

ıyılıkten maraz dogar dıye bosuna dememısler bırak ılk adımı o atsın pısman olsun esıne bunu uygun bır dılle anlat cnm

ıyılıkten maraz dogar dıye bosuna dememısler bırak ılk adımı o atsın pısman olsun esıne bunu uygun bır dılle anlat cnm

eşime durumu anlatıyorum, bana hak veriyor. ancak şunu da ekliyor; onlar eşimin ailesi ne yapmış olurlarsa olsunlar benim onlara iyi davranmam ve ilerleyen günlerde de anne demem gerekiyormuş. sırf eşimin ailesi olduğu için.

Son düzenleme:
anne dendiği zamanda beğenmiyorlar canım
ben ilk günden beri anne baba derim ama neden se beğenmiyorlar
candan içten anne baba demiyormuşum sebepleride bu
hiçç demesem biliyorum ki huzursuzluk çıkcak
dediğim halde bile huzur kaçırmaya yetiyor
içten anne baba neden diyeyim ki
bana herhangi bir emekleri var mı?
huzur kaçırmaktan başka bir halta yaradıkları yok,
eşim hatrına diyorum eşim hatrına katlanıyorum saygımı eksik etmiyorum
içinizden geliyorsa anne deyin gelmiyorsa zorlamanın anlamı yok
ne yaşadığınızı en çok siz iyi bilirsiniz

aynı durumda esın olsa annene senın ıstedgn gbı davranırmı ?

Neden saygısızlık olsun ki.Anne demesenizde onun yerine kötü bir kelime kullanmıyorsunuz.Bence ona karşı sıcaklık hissetmiyor size yaşattıklarını unutamıyorsanız sizli bizli olmak en iyisi.Eşinizede onunla ilgili hiçbir kötü söz söylemeyin öle olunca o sizi eşinize ne kadar kötülesede eşiniz sizin tarafınızda olacak sizin ona karşı saygılı ama mesafeli halinize zamanla alışacaktır.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.Bende eşimin tarafından birçok kişiyle sizli bizli konuşurum.Sevmem ama saygıda da kusur etmem eşimede ailesini kötülemem.

Size laf vurur aşağılarsa siz eşinizin yanında inadına onun o kötü hallerine karşın iyi olun iyi olan her zaman kazanır.

eşim anneme anne diyor, çok da seviyor annemi.. çünkü annem eşime ne kötü bir söz söyledi ne de eşimi üzecek her hangi birşey yaptı.
eşim ile anne dememe konusunda bu akşam çok kötü bir şekilde kavga ettik. eşim artık anne demem konusunda ısrar ediyor =(( bugüne kadar böyle bir baskısı hiç olmamıştı =( ama annesinin duygu sömürüsü ve söylenmeleri canına yetti artık, ee bi taraftan ben de anne demiycem sevmiyorum şeklinde söylenince o da tabii çok sinirlendi. o benim annem ne sana ne yapmış olursa olsun o benim annem sen de onu kabullenmek birlikte vakit geçirmek zorundasın şeklinde konuştu. ona anlatmaya çalıştım annen benden özür dilese yaptıklarından pişmanlık duysa inan anne diyeceğim ama bir kırıntı bile pişmanlık duymuyor dedim =(( o da benim annem böyle hiç bir zaman da pişmanlık duymayacak sana yaptıklarından dolayı dedi. sen anne de ben de seni sonuna kadar savunayım, senin arkanda dim dik durayım dedi.. zaten bu zamana kadar her zaman yanımdaydı ama sadece bu konu yüzünden annesine hak veriyor ve bu konu açıldığı zaman beni annesine karşı savunamıyordu. ben de bu akşam yaşamış olduğumuz kavgadan dolayı (isimi mesela ayşe olsun kayınvalidemin) ayşe anne demeye karar verdim. ama sakın sadece anne dememi isteme, bunun içinde benim ile tartışma ve bu konu açıldığında benim yanımda dur dedim bana söz verdi. Ayrıca anne demeye de pat diye başlamayacağımı söyledim.

Yarın annesi ile telefonda konuşacağım. daha ne şekilde konuşmam gerektiğine karar vermedim ama özet olarak şunları diyeceğim; size karşı içimde çok büyük kırgınlık ve kızgınlıklar mevcut ve bunlardan dolayı size bugüne kadar anne demedim. sizden sadece bana yaşattıklarınız için sadece bir özür bekledim, baktım sizden bir özür gelmeyecek sizin tarafınızdan eşimin daha fazla üzülmesine gönlüm razı gelmiyor, Allah razı olsun bugüne kadar eşim bana bir kere bile olsa size anne demem konusunda bana baskı yapıp huzurumuzu kaçırmadı, bu neden ile eşiminin daha fazla üzülmemesi ve onun hatrı için size anne diyeceğim Ayşe anne.. gibi birşeyler söylemeyi planlıyorum ama sizce ne demeliyim ki? ya da nasıl demeliyim.. yani o istiyor diye değil de büyüklük bende kalsın ve sadece eşimin hatrı için diyorum anlamında birşeyler söylemek istiyorum. Ama bu sefer de her yaptırmak istediğini bu yolla yaptırır mı? neyse onu da eşime bırakıyorum benden bu kadar..

kızlar bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. aslında eşim ile bu akşamki tartışmamıza kadar anne demeyi düşünmüyordum ama napalım bir fedakarlık daha yapacağım.. her neyse konuşma konusunda yardımlarınızı rica ediyorum ancak yeni bir konu açtım bu konuşma mevzusu ile ilgili olarak konu tekrarı olmaması açısından buradada belirtmek istedim. eğer benim için birşeyler yazmak isterseniz sanırım o başlık daha uygun olacak...

Kadınlar kulübü ve siz değerli arkadaşlar iyi ki varsınız =))

ya arkadaşım biz kk bayanları olarak, eşimizin annesine çok hakettiği için mi anne diyoruz, mecburen öyle hitap edilmesi gerek, ama siz bu konuyu neden bu kadar büyütüpte kronik bir yara hale getirmissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…