ya arkadaşım biz kk bayanları olarak, eşimizin annesine çok hakettiği için mi anne diyoruz, mecburen öyle hitap edilmesi gerek, ama siz bu konuyu neden bu kadar büyütüpte kronik bir yara hale getirmissiniz
Maşallah ya öyle güzel akıllar veriliyor ki mutsuzluğun reçetesi yazın kk nın bu gelinlerinin yorumları çıksın.Bi kere herkes artık evlendikten sonra iki tane öz annesi olduğunu kabul etmeli.Annemizle tartışınca 'Kızlaaaaaarrr anneme anne demeyeceğim artık!'^diye konu açılmazken kaynana için neden açılıyor anlamıyorum? Onlarda artık annedir.Biraz saygı öğrenin bence.Buradaki kadınların yüzde 90 ınana bu konuları sorarsanız boşanırsınız bence.Ne demişler kılavuzu karga olanın burnu b. tan çıkmaz!!!
İçinden gelerek anne denmesi için o insanın gerçekten anneniz olması lazım bana göre...
Ama değil.
Ve biz, Türk toplumuyuz. Erkekler ne bekler eşlerinden: Annelerini onlar kadar sevmelerini.
Hayır bu mümkün değil.
İyilikle uyarsa bile yeri gelir o laf size dokunur.
Kendi annenizin lafları bile yeri gelince dokunurken aranızda kan bağı olmayan birinin lafı uyarısı dokunmaz mı?
Mümkün değil dokunmaması.
Demem o ki sevmek zorunda değilsiniz ama saygı belirtisi olarak ona yapmacık da olsa anne deyin.
İçinizden gelmese bile rol yapın 2-3 saatlik idare edin cevap vermeyin.
Bununla belki 2-3 saat kendiniz gibi olmayacaksınız ama ya sonrası?
Eşsiz bir mutluluk ve rahatlık olacak.
Bizim gelin beni kabullendi diyecek içi rahat edecek belki pişman olacak size yaklaşıp yanlışlarını anlatacak.
Hadi diyelim gene kaynanalık yapmaya devam ediyor, o zaman elinizde 'ben anneni kabullendim ama o kabullenmedi.' diyebileceksiniz eşinize.
Bu dediklerimi es geçmeyin. Uygulayın...
Ben de anne demem, "siz" derim genelde, yüzüne konuşuyorsam,
eğer başka birisine ne ondan bahsediyorsam kayınvalidem demem * anne derim, ya da valide hanım
eğer uzaktan seslenmek durumunda falan kalırsam tabii ki anne diye seslenirim ama ancak o kadar...
Bence sende yukardaki yazıyı uygula.Eşinle aran açılmasın...
çok teşekkürler yardımlarınız için.. http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...n-yardim-kayinvalidem-cok-onemli-konusma.html topiğinde de uzun uzun konuştuk diğer arkadaşlarla... hala istemesem de içime sinmese de sadece eşim için anne diyeceğim.. ve bunu bir şekilde kaynanama da söyleyeceğim üstüne alınmasın diye ama onun da zamanı gelecek.. soğuk bir anne lafına çok meraklı ise bunu ona vereceğim.. bakalım eline ne geçecek? zaten ben problemin sadece bu kadar olduğuna inanmıyorum.. anne dedikten sonra da daha bir çok şey isteyecek ve o zaman artık eşimin tavırları önemli bir hal alacak.. ben elimden geldiğini yapar kenara çekilir ve olanları izlemeye başlarım.. zaman gösterecek eğriyi de doğruyu da..
birisi boşan mı dedi?
anne ne demek sözlük anlamını okuyalım hepberaber..
__dünyaya çocuğunu getiren kadındır..
kaynanaya anne demek mecazi dir..
isteyen der istemeyen demezz siz ANNECİM diyin olur mu..
kılavuz felan ne biçim bir söylemdir.
kimsenin kılavuzluğa ihtiyacı yok! kız dertleşmek için yazmış.
bu aralar konuları bulandırmak, ortalık germek moda oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?