Şehir dışında üniversite. Size çok ihtiyacım var. :(

Katerin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
51
0
36
31
Ankara
Kızlar kafayı yemek üzereyim, gerçekten. İstanbul'da okumak istiyorum, annemse yanında kalmamı istiyor. Bugün tercihleri verdim. İstanbul'u öne yazdım. Bunu duyunca annem bi sinirlendi, vay efendim ben Ankara'yı öne yazacakmışım hem de sıralaması düşük olmasına rağmen ! Ben de sinirlendim, ben okucam orda sen değil dedim. O da eğer öyleyse burda bi annen olduğunu da unut dedi. Ben de bi şey demedim. Ama gerçekten bu düşünce beynimi yiyor resmen... :(

Kızlar kafayı yemek üzereyim, gerçekten. İstanbul'da okumak istiyorum, annemse yanında kalmamı istiyor. Bugün tercihleri verdim. İstanbul'u öne yazdım. Bunu duyunca annem bi sinirlendi, vay efendim ben Ankara'yı öne yazacakmışım hem de sıralaması düşük olmasına rağmen ! Ben de sinirlendim, ben okucam orda sen değil dedim. O da eğer öyleyse burda bi annen olduğunu da unut dedi. Ben de bi şey demedim. Ama gerçekten bu düşünce beynimi yiyor resmen... :(

canım annen sınırle soylemıstırr ya gercı sen huyunu daha cok bılırsın ama:) sız normalde sanırım ankara da yasıyorsunuz?o kadar uzulme sınırle soylemıstır yada neden ankara konustunuzmu hıc?? yada sen neden istanbul??

istanbuldaki üniversiteler daha kaliteli aslında meslek hayatına atıldığında daha kolaylıkla iş bulabilceğin üniversiteler :) bunu güzelce anlatmayı dene iddaalaşmadan canım ben istanbuldaoturuyorum şehir dışında okuyorum ailem bu yönden zorluk cıkarmadı bana ama senin yerinde olsam artılarını anlatırdım anneme

canım annen sınırle soylemıstırr ya gercı sen huyunu daha cok bılırsın ama:) sız normalde sanırım ankara da yasıyorsunuz?o kadar uzulme sınırle soylemıstır yada neden ankara konustunuzmu hıc?? yada sen neden istanbul??

Canım, benim 4 5 senedir hayalimin İstanbul olduğunu biliyor. Yok İstanbul zor şehirmiş, yok bana orda nasıl para yetiştirecekmiş. Ne alakası var ya. Burs alırım dedim. Kitap konusuna gelince sanki Ankara'da üniversiteye gitsem kitap almayacak bana. Yanında kalmamı istiyor sırf kendi bencilliği için ve yanlız kalmamak için. Buna adım kadar eminim. Kendisi için de benim geleceğime yön vermeye çalışıyo. Benim hissettiğim bu yani, böyle düşünüyorum.. :/

istanbuldaki üniversiteler daha kaliteli aslında meslek hayatına atıldığında daha kolaylıkla iş bulabilceğin üniversiteler :) bunu güzelce anlatmayı dene iddaalaşmadan canım ben istanbuldaoturuyorum şehir dışında okuyorum ailem bu yönden zorluk cıkarmadı bana ama senin yerinde olsam artılarını anlatırdım anneme

Denedim canım çook denedim. Ankara üniversitesi de iyi üniversite diyo bana. Ben de daha iyisi varken neden onu öne aliyim dedim.. Sonra bana bahaneler üretmeye başladı.

Canım, benim 4 5 senedir hayalimin İstanbul olduğunu biliyor. Yok İstanbul zor şehirmiş, yok bana orda nasıl para yetiştirecekmiş. Ne alakası var ya. Burs alırım dedim. Kitap konusuna gelince sanki Ankara'da üniversiteye gitsem kitap almayacak bana. Yanında kalmamı istiyor sırf kendi bencilliği için ve yanlız kalmamak için. Buna adım kadar eminim. Kendisi için de benim geleceğime yön vermeye çalışıyo. Benim hissettiğim bu yani, böyle düşünüyorum.. :/

hmm cnm ustekı ark.dedıgı gıbı gusellılerını anlat suan degıl ama sende sakınlesannende sakınlessın artılarını bol bol anlat kısmet se olur de yoksa ankara olur de sonucda lıstende var ankara dımı:)

ınsl..gonlunce olur cnımm:21:

hmm cnm ustekı ark.dedıgı gıbı gusellılerını anlat suan degıl ama sende sakınlesannende sakınlessın artılarını bol bol anlat kısmet se olur de yoksa ankara olur de sonucda lıstende var ankara dımı:)

ınsl..gonlunce olur cnımm:21:

Evet canım hatta o istiyo diye ilk sıraya da Hacettepe'yi yazdım. Şu an yanına yaklaşılmıyo zaten, aynı şekilde ben de sinirliyim ya sakinleşiyim öyle konuşalım diye bekliyorum, ne yapayim. Annem gözdağı mı veriyo ciddi mi anlamadım ama eğer doğruysa asıl sorun benim için o zaman başlıyo demektir. :/

Böyle olaylar çok yaşanıyo bu tercih döneminde canım.
Benim arkadaşım İzmir i kazanınca, babası kesinlikle gidemezsin demişti. (ailesi Bursa da )
Ama sonra ikna oldu, kız üni yi bitirdi bile.
Yani bunlar çok oluyor, aileler itiraz ediyor ama el mahkum kabul ediyor.
Sen yeter ki sevdiğin istediğin bölümü kazan.
Gerisi hallolur hiç canını sıkma.
Annen de alışır bi süre sonra, kızım İstanbul da okul kazandı diye övünür bile ;)

Böyle olaylar çok yaşanıyo bu tercih döneminde canım.
Benim arkadaşım İzmir i kazanınca, babası kesinlikle gidemezsin demişti. (ailesi Bursa da )
Ama sonra ikna oldu, kız üni yi bitirdi bile.
Yani bunlar çok oluyor, aileler itiraz ediyor ama el mahkum kabul ediyor.
Sen yeter ki sevdiğin istediğin bölümü kazan.
Gerisi hallolur hiç canını sıkma.
Annen de alışır bi süre sonra, kızım İstanbul da okul kazandı diye övünür bile ;)

Ah canım benim ya böyle söyleyince bi içim rahatlıyor ki anlatamam. Umarım öyle oluur. Çok teşekkür ediyorum.

Denedim canım çook denedim. Ankara üniversitesi de iyi üniversite diyo bana. Ben de daha iyisi varken neden onu öne aliyim dedim.. Sonra bana bahaneler üretmeye başladı.

ne diyeceğimi bilemiyorumki canım sen tercihlerini yaptınmı? illa tutucak diye bişeyde yok hakkında hayırlısı olsun be güzelim. ama ortam biraz daha yumuşasın anlat anlat hiç yılmadan anlat biyerde pes etcektir zaten kyk yurdunda kalırsın bu yıl tüm yurtlar 4 kişilik wc banyo içinde zaten 120 tl artı günlük 5 tl yemek kuponu veriyolar(1.75tl kahvaltı 3.25 akşam yemeği) giderin çok az oluyor ve tertemiz. bizim yurt böyleydi zaten canı bu yıl tüm yurtlar böyle olucakmış zaten buz dolabı bile var odada devlet yurdu demeye bin şahit :) eskisi gibi değil hiç bişey bunlarıda anlat canım

Son düzenleme:
ayy üzülme güzelim yaa,yukarıda bi arkadaşın dediği gibi olur böyle şeyler tercih döneminde...

benim babam da göndermiyordu,ev kızı olsun veririm kocaya bidaha da sınav yok diodu,

ama tercihlere zonguldağı bile yazdırdı sonradan:))

ama baş sıraya da istanbuldaki özel üniyi yazdırdı ( devlete puanım yetmiodu istanbulda)

ve özel ünide okuttu beni:)))

ne diyeceğimi bilemiyorumki canım sen tercihlerini yaptınmı? illa tutucak diye bişeyde yok hakkında hayırlısı olsun be güzelim. ama ortam biraz daha yumuşasın anlat anlat hiç yılmadan anlat biyerde pes etcektir zaten kyk yurdunda kalırsın bu yıl tüm yurtlar 4 kişilik wc banyo içinde zaten 120 tl artı günlük 5 tl yemek kuponu veriyolar(1.75tl kahvaltı 3.25 akşam yemeği) giderin çok az oluyor ve tertemiz. bizim yurt böyleydi zaten canı bu yıl tüm yurtlar böyle olucakmış zaten buz dolabı bile var odada devlet yurdu demeye bin şahit :) eskisi gibi değil hiç bişey bunlarıda anlat canım

Ah canım benim süpersin ya. Ben bilmediğim için tabi pek bi şey söyleyemiyordum. Süper oldu bunları öğrendiğim. Peki yurt başvuruları ne zaman yapılıyor biliyor musun ?

ayy üzülme güzelim yaa,yukarıda bi arkadaşın dediği gibi olur böyle şeyler tercih döneminde...

benim babam da göndermiyordu,ev kızı olsun veririm kocaya bidaha da sınav yok diodu,

ama tercihlere zonguldağı bile yazdırdı sonradan:))

ama baş sıraya da istanbuldaki özel üniyi yazdırdı ( devlete puanım yetmiodu istanbulda)

ve özel ünide okuttu beni:)))

Şanslıymışsın. :)))

Ben Ankara'da eğitimim için 4 sene kaldım, doğma ve büyüme İstanbul'luyum...
Ankara'da lisans eğitimimi bitirip İstanbul'a döndüğümde ki son dönüşümden önce 8 aydır İstanbul'a hiç gelmemiştim; İstanbul'da sokakta yürüyen insanlar beni tedirgin etmişti, niye mi? basit çünkü Ankara insanı, orada ikamet eden insan belli bir düzeyde, nereye gitsen aynısını görüyorsun, İstanbul metropol, her tür insanın rahatça elini kolunu sallayarak gezdiği bir şehir ve yanınızdan geçen her üç insandan birinin problemli olma ihtimali istatistiklere yansımış durumda, yani tehlikeli...
Şimdi annenin meselesi üniversite değil, İstanbul... ve anne gözüyle baktığında kadıncağız haklı da ama beni unut diyecek kadar değil..
Aslında bunu sen şöyle anla
Kızım sen İstanbul'a gittiğinde ben seni bugün düşündüğümden daha çok düşünücem, senin yanımda oluşunun verdiği rahatlığı senin beni her telefonlar arayışında ve yalnızca sesinde bulucam..
Açını değiştir ve onun gözüyle bak, gördüğün ve verdiğin tepki anneninkinden daha az olmayacak emin ol...
Anne sen bana güvenmiyor musun dediğinde kızım ben sana güveniyorum da etrafında olup bitenlere güvenmiyorum dediğinde de diyecek bir şey yok, çünkü İstanbul'da her şey senin dışında gelişir..
Ama...
Eğer sahiden içinde bir ukde ve uhde olarak kalacaksa İstanbul yani üniversite hayallerin de hep İstanbul varsa; İstanbul'a gelmelisin, İstanbul tehlikeli olduğu için değil, hayallerin için..
Ve denkleme gelince
Annen bir yanda, İstanbul bir yanda, yalnızca iki tercihten biri olsa kesinlikle annemi seçerdim ama burada yalnız iki tercih yok, iki bilinmeyenli denklemi dallanıp budaklandırmadan, üç bilinmeyenli hale getirmeden, iki bilinmeyenden tek bilinen ve herkesin tamam dediği bir ara formülle işi çözmesi gereken sensin.. Akla bir sürü şey gelebilir.. Ama birazcık sakinleştikten sonra.. Bi kez daha düşün..
Ne anneni kır ne İstanbul'u bırak...
Konuşmak en doğru yol evet ama ne konuştuğun değil nasıl konuştuğun önemli... Anne yüreği içine sindirir ama lütfen bunu onu kırmadan, incitmeden yap...

Ah canım benim süpersin ya. Ben bilmediğim için tabi pek bi şey söyleyemiyordum. Süper oldu bunları öğrendiğim. Peki yurt başvuruları ne zaman yapılıyor biliyor musun ?

canım ya okula kayıt olduktan sonra yapmıştım galiba eylül başında falandı sanırım :) netten takip edersin kyk basvuruları diye yaz çıkar zaten tatlım annen baban ayrımı?

istanbul ruya sehırr :).. ordamutlu olucaksın ınsallah ..

ama annenın gonlunude almayı unutma suan sınırlıdr ondan oyle dıodur :)

Back
X