Ben Ankara'da eğitimim için 4 sene kaldım, doğma ve büyüme İstanbul'luyum...
Ankara'da lisans eğitimimi bitirip İstanbul'a döndüğümde ki son dönüşümden önce 8 aydır İstanbul'a hiç gelmemiştim; İstanbul'da sokakta yürüyen insanlar beni tedirgin etmişti, niye mi? basit çünkü Ankara insanı, orada ikamet eden insan belli bir düzeyde, nereye gitsen aynısını görüyorsun, İstanbul metropol, her tür insanın rahatça elini kolunu sallayarak gezdiği bir şehir ve yanınızdan geçen her üç insandan birinin problemli olma ihtimali istatistiklere yansımış durumda, yani tehlikeli...
Şimdi annenin meselesi üniversite değil, İstanbul... ve anne gözüyle baktığında kadıncağız haklı da ama beni unut diyecek kadar değil..
Aslında bunu sen şöyle anla
Kızım sen İstanbul'a gittiğinde ben seni bugün düşündüğümden daha çok düşünücem, senin yanımda oluşunun verdiği rahatlığı senin beni her telefonlar arayışında ve yalnızca sesinde bulucam..
Açını değiştir ve onun gözüyle bak, gördüğün ve verdiğin tepki anneninkinden daha az olmayacak emin ol...
Anne sen bana güvenmiyor musun dediğinde kızım ben sana güveniyorum da etrafında olup bitenlere güvenmiyorum dediğinde de diyecek bir şey yok, çünkü İstanbul'da her şey senin dışında gelişir..
Ama...
Eğer sahiden içinde bir ukde ve uhde olarak kalacaksa İstanbul yani üniversite hayallerin de hep İstanbul varsa; İstanbul'a gelmelisin, İstanbul tehlikeli olduğu için değil, hayallerin için..
Ve denkleme gelince
Annen bir yanda, İstanbul bir yanda, yalnızca iki tercihten biri olsa kesinlikle annemi seçerdim ama burada yalnız iki tercih yok, iki bilinmeyenli denklemi dallanıp budaklandırmadan, üç bilinmeyenli hale getirmeden, iki bilinmeyenden tek bilinen ve herkesin tamam dediği bir ara formülle işi çözmesi gereken sensin.. Akla bir sürü şey gelebilir.. Ama birazcık sakinleştikten sonra.. Bi kez daha düşün..
Ne anneni kır ne İstanbul'u bırak...
Konuşmak en doğru yol evet ama ne konuştuğun değil nasıl konuştuğun önemli... Anne yüreği içine sindirir ama lütfen bunu onu kırmadan, incitmeden yap...
Denicem.. :) Teşekkür ederim cevabın için. :)