Şehir dışında üniversite. Size çok ihtiyacım var. :(

Sanırım ben zamanında bu konuda bayağı salaklık yapmışım.

Annemle beraber yaşıyorum, İstanbul'dayım ama fark bu.

Sonuç olarak harika bir puan almadım, İstanbul dışında nispeten iyi bölümler tutabilecekken, hatta ücra yerlere gitsem çok çok iyi bölümler tutabilecekken İstanbul'da senin yazdığın biyoloji benzeri -iş garantisi sıfır olan- bir şey okuma kararı aldım.

Bundan da hiç pişman olmadım. Hayat şartıdır, böyle olması gerekmiştir ve olmuştur. Bu sene yeniden sınava girdim bölüm problemimden dolayı, yine tüm tercihlerim annemin yanı. Hatta maddiyat meselesi de değil artık. Şu an durumumu düzelttim, ama annemi neden yalnız bırakayım? Yalnız bırakmayı düşünmem bencillik olur.

Çünkü o işler söylenildiği gibi yurt çıkar zaten, kredi alırsın, burs bulursun, katkı kredisi de alırsın gül gibi geçinirsin gibilerinden yürümüyor. Polyannacılığa gerek yok. Annemle babam ayrı olduğu halde ilk sene bana geri ödemeli kredi bile çıkmadı. Ki parttime adı altında afedersiniz ama eşşek gibi o kadar çalışan öğrenci sence neden çalışıyor?

Annen olaya tam da olması gereken açıdan bakıyor. Yurt çıkmazsa her ay sadece asgari ücret kadar yurt ve yemek masrafın olacak. Değil öyle gezmeler tozmalar vs. Aylık sana minimum 1000 lira gönderebilirlerse - ki bu hiç kolay bir şey değil.- evet mutlu olursun. Onun dışında İstanbul'da olmak sandığın kadar mutlu etmeyecek seni.

Hakkında hayırlısı olsun.

bence seni kaybetmek istemediği için yapıyordur elinde sonunda yumuşar hele ki annen bide araya yollar girince...
sıkma canını boşver hayat senin hayatın işler ciddiye binince annen bırak beni unut demeyi yanında mı gelseydik acaba demeye başlar üzülme bence :1:

sanırım annelik duygusu ile demiştir hayat okadar kötü ki ben bile küçücük kızımı nasıl gönderirim diye düşünüyom umaırm annen ikna olur tatlılıkla cnm sende ona anlayış göster çok zor gerçekten bu devirde kız evladını uzakta okutmak hayırlısı olsun hakkında.

istanbulu sevmek başka bişey...
istanbuldaki üniversiteler daha kaliteli aslında ne demek, çok ilginç geldi!
ankaradada gayet iyi okullar var:)
.

Ankaradaki okullar kötü diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum..Ama bakarsanız büyük firmaalar eşit şartlardaysa üniversiteye göre seçim yapıyor ve Araştırmaları incelersenizde en iyi üniversitelerin İstanbulda olduğunu göreceksiniz Ben kocaeli üniv okuyorum ordaki hocalarım bile bunu biliyo ve daha kaliteli olduğundan bahsediyo..Ayrıca babam sosyolog bu konularda çok araştırmalarda yaptı..
İstanbul sevgisiyle bu başka bişey karıştırmayın

Denedim canım çook denedim. Ankara üniversitesi de iyi üniversite diyo bana. Ben de daha iyisi varken neden onu öne aliyim dedim.. Sonra bana bahaneler üretmeye başladı.

Ankara Üniversitesi annenizin dediği gibi oldukça iyi :1: destek olayım dedim...

her şey bir yana bu tercih dönemleri aileler gerçekten bizi düşünmüyor demeyeceğim, düşünüyor fakat başka açılarda düşündükleri için anlaşamıyoruz işte...

Benimde zamanında böyle bir tercih yapmam gerekiyordu...
ve ben tercihimi yaptım...

ailemin yanında yeme içme derdim olmadan okuluma gidip geliyorum..

ve Ankara üniversitesi candır diyorum :1: :1:

18 yaşında gencecik bir kız, anne-babasının sorumluluğunu üstlenmek zorunda değil bana göre henüz. Yalnız yaşayan annesine arkadaşlık etmesini ya da aile bütçesi için tüm hayatını etkileyebilecek fedakarlıklar yapmasını beklemek aşırı olur. Konu sahibi bence İstanbulda yaşamak istiyorsan İstanbul yaz, ailen yeni duruma adapte olabilir eminim ki, annenin maddi nedenlerden dolayı endişesi varsa harcamalarını kısarak, ya da part-time çalışıp ailene yük olmayarak bütçenize katkıda bulunabilirsin, ama sırf annen dedi diye tüm yaşamını istemediğin bir yönde şekillendirirsen bence hayatın boyunca içinde annene karşı bir öfke ve deneyimleyemediklerin için pişmanlık olur.

istanbulu sevmek başka bişey...
istanbuldaki üniversiteler daha kaliteli aslında ne demek, çok ilginç geldi!
ankaradada gayet iyi okullar var:)

konu sahibi arkadaş eğer istanbuldaki okullar daha iyi diye gideceksen gereksiz,
ama istanbulda yaşamak istiyorsan bişey diyemiyorum.çünkü arkadaşın dediği gibi
düşündüğün bölüm ölü bir bölüm.iş olanağı çok kısıtlı.öğretmenlik değilse özellikle biraz daha düşünmende fayda var.yani özetle istanbul yada ankarada okuman o bölümü sana bir artı getirmez.istersen izmirde oku.
bence aldığın puana göre şehirden çok tercih edeceğin bölümü düşünmelisin.

Ankaradaki okullar kötü diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum..Ama bakarsanız büyük firmaalar eşit şartlardaysa üniversiteye göre seçim yapıyor ve Araştırmaları incelersenizde en iyi üniversitelerin İstanbulda olduğunu göreceksiniz Ben kocaeli üniv okuyorum ordaki hocalarım bile bunu biliyo ve daha kaliteli olduğundan bahsediyo..Ayrıca babam sosyolog bu konularda çok araştırmalarda yaptı..
İstanbul sevgisiyle bu başka bişey karıştırmayın
bende size, "ankaradaki okullar daha kötü dediniz" demedim zaten.
sanırım ankarada da iyi okullar var diye yazınca siz öyle anladınız.
ikincisi babanızın sosyolog olması yada üniversitedeki hocaların daha kaliteli demeside çok fazla bişey ifade etmiyor.çünkü tercih ettiği bölüm ölü bir bölüm.
ayrıca arkadaşın o iyi diye tabir ettiğiniz istanbuldaki üniversitelerden birini tercih ettiği de meçhul.
saçma gelen istanbul olsun da ne olursa olsun olayı...
Daha çok gençsiniz.inşallah herşey dilediğiniz gibi olur :6:

Son düzenleme:
bi yakınımızda annesi falan istemediği halde baska sehri yazdı 5 yıl okudu sonra geri geldi şimdi evlenecek sanırım bu yetiyor yani kendine bi sevgili bulmuş evlencek bnce yazmasaydın keske

Kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum böyle bi zamanda yanımda olduğunuz ve düşüncelerinizi paylaştığınız için. Hepinizi çok seviyorum, iyi ki varsınız. :)

Ben de İstanbul istemiştim ama aile zoruyla Ankara'da kaldım... :5:

Gerçi şu an iyi ki gitmemişim diyorum ama.. :/

haklı endişeleri var annenin üzerine gitme.. sakin sakin konuş aslında farklı şehirde okumak insanı çok geliştiriyor 2 kurusun hesabını yapar duruma geliyor herşeyin kıymetini anlıyorsun ailenin, herşeyin. benim bi sözüm var erkekler askerde kızlar üniversitede adam oluyor (tabi okumayıp kendini yetiştiren geliştiren nice insan var ama burda konu üni olduğu için söylüyorum) ayrı şehirde üni okumak senin için çok ii aslında ama ben 1 yıllık evliyim ben bazen düşünüyorum ilerde çocuk olcak okula gitcek üniye farklı bi şehre gitmek isticek göndermek istemem herhalde devir çok kötü çünki bak sana annemin taktiğini söyleyim ben tek çoçuğum annemde benle geldi ben üni okurken ev tuttuk arada memlekete gitti geldi ama o yokken o kadr kötü oluyordumki bütün arkadaşlarım bana imrenirdi annen yanında ne gzl diye bunu okumaya gittiğinde daha ii anlarsın.

ben olsam böyle bir şey yapmazdım. Annenin ekonomik sıkıntısı olabilir bu ciddi bir problem hele istanbul gibi bir yerde okumak için çok para lazım. Ekonomik durumun kötü-orta arası oldugunu farzediyorum. Eğer öyleyse cok cocukca davranmıssınız. Hayata bazen boyun eymek lazım. Ben de isterdim istanbulda okuyayım özelde okuyayım, maddi sıkıntımız olmadıgı halde ailemin yanını seçtim. Her yönden zor başka şehir sadece ekonomik anlamda değil. Maddi manevi cok zor. Hele o zamana kadar hayatın gerçek yüzüyle hiç tanısmamıs biriyseniz işiniz cok cok zordur.

Back
X