Şehir dışında yaşamak?

Pinkie Pie

Goodness is godness.
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
267
701
33
37
Eşimle yurtdışına gitme durumumuz vardı, yaşadığımız yerde kalmaya karar verdik.
Ama şöyle bir durum var.
Eşimin çalıştığı yer oturduğumuz şehir merkezine, yaklaşık 60 km mesafede, trafik de olduğunda, yol 2 saati geçebiliyor.
Bazen bunaldım diyor, işimin olduğu yere taşınalım diyor.
Şu an benim aileme yakın oturuyoruz.
Hamileliğimin başı zor geçti diye, işi gücü bırakmıştım ama bu sıralar tekrar başlamayı düşünüyordum.
Onun dediği yere taşınırsak avantajlar da var, dezavantajlar da.
Mesela avantajlar, çok çok daha fazla beraber vakit geçirebileceğiz. Kendi işini yaptığı için gün içindeki boşluklarda yanına gelebilirim diyor.
Sabahın 6'sında gidip akşam 7lerde, 8lerde gelmiyor olacak.
Çalışmayacağım ya da kendi işimi yapabileceğim ufak bir yer açacağım.
Dezavantajlar, burada kurulu düzenim var ailem, arkadaşlarım hatta haftada bir gelen temizlikçim bile önemli ve şehir merkezinde yaşamayı seviyorum.
Bebek doğunca, annemden uzak, ne yaparım diye düşünüyorum.
Alışkanlıklarımdan kolay vazgeçebilen birisi değilim.
İş ile ilgili hamilelik sonrası güzel planlarım vardı.
Bir yandan da eşimin haline üzülüyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

Bence git esin ve çocuğun herseyden önemli olsun. Yazık hakkaten 2 saat hergün yol çekilir mi ? Annen arada gelir yardım eder çocuğa

Adama yazık diyorum, her gün 120 km yol mu yapıyor? Benzin parası da cabası.

Anneniz arada gelir sizde kalır; ya da eşiniz her gün bu yolu yapıyormuş siz de arkadaşlarınızı görmek istediğinizde gidersiniz, olmadı geceyi ailenizde geçirip ertesi gün dönersiniz.

Babamın kronik rahatsızlıkları olduğu için, annemin onu yalnız bırakması pek olası değil.
Gidersek iki seçenek var, ya çalışmayıp bebekle tek başına ilgileneceğim ya da bir şekilde ailemi ikna edip onların da taşınmasını sağlamam gerekecek:/

Şehir dışına bağlı bu biraz da.
Mesela ben Çeşme'de yaşarım ama şimdi isim vermiyeyim de köyde yaşayamam.
Ona göre değerlendiririm ben olsam.

Avantajlari daha cazip geldi bana acikcasi. 2 saat arada bir cekildiginde sorun olmayacak bir yol mesafesi. Ama esiniz hergun git gel 4 saate yakin yol cekiyor yazik.
Artik insanlar merkezden kaciyorlar sakinlik ariyorlar. Ben ols firsati kacirmazdim

işe gitmek için günde 80 km yol deviren biri olarak soyluyorum
eşiniz için zor bi,r durum
bence tasının .

Şehir dışına bağlı bu biraz da.
Mesela ben Çeşme'de yaşarım ama şimdi isim vermiyeyim de köyde yaşayamam.
Ona göre değerlendiririm ben olsam.
Yine izmirin bir ilçesi ama çeşme gibi değil:)
Daha kuzey ilçelerden, keşke urla, çeşme olsa:)

Ailenız, arkadaslarınız hatta temızlıkçiniz bile hayatınızda eşinizden önce geliyor sanırım. Bebeği annenıze guvenıp yapmamıssınızdır heralde. Birçok kadın var annesınden hatta kvsınden uzak cocuk buyuten. Biraz karşınızdaki insanıda düşünün.

Bencilce düşünürsem dezavantajları görüyorum ama empati kurunca onu da anlıyorum taşınma fikrine sıcak bakıyorum.
İlk çocuk olduğu için, beni ne beklediğini tam olarak bilemiyorum o sebepten tek başına altından kalkabilir miyim diye düşünüyorum.

Hımm...
Birkaç tahminim var da neyse.
Yine diyorum,köy hayatını istemem tabii büyük konuşmayayım yine.
İlçeye razı olabilirim.
Araç kullanabiliyorsan çok sıkıntı olabileceğini sanmıyorum.
Aileni taşımak için ikna etme derim onların düzenini bozmaya hakkın yok.

geçen sene köyde çalışıyordum , merkezden 30km gidiş 30 km geliş yol yapıyordum, işim orda çok çok rahat olmasına rağmen yol yoruyordu. eşiniz bunun 2 katını yaşıyor gerçekten zor.. stres küpü olur insan ya bir de trafik varmış.

imkanları çok çok kısıtlı bir yer değilse taşının.

Neredeyse daha önce hayatında hiç çocukla hiç karşılaşmamış denebilecek birisi olarak bebek doğunca altından kalkabilir miyim korkusu var. O sebeple aileme böyle bir teklifte bulunmayı düşünüyordum, zorla değil tabii ki, isteklerine kalmış.
Köy gibi bir yer değil, ama orada yaşayınca İzmir'de yaşıyor olmayacağım neredeyse, o nedenle düşündürüyor gidip gitmemek, mutsuz olur muyum diye korkuyorum.
Ama bi taraftan da eşim zor durumda kalıyor.

İmkanlar şu anki gibi olamayacak olsa da hemen hemen herşeyin bulunduğu bir yer.
Bir de iş konusunda çok şeyden vazgeçmem gerekecek.

İnşallah ailen için hayırlı olan kararı alırsın.
Ben giderdim.
Tedbili mekanda ferahlık vardır.

bir kişi için bu kadar çok değişiklik yapılmaması gerekir bence
ben olsam çocuğun şehirde büyümesini isterdim sonuçta hastane okul vs.hep elinin altında olacak
bir de şehir dışında yapacak bir şey olmadığı icin sürekli bebekle olmaktan sıkılıp eşinizi darlamaniz da olasılıklar arasında bu da mutsuzluga neden olur

İmkanlar şu anki gibi olamayacak olsa da hemen hemen herşeyin bulunduğu bir yer.
Bir de iş konusunda çok şeyden vazgeçmem gerekecek.
ne gibi? nerde çalışıyordunuz bebekten önce yani gideceğiniz yerde yok mu çalışabileceğiniz benzer bir yer? gönül anne baksın ister ama herkeste bu imkan olmuyor, 2 yaşa kadar siz bakar sonra kreş bakıcı vs ayarlayıp devam edersiniz gideceğiniz yerde işe. olmaz mı?

Ben olsam giderdim.
60 km hergün işe gidip gelen bir insan için oldukça eziyet ama istediğinde şehir içine gidip gelebileceğin bir mesafe olarak düşününce o kadar da uzak değil.

Menemen :)
Eğer öyleyse şehir dışı sayılmaz pek.

İzmir trafiği geçen yazdan beri çok fena, istanbulla yarışır. O trafikte 60 km yol gidip gelmek insanın ömrünü çürütür.

Siz artık bir ailesiniz, anne babanızın mutluluğundansa kendi ailenizin mutlu, huzurlu ve rahat olmasını sağlamalısınız.

Daha da daha da ilerisi:)
Ailemi çok sorun etmiyorum, sonuçta aynı şehir bi şekilde gözüm üstlerinde olur ama tam ihtiyacım olacağı sıra uzaklaşmak fikri düşündürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…