Şehir dışında yaşamak?

Ben olsam giderdim.
60 km hergün işe gidip gelen bir insan için oldukça eziyet ama istediğinde şehir içine gidip gelebileceğin bir mesafe olarak düşününce o kadar da uzak değil.
Ben çalışırsam iş imkanım şehir merkezinde olacak bu defa o yolla ben muhattap olacağım, ya da orada ufaktan başlayıp kendim bişeyler yapmaya çalışacağım.

Daha da daha da ilerisi:)
Ailemi çok sorun etmiyorum, sonuçta aynı şehir bi şekilde gözüm üstlerinde olur ama tam ihtiyacım olacağı sıra uzaklaşmak fikri düşündürüyor.

Daha da ilerisinde aliağa, foça, şakran falan var. Üçünde de yaşanır bence. Ha emiralem falansa biraz düşünmekte fayda var.

Ama illa zor olur diyorsanız o ilçeye değil de yakın bir semte geçin, yol iki saat değil 20 dakika sürsün.

Ulukentte çok hoş siteler var mesela. Ya da seyrek tarafında, sasalıda uygun fiyatlı villalarda yaşama imkanı var. Aslında neresi olduğunu söylesen daha iyi fikirler çıkabilir.

in vino veritas Aliağa merkez.
Sasalı düşündük ama biraz daha para biriktirip kira yerine oradan ev alalım diye planlıyoruz.
Ulukenti de düşündüm ama o zaman eşimin gün içi gidip gelebilme avantajı kalmayacak.
Yani özetle gitmişken ya temelli olsun diyorum ya da bir müddet daha kafamı kuma gömüp, olan eşimin dramını görmezden geleceğim

Son düzenleme:
Ben çalışırsam iş imkanım şehir merkezinde olacak bu defa o yolla ben muhattap olacağım, ya da orada ufaktan başlayıp kendim bişeyler yapmaya çalışacağım.
Ozaman işe geri dönmek isterseniz tekrar şehir merkezine taşınmak zorunda kalacaksınız.
Kadınların işinin eve yakın olması daha önemli bence.
İşe başlayana kadar taşınıp, bir süre orada yaşayıp sonra geri dönebilirsiniz.
Ya da sizin bulacağınız işin hangi ilçede olduğuna bağlı, ikisinin ortasında bir ilçede yaşamanız da mantıklı olur ozaman.
En azından mesafe kısalır 60 km ye göre.

İleride öyle bi planımız var zaten.
Ev alacağımız zaman, evi alacağımız yer merkezle eşimin çalıştığı yerin ortasında kalıyor.
O zamana kadar olanki kısım için sorun zaten.
Bazen diyorum ev almamıza birkaç sene var, o zamana çocuk da büyür aileme yakın rahat ederim, sonrasında düzen oturmuş şekilde taşınırım diğer yandan da eşime üzülüyorum.

Canım ailem İzmir'de ama eşimin işi gereği İstanbul'da yaşıyoruz. Doğumdan 3 hafta önce izmire gittim doğumumu yaptım bebeğim toparlanana kadar annemde kaldım. Bu sıralar hafta sonları eşim izmire geldi. Sonra evime döndüm.düzen değiştirmek zordur ama İnan'ın Bebek doğunca küçük ya da büyük yer farketmiyor. Evden fazla çıkamıyorsunuz zaten.çok uzak bir mesafe de değil. Sıkılırsanız gelir gidersiniz ailenizin yanına. Eşiniz ve bebeğinizin daha fazla vakit geçirmesi daha önemli. Hayırlısı olsun...

Bebeğini yalnız büyüten çok insan var niye bu kadar evham yapıyosunuz ki ailenize yakın olması için?
Ki istediğiniz zaman onlara ulaşabileceğiniz bir mesafe çok uzak değil, öyle karı,kışı olup yolları kapanan bir şehir de değil.
Eşiniz için düşünebilirsiniz bence hem çekirdek aile olarak daha fazla vakit geçirirsiniz, eşiniz size ve bebeğe daha iyi destek olur yolda yorulmayacağı için.

Görmezden gelme, yazıktır günahtır adama

Aliağa güzel yer. Eşimin işi dolayısıyla tanıdığımız orada yaşayan çok arkadaşımız var, mutlular. Bence sen de gidince seversin.

Mesleğin ne bilmiyorum ama iş imkanı da çok bu tarafta. Atatürk organizeden aliağaya kadar büyük firmaların müdürlükleri ya da fabrikaları var bir sürü. Bakarsın sen de bebiş ele geldikten sonra yakında bir yerde iyi bir iş bulursun.

Benim eşim sasalıda çalışıyor. Öyle bir noktada oturuyoruz ki hem şehre yakın hem sasalıya 10 dakika. 12-13 km ama otobandan gidince 10 dakikada şirkette oluyor eşim. Canı isteyince öğlen eve de gelebiliyor. Yani lokasyonu iyi ayarlarsanız her türlü çözülür. İyi araştırmak lazım sadece.

Bebek bakmak için annenize gerek yok ki

Tamam ilk haftalarda belki destek olur ama insanlar yurt dışına da oluyor o kadar destek

Sonrasında da öğrenir bakarsınız

Belki siz akşam annene bırakır çıkarız vs vs gibi hayaller kurdunuz ama eşinizin şimdiki şartları ile bebeği görmesi bile mucize

Oğlum saat 9 da yatıyor babası 8 de gelse sadece bir saat görecek birlikte yemek oyun vs olmayacak ama 6.30 da gelse çok şey değişir

Yine Ada'm sabah evden çıkarken kimseyi görmüyor taşınırsanız belki çocuğu kreşe o bırakacak

Çocuklar hep Bebek kalmıyorlar ve babaları ile de zaman geçirmeleri lazım

Bebek 6 aylık iken babasının öğlen eve gelip onunla oynayabilmesi bile çok büyük bir nimet

Hep karşının taksisi oldum.
Karşıyaka bile bana farklı şehir gibi gelmiştir hep:)
Ama aliağanın ortamı dediğin gibi kötü değil diyorlar.
İşimde de daha yeniyim çok geç olmadan mesleğimi değiştireyim demiştim.
Ama yöneldiğim alan daha merkezde var.
Yine de kendi sektörümde alan değiştirerek çiğlide falan iş bulabilirim ama çocuk da varken başka bir alanda sil baştan nasıl olur bilemiyorum.

Olur olur, isteyince her şey olur.

Ben de bu tarafın taksisiyim işte, karşıya geçince sudan çıkmış balığa dönüyorum. Kayboluyorum falan.

Aliağada üç kesim var benim gözlemlediğim kadarıyla. Bir yerlisi, İki liman personeli, üç cezaevi personeli. Oturdukları bölgeler bile farklı. Ama ortam kötü değil bence, keyifli.

Siteler bölgesi güzel gibi de bakalım.
Bi de doktorum ve hastanem de kahramanlar tarafında.
Doğum zamanı yolda doğurmaktan korkarım taşınırsak:))

Bebek olayına çok yabancıyım. O sebeple başıma tam olarak ne geleceğini kestiremediğimden endişem:))
Baya korkunçlu hikayeler var bebek bakımı hakkında:)

Tek başına yetebilir miyim diye de korkuyorum da herkes nasıl yapıyosa yapabilirim sanırım:)

Tek başına yetebilir miyim diye de korkuyorum da herkes nasıl yapıyosa yapabilirim sanırım:)

Neden yetemeyesin

Zaten çoğunluk annesi baksa da memnun değil bak burada da var konular

Hepimiz yetiyoruz da sen neden yetemeyesin

Ama bu şartlarda baba babalığı hissedemeyecek sorumluluk alamayacak

Gece bile aman o uyanmasın erken gidecek diyeceksin akşam eve gelsin oturalım diyeceksin Ada'm gelince sızacaksın zaten

Bence ailenizin en çok Zaman geçirebilmesi için ne gerekiyorsa yapın

Bizim kendi işimiz ev ve iş arasındaki süreyi Nasıl kısaltırız diye düşünüp duruyoruz

Evi işe yakın taşınamıyoruz semt kötü ve çocuğun okulu öbür uçta işi eve ya da okula yaklaştırsak maliyet 3 e katlanıyor

Buna rağmen yarın saat olan süreyi azaltmayı hayal ediyoruz hala

Benzeri bir durum bizde de var.
Biz artı ve eksileri değerlendirip bir süre daha tasinmama kararı aldık..
Ama bizim oturduğumuz yerde biseylerin sahibi olmamız daha kolay olduğu için bu kararı almamızda etkili oldu..
Önemli olan koşullar oluyor elbette..
Aynı şehirdeyiz bu arada sizinle bizde farklı bir ucuna gidip gitmeme sorunu yaşadık

Siteler bölgesi güzel gibi de bakalım.
Bi de doktorum ve hastanem de kahramanlar tarafında.
Doğum zamanı yolda doğurmaktan korkarım taşınırsak:))

Hmm o kötü olmuş işte. Ama bastınız mı yarım saate geçersiniz o tarafa otobandan en fazla.
Uzun zamandır devam ettiğn bir doktor değilse değiştirebilirsin de.

29 yaşındasın canim bu ozguven sizlik neden ?

Valla bende iş konusunu düşünüyorum bu aralar ve benim iş olursa oda şehir dışında 70 80 km git gel çok olur ben taşınırım kesin !

Temizlikçi yi bosver yenisi bulunur !

Annen le baban arasira gelirler uzun uzun kalırlar yanında onuda dert etme !

Çocuk olayına gelince.... bebeğin olana kadar çalış ondan sonra zaten iznin olucak çalışmazsın.
Eşinde yolda geçireceği süreyi seninle ve bebeğiyle geçirmiş olur al sana en baba yardımcı:)
Annen babanı bırakamaz sa zaten her ikisi gelir yanına o dönemde merak etme :)

Okadar yol valla yazık canim hergün hergün işkence

Bence güzel bi yer bakmaya başlayın.......

Hmm o kötü olmuş işte. Ama bastınız mı yarım saate geçersiniz o tarafa otobandan en fazla.
Uzun zamandır devam ettiğn bir doktor değilse değiştirebilirsin de.
Doktorumdan aşırı memnunum.
Aslında bu bile biraz özetliyor. Burada herşeyim o kadar oturmuş ve düzenli ki bırakıp yeni baştan bir düzen kurmaya çekiniyorum biraz.
Keşke mucize olsa eşim bu taraflara gelebilseydi

Hayat...
Bazen insanı bir yerlere, bir şeylere sürüklüyor işte. Önemli olan her şarta bir şekilde uyum sağlayabilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…