Sehirlerarasi otobuslerde yer kavgasi!

bence haklısın.
siz kendi rahatsızlığınızı göz önüne alıp cam kenarı almışsınız. herkes bu şekilde davransa keşke.
madem cam kenarı istiyorlar emzirecek bebeğini o zaman cam kenarı alacak sizin gibi. almıyorsa ve başkasının hakkında tecavüz ediyorsa o zamanda sonuçlarına katlanacak.

ucakta oldu banada cam kenarini belirtip almistim ama benden önce oturmus biri kalk demedim ama bikac sefer oldu aslinda bakinca güzel birsey degil

ama saglik sorunum olsa söylerdim sanirim..

Ay kesinlikle haklısın gayette yerinde tepkiler vermişsin ama kendin muhattap olmak yerine muavini çağırsaydın senin için daha iyi olurdu en azından bu kadar sinirlenmezdin onlarda ikiletmeden kalkmak zorunda kalırdı. Sonuçta onlar seçmişler koridor tarafında oturmayı en az 45 koltuğun olduğu bir otobüste gelip orayı alıyorsa o onların sorunu. Bide tamam belki mecburiyetten almışlardır ama yani bir sorup geçmek istemek var bide seni hiç tınlamadan oturmaları var bence gerekli olanı yapmışsın.

Madem cam kenarı istiyor ,bir sonraki sefere bilet alsın.Madem farketmiyor neden geçip oturuyor, otursun kendi yerine. İnsanların polemik yaşamak istememesini fırsat bilip kendinde hak görmesin kimse. Ben yine de yanlışlıkla oturmuş olma ihtimaline karşı "bizim sizinle yer değiştirmemiz gerekiyor, biletimde yazan numarası orası ( cam kenarına geçmiş oturmuş olan hanfendinin poposunun altı) diyorum. İtiraz eden olmadı, eden olursa da uzatmam, polemiğe girmem, muavine 1 kısa cümle kurarım sadece.

Ayrıca her koltukta kesilen bilete sigorta yapılma olayı bazı otobüs firmalarının anlaştığı sigorta şirketlerinin kuralları gereği doğru sanırım, ben de bir kez yer değişimi istemiştim, otobüsün arka yarısı boş olduğu halde izin verilmemişti. Öyle ya, belki bir kaza anında otobüsün arkası uçacak ve yolcular ön tarafta olduğu için kimseye birşey olmayacak, sigorta şirketine de masraf çıkmayacak. Ama diğer türlü ben arka koltuğa geçen kişi her ne kadar kaderim de olsa ek maliyet demek olacağım. Dünya para üstüne döner.

Son düzenleme:
Sizin koltuğunuza değil oturmak koltuğunuzu kapmaya yeltenmeye bile hakkı yok ki o insanların.Belediye otobüsünde yolculuk yapmıyorsunuz ki neticede.Hiç fırsat vermeyin ,görevliye şikayet edin bu tip durumlarda.Ben de senelerdir yolculuk yaparım ve her zaman cam kenarından yer alırım ama başıma böyle bir şey gelmedi şu zaman kadar.Böyle bir harekete teşebbüs etmelerine bile çok şaşırdım.

Bende nefret ederdim, hele anne çocuğuna müdahale etmezse oflamaya puflamaya üstümü temizlemeye başlardım.
Ama şimdi aynısını benim oğlum yapıyor uyarıyorum aradan bir kaç saniye geçiyor yine el ayak kıpır kıpır özür diliyorum kusura bakmayın falan diye bazıları da bana tepki veriyor çocuk o ne var, bu kadar abartmayın, iyi o zaman üstünü pisletsin diyesim geliyor.

Bir kerede ayakta gidiyoruz oğlumla, daha küçük öyle kenarlardan tutayım falan yok ben tutmaya çalışıyorum kadının biri kucağına oturtmak istedi çocuğu çekiyor ben bir yandan çekiyorum falan, sonra olmaz dedim, düşecek ama otursun kucağıma dedi, sizi tanımıyorum neden kucağınıza çocuğumu vereyim dedim, kadın çok bozuldu, benim ki de kadının kucağına oturmak için ağlıyor öyle sinir olmuştum ki oğluma...

Tabiki de haklısın dogru tepkıyı vermıssın sinir olurum öyle insanlara

benim de başıma böylesi değil ama benzeri şeyler geldi geliyor. bir keresinde metro istasyonunda metroyu beklerken 50 yaşlarına bir kadın beni gelip oturduğum banktan kaldırmak istedi, yaşlıymış da yorulmuş da kalkabilir miymişim , yanımda ve diğer banklarda bir sürü insan varken beni gözüne kestirdi ' kalkamam ' deyip gönderdim o yorgunsa ben de hamileyim.

bir keresinde de sirkeciden bindiğim trende yanıbaşımda ayakta duran orta yaşlı bir kadın o kadar erkek ve genç varken benim gözümün içine baka baka '' yer veren olsaydı otururdum '' deyip ofladı pufladı, ona da yer vermedim. normalde yaşlı teyzelere kıyamam onları söyletmeden illa ki yer verirdim ama nedense bu teyzeler ben hamile kaldıktan sonra bana musallat olmaya başladılar.

bir keresinde de minibüste eşimle yanyana oturduğumuz sırada yaşlı kadının biri gelip eşimin omzuna diresiğine dayadı resmen, eşim de yer vermek için kalktı ve teyze bir teşekkür bile etmedi.

böyle teyzelere sinir oluyorum ben.

Herkes aldığı yerine oturmalı, eğer tatsızlık çıkaran olursa muavine söyleyip sorunu halletmesini söyleyebilirsiniz.

Daha bi kaç gün önce başıma gelen bişeyi anlatmak istiyorum. Kızın biri sevgilimle oturmak istiyoruz lütfen şu adamın yanına oturur musun sevgilim yanıma gelsin dedi. Ben de hayır burası benim yerim dedim. Biraz anlayışlı olun lütfen dedi. Ben de sevgilinle oturmak istiyorsan yanyana bilet alsaydınız, ben bi erkeğin yanına oturacak olsam özellikle bileti alırken erkek yanı olsun derdim dedim. Bişey diyemedi.

Ne gereksiz ne saçma insanlar var. Madem çok cam kenarı istiyorlar özellikle cam kenarı alsalarmış ya. Benimde koridor kısmında midem bulanıyor kötü oluyorum. Başıma böyle bişey gelse muavine söyler durumu düzeltmelerini isterdim.

Arkadaşlar söylemiş zaten ben de ekleyeyim. Firmalar bu ferdi kaza sigortası için 1-1.5 tl para ekliyorlar zaten bilet ücretlerine. Yani parasını ödediğiniz sigortadan allah korusun bir şey olursa faydalanamazsınız. Muavin umursamazsa, firmaya oraya buraya şikayet ederim diye korkutun. Bir keresinde bir amca "Ulaştırma Bakanlığındaki yakınımı arıyorum şimdi" diye göz dağı vermişti, iyi taktik

Bu konuyu okuyunca bunu ben mi yazdım diye düşündüm :))
Ben de cam kenarına oturmam lazım yoksa midem alt üst oluyor psikolojik sanırım
Bir de otomobilde ya arabaya ben bineceğim ya da öne oturmam lazım ama kayınvalidem sağolsun benimle bu konuda yarışıyor
Benden önce koştura koştura oğlunun yanına kuruluyor...

Ben de memlekete giderken bütün değişik tipler beni bulur.
Bir kere bindim bilerek cam kenarı aldım benden önce bir amca kurulmuş koltuğa
Neyse kibarca burası benim yerim sizin koltuğunuz burası dedim amca bana yeğenim ne farkedecek boş bir yere otur :))

Bir tanıdığım çok kızardı şu teyzelere beş çaylarından çıkıp yorgun argın işten gelen insanlardan yer bekliyorlar diye haksız da sayılmazdı

Bence bu konuda vicdan yapman gereken bir durum yok. Bizim insanımızın maalesef hep bu bencilliği ve karşılarındaki insanları bile bile salak yerine koymasından dolayı bende merhamet duygusu kalmadı. Nasıl olsa ben yaşlıyım nasıl olsa benim çocuğum var herkes bana yer vermek zorunda düşüncesinde olmaya kimsenin hakkı yok. Başka ülkelerde kesinlikle bulamazsınız. Kimse kimseye ne hakkını yedirir ne de zorla veya psikolojik tacizle başkasının hakkını gasbetmeye uğraşır. Çocuğun varsa sen nasıl kendi rahatın ve sağlığın için ekstra çaba harcıyorsan karşındaki insanda bir zahmet bir taraflarını kaldırıp azıcık çaba versin.

Bu konuda atmaca gıbıyım yerımı acayıp kollarım
cunku ben bıletımı bı yere gıderken cok once alıyorum kı ıstedıgım yer dolu olmasın
mutlaka one alırım ve cam kenarına alırım. cunku asırı sekılde otobus tutuyor benı seyahat etmek bana ıskence oluyor.
mıde bulantısı bas donmesı bas agrısı cabası.
ben o yerı ıstedıgım ıcın gıdıcegım tarıh ıcın yerımı ayırtıyorum bu konuda hakkımı yedırmem yanı.
bencede hıc polemıge gerek yok dırek muavıne soylerım. ınsanlarada sasıyorum aldıgın yerı oturabılcegıne gore sec o zaman.

Sonuna kadar haklısın. Rahatsızda olmasan bilet alırken nereyi verdilerse herkes oraya oturmak zorundadır.
Benimde başıma çok gelir. Beni de otobüs tuttuğu için en ön dışında oturamam. En önde yoksa 3-4 gün sonra bile olsa o zaman giderim.

Bir kere okurken taa 24 saatlik yoldan gelecektim. Baktım yerim dolu. Host bana 30 numaraya geçmeniz gerek önde yaşlılar oturuyor ayakları ağrıyormuş diyor. Ben bileti 1 ay önce almışım. Ama illa benim 30 numaraya oturtacak. Tam 1 saat kavga ettim. Otobüs 1 saat gecikmeli kalktı. ama binmedim o otobüse de, gittim bileti verdim paramı aldım, şikayetimi de ettim. Sonrada bana ücretsiz bilet verdiler.

Yıllar önce İzmir den istanbula otobüs yolculuğu yapıcam..Cam kenarındayım..Orta yaşlı bir kadın,kucağında biraz kilolu 5 yaşlarında bir kız çocuğu yolculuktayız..Bana torunu olduğunu söyledi..Karaciğerinde sorun varmış çocuğun..Buna rağmen salamları lokma yaptığı ekmekle veriyordu..Otobüsün ışıkları söndü bir ara..Ben de hafif kestiriyorum..Tam uyku hali değil..Birden garip bir şeyler hissettim elimde..Kadın biberonla 5 yaşındaki torununa süt vermiş ,çocuk sütün bir kısmını içmemiş,hanfendinin uykusu gelmiş te,bana biraz sen tut biberonu ben uyuyayım diyor :)) Hey Allahım yaa...Ben de başımı pencereye yaslamışım uyukluyorum...Hayalinizde canlandırabiliyormusunuz olayı...Ne münasebet tutamam benim de uykum var dedim... Yani fileye falan da sıkıştırabilirdi bir kaç saat için ama beni,yani uyuklayan insanı kullanıcak aklı sıra...

Başka bir otobüs yolculuğumda yine pencere kenarındaydım..Yanlış hatırlamıyorsam akşam saatleriydi ki camdan bakarken arkamda duran erkek yolcunun pencere kenarından sessiz ve sinsice elini uzattığını gördüm..Aklı sıra bana sarkıntılık edecek..Benim o an camdan baktığımı düşünemedi tabi..Ben bir hışımla bir döndüm ki anında elini çekip uyuyor numarası yapmaya başladı...

Başka bir otobüs yolculuğumda da yanımda kilolu bir köylü kadın..Aman Allahım mahfoldum..Nasıl sıkıştırıyor kadın beni...Ben de kilolu değil ama iri bir insanım..Artık tek popomun üzerinde,göğüs kafesim sıkıştı o kadar ki nefes alamıcam...Allahtan otobüs biraz boştu da başka yere oturdum..Kadının da elinde değil ama hiç istifini bozmuyordu..Yanımdakini rahatsız mı ediyorum vs empati yok....Bence kilolu insanlar çift bilet almalı..Kimsenin kalbini kırmak istemem bu konuda ama böyle bir durum da var malesef..

İçimi dökmüşsün aynı dertten kaç kere benim de başım ağırmıştı. Ki senin rahatsızlıgın varmıs ve bu yüzden önceden önlemini almışsın. Eger sana bişi olsa bunun hesabını kim verecek? Sonuna kadar hakkını ara, insanları kırcam diye düşünme o zaman sen kırılıyorsun.

Okula gitmek için haftada kaç kere kıta degistiriyorum ve metrobüste neler yaşıyorum anlatamam. Hele o eli öpülesi teyzeler yok mu nasıl sinir ediyor insanı...
Onlara da acıyorum ama rica etmeden 2 kişilik koltukta '' kızım bende sıkışayım aranıza'' diyip koca cüssesiyle üstüme oturup beni ezmesini hiç unutamam. Zaten bir kaç sn beklese yer verirdim ama dank diye geldi oturdu

Son düzenleme:
bende simdi mayis ayinda istanbul-bursa / bursa-istanbul yolculugumu hatirladim. Babamin israriyla istanbuldan Kamil koca bindik sevgili babacim öncesinden yer ayirtmami istemedigi icin attilarmi bizi arkadan 3cü siraya cevremde tuhaf tipli bi sürü erkek oturuyor gecenin bi karanligi muavin desen ayri bi psikopat ne servis yapti ne bi ilgi gösterdi. Yoldan bi adami bindirdiler elinde bira torbalariyla adama cakmak yaksak patlicak...

en cok gicik oldugum bursadan istanbula tek basima gecicem nilüferle gidicem diye israr edip ordan bilet aldim tekli koltuklarinda yer verdiler bana icimden diyorum ohhh miss kimsenin derdini cekmicem :))) ama tam yan tarafimda bi kari-koca kucaklarinda 2 yaslarinda bebeleri kadincagiz artik canindan bezmis cocukla ugrasmaktan adamda ohhh saclar jöleli ayakkabilar marka kendince bi artislik vs... sanki s..fzisin yaninda oturan kendi karisi- kizi degil takmis kulakliklari önündeki ekranda evlendirme programi izliyor dünyaaaa umurunda degil

artik kadinda pes etti o da takti kulakliklarini ama bu arada otobüs inliyor cocugun sesinden tam ben niyetlendim baslarina dikilip pardon ama evlendirme programi izliceginize acin bi cizgi filimde su cocukda bi sussun demek icin o sirada otobüs bi yerde durduda indiler.

3 kurusun hesabini yapip 12 yasinda cocugu 4 saat kucaginda oturtanlarada ayri bi gicigim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…