Selenimo ve Cankularyla her telden

kız hale deseydim mehtap onu daha kayseri girişinde yakalar
ahanda böyle yapardıııı
sonrada duktur muktur kalmazdı ortada
domuz gribi bulaştırsak şuna
nede olsa risk grubunda deli

herkes bi yerlerde takılıyor heralde... ekim prenses selenimo zoia nerelerdesiniz kızlaaaaarr...

gozdemm fistigimm bugun kosturdum biraz eczaneden exodex aldim sonra migrosa gittim ordan digital baskulun pili bitmisti onu aradim ama hic bi yerde yok kismetse carsamba anneanneme gitcem bide ordan bakcam saatcilerde varmi sizler nerden aliosunuz tatlilarim

Kapak ve filtreyi çıkarıp bir kenara koyun.

Her fincan için (125 cl.) bir yemek kaşığı (7 gr.) kalın çekilmiş kahve koyun. (Makina küçükse 3 kaşık, büyükse 6 kaşık kahve koyun.)

Ayrı bir yerde kaynatıp 30 saniye (baloncuklar kaybolana kadar) soğuttuğunuz sıcak suyu ilave edin ve plastik veya tahta bir kaşıkla karıştırın. Not: Metal kaşıklar camı çizebilir.

Filtreyi yerleştirin ancak aşağıya bastırmayın suyun yüzeyinde kalsın ve 4 dakika kadar demlenmesini bekleyin. (*)

Filtreyi yavaşça en aşağıya kadar indirerek kahvenin suyla karışmasını önleyin. Dikkat: filtre hızla bastırılırsa, sıcak kahve makinadan fışkırabilir. Yanma ve örtü lekeleme facialarına sebep olabilir.

Kahveniz servise hazır.
Afiyet Olsun
French press kahvenin tek kötü tarafı demlenmesi için 4-5 dakika beklerken kahvenin birazcık soğuması. Bu soruna karşı benim tavsiyem şöyle: Kahve hazırlanmadan önce filtresiyle birlikte makinanın içine kaynar su koyup biraz beklettikten sonra suyu dökerseniz, cam ve filtre ısınacak. Böylece demlenme sırasında daha az soğuyacaktır. Bir de bu makinanın termoslu modelleri varmış ama hiç kullanmadım.

canimm benimm saolasinn gulumm verdigin bilgiler icin su ne kadar koycaz peki bi fincan yapmak icin

her yerde vardır kıs
kırtasiyelere de sor,
benimkinin içindeki bitmedi hala yenisini almadım yanii

canim benim iki sene oldu cabukmu bitti bilmiom ama bugun tartilamadim(( kirtasiye haric heryere sordum saatcilerde olur dediler ama saatci burda kapanmis yoktu digital tarti satan yerlerdede yokmus malesef yarin bide kirtasiyeler bakimm tatlim

ilknur şimdi izmirde olmak vardıı hava güzeldir ordaa
ben donuyorumm valla sevmiyom pek soğuğu

anam açtım 2 dk da döktürmüşsünüzz
çene çoooooooook bende
canim benim iki sene oldu cabukmu bitti bilmiom ama bugun tartilamadim(( kirtasiye haric heryere sordum saatcilerde olur dediler ama saatci burda kapanmis yoktu digital tarti satan yerlerdede yokmus malesef yarin bide kirtasiyeler bakimm tatlim

yok kıs 2 sene az mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…