canim burdada oyle yagmurlu ve sogukk artik iyice kis geldim dioo
gecmis olsun sultanim grip oldu demek aman insalla cabuk atlatir guzelcimm ya uzuldumm.sogani soyupmu koyusun tatlim?
bide gecen hafta sonu deli duktur kayserideymis iki gun kalmis keske haberim olsaydida bi guzel kulagini cekseydin orda:))))kayseriden donuste annaannemeler gelmis annemi almak icin bodruma goturmek icin annemde tel aklin kalmasin idare ediorum dio anneannemin goz isleri henuz bitmedi diye oyaliorum dio kismetse carsamba doncekmis aman hayirlisiyla olaysiz donsunde guzelcim dua ediorum annem ben huzursuz olmayim diye haber vermicekmis istanbulda oldugunu oldugunu ama benim yarin gitme durumum olunca aciklamak durumunda kalmis umarim bi sorun olmaz hayatim
sağol anacım inşallah yapabilirim de kilolarım gider 13. gün sonunda derim size kilo mu kaydirigubbakcemile2
benimde var şekli aynı böyle
8 cupluk
herkes bi yerlerde takılıyor heralde... ekim prenses selenimo zoia nerelerdesiniz kızlaaaaarr...
güle güle kullan halem
Kapak ve filtreyi çıkarıp bir kenara koyun.
Her fincan için (125 cl.) bir yemek kaşığı (7 gr.) kalın çekilmiş kahve koyun. (Makina küçükse 3 kaşık, büyükse 6 kaşık kahve koyun.)
Ayrı bir yerde kaynatıp 30 saniye (baloncuklar kaybolana kadar) soğuttuğunuz sıcak suyu ilave edin ve plastik veya tahta bir kaşıkla karıştırın. Not: Metal kaşıklar camı çizebilir.
Filtreyi yerleştirin ancak aşağıya bastırmayın suyun yüzeyinde kalsın ve 4 dakika kadar demlenmesini bekleyin. (*)
Filtreyi yavaşça en aşağıya kadar indirerek kahvenin suyla karışmasını önleyin. Dikkat: filtre hızla bastırılırsa, sıcak kahve makinadan fışkırabilir. Yanma ve örtü lekeleme facialarına sebep olabilir.
Kahveniz servise hazır.
Afiyet Olsun
French press kahvenin tek kötü tarafı demlenmesi için 4-5 dakika beklerken kahvenin birazcık soğuması. Bu soruna karşı benim tavsiyem şöyle: Kahve hazırlanmadan önce filtresiyle birlikte makinanın içine kaynar su koyup biraz beklettikten sonra suyu dökerseniz, cam ve filtre ısınacak. Böylece demlenme sırasında daha az soğuyacaktır. Bir de bu makinanın termoslu modelleri varmış ama hiç kullanmadım.
canimm benimm saolasinn gulumm verdigin bilgiler icin su ne kadar koycaz peki bi fincan yapmak icin
kıs zoicik
senin nermin arkadaşın pek benziyomuş sana
her yerde vardır kıs
kırtasiyelere de sor,
benimkinin içindeki bitmedi hala yenisini almadım yanii
çene çoooooooook bendeanam açtım 2 dk da döktürmüşsünüzz
canim benim iki sene oldu cabukmu bitti bilmiom ama bugun tartilamadim(( kirtasiye haric heryere sordum saatcilerde olur dediler ama saatci burda kapanmis yoktu digital tarti satan yerlerdede yokmus malesef yarin bide kirtasiyeler bakimm tatlim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?