- 23 Ekim 2014
- 168
- 81
- 18
- 36
büyük ihtimal canım karşılaşırız ben çalışıyorum genelde sabah gidiyorum bana baya uzak öğlen gitmeye kalınca tüm güb gidiyoBenim 18 inde canım, adetin 2. günü aynı şekilde bende gidicem.Heralde kontrollerde, toplama da falan karşılaşırız. :)
2. Dahiliyeye gidince Kilo boy ölçümü mü yapılyor yoksa soruluyor mu?
Verdikleri gün sana tekrar testler yapılacak dahiliye onlara bakıyor .Kilo boy sordumu hatırlamıyorum ama orada yapmadılar.
3. Rahim filminin kendini mi yoksa raporunu mu evrakların içine koyuyorsunuz?
Benden 2 rahim filmi ve rapor istediler.Ben aşılamaları kanunide yaptırdığım için raporum orada olduğunu söyledim onlarda gerekirse oradan isteriz dedi.
4. Raporu özelde kullanmak istediğinizi söylüyor musunuz oraya?
Siz söylemesenizde onlar soruyor.Ona göre işlem yapıyorlar.
Allah-u teâlâ razı olsun kardeşim. Bu işlem bitince de raporu alıyorsun sanırım. Rabbim hepimizin işini kolaylaştırsın İnşaAllah.
Merhaba,
Benim tedavim Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde başladı. Nedeni belirlenemeyen infertilite teşhisi kondu. 4 Aralıkta ilk aşılamam yapıldı. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta 2. aşılamam yapılacak. Bunda da tutmazsa dosyamı vereceklermiş ve istediğim yerde tüp bebek tedavisine başlayabilirmişim. Çapa ve Süleymaniye (Semiha Şakir) Hastanelerini düşünüyorum. Hangi hastaneyi önerirsiniz.
Bu hastanelerde tedavi başlangıcı için hangi evraklar ve şartlar gerekmekte.
Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde tüp bebek için 3 yıllık evli olmak gerekiyormuş sanırım; Süleymaniye hastanesi için de aynı şart gerekli mi? 28 Nisan 2013 tarihinde evlendim.
Bir de tüp bebek için ne kadar sonraya gün veriyorlar.
Sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim.
Çok teşekkür ederim, Allah herkesin gönlüne göre verir İnşallah....
Öncelikle tedavin hayırlı olsun inşallah. 3 yıllık evli olma şartı hastaneye göre değişmiyor malesef. bu devletin koyduğu bir şart, tüm ssk tüp bebek merkezlerinde geçerli. Hatta sadece bu şart değil diğer şartlarda sabit.
Ama zaten haftaya aşılaman olursa, ortalama ay sonu sonucun belli olur. eğer tutmazsa 2-3 ay dinlenme süresi olarak kullanırsın. sonra 3 sene doluyor zaten.
Semiha şakire başvuru yaptıktan sonra ortalama 4 ayda raporun çıkar. rapor çıktıktan sonra hemen tedavine başlayabilirsin. ileriki zamana gün vermiyor. çapada sanırım 8-9 ay sonraya gün veriliyormuş. Bir arkadaşım geçen sene başvuruda bulundu rapordan sonra 7. aya gün vermişlerdi.
Ayrıca raporunu ssk dan aldıktan sonra illa orada yaptırmak zorunda da değilsin. anlaşmalı özel tüp bebek merkezlerinde indirimden yararlanabilirsin.
8 sayfada bir arkadaş hastane şartlarını paylaşmış. oradaki şartlar hala aynı sadece amh testi artık semiha şakirde yapılıyor. birde en sondaki not kısmına gerek yok. randevusuz gidiyorsun evrak teslimi için.
Öncelikle teşekkür ederim.
Bugün tekrar Kanuni'deydim. İlaçlarım tekrar yazıldı. Muhtemelen bu yazılan ilaçlar artacağı için 3. aşılama da denenecek. Bu arada Hayırlısı ile Allah nasip eder de olur İnşallah ama; olmaz ise dosyayı verecekler. Dosya da ki evrakları tekrarlamaya gerek var mı?
Bir de sizce tüp bebek konusunda bu iki hastane arasında en başarılısı hangisi?
Benim yumurtlama problemim var, Gonal kullanıyorum ve tedaviye cevap veriyorum.
Teşekkür ederim.
Umarım hayırlısıyla tutarda uğraşmana geren kalmaz.
Bazı tahlillerin semiha şakir in kendi bünyesinde yapılma zorunluluğu var. ama rahim filmi dışarıda çekilmiş olabilir. 2 yılı geçmemiş olması gerek. yapılan aşılamaların evraklarını zaten istiyorlar. direk tüp bebek yapılması için. ama tahlillerini mecbur orada yeniden yaptıracaksın.
Başarı oranı olarak bilmiyorum hangisi daha iyi.
Ben semiha şakirde aşılama yaptırdım, ameliyat hane gayet temiz, etraftakiler ilgili ama operasyondan sonra bir müddet yatarak beklediğin oda var, odada 5-6 tane yatak var, orası biraz kötü hijyen açısından. çapadaki durumu bilmiyorum.
Ben ocak sonu raporumun son işleri için gideceğim, rapor aldıktan sonra istanbul tüp bebek merkezine devam edeceğim. 2500 tl + ilaçlar şuan ki ücreti. Eğer imkanın varsa sanada özeli tavsiye ederim.
Peki özelde yaptırdığınızda, ilaçlara yine SGK katkısı oluyor mu? Mesela ilaçlara ne kadar ödeyeceksiniz?
İlaç kişiye göre değişiyor. semiha şakirde tüp bebek yaptıran bayanlarla konuşuyorduk. sohbet arasında ilaç fiyatlarıda geçti. bir tanesi 1000 tl ödemiş diğeri 600 civarı.
Ssk ilaçlarında bir kısmını ödüyor ama ne kadar ödüyor tam bilmiyorum.
Canım merhaba,
Görüşemedik bayağıdır nasılsın, bakıyım neler yapıyorsun dedim.
Sonraki ay aksilik çıkmazsa başlarsın zaten tahminimce.Bende 18 ini bekliyorum canım bakalım ne olacak, İlaçlarımı aldım ama eczanede bıraktım o ortamda saklansın diye :)İyiyim canım. Beklemedeyim şuan :) ayın 15-16 sı gibi adet olunca gidicem tekrardan, raporun son işlerini halledicem kısmetse. sonra direk emre bey :) sen neler yapıyorsun. Mervenin bu ay ertelendi sanırım
Sonraki ay aksilik çıkmazsa başlarsın zaten tahminimce.Bende 18 ini bekliyorum canım bakalım ne olacak, İlaçlarımı aldım ama eczanede bıraktım o ortamda saklansın diye :)
Merve nin ki evet ertelendi önümüzdeki aya inşallah, daha iyi olacak. Bakalım benim yumurtalar nasıl olacak merak ediyorum yetecek mi.
İnşallah canım.
zaten çok vakit kaybetmek istemiyorum hem kendim açısından hemde işyerindekileri hastane için izin almaya alıştırdım :)) sesleri çıkmıyor. şimdi ara verirsem yine sıkıya alışırlar. Bizim patronlar çabuk alışıyorlar :)
Seninde iyi olur inşallah. şu dönem stresten uzak dur :) güzel şeyler düşün
meraba canım nasılsın benim ertelendi bidaki aya bekliyorum bende. 23de kontrolum var bakalım hayırlısı hakkımızda canım..İyiyim canım. Beklemedeyim şuan :) ayın 15-16 sı gibi adet olunca gidicem tekrardan, raporun son işlerini halledicem kısmetse. sonra direk emre bey :) sen neler yapıyorsun. Mervenin bu ay ertelendi sanırım
meraba canım nasılsın benim ertelendi bidaki aya bekliyorum bende. 23de kontrolum var bakalım hayırlısı hakkımızda canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?