Semt değiştirmeye korkarken ülke değiştirmek

Sakıncası yoksa hangi ülkede yaşıyorsunuz?

1-2 aydan daha uzun süre çalışmam mümkün olmaz gibi.

Hangi ülke acaba sakıncası yoksa paylaşır mısınız?

Bizimki 20 aylık konuşmak üzere. Küçük yaşta öğrenmesi daha iyi dediğiniz gibi. Tecrübe ve tavsiyeyle alınacak yollar olduğu için sorabildiğim herkese soruyorum.

1-2 aydan daha uzun süre çalışmam mümkün olmaz gibi.

o zaman sorun olmaz bence.
benim kucuk tam iki yasinda krese basladi, turkce de konusamiyor dedigim gibi,
2 aydir krese gidiyor,
gunluk dili anliyormus artik, komutlara vs uyuyormus, cok basit bir iki kelime de kullanmis hatta.
turkcesi de su anda 20 kelime civarindadir, cok yavas ilerliyor iki dilde de.
ama sorun yasamiyor veya psikolojik olarak etkilenmedi.

hatta buyuk oglum 3 yasindayken tasindigimizda, cok guzel turkce konusuyordu, o cok etkilenmisti dili bilmiyor oldugu icin. hani herkes birbirini anliyor, bir ben anlamiyorum diye dusunmus megersem,
siz boyle seyler yasamayacaksiniz. sadece tasinmanin etkileri olacak, o da biraz cocugunuzun huyuna gore kolay veya zor gecebilir. ben turkiyede bir saatlik mesafeye tasindigimda, ilk oglum daha kucuktu, cok etkilenmisti o donem yine

Belçika. Sizin hangi ülke?

Nacizane bir duzeltme yapayim, belcika bati avrupada yer aliyor, kuzey avrupada degil:) acikcasi ozellikle cocuklu bir ailenin bu teklifi hic dusunmeden Kabul etmesini beklerdim. Tr cok guzel bir ulke ama malesef, "bence" yanlis politikalar yuzunden yasam kalitesi gun gectikce dusmekte ve goc aldigi ulkelerin kulturel seviyesininde yadsinamaz etkisinden dolayi suc oranlari artmis durumda..

avrupa'da yasayan turklerde cocuklariyla evde turkce konusuyorlar, cocuklar krese veya okula basladiklarinda yasadiklari ulkenin dilini bilmeden basliyorlar. Sizin durumunuzda farkli olmaz. Dil konusunda evet bir "almanci" turkcesi bozuklugu oluyor ama cocuklarin zihinsel gelisiminde endise edecek bir durum olmuyor.

Belcika ya sadece gezmek amacli gittim. Mustakil, guzel evleri var. Sinir komsusu oldugu ulkeler cok guzel gezmek icin(hollanda,almanya) kucuk, guzel,guvenli bir ulke.

Biz de daha aynı semtte başka bir eve yeni taşındık, oğlum sevdi taşınmayı. Baya eğlendi.

Biz de daha aynı semtte başka bir eve yeni taşındık, oğlum sevdi taşınmayı. Baya eğlendi.

iyi ne guzel,

benim buyuk oglan kedi gibiydi zaten, hani sahibinden cok evi sever evden ayrilmak istemez derler ya,
bir tatile gitsek bile etkilenirdi, o yuzden zor olmustu ilk tasinma.

Bizimki 20 aylık konuşmak üzere. Küçük yaşta öğrenmesi daha iyi dediğiniz gibi. Tecrübe ve tavsiyeyle alınacak yollar olduğu için sorabildiğim herkese soruyorum.
İnanın daha iyi,çünkü 4-5 yaşındaki çocukların kelime hazinesi ve oynadıkları oyunda kullandıkları kelime kapasitesi çok fazla.çocuğunuz arkadaşlarıyla bağ kuramaz ve dışlanmış hissebilir.ama 20 aylık olan bir çocuğun günlük ihtiyacı olan kelimeler daha azdır.zaten oyunları da konuşmadan çok başka aktivitelerdir...şuan büyük kızım 5 yaşında küçük 3...ikisi de 10 aylıkken başladı kreşe,ve sadece anadilini duymuşlardı...çocuğunuzu uzun süre evde tutarak daha çok sıkıtıya sokarsınız.zaten gideceğiniz ülkenin de bence bazı yasa ve kuralları vardır,bence şimdiden sıkıntı yapmayın kendinize

Ben bir tek şehrine gittim aklımda soğuk ve kuzey diye kalmış :)
Ben de sizle ülkemiz hakkında aynı şekilde düşünüyorum, güvenilir bir hayat sürmek de birinci sırada. O nedenle çok istiyorum gitmeyi.

ordan da k.k ya bağlanacaksan kendini özletmeyeceksen güle güle gittt mutlu ol derim bennn

Ben bir tek şehrine gittim aklımda soğuk ve kuzey diye kalmış :)
Ben de sizle ülkemiz hakkında aynı şekilde düşünüyorum, güvenilir bir hayat sürmek de birinci sırada. O nedenle çok istiyorum gitmeyi.

Oglunuzu hemen krese vermeniz gerekmez ayrica eger calismak zorunda degilseniz tabi. Ama krese verirsenizde iki dili birden ogrenir. Arada karistirir tabi ama toparlar zamanla. Okula basladiginda da buyuk olasilikla yabanci ailelerin cocuklarinin oldugu bir sinifa gider. Bu siniflar evde o ulkenin anadilini konusmayan cocuklar icin ozel olarak ders verir, birnevi dil okulu gibi.

Umarim hakkinizda en hayirlisi olur ama benim tavsiyem cocugunuzun daha guvenli bir ulkede yasamasi icin rotayi belcikaya cevirmeniz :)

aklina koyan her tanidigim bir yolunu buldu ya,
kimi gecici kimi kalici,
arastirmak lazim.
ben de dil var eşimde geçerli meslek var ama cesaret yok artık bizden geçtii diyip oturuyoruz oturduğumuz yerde

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Güvenlik ve eğitim, bunlar benim için çok önemli. Dediğiniz gibi Hakkımızda hayırlısı olsun.

neden böyle teklifler hep istemeyen insanlara gelir ki valla suan esimden isimden böyle bi teklif gelsin bırak düsünmeyi yanıma kilot bile almadan giderim nasılda primarkta burdakilerden daha guzel ve uygun alırım

Eşim yok ama olsa ve Kuzey Avrupa ülkelerinden özellikle, İsveç, Norveç, Finlandiya, üçlüsünden birinden teklif gelse anında giderdim.
Hatta orada işimi yapamasam da cafe'de çalışacak olsam da razı olurdum hiç sorun olmazdı.Yani kariyerimi yakardım.
Keşke çok isteyenlere de Allah nasip etse..
Bu gecenin dua konusu belli oldu inşallah bana da nasip olur..

Konu sahibine kısaca şunu demek istiyorum;
Gidin
Gidin
ve
Gidin..

Çocuğunuz demokrasi beşiği, adaletin tam olduğu, insanlara ve hayvanlara saygının olduğu, eğitimin çok iyi olduğu, huzurun olduğu sosyal devlet olan bir ülkede huzur içinde büyüsün ve özellikle şunu düşünün alternatif Türkiye yani bilmem anlatabildim mi..
Siz eğitimli bir annesiniz halledersiniz zaten yurt dışında okumuşsunuz yabancı değilsiniz.
Bence hemen gidin..

Bebegınız kac yasında goremedım, konusamaması sorun olmaz.Biz kızım 4 yadındayken geldik kres 2. sınıf olfu sıfır dille.Seneye 1. sınıf olacsk dili Türkçesi gibi akıcı değil ama bu sorunu ilerde aşacaktır.Korkularınızı anlıyorum onlar içinde çok zor, kızım mükemmel türkçe konuşan ve aşırı konuşan bir çocuktu dil bilmeyince ilk aylar baya stres yaptı ve mutsuzdu.İlerde yetişkin olarak bu sorunları yaşamaktansa şimdi daha iyi bence.Kres çocukları için dil sorun olmaz koca koca orta okullu çocuklar geliyor 1-2 yılda toparlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…