Sizi alkışlıyorum.
Bu orada yaşayan gurbetçilerin orayı kötüleme şekli çok komiğime gidiyor.Hiç inandırıcı bulmuyorum.
Madem memnun değilsin dön Türkiyeye burada asgari ücrete yaşa bakalım yaşayabilecek misin ama yok dönmezler ama oradan şikayet ederler. Almanya'da ve diğer ülkelerde çocuk paralarını alır Türkiyede misler gibi 1 ay tatilini yaparlar.Ev,yazlık alırlar sırf oradaki para değerli olduğu için burada her şeyleri olur ama gene de bir çok şükür demezler.
Oradaki para burada çarpı 6 oluyor ondan Türkiye size cennet geliyor dersin yok sizin de alım gücünüz yüksek derler.
Halbuki biz eğitimli ingilizce bilen insanlarız.
Almanyadaki bir marketin web sitesine girip fiyatlara çok şükür bakabiliyorum ve alım gücü acısından durumunuz çok iyi biliyoruz.Ayrıca çocuk parası alıyorsunuz ve çoğunuzun pardon ama 3 5 çocuğu var bu yüzden.
Ben 1 çocuklu gurbetçi ömrü hayatımda ya bir ya iki kere duydum.Beyin göçü ile gidenleri saymıyorum onlar farklı.
Onlara şunu demek istiyorum kimse gelip de sizin oradaki haklarınızı almayacak korkmayın.
Çoğunuz zaten önceki kuşağın sayesinde vatandaş olmuşsunuz şu an.nimetlerini görüyorsunuz bari gidecekleri korkutmayın.
Şu an Türkiye'de ırkçılık yok mu?
Allahı var.
Ben hem nimetlerini görüp hem de oraları kötüleyenlere uyuz oluyorum.
Dön Türkiyeye dersin ama istemez.
Uzaktan atıp tutmak kolay.
Ayrıca konu sahibi eğitimli kesim yani beyin göçü yapacaklar normal orada çalışan Türk işçilerden bir nebze daha rahat çalışırlar.
Siz bu kişilere kulak asmayın gidin..
Tr de orta gelirli bir aile ile, almanya'da ki orta gelirli bir ailenin alim gucu arasindaki farki anlatin kayinvalidenize. Asgari ucretle calisan birinin evine almanya da ayda kac kilo et giriyor mesela, tr de kac kilo giriyor.
Saglik sisteminin farkindan bahsedin. Tr de acil bir saglik sorununda ambulans gelme suresiyle, almanya da acil bir saglik sorununda helikopterin gelme suresini kiyaslasin. Kanser gibi agir ve tedavi sureci hayli masrafli hastaliklarda almanya devletinin tum masrafi karsiladigini soyleyin. Almanya'da maddi durumu el vermedigi icin alamadigi kanser ilaclari yuzunden kimse yasamini kaybetmiyor..
Ben sosyal yardima gercekten muhtac olunacak bir durum yoksa-fiziksel engel gibi- kesinlikle karsiyim ama yine de evet bu avantajda var. Almanya da calismazsan evinin kirasina ve faturalarina kadar devlet odeme yapar. Kocalarindan siddet goren kadinlar, maddi yetersizlikten dolayi buna katlanmak zorunda kalmazlar, ailelerinden medet ummazlar. Devlet "babalik" yapar.
Almanya da anne babanin basina bir sey gelirse, cocuklar devlet guvencesinde olur, tum egitim ve yasam masraflarini devlet ustlenir, guvenligi saglanir. Kimseye muhtac edilmez. Akrabalarin insifiyatine birakilmaz yani.
Aklima ilk gelen seyler bunlar oldu. Sizde iyi biliyorsunuzdur bunlari. Dunyanin hic bir yeri cennetten bir bahce degil. Hic bir halkta gokten zembille inmis degil. Irkcilik, yanlis devlet politikalari, suc olaylari dunyanin her yerinde var. Ama almanya icinde kopek bile baglasan durmaz demek en hafif tabirle haksizlik, ve kompleks yani.
hadi tam dua saati banada bi dua edin söyle güvenli hzuurlu bi avrupa ülkesinde yasam diye :)))Eşim yok ama olsa ve Kuzey Avrupa ülkelerinden özellikle, İsveç, Norveç, Finlandiya, üçlüsünden birinden teklif gelse anında giderdim.
Hatta orada işimi yapamasam da cafe'de çalışacak olsam da razı olurdum hiç sorun olmazdı.Yani kariyerimi yakardım.
Keşke çok isteyenlere de Allah nasip etse..
Bu gecenin dua konusu belli oldu inşallah bana da nasip olur..
Konu sahibine kısaca şunu demek istiyorum;
Gidin
Gidin
ve
Gidin..
Çocuğunuz demokrasi beşiği, adaletin tam olduğu, insanlara ve hayvanlara saygının olduğu, eğitimin çok iyi olduğu, huzurun olduğu sosyal devlet olan bir ülkede huzur içinde büyüsün ve özellikle şunu düşünün alternatif Türkiye yani bilmem anlatabildim mi..
Siz eğitimli bir annesiniz halledersiniz zaten yurt dışında okumuşsunuz yabancı değilsiniz.
Bence hemen gidin..
Kayinvalidenin tek umrunda olan oğlu ve torunları ile yanyana olabilmektir ....alım gücü Türkiye'ye dönünce senin sorunun kendisi bir paket bisküvi alıp günde 8 saatini geçirecek bir kapı bulacak...Hepsini dile getiriyorum aslında oda bunları biliyo ama niye ikna etmek istiyo anlamiyorum, kendi cevresinde herkes yaka silker oldu. Daha gecenlerde kendi yigeni göc etti yurtdisina.
Bak biz 1200tl ile geciniyoruz diyo.
Tamam anne siz fatura ve yiyecek disinda bisey almiyorsunuz interner araba yok gezme yok dimi diyorum. Öte yandan eltim bin tl ne ki ne degeri var diyor kadinin 2 kücük cocugu var oda maddi sıkıntılar icinde..kv bunu biliyo ailece onlara destekler maddi olarak...hala bizi neye cagiriyo sıkıldım cidden.
Aile ortaminda konusu acilmisken soru yöneltildi bana fiyat soruldu ve herkes sok oldu. Herkes alim gücünün ne kadar iyi oldugundan bahsetti ki bu bahsettiklerim cok zengin insanlardi.
Genc bir arkadasimiz bile kacasim var burdan bu ne yaa dedi..
Un kilo fiyati 49 cent
Yag 1 litresi 99 cent
Salca 1 bucuk€
Etin kilosu bu aralar 7,99€ gibi örneklendirdim
Konu sahibi cocugunuz icin endiselenmeyin cünkü simdi tam firsati.
Oglum 3 yasina girdi ve bir aydir yeni yeni dili aciliyor ve almancayida anlamaya basladi.
Ben, beni her firsatta bu konuda ezmeye calisan kv nasi susturabilirim bunaltiyor diye sormustum sikayetci degildim yani halimden acaba yanlis mi anlasildim:)
Hanfendi o yüzden tüyo vermisti.
Ama doğru, bu sekilde buranin herseyinden faydalanip nankörlük yapana benimde tahammülüm yok.
Ayrıca cevremde son 10 yıldır 2 veya 3ten fazla cocuk yapanı görmedim.
Eve fazladan giren cocuk basi 180€ için kimse dünyaya bi yavru getirmez
hadi tam dua saati banada bi dua edin söyle güvenli hzuurlu bi avrupa ülkesinde yasam diye :)))
ahhh ahhh bi gelsem de doya doya belcika çikolatası yesem midye corbası icsem midye graten yesem ohhh misss#sardenya Merhaba,
Ben Belcikada yasiyorum, iki cocugum var, sormak istediklerini bana sorabilirsin, elimden geldigince yardimci olurum.
ahhh ahhh bi gelsem de doya doya belcika çikolatası yesem midye corbası icsem midye graten yesem ohhh misss
ayy ben istanbulun bi ucundna bi ucuna giderim sırf bruksel usulu midye corbası yada graten icin ithal seyleri cok severim bana göre zafere ulasma yakında olsa süper olurr:))) Inanki yakininda olunca kiymeti kalmiyor, benim evin karsisinda Leonidas dukkani var cikolatasi cok meshurdur ama yilda 2 3 defa anca alirim. Midye de ayni yine cok fazla yemem.
Ama mesela soyle bir yogurtlu iskender olsa,lahmacun olsa, cigkofte olsa kunefe olsa nasilda hergun yerim :))) ohh misss
Çünkü burada okuyorum. Burada doğdum. Türkçem zayıfKonunun zenginlik ile alakasi yok aslinda ama bu yonde yorum yazmissiniz madem merak ettim, geri donus neden yapmiyorsunuz?
Yabancı öğrenci sınavıyla türkiyede en iyi bölümlere çol basit sınavlarla girebilirsiniz aslında. Ailenizin maddi durumu iyi olmasa da kur farkından oraya göre az bir parayla burda okuyabilirsiniz . Yapanlar var ordan biliyorum.Çünkü burada okuyorum. Burada doğdum. Türkçem zayıf
Diplomalarım sadece burada geçerli. Gelsem temizlikten başka bi yerde çalışamam. Burada ki hayatı çok kolay zanedenler için yazdım
Sizi alkışlıyorum.
Bu orada yaşayan gurbetçilerin orayı kötüleme şekli çok komiğime gidiyor.Hiç inandırıcı bulmuyorum.
Madem memnun değilsin dön Türkiyeye burada asgari ücrete yaşa bakalım yaşayabilecek misin ama yok dönmezler ama oradan şikayet ederler. Almanya'da ve diğer ülkelerde çocuk paralarını alır Türkiyede misler gibi 1 ay tatilini yaparlar.Ev,yazlık alırlar sırf oradaki para değerli olduğu için burada her şeyleri olur ama gene de bir çok şükür demezler.
Oradaki para burada çarpı 6 oluyor ondan Türkiye size cennet geliyor dersin yok sizin de alım gücünüz yüksek derler.
Halbuki biz eğitimli ingilizce bilen insanlarız.
Almanyadaki bir marketin web sitesine girip fiyatlara çok şükür bakabiliyorum ve alım gücü acısından durumunuz çok iyi biliyoruz.Ayrıca çocuk parası alıyorsunuz ve çoğunuzun pardon ama 3 5 çocuğu var bu yüzden.
Ben 1 çocuklu gurbetçi ömrü hayatımda ya bir ya iki kere duydum.Beyin göçü ile gidenleri saymıyorum onlar farklı.
Onlara şunu demek istiyorum kimse gelip de sizin oradaki haklarınızı almayacak korkmayın.
Çoğunuz zaten önceki kuşağın sayesinde vatandaş olmuşsunuz şu an.nimetlerini görüyorsunuz bari gidecekleri korkutmayın.
Şu an Türkiye'de ırkçılık yok mu?
Allahı var.
Ben hem nimetlerini görüp hem de oraları kötüleyenlere uyuz oluyorum.
Dön Türkiyeye dersin ama istemez.
Uzaktan atıp tutmak kolay.
Ayrıca konu sahibi eğitimli kesim yani beyin göçü yapacaklar normal orada çalışan Türk işçilerden bir nebze daha rahat çalışırlar.
Siz bu kişilere kulak asmayın gidin..
Çok komiksiniz. Gurbetçilerin çoğu burada doğup büyüdü doğru düzgün türkçemiz yok diplomalarimiz tr de geçerli değil. Siz zanediyorsunuz ki hayat burada çok kolay.
Diplomalarım geçerli olsa burda 2 dakika durmam. Irkçılık diz boyu. Burada oturduğumuz yerde yani geto bir türk genci bıçaklandı. Bicaklayan fransiz. Ve ne hikmetse polis sucluyu bulamadi ... yada hic aramak istemedi. Yabancilarin caninin degeri yok sifir. Gebersek umurunda dediliz kimseninn
Ya Allah aşkına yazdığınıza siz inanıyormusunuz? Kim 180 euro için çocuk yapar ... kimse. Yada dengesiz birisi. 180 euro nedir çocuğun bir paket sütü 17 euro zaten.Ben sizi kast ederek yazmadım.
Hatta sizin dediğinizi beğendim; yazımda beyin göçü ile giden Türkler hariç dedim.
Sanırım siz orada doğma büyüme olan gurbetçileri dediğimi anlamadınız.
Bazı gurbetçiler 180 euro için çocuk da yapıyor cevremde var görüyorum.Yazın Türkiyedeler ve aynı ortamda hepsini görüyorum.
Çünkü orada sosyal devlet var bir de üstüne para alıyorlar ondan dedim.
Türkiyede çocuk demek masraf demektir.
Ben sizin verdiğiniz örnekten yola çıkıp hem orayı kötüleyip hem de utanmadan yalan söyleyen gurbetcilere lafım.
Herkese değil lafım.
Suçlusu almanya mı dedim? Ayrıca fransada oturuyorum. Diplomalarımdan bahsettim. Tr de hiç bir karşılığı yok. O kadar sene ben boş boşuna mı okudum.Yapmayin lutfen, buyukleriniz nasil dil bilmez yol bilmezken gitmisler. Siz nasil anavataniniza donemiyorsunuz?
Turkceniz niye kotu, bunun da mi suclusu alamanya?
Suçlusu almanya mı dedim? Ayrıca fransada oturuyorum. Diplomalarımdan bahsettim. Tr de hiç bir karşılığı yok. O kadar sene ben boş boşuna mı okudum.
Denklik almak zor olmasa gerek.
Bakin ben dilini bilmedigim ulkeye 2 cocukla geldim sartlarimiz iyi olacak diye. Duzenimi kurmak icin de cabaliyorum.
Siz dilini kulturunu bildiginiz ana vataniniza gelemediginiz soyluyorsunuz. Bahaneleriniz benim gibilere komik geliyor elbette.
Fransada sartlar o kadar kotu ise denklik almal vs sizi bu kadae korkutmazdi kisaca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?