Semt değiştirmeye korkarken ülke değiştirmek

Ben, beni her firsatta bu konuda ezmeye calisan kv nasi susturabilirim bunaltiyor diye sormustum sikayetci degildim yani halimden acaba yanlis mi anlasildim:)
Hanfendi o yüzden tüyo vermisti.
Ama doğru, bu sekilde buranin herseyinden faydalanip nankörlük yapana benimde tahammülüm yok.
Ayrıca cevremde son 10 yıldır 2 veya 3ten fazla cocuk yapanı görmedim.
Eve fazladan giren cocuk basi 180€ için kimse dünyaya bi yavru getirmez

Hepsini dile getiriyorum aslında oda bunları biliyo ama niye ikna etmek istiyo anlamiyorum, kendi cevresinde herkes yaka silker oldu. Daha gecenlerde kendi yigeni göc etti yurtdisina.
Bak biz 1200tl ile geciniyoruz diyo.
Tamam anne siz fatura ve yiyecek disinda bisey almiyorsunuz interner araba yok gezme yok dimi diyorum. Öte yandan eltim bin tl ne ki ne degeri var diyor kadinin 2 kücük cocugu var oda maddi sıkıntılar icinde..kv bunu biliyo ailece onlara destekler maddi olarak...hala bizi neye cagiriyo sıkıldım cidden.
Aile ortaminda konusu acilmisken soru yöneltildi bana fiyat soruldu ve herkes sok oldu. Herkes alim gücünün ne kadar iyi oldugundan bahsetti ki bu bahsettiklerim cok zengin insanlardi.
Genc bir arkadasimiz bile kacasim var burdan bu ne yaa dedi..
Un kilo fiyati 49 cent
Yag 1 litresi 99 cent
Salca 1 bucuk€
Etin kilosu bu aralar 7,99€ gibi örneklendirdim

Konu sahibi cocugunuz icin endiselenmeyin cünkü simdi tam firsati.
Oglum 3 yasina girdi ve bir aydir yeni yeni dili aciliyor ve almancayida anlamaya basladi.

hadi tam dua saati banada bi dua edin söyle güvenli hzuurlu bi avrupa ülkesinde yasam diye :)))

Reactions: 000
Kayinvalidenin tek umrunda olan oğlu ve torunları ile yanyana olabilmektir ....alım gücü Türkiye'ye dönünce senin sorunun kendisi bir paket bisküvi alıp günde 8 saatini geçirecek bir kapı bulacak...

Ben sizi kast ederek yazmadım.
Hatta sizin dediğinizi beğendim; yazımda beyin göçü ile giden Türkler hariç dedim.
Sanırım siz orada doğma büyüme olan gurbetçileri dediğimi anlamadınız.
Bazı gurbetçiler 180 euro için çocuk da yapıyor cevremde var görüyorum.Yazın Türkiyedeler ve aynı ortamda hepsini görüyorum.
Çünkü orada sosyal devlet var bir de üstüne para alıyorlar ondan dedim.
Türkiyede çocuk demek masraf demektir.
Ben sizin verdiğiniz örnekten yola çıkıp hem orayı kötüleyip hem de utanmadan yalan söyleyen gurbetcilere lafım.
Herkese değil lafım.

Son düzenleme:
#sardenya Merhaba,
Ben Belcikada yasiyorum, iki cocugum var, sormak istediklerini bana sorabilirsin, elimden geldigince yardimci olurum.

hadi tam dua saati banada bi dua edin söyle güvenli hzuurlu bi avrupa ülkesinde yasam diye :)))

Ederim neden etmeyeyim..
Biz bu ülkeye çok fazlayız gitmemiz lazım bence.
Aslında en garantili yol oralı biriyle evlenmek o zaman mutlaka bir kaç yıl sonra da olsa vatandaşlık veriyorlar.
Allah gönlümüze göre versin size de dua edeceğim..
Belki kabul olur..

#sardenya Merhaba,
Ben Belcikada yasiyorum, iki cocugum var, sormak istediklerini bana sorabilirsin, elimden geldigince yardimci olurum.
ahhh ahhh bi gelsem de doya doya belcika çikolatası yesem midye corbası icsem midye graten yesem ohhh misss

ahhh ahhh bi gelsem de doya doya belcika çikolatası yesem midye corbası icsem midye graten yesem ohhh misss

:))) Inanki yakininda olunca kiymeti kalmiyor, benim evin karsisinda Leonidas dukkani var cikolatasi cok meshurdur ama yilda 2 3 defa anca alirim. Midye de ayni yine cok fazla yemem.

Ama mesela soyle bir yogurtlu iskender olsa,lahmacun olsa, cigkofte olsa kunefe olsa nasilda hergun yerim :))) ohh misss

ayy ben istanbulun bi ucundna bi ucuna giderim sırf bruksel usulu midye corbası yada graten icin ithal seyleri cok severim bana göre zafere ulasma yakında olsa süper olurr

Konunun zenginlik ile alakasi yok aslinda ama bu yonde yorum yazmissiniz madem merak ettim, geri donus neden yapmiyorsunuz?
Çünkü burada okuyorum. Burada doğdum. Türkçem zayıf
Diplomalarım sadece burada geçerli. Gelsem temizlikten başka bi yerde çalışamam. Burada ki hayatı çok kolay zanedenler için yazdım

Çünkü burada okuyorum. Burada doğdum. Türkçem zayıf
Diplomalarım sadece burada geçerli. Gelsem temizlikten başka bi yerde çalışamam. Burada ki hayatı çok kolay zanedenler için yazdım
Yabancı öğrenci sınavıyla türkiyede en iyi bölümlere çol basit sınavlarla girebilirsiniz aslında. Ailenizin maddi durumu iyi olmasa da kur farkından oraya göre az bir parayla burda okuyabilirsiniz . Yapanlar var ordan biliyorum.

Çok komiksiniz. Gurbetçilerin çoğu burada doğup büyüdü doğru düzgün türkçemiz yok diplomalarimiz tr de geçerli değil. Siz zanediyorsunuz ki hayat burada çok kolay.
Diplomalarım geçerli olsa burda 2 dakika durmam. Irkçılık diz boyu. Burada oturduğumuz yerde yani geto bir türk genci bıçaklandı. Bicaklayan fransiz. Ve ne hikmetse polis sucluyu bulamadi ... yada hic aramak istemedi. Yabancilarin caninin degeri yok sifir. Gebersek umurunda dediliz kimseninn

Yapmayin lutfen, buyukleriniz nasil dil bilmez yol bilmezken gitmisler. Siz nasil anavataniniza donemiyorsunuz?
Turkceniz niye kotu, bunun da mi suclusu alamanya?

Ya Allah aşkına yazdığınıza siz inanıyormusunuz? Kim 180 euro için çocuk yapar ... kimse. Yada dengesiz birisi. 180 euro nedir çocuğun bir paket sütü 17 euro zaten.

Yapmayin lutfen, buyukleriniz nasil dil bilmez yol bilmezken gitmisler. Siz nasil anavataniniza donemiyorsunuz?
Turkceniz niye kotu, bunun da mi suclusu alamanya?
Suçlusu almanya mı dedim? Ayrıca fransada oturuyorum. Diplomalarımdan bahsettim. Tr de hiç bir karşılığı yok. O kadar sene ben boş boşuna mı okudum.

Suçlusu almanya mı dedim? Ayrıca fransada oturuyorum. Diplomalarımdan bahsettim. Tr de hiç bir karşılığı yok. O kadar sene ben boş boşuna mı okudum.

Denklik almak zor olmasa gerek.
Bakin ben dilini bilmedigim ulkeye 2 cocukla geldim sartlarimiz iyi olacak diye. Duzenimi kurmak icin de cabaliyorum.

Siz dilini kulturunu bildiginiz ana vataniniza gelemediginiz soyluyorsunuz. Bahaneleriniz benim gibilere komik geliyor elbette.

Fransada sartlar o kadar kotu ise denklik almal vs sizi bu kadae korkutmazdi kisaca.

Arkanıza bile bakmadan gidin keşke bizinde öyle bir şansımız olsaydı.
Buraların halini biliyorsunuz zaten..

Reactions: 000

2 ayrı diplomam var. Biri lisans değil " DUT"deniliyor fransa ya özgü bir diploma yani avrupa ülkelerinde bile geçerli değil. Allah vergisi üstün bir zekam yok. Yani anlican aşırı çalışarak aldım bu diplomayı. Gelsem tüm emeklerim zay olmuş olucak. Baha ne değil. 3 yaşımdan 20 yaşima aldigim okul egtimi bosa gitmesin istiyorum. Gelsem diplomasiz ne is yaparim. Avrupa deyince herseyi toz pembe gören insanlar dolu. Oysa ki evlerinize bakinci cogu bizden iyi nedense.
Turkiye kötüleyen ne çok insan var. Oysaki benim tr de yasayan kuzenlerimin cogu cok memnun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…