Semt değiştirmeye korkarken ülke değiştirmek

Bu da işini çok iyi bilen Cin Hakan

O zaman dönebilirsiniz madem can güvenliğiniz yok.Almanyadan Türkiye'ye tatile gelip Almanya'yı kötüleyip sonra koşarak uçağa binip tekrar Almanyaya dönen akrabalarım geldi aklıma
Bu konular çok kompleks , hiç okadar basit değil fransadaki hanfendinin haklılık payı var ama şoylede bir durum var mesela hnf orda getoda yasıyormus , bizde o tarz bir yerdeyiz.Bu semtler genelde sırf yabancı dolu oluyor,herkes geldiği yerin adetini kültürünü taşıyor,avrupa kuralları bu getolarda pek geçmiyor ,yerler çöp dolu arabalar yol vermiyor.Çok enteresan poliste uğramıyor.Üst caddede 10 dk da bir turlayan araç buranın en işlek sokağına girmiyor oysa tum pislik orda.Daha yılbası gecesi Bruksel Molenbekte neler oldu bir grup holigan yangın çıkardı,itfaiye can güvenliğiyok diye polis takviyesi bekledi ve alevler turk ailesinin evini ve birkaç dukkanı yaktı.İtfaiye müdürü kendi ağzı ile yangının bile bile buyuduğunu korkudan o mahalleye gitmediklerini açıkladı.Ne haliniz varsa gorun diyorlar , cunku bu getolardan bıkmışlar.Fazla bulaşıp üzerlerine gitmek istemiyorlar sonra saldırılar vs oluyor.

Belçika. Sizin hangi ülke?
Bence hiç olumsuzluğa kapılmayın...herşeyiyle harika bir ülke, ben flaman bölgesinde yaşadım, bikac sene özellikle vergileri çok az...cocugunuzda baya küçükmüş zaten 2.5 yaş krese veriliyor çocuklar cok çabuk adapte oluyorlar... hakkınızda hayırlısı

Maasmechelen harika biryer özledim orayı

Ahmet Hakan kadar kıvrak bi kişilik görmemiş olabilir

Maasmechelen harika biryer özledim orayı
Konu dışı olacak ama yerleşim olarak Antwerpen bolgesinde tavsiye edebileceğiniz yer varmı?Tasınmamız gerekiyor buralarda cok yeniyiz.Koylerde yapamayız gibi çocuklarım var sıkılırız heryere araba ile gitmek zorunda kalacagız.Tek arabamız var onunlada eşim işe gidiyor.

Ben 14 yasinda idim Hollanda'ya geldigimde. Acayip bocalamistim, 1 sene boyunca agladigimi bilirim geri gitmek istiyorum diye. Cocuk akli iste. O zamanlar belkide geride ozlenecek bir Turkiye vardi hala. Ben bekar oldugum icin hala Tr'ye gel, burda evlen, mis gibi diploman var havada kaparlar seni diyen cok. Ben geri donmeyi hic dusunmedim. Elbette ki yasadigim ulkeninde zorluklari var, memnun olmadigim politikalari var fakat sevdigim ve sevmedigim seyleri bir tartiya koysam sevdigim seyler daha agir basar. Izine gitsem 2 hafta sonra ben burayi ozluyorum. Turkiye'ye gidince basim donuyor, hersey cok karisik, cok kalabalik, insanlar kaba, baksan seni dovecek. Kimse kurallara uymuyor. Kizkardesim ve cocuguyla yarim saat boyunca yoldan karsiya gecemedigimiz aklima geliyor. Orda kendimi ozgur hissetmiyorum, burda gecenin bir saati de olsa bisikletimle evime gelebiliyorum. En kotusu de su an Turkiye'de hakim olan bu mentalitenin degisecegine zerre inancim yok. Hatta o ayni mentaliteyi Turkler burda bile devam ettiriyorlar. Hep o bati diye bir kimselerce asagilanan o ulkelerin insanlari cok okuduklarindan, ilime ve bilime onem verdiklerinden kazaniyorlar. Ben kutuphanede calisiyorum. Turkiyede'ki akrabalar kutuphanede sIkici olur ya napiyorsun ki tum gun diyorlar. Oysa bilmiyorlar ki biz kutuphaneyi 10 gibi actigimizda kapida insanlar siraya girmis oluyorlar. Cocugunu bebegini kapip geliyorlar. Ve inanin o kucuk cocuklar cit cikarmadan annelerinin babalarinin onlara okudugu kitabi dinliyor. Biz hergun 50ye yakin yeni uye basvurusu yapiyoruz. Insanlar bir haftada rahat 1 2 kitap ayda 8 kitap okuyorlar. Tr'de cogu bilmiyor ki kutuphane tam olarak ne ise yarar. Belki cok super bir kazancim yok ama benim o insanalra baktikca icim aciliyor. Bu da bana yetiyor :)

Daha dün bunun hayalini kuruyordum inşallah hayırlı bi şekilde bana da nasip olur ,bi iş teklife gelse bende arkama bakmadan gitsem diye Rabbim yormasın sizi.ama bebek olması daha iyi bence tabi yinede kendi fikrim

çocuk da küçükmüş zaten, bence adapte olması hiç de zor olmaz :) onun açısından da çok çok iyi olur gelecekte.
valla kıskandım, ne yalan söyleyeyim benim yerime de gidin diyorum hatta

Tamam işte bizim dediğimizde şu çekmesin bu saldırıları dönsün,gelsin.Biz de basit demiyoruz zaten

Cok iyimis isiniz. Bende cok isterdim kutuphanede calismayi. Bilmiyorum sizde bir yandan kitap okuyabiliyor musunuz?
Bilmedigim icin hem kitap okuyup , hem calisilabiliyor gibi zannediyorum :)
Esimde sirf kuralsizliktan abd ye gitmek istiyor.

Konu sahibi , bence de gidin, her sey hallolur . Aklinizda kalacagina denemis olursunuz. Zaten kolay hic bir sey olmuyor bu hayatta, ufak tefek zorluklar olucagini kabul edince, onlarda zor gelmiyecektir.

Gurbetçilerin zaman zaman nükseden "hayat bizim için de zor ama ya" diye şakacıktan sızlanmaları hepimizi öldürecek :/

Finlandiyaya giden Suriyelilerin “burasi ne kadar soguk biliyor musunuz” deyip geri donmek istemeleri de buna ornek olarak verilebilir

Yapabilirsiniz aslında.
Fırsat bana gelmedi çünkü ben gidip kopardım o fırsatı, sizin atılmanız lazım istiyorsanız, her şey mümkün.
Nasil kopardiniz o firsati?Ben cok detayli arastirmasam da sartlar geregi oyle bir firsatim olmadi keske olsaydi ugrasirdim.En basitinden şöyle ki zorlu sartlarda okuyup calisma hayatina atildim hayallerimin pesinden gidemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…