Ahmet Hakan okuyacağıma Cin Ali serisini baştan okurum daha faydalıBugün rüzgarı sağdan esmiş öyle yazmış, yarın soldan eser bizi dış ülkelerde temsil ediyor gururlarımız yazar, ciddiye alınması gerekmeyen bir kişilik
Bu konular çok kompleks , hiç okadar basit değil fransadaki hanfendinin haklılık payı var ama şoylede bir durum var mesela hnf orda getoda yasıyormus , bizde o tarz bir yerdeyiz.Bu semtler genelde sırf yabancı dolu oluyor,herkes geldiği yerin adetini kültürünü taşıyor,avrupa kuralları bu getolarda pek geçmiyor ,yerler çöp dolu arabalar yol vermiyor.Çok enteresan poliste uğramıyor.Üst caddede 10 dk da bir turlayan araç buranın en işlek sokağına girmiyor oysa tum pislik orda.Daha yılbası gecesi Bruksel Molenbekte neler oldu bir grup holigan yangın çıkardı,itfaiye can güvenliğiyok diye polis takviyesi bekledi ve alevler turk ailesinin evini ve birkaç dukkanı yaktı.İtfaiye müdürü kendi ağzı ile yangının bile bile buyuduğunu korkudan o mahalleye gitmediklerini açıkladı.Ne haliniz varsa gorun diyorlar , cunku bu getolardan bıkmışlar.Fazla bulaşıp üzerlerine gitmek istemiyorlar sonra saldırılar vs oluyor.O zaman dönebilirsiniz madem can güvenliğiniz yok.Almanyadan Türkiye'ye tatile gelip Almanya'yı kötüleyip sonra koşarak uçağa binip tekrar Almanyaya dönen akrabalarım geldi aklıma
Bence hiç olumsuzluğa kapılmayın...herşeyiyle harika bir ülke, ben flaman bölgesinde yaşadım, bikac sene özellikle vergileri çok az...cocugunuzda baya küçükmüş zaten 2.5 yaş krese veriliyor çocuklar cok çabuk adapte oluyorlar... hakkınızda hayırlısıBelçika. Sizin hangi ülke?
Maasmechelen harika biryer özledim orayıKomsu ulke Hollanda'dan selamlar:) Belçika'nın hangi bolgesine tasinacaksiniz? Belçika'nın en cok evlerini begeniyorum .Maasmechelen bolgesinde akrabalarimiz var gider geliriz. Genis bahceli mustakil evler ve Hollanda'dan cok daha uygun ev fiyatlari. Belçika'da cocuklar 3 dil ogreniyorlar bildigim kadariyla. Fransizca, Almanca ve Flemenkce. Flemenkce'yi Hollandaca bilen biri anlayabiliyor sadece g harfini biz baya girtlaktan cikarirken onlar yumusak konusurlar. Cocuklarin cok dil bilmesi kafalarini karistirmaz. Benim yegenim 4 yasina yeni girdi. Turkce, İngilizce ve Hollandacasinin masallahi var. Hemen kapiyorlar. Ablamin kizi 1.5 yasinda krese baslamisti. Belcikada da farkli olmasa gerek. Bazi bolgelerinde multeciler cogunlukta olabiliyor. Yine de Belçika guzel ve yasanilasi bir ulke.
Ahmet Hakan kadar kıvrak bi kişilik görmemiş olabilirAhmet Hakan okuyacağıma Cin Ali serisini baştan okurum daha faydalıBugün rüzgarı sağdan esmiş öyle yazmış, yarın soldan eser bizi dış ülkelerde temsil ediyor gururlarımız yazar, ciddiye alınması gerekmeyen bir kişilik
Konu dışı olacak ama yerleşim olarak Antwerpen bolgesinde tavsiye edebileceğiniz yer varmı?Tasınmamız gerekiyor buralarda cok yeniyiz.Koylerde yapamayız gibi çocuklarım var sıkılırız heryere araba ile gitmek zorunda kalacagız.Tek arabamız var onunlada eşim işe gidiyor.Maasmechelen harika biryer özledim orayı
Daha dün bunun hayalini kuruyordum inşallah hayırlı bi şekilde bana da nasip olur ,bi iş teklife gelse bende arkama bakmadan gitsem diye Rabbim yormasın sizi.ama bebek olması daha iyi bence tabi yinede kendi fikrimHerkese selam,
Bizim 20 aylık bir bebeğimiz var. Ailelerimizle aynı semtte oturuyoruz, onlardan manevi olarak çok destek görüyoruz. Öyle ki işime yakın semte taşınmıyorum bu sebeple. Ülkenin durumu malum, eşimin işleri eskisi gibi değil biz de ek bazı riskler alarak gelirimizi sabit tutuyoruz ama eşim büyük bir iş teklifi aldı. Yaşam şartlarımızı belki birkaç basamak yukarı çekebilecek bir proje. Ama bir Kuzey Avrupa ülkesinde. Ben okulumu yurt dışında okudum, aynı zamanda çalıştım. Eşimin de benim de dil öğrenmede problemimiz yok. O zaten Türklerle çalışacak şu aşamada başlangıç seviyesinden başlamak sıkıntı yaratmayacak. Şu anda da global firmada çalıştığım için yöneticimin onayıyla şartları sağladığım takdirde çalıştığım firmanın herhangi bir ofisine transfer olabilirim. Amaaa gelin görün ki bebekle bu planlar ne kadar gerçekleştirilebilinir? 5 yıl önceki ben olsaydım uçak biletlerini çoktan almıştım. Oğlumla orada nasıl yaparız bilemiyorum. burada geniş ailesi var, çok sevdiği bakıcısı var, orada destek olacak kimse yok. Daha doğru düzgün konuşamıyor, ikinci bir dile adaptasyonu nasıl olur? Kuzey Avrupa tecrübemiz sadece birkaç günlük gezilerden ibaret, pratikte orada bebekli ve çalışan bir anne olmanın nasıl bir şey olduğunu, sosyal haklarımı bilmiyorum. Oradaki ofiste tanıdığım birine mail attım, ofislerde kreş var mı, part time çalışma oluyor mu vs diye. Bunlar haklı olarak kafamı kurcalarken bir yandan da özlediğim dinginlik ve düzen ortamının bir parçası olmayı, çocuğumu o standartlarda yetiştirebilecek olmaya can atıyorum. Olur mu olmaz mı? Yapan var mı aranızda? Tecrübelerinizi duymak isterim.
Tamam işte bizim dediğimizde şu çekmesin bu saldırıları dönsün,gelsin.Biz de basit demiyoruz zatenBu konular çok kompleks , hiç okadar basit değil fransadaki hanfendinin haklılık payı var ama şoylede bir durum var mesela hnf orda getoda yasıyormus , bizde o tarz bir yerdeyiz.Bu semtler genelde sırf yabancı dolu oluyor,herkes geldiği yerin adetini kültürünü taşıyor,avrupa kuralları bu getolarda pek geçmiyor ,yerler çöp dolu arabalar yol vermiyor.Çok enteresan poliste uğramıyor.Üst caddede 10 dk da bir turlayan araç buranın en işlek sokağına girmiyor oysa tum pislik orda.Daha yılbası gecesi Bruksel Molenbekte neler oldu bir grup holigan yangın çıkardı,itfaiye can güvenliğiyok diye polis takviyesi bekledi ve alevler turk ailesinin evini ve birkaç dukkanı yaktı.İtfaiye müdürü kendi ağzı ile yangının bile bile buyuduğunu korkudan o mahalleye gitmediklerini açıkladı.Ne haliniz varsa gorun diyorlar , cunku bu getolardan bıkmışlar.Fazla bulaşıp üzerlerine gitmek istemiyorlar sonra saldırılar vs oluyor.
Cok iyimis isiniz. Bende cok isterdim kutuphanede calismayi. Bilmiyorum sizde bir yandan kitap okuyabiliyor musunuz?Ben 14 yasinda idim Hollanda'ya geldigimde. Acayip bocalamistim, 1 sene boyunca agladigimi bilirim geri gitmek istiyorum diye. Cocuk akli iste. O zamanlar belkide geride ozlenecek bir Turkiye vardi hala. Ben bekar oldugum icin hala Tr'ye gel, burda evlen, mis gibi diploman var havada kaparlar seni diyen cok. Ben geri donmeyi hic dusunmedim. Elbette ki yasadigim ulkeninde zorluklari var, memnun olmadigim politikalari var fakat sevdigim ve sevmedigim seyleri bir tartiya koysam sevdigim seyler daha agir basar. Izine gitsem 2 hafta sonra ben burayi ozluyorum. Turkiye'ye gidince basim donuyor, hersey cok karisik, cok kalabalik, insanlar kaba, baksan seni dovecek. Kimse kurallara uymuyor. Kizkardesim ve cocuguyla yarim saat boyunca yoldan karsiya gecemedigimiz aklima geliyor. Orda kendimi ozgur hissetmiyorum, burda gecenin bir saati de olsa bisikletimle evime gelebiliyorum. En kotusu de su an Turkiye'de hakim olan bu mentalitenin degisecegine zerre inancim yok. Hatta o ayni mentaliteyi Turkler burda bile devam ettiriyorlar. Hep o bati diye bir kimselerce asagilanan o ulkelerin insanlari cok okuduklarindan, ilime ve bilime onem verdiklerinden kazaniyorlar. Ben kutuphanede calisiyorum. Turkiyede'ki akrabalar kutuphanede sIkici olur ya napiyorsun ki tum gun diyorlar. Oysa bilmiyorlar ki biz kutuphaneyi 10 gibi actigimizda kapida insanlar siraya girmis oluyorlar. Cocugunu bebegini kapip geliyorlar. Ve inanin o kucuk cocuklar cit cikarmadan annelerinin babalarinin onlara okudugu kitabi dinliyor. Biz hergun 50ye yakin yeni uye basvurusu yapiyoruz. Insanlar bir haftada rahat 1 2 kitap ayda 8 kitap okuyorlar. Tr'de cogu bilmiyor ki kutuphane tam olarak ne ise yarar. Belki cok super bir kazancim yok ama benim o insanalra baktikca icim aciliyor. Bu da bana yetiyor :)
Tamam işte bizim dediğimizde şu çekmesin bu saldırıları dönsün,gelsin.Biz de basit demiyoruz zaten
Gurbetçilerin zaman zaman nükseden "hayat bizim için de zor ama ya" diye şakacıktan sızlanmaları hepimizi öldürecek :/
Kesin buraya gelmişlerdirFinlandiyaya giden Suriyelilerin “burasi ne kadar soguk biliyor musunuz” deyip geri donmek istemeleri de buna ornek olarak verilebilir
Cunku burasi sicak
Macaristan'a kaçan sporcularımız vardı. Onlara ne oldu acaba?
Dönmeseler bari
Nasil imrendim size.Ingilterede yasamayi cok isterdim.Keske bir firsat gelse
Nasil kopardiniz o firsati?Ben cok detayli arastirmasam da sartlar geregi oyle bir firsatim olmadi keske olsaydi ugrasirdim.En basitinden şöyle ki zorlu sartlarda okuyup calisma hayatina atildim hayallerimin pesinden gidemedim.Yapabilirsiniz aslında.
Fırsat bana gelmedi çünkü ben gidip kopardım o fırsatı, sizin atılmanız lazım istiyorsanız, her şey mümkün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?