Ama insan 180 euro için nasıl çocuk yapar? O çocuklara doğru düzgün sahip çıkıyorlar mi bari?
Çocuk parası için çocuk sahibi olan sizce onların geleceklerini düşünür mü?
Tabi ki hayır.
Maksat çok çocuk seviyorum süsü altında çocuk parası ile geçinmek.
Tesekkur ederim:)
Bende sikayet edeni cok gordum ama geri doneni hic gormedim. Sanki bulunduklari ulke onlari alikoyuyor. Madem sartlar ayni veya cok iyi gelin iste. Asgari ucretle ise girip bir cok insan gibi yasayin.
Avrupa'nin tum nimetlerinden faydalanip yasadiklari ulkeyi kotulemeleri cok nankorce. Ve dediginiz gibi gelen/gelmek isteyenler sanki ellerinden ekmeklerini alacaklar, bir hincla kotuluyorlar, sakin sakin gelmeyin diye. Ben yasadigim yerden bu kadar sikayetciysem, mutsuzsam ve baska bir ulkeye gitme sansim varsa neden orada kalayim ki?
Irkcilik mevzusu surekli dile getiriliyor. Bende yurtdisindayim, hic irkcilikla karsilasmadim, ne arkadaslarimdan ne de ailemden birininde karsilastigini duymadim. Yerli biri bir gocmene zarar verdiginde hemen irkcilik sebebi damgasi yapistiriliyor. Cok karikaturize ediliyor yani, soyle olaylar oluyormus gibi, "Sen Turk musun, al sana slaaak" konunun ne oncesine ne sonrasina vakif degiliz ama suclu yerli oldu mu sebep her zaman irkcilik oluyor..
Irkcilik yok mu var ama senin hayatina ne kadar etki ediyor? Dogup buyudugun, vatandasi oldugun ulkeyi feryat figan kotuletecek kadar ne yasatiyor bu yerli insanlar? Hic mi sana faydalari dokunmadi. Benim yaptigim kiyaslama akla ilk gelen bir kac maddelik kiyaslama, hayli cogaltabilirimde. Irkciliga gelene kadar sunulan guzelliklerden bahsetmek ve gormek lazim. Ama iste, adil olmak bir meziyet :)
Diyorum ya o zaman o cocuklara yazık oluyor.
O ülkelerde mutlaka bir iş bulunuyor, sadece serserilik yapanlara maalesef yazık oluyor.
Ben en çok Türkiye'de yaşayan gençlere üzülüyorum.
Şimdi bir de mülteci çocuklar çok çoğalıyor kaynaklar daha da daraldı.
Ibni Haldun; Coğrafya kaderdir demiş doğru galiba..
Çalışan insanlara her yerde iş vardır diye düşünüyorum. Maalesef Türkiyede bir cok konuda torpil gerekli (inanmazdim ama bire bir şahit oldum). Heleki eğitim konusunda çok eksikler var. Aslinda o kadar güzel bir gençlik oranımız varken bunu kullanamamak sistemdeki eksikleri gösterir. Ben Avrupadaki düzene bir kere alışmışım. Türkiyede yaşayamam sanıyorum. Bunun sebebi ama sırf ekonomi değil. Gelmek isteyenleri anlıyorum. Gerçekci beklentikerle gelenlerin burda kendine hayat kurabilecegine de inaniyorum.
Şu an çoğu kişinin hayalini yaşıyorsunuz.
Mesela ben stabil bir ülkede huzurlu yaşamak istiyorum.Ne olacak endişesi olmadan siyaset konuşmadan ekonomi haberi takip etmeden bir günüm geçmiyor.Keza tanıdıklarım da bu durumda.
Her an her şey değişebiliyor.Bu bizi çok yormaya başladı.
Bence de gelmeyin Türkiye uzaktan daha güzel bir ülke.
Inşallah bende bir gün uzaktan severim ülkemi..
Hersey gibi yurt disinda yasamaninda artilari eksileri var.
Biz nasil yurt disinda yasarken Turkiyede hayat var asil orda yasanilir gibi dusuncelere kapiliyosak Turkiyede yasayan insanda yurt disi icin ayni dusuncelere kapiliyo.
Ben Turkiye ye 2 sebepten dolayi donmek istemem egitim sistemi ve saglik sistemi.
Ilerde cocuklarim universite okumak icin turlu turlu sinavlardan gecmek zorunda kalmasin diye.
Ayrica cocuk parasi icin cocuk yapiyosunuz diyenlere katilmiyorum şayet yeni nesil bunu yapmiyor. Benim etrafimda tanidigim hic kimsenin 2 den fazla cocugu yok.
Eskiden evet yaparlarmis cunku tek kisinin maasiyla ve cocuk parasiyla gecinilirmis, hersey bukadar pahali degilmis.cocuk parasi,issizlik maasi ev alirken kredi cekmek icin gelir olarak gosterilebilirmis. Ama simdi oyle degil hersey cok pahali, 2 kisi de calismazsa para kesinlikle yetmiyor. Ev alirken maas dan baska gelir gosterilmiyo bankalar kabul etmiyo, noter parasini nakit hatta evin 10% unu nakit istiyolar,evin tadilatina felan kredi vermiyolar kolay kolay.
Sizi alkışlıyorum..
Herkes adil olamıyor mesela ben Norveçte doğsam büyüsem her türlü hakkindan faydalanıp çok iyi şartlarda yaşasam o ülke yok yüzde 90 ateist yok çok soğuk yok bunlar ırkçı demem.
Desem de aman gelmeyin soyle böyle diye abartmam
Gelebilen gelsin derim.Sosyal devlette bir numaralar derim.Ateistler çok ama kimse kimsenin inancında değil derim.
Ama sanki vatandaşlıklarını zorla alacağız gibi bir tavır var.
Bir de akrabaları buradan memnunmuş akrabası memnun olunca ülke bir anda adeta Norveç oluyor çünkü..
Yahu ben 31 yıldır bu ülkedeyim ne Norveç'i ya Iran bile bizi solluyor artık..
Ben gurbetçileri de anlıyorum. Onlarda aile ortamı felan özlüyorlar. Veya ırkçılık yaşayan (var yani) kendini bir yere ayit hissetmek ister. Ama şahsen Almanyadaki düzene alışan insan Türkiyede zor geçinir ve açıkçası bizi orda yerler. Kaç defa kazık atılmaya çalıştı. Kaç defa hakkımız yenildi sayamam. Biz burdaki düzeni orda mum ile ararız. Bahsettiğim akrabalığı da gözden çıkardım. Bir kac kişi hariç akrabalık diye birşey de kalmamış. En azından benim sülalede. Onun icin bu sene Alman vatandaşlığı almaya karar verdim. Artik dönmeyi gözden cikartdim çünkü.
Orada hak hukuk adalet var.
Düzen var kurallar var.
Yaya geçidinde bekleyen bir yayaya yol verme de görelim burada yaya geçidinde 5 dk bekle kimse sana yol vermez.
Bende orada doğsam Türkiyeye asla gelmezdim.
Çok istiyorsam Kıbrıs' a giderdim bir kaç kere o kadar.
Ama bu kadar kaosun olduğu, sınırlardan kim geliyor kim çıkıyor belli olmayan bir ülkeye asla ama asla gelmezdim.
Ülkemi seviyorum ama fanatikce en iyi bizim ülke superiz sahaneyiz diyemem.
Cünkü global cağdayız internetten hangi ülke ne konumda anında görüyorsun.
Hakkınızda iyisi olsun oralarda gül pembe değil ama bize göre kıyaslama yapmak bile abes.
Giderek fark artıyor.
Valla verdiginiz ornekleri dile getiren insan cok. Bir ara haberlerde okudum, suriyeli multeciler norveci cok soguk ve karanlik bulduklari icin sikayet edip,daha iliman ve yine ayni kalitede baska bir ab ulkesine transfer istiyorlardi. Trajikomik degil mi:))
Birde "gavurlar" diye ne kadar iyi olurlarsa olsun gidecekleri yer belli diye kucuk gorenler var. Ne kadar ayip...
2 ay once baska bir daireye tasindim. Tasinirken 1 tane sandalyemizi apartmanin ikinci girisinin avlusunda unutmusuz. Alt katimizda oturan, tahminimce 90larinda hayli kambur bir kadin kapimi caldi. Yeni tasindigimiz icin sandalyenin bize ait olabilecegini dusunmus, eger atmak istiyorsaniz ama nereye atacaginizi bilmiyorsaniz isterseniz sizin yerinize ben atabilirim dedi olaganca kibarligiyla. Buranin yerlisiydi, bense yabanciyim. Benden onlarca yas buyuk, cok zor yuruyen bir kadin gayet samimi bir sekilde bana bu teklifi yapti. Benim yasadigim boyle yuzlerce ornek var. Ben bu insanlarin huyu suyu hurmetine dahi nankorluk edemem. Nedense sikayet edenler hep kotu insanlarla karsilasmis oluyorlar, hep onlara denk geliyorlar herhalde..
Bir de avrupa da gocmenler avukat, doktor olamaz, zengin muhitlerde yasayamaz diye bir kanun yok:)) herkes ektigini biciyor aslinda.
Bilemiyorum. Bir zamanlar insanlar gayet umutlu konuşuyordu (tl ozamanlarda 1 euro=2 tl civarındaydı) . Son zamanlarda Türkiyeden gitmek isteyenin sayısı tekrat arttı. Bizim millete kural koysan bile uygulamamaya çalışır. En basiti sıra beklemek. Hep yandan gelip önüne atlamaya çalışırlar. Cok akıllılar ya.. Buda en basit örneği. Kirasını ödemeyenden tut, senin malını üstüne gecirmeye çalışandan daha neler neler.saysam bitmez. Türkiye çok güzel bir ülke. Iyi insanı dünyaya bedel. Ama diğer taraf çokluk henüz ve o kısım resmen küstürdü güzelim ülkeye. Allah her gün yaşayanlara güç sabır versin. Hic kolay değil
Diğer uyanıklar tarafı çok çoğaldı.
Bugün bir mağazaya girdim.Indirim zamanı olduğu için kalabalık bir mağaza ve kapıda bir görevli var Avrupa menşeli bir marka.
Herkes şemsiyeleri koymuş kapının oraya ben bir görevli olmasına rağmen şemsiyemi alırlar diye koymadım tüm mağazada elimde taşıdım ki ahşap saplı ağır bir şemsiye.
Yani o kadar insanımıza güvenmiyorum anlayın.
O kadar güvensizim yani..
Çok doğru ,biz onceden gelip gormeden direkt yerleştik.İnternette baya arastırıp okumuştum ama yasayıp gormek ayrıymıs.Sımdıkı aklım olsa Almanya yada Hollandaya giderdim.Ülke karmasık bir kere aynı ulkede uc ulke gıbı,dil sorunu var resmi uc dili var .Ben Nederlands ogrendim Valınie gecince tabelalar fransızca birsey anlamıyorsun.Kanunlarıda degısık her bolgenın.Sehırler karmasık çok yabancı var,5 yasındaki kızım Japonyayı,Fası ,Senegali vs ogrendı ayy anlat anlat bıtmez.Biz buyuk bir sehirdeyiz geto tarzı bir yerdeyiz işleri oturtup çıkacagız inşl burdan ama hersey zaman istiyor.Batı avrupa sonradan gelenler için hiç okadarda cazip değil,davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.Buraya gelirken soyle 15-20 000 euro ile gelirseniz bal kaymak olur ama diğer turlu sıfırdan baslamak cok koyuyor, gel gitler pişmanlıklar vs.Ben şimdiden kızlarım kimlerle arkadaslık edecek buyuyunce kimlerle muhatab olacagız onu düşünüyorum.Ayrıca izole yasıyorsunuz,belçikalılarla arkadaslığınız sokakta 3-4 kelime ve selam ile kalıyor.Kesinlikle ileriye gitmiyor.Yabancılar yabancılar ile takılıyor hep.Konu sahibinin burada eşi dostu yok bizde oyleyiz işin bu boyutu çok zor.Bayram seyran , yılbaşı vs geliyor gidecek samimi kimsen yok.Buradaki türkler sülalece genelde birbirlerine gidip gelirler,düğünler , doğumgünleri vs kalabalıklar.Biz ozel gunlerde hep yalnızız.Hemşerilerimiz sonradan gelenlere yanaşmıyor birde pek,hani birsey istersin yardım istersin yük olursun diye.Anlat anlat bitmez...Yinede cocuklarımız için sabredeceğiz biz cefasını onlar sefasını sürecek inşl.Merhaba, belcikada 1 yil yasadim. Siz kuzey avrupa ulkesi diyince finlandiya vs dusundum. Oralar cidden daha standarti yuksek ulkeler ama sahsi fikrim belcika tam olarak oyle degil. Fazla kozmopolit bir yer gezmeye eglenmeye gormeye guzel ama ben uzun vadeli yasamak istemezdim
Çok doğru ,biz onceden gelip gormeden direkt yerleştik.İnternette baya arastırıp okumuştum ama yasayıp gormek ayrıymıs.Sımdıkı aklım olsa Almanya yada Hollandaya giderdim.Ülke karmasık bir kere aynı ulkede uc ulke gıbı,dil sorunu var resmi uc dili var .Ben Nederlands ogrendim Valınie gecince tabelalar fransızca birsey anlamıyorsun.Kanunlarıda degısık her bolgenın.Sehırler karmasık çok yabancı var,5 yasındaki kızım Japonyayı,Fası ,Senegali vs ogrendı ayy anlat anlat bıtmez.Biz buyuk bir sehirdeyiz geto tarzı bir yerdeyiz işleri oturtup çıkacagız inşl burdan ama hersey zaman istiyor.Batı avrupa sonradan gelenler için hiç okadarda cazip değil,davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.Buraya gelirken soyle 15-20 000 euro ile gelirseniz bal kaymak olur ama diğer turlu sıfırdan baslamak cok koyuyor, gel gitler pişmanlıklar vs.Ben şimdiden kızlarım kimlerle arkadaslık edecek buyuyunce kimlerle muhatab olacagız onu düşünüyorum.Ayrıca izole yasıyorsunuz,belçikalılarla arkadaslığınız sokakta 3-4 kelime ve selam ile kalıyor.Kesinlikle ileriye gitmiyor.Yabancılar yabancılar ile takılıyor hep.Konu sahibinin burada eşi dostu yok bizde oyleyiz işin bu boyutu çok zor.Bayram seyran , yılbaşı vs geliyor gidecek samimi kimsen yok.Buradaki türkler sülalece genelde birbirlerine gidip gelirler,düğünler , doğumgünleri vs kalabalıklar.Biz ozel gunlerde hep yalnızız.Hemşerilerimiz sonradan gelenlere yanaşmıyor birde pek,hani birsey istersin yardım istersin yük olursun diye.Anlat anlat bitmez...Yinede cocuklarımız için sabredeceğiz biz cefasını onlar sefasını sürecek inşl.
Valla verdiginiz ornekleri dile getiren insan cok. Bir ara haberlerde okudum, suriyeli multeciler norveci cok soguk ve karanlik bulduklari icin sikayet edip,daha iliman ve yine ayni kalitede baska bir ab ulkesine transfer istiyorlardi. Trajikomik degil mi:))
Birde "gavurlar" diye ne kadar iyi olurlarsa olsun gidecekleri yer belli diye kucuk gorenler var. Ne kadar ayip...
2 ay once baska bir daireye tasindim. Tasinirken 1 tane sandalyemizi apartmanin ikinci girisinin avlusunda unutmusuz. Alt katimizda oturan, tahminimce 90larinda hayli kambur bir kadin kapimi caldi. Yeni tasindigimiz icin sandalyenin bize ait olabilecegini dusunmus, eger atmak istiyorsaniz ama nereye atacaginizi bilmiyorsaniz isterseniz sizin yerinize ben atabilirim dedi olaganca kibarligiyla. Buranin yerlisiydi, bense yabanciyim. Benden onlarca yas buyuk, cok zor yuruyen bir kadin gayet samimi bir sekilde bana bu teklifi yapti. Benim yasadigim boyle yuzlerce ornek var. Ben bu insanlarin huyu suyu hurmetine dahi nankorluk edemem. Nedense sikayet edenler hep kotu insanlarla karsilasmis oluyorlar, hep onlara denk geliyorlar herhalde..
Bir de avrupa da gocmenler avukat, doktor olamaz, zengin muhitlerde yasayamaz diye bir kanun yok:)) herkes ektigini biciyor aslinda.
Orada hak hukuk adalet var.
Düzen var kurallar var.
Yaya geçidinde bekleyen bir yayaya yol verme de görelim burada yaya geçidinde 5 dk bekle kimse sana yol vermez.
Bende orada doğsam Türkiyeye asla gelmezdim.
Çok istiyorsam Kıbrıs' a giderdim bir kaç kere o kadar.
Ama bu kadar kaosun olduğu, sınırlardan kim geliyor kim çıkıyor belli olmayan bir ülkeye asla ama asla gelmezdim.
Ülkemi seviyorum ama fanatikce en iyi bizim ülke superiz sahaneyiz diyemem.
Cünkü global cağdayız internetten hangi ülke ne konumda anında görüyorsun.
Hakkınızda iyisi olsun oralarda gül pembe değil ama bize göre kıyaslama yapmak bile abes.
Giderek fark artıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?